amigdas.com

Nasul fierbinte și uscat la un câine: motive

Câinele nasul uscatOamenii fac greșeli când cred că un nas uscat sau cald la un câine este un semn de boală. Ar trebui să acordați atenție altor semne, deoarece un nas cald poate fi, de asemenea, într-un animal sănătos.

Câinii au, de obicei, un nas rece și umed. Dar, în timpul zilei, observați uneori uscarea sau încălzirea corpului.

Câine uscată și caldă la câine

Nasul unui câine sănătos

Cauzele uscării nasului de câine:

 • Vârsta sau caracteristicile personale. Puppies sunt adesea observate cu un nas cald, în cazul în care nu există alte simptome, atunci nu vă faceți griji. Unii câini au o structură a corpului, în care este slab hidratată;
 • După jocuri și încărcări active, dacă animalul de companie este obosit și obosit. Restul și alimentele întărite vor rezolva totul. Când călătoriți și mutați animalul de companie, puteți să vă comportați ciudat, să dormiți mult, să pierdeți pofta de mâncare. Controlați, în acest caz, temperatura, distrați și înveseliți animalul.
 • Aer cald și uscat, de obicei în timpul sezonului de încălzire;
 • În timpul somnului sau după trezire. Acest lucru se explică printr-un metabolism lent și o scădere a hidratării;
 • Terapia nervoasa sau frica, stresul. Dă câinelui să se recupereze, să-l trateze cu delicatețe, să ofere un mediu confortabil și calm;
 • Schimbările meteorologice aspre;
 • Când dinții de lapte se schimbă permanent;
 • Perioada de căldură;
 • După naștere în primele două zile.

Dacă motivele enumerate nu sunt însoțite de alte semne, încălzirea și uscarea organului este un fenomen pe termen scurt. Dacă starea animalului este alarmantă și există simptome suplimentare, acesta poate fi începutul oricărei boli.

Nasul uscat - o atenție deosebită

Dacă duza nu este umedă și fierbinte timp îndelungat, atunci atenția proprietarului este necesară.

Semnele care însoțesc uscarea corpului:

 • De ce are câine un nas uscatApatie, letargie, lipsa dorinței de a juca și de a merge;
 • Animale care nu se simt bine să încerce să se ascundă în locuri izolate;
 • Lipsa poftei de mâncare, refuzul apei sau invers, creșterea setelor;
 • Creșterea temperaturii corpului;
 • Urechi calde;
 • Rece: strănut, scurgeri din nas, tuse, lacrimare;
 • Creșterea sau încetinirea frecvenței de respirație și palpitații.

Semne explicite, în care este necesar să se arate un animal unui medic veterinar:

 • Salt de temperatură este de până la 40 de grade și mai mare;
 • Pierderea conștiinței;
 • Descărcări rafinate din nas;
 • Încălcarea urinării și mișcării intestinale;
 • Vărsături.

Hot Dog nas: ajutor

Dacă găsiți un nas cald și uscat în animalul de companie, apoi urmăriți-l. Dacă câinele este activ, bine hrănit și nu există semne de stare de rău, așteptați până când umiditatea și temperatura nasului se recuperează.

Dacă se observă semne că animalele de companie sunt bolnave, temperatura rectală trebuie măsurată. Prin creșterea indicelui de mai mult de patruzeci de grade încerca să reducă temperatura prin metode fizice - lână umedă otpaivat apă pentru a face subraț rece și în zona inghinală, a pus într-un loc răcoros. După scăderea indicatorilor, duceți animalul la medicul veterinar. Cu creșteri minore ale temperaturii, mergeți imediat la clinică. Nu dați niciodată antipiretice!

Dacă cratița este crăpată, utilizați un unguent de calendula pentru a hidratează și înmuia suprafața.

Unele boli

Alergia este cea mai frecventă cauză. Simptome: câinele are un nas uscat și rece. Animalul se mișcă, se comportă ciudat, fulgi de piele, șase se usucă, apare mătreața.

Nu diagnosticați alergii pe cont propriu, dar hrăniți animalul numai cu bulion și cu porii. Nu vă spălați câinele și nu curățați cu substanțe chimice de uz casnic. Observați starea animalului, imediat ce câinele devine mai ușor, mergeți la veterinar.

indispoziție - Boala acută și progresivă. Simptome: descărcare purulentă, nas uscat la cald, letargie, vărsături și diaree cu sânge și spumă, refuzul apelor și alimentelor. Du-te rapid la doctor sau sună-l acasă! Nu l-ai întârziat timp de o oră.

furie Este cea mai periculoasă boală. Se transmite cu saliva, animalele și oamenii sunt expuși infecției. Simptome la început: nasul uscat și fierbinte, lipsa apetitului, dar apa potabilă, apatia și letargia, fotofobia este cel mai important simptom! Boala nu este tratată și câinii sunt eutanasiați.

Ce face medicul veterinar?

Definiția diseaseMedicul va inspecta animalul și îi va întreba pe proprietar, în ce condiții sa constatat că nasul a devenit fierbinte și uscat.

Când se confirmă prezența infecției, medicul va prescrie un curs de terapie, va dezvolta o schemă de tratament antifungic și antiviral.

Când există o alergie corectați dieta, prescrieți antihistaminice la nivel local și interior. Se recomandă înlocuirea bolurilor, deoarece cauza alergiei este adesea proaspătă.

Cu leziuni și sindroame dureroase, care sunt cauza uscăciunii organului, vor selecta anestezia și tratamentul corect al leziunilor.

Cu semne de deshidratare, cursul de exerciții de rehidratare IV este obligatoriu.

Va efectua deparazitare cu confirmarea infecției cu viermi, dacă este necesar, detoxifiere.

Când se confirmă o boală autoimună (pemfig de frunze), afectează sistemul imunitar.

Un nas uscat si cald nu este intotdeauna un semn de patologie, ca un gaura rece, umeda - un semn de stare sanatoasa. Fiți atenți la animalele de companie și observați semne suplimentare care însoțesc boala.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să tăiați corect ghearele unui câine: cum să tăiați gheareleCum să tăiați corect ghearele unui câine: cum să tăiați ghearele
Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?
Cum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bazăCum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bază
Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?
Cum să înveți un cățel să meargă la un scutec specialCum să înveți un cățel să meargă la un scutec special
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Sfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradăSfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradă
Pomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijirePomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijire
» » Nasul fierbinte și uscat la un câine: motive
© 2021 amigdas.com