amigdas.com

Instrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câini

Descrierea vaccinuluiPisicile sunt animalele noastre de companie. Sunt curat și curat, dar acest lucru nu este suficient pentru sănătatea lor. Pentru animalele dvs. preferate a fost frumos și sănătos, este necesar să se facă vaccinări regulate de la agenții cauzali de ringworm, trichophytosis, microsporia, favus (narshi). Toate acestea sunt varietăți ale dermatofitozei - boli fungice ale animalelor domestice mici și ale altor specii.

Semnele de infecție cu aceste boli sunt diverse, datorită prezenței agenților patogeni specifici.

pecingine - cea mai frecventă boală fungică a pisicilor și a pisicilor. Când pielea este afectată de această boală, animalul devine neliniștit, zgâriind în mod constant zona afectată. Pielea este acoperită cu o erupție cutanată roșie.

microsporia la câini și pisici este asimptomatică. În cazul apariției simptomelor, ele au următorul caracter: straturile superficiale ale pielii sunt afectate, părul căzută, coaja și părul fragil. Astfel de focare ale bolii pot apărea în diferite locuri ale animalului. Cu microsporii puternice, apare puroi, mâncărime, se formează cruste, boala afectează straturile adânci ale pielii, procesul inflamator este agravat.

la trihofitii imaginea clinică este foarte asemănătoare microsporiei, dar focarele bolii sunt mai pronunțate, există pete rotunde fără păr.

herpesul crusted sau râie în casă domestice afectează în principal pielea, părul, ghearele și urechile. Agentul cauzal al phavusului este periculos, care pătrunde adânc în țesuturile osoase și ale pielii. Când un animal suferă de această boală, se formează o adâncire a pielii care seamănă cu un calic.

Cel mai adesea, sursa de infectare a animalului sunt animale bolnave care sunt infectate prin transmiterea agenților patogeni prin zgârieturi și fisuri în piele, gulere și produse de îngrijire.

Cauza, adică agentul cauzal al dermatofitozei, poate fi determinată doar de un specialist veterinar. Dacă etiologia bolii nu este clară, atunci ar trebui să utilizați preparatul Vakderm f.

Vakderm pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

Compoziția și forma de eliberare

Forma de dozare este lichidă pentru preparate injectabile. Vaccinul conține spori de dermatofiți. Vakderm f este eliberat în formă lichidă în fiole de 1 ml. Culoare galben-maro.

Forma de eliberare și ambalare. Flacoane (fiole) cu lichid. Ambalate în cutii de carton. Flacoanele sunt ermetice, sterile. Ambalare prin vaccinare:

 • Cum să utilizați Bacchus1 ml;
 • 2 ml;
 • 10 ml;
 • 20 ml;
 • 50 ml;
 • 100 ml;
 • 200 ml;
 • 450 ml.

Eliminarea medicamentului nu necesită măsuri speciale de siguranță.

Efectul medicamentului

Vaccinul stimulează imunitatea câinilor și a pisicilor la agenții patogeni ai dermatofitozei. Vaccinarea se efectuează de două ori. Efectul terapeutic apare la patru săptămâni după a doua vaccinare. Imunitatea la animal va dura cel puțin 12 luni.

După vaccinare, boala începe să reacționeze activ la medicament. Inflamatorii focare apar pe pielea animalului. Ele stimulează producția activă anticorpi specifici, care se numesc imunoglobuline. Acestea din urmă încep să lupte împotriva florei patogene a bolii.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul este prescris pentru tratamentul și prevenirea dermatofitozei (microsporie, trichofitoză și altele) la pisici, câini și animale cu blană

Dozaj și cale de administrare

Cum de a da un vaccumVaccinul este dat pisicilor, intramuscular în zona coapsei. După două săptămâni, repetați procedura, injectați medicamentul în șoldul celuilalt membru (labe). Lichidul este încălzit la temperatura corpului, agitat până la obținerea unei soluții omogene.

Important! Înainte de vaccinare, animalele sunt tratate cu deparazitare.

Pisicile sunt sfătuite să administreze vaccinul cu un scop profilactic la vârsta de o lună.

Pentru animalele de 1-3 luni, se administrează 0,5 ml de medicament.

Mai mult de trei luni - 1 ml.

Vakderm pentru câini: instrucțiuni

Puii sunt vaccinați de la două luni. Introduceți 0,5 ml de medicament. Dacă câinele este mai mare de 5 kilograme, atunci doza este crescută la 1 ml.

Asigurați-vă că utilizați unelte sterile pentru fiecare animal. Injectarea trebuie să fie prealabilă cu alcool etilic.

Vaccinarea animalelor se efectuează indiferent de sezon.

Efecte secundare

Utilizarea adecvată a medicamentului, conform instrucțiunilor de utilizare, vaccinul vaccin pentru pisici și câini este bine tolerat de animale și rareori cauzează reacții adverse.

În cazuri rare, animalul poate prezenta amețeli, somnolență, pierderea apetitului.

Starea animalului este complet normalizată la 3 zile după vaccinare.

Dacă produsul este utilizat corect, respectarea instrucțiunilor de utilizare

La unele animale și cu sensibilitate crescută la medicament în zona de injectare, se pot produce sigilări dureroase. Acest efect poate provoca un medicament rece sau instrumente nesterile. Locul inflamat, locul de compactare este tratat cu medicamente anti-inflamatorii, de exemplu, iod. Animalele cu astfel de reacții trebuie să fie atenuate de stres timp de câteva zile.

Contraindicații

Medicamentul este contraindicat în următoarele cazuri:

 • Vaccadm pentru pisicicreșterea temperaturii corpului;
 • a doua jumătate a sarcinii;
 • boli infecțioase;
 • boli ale sistemului digestiv;
 • Nu este recomandat atunci când se iau medicamente care deprimă sistemul imunitar al animalului vaccinat.

Pentru alte boli, consultați un medic veterinar înainte de vaccinarea animalului.

Măsuri de securitate

Respectați practicile de siguranță și igienă personală atunci când utilizați Vakderm.

Nu utilizați vaccinul, dacă integritatea ambalajului este întreruptă, nu există etichetă. Luați în considerare cu atenție condițiile de depozitare a medicamentului și termenul său de valabilitate. Nu utilizați dacă există substanțe străine și precipitații.

Procedura de vaccinare se efectuează prin instrumente sterile. Medicul sau persoana vaccinantă trebuie să poarte mănuși de cauciuc, o haină și să îndepărteze părul cu un capac special.

Dacă medicamentul este ingerat în ochi sau pe mucoasă, locul trebuie clătit bine cu apă. Dacă există sentimente neplăcute, trebuie să vă vedeți un doctor.

Dacă introduceți accidental Vakderma, trebuie să consultați un medic.

Condiții de depozitare

Cum să depozitezi drogulA se păstra într-un loc uscat, protejat de lumina directă a soarelui. A se păstra la o temperatură de 2 până la 10 grade. Depozitați 12 luni de la data producerii.

Vakderm vaccin pentru câini și pisici pot fi achiziționate la clinici veterinare și farmacii. Costul de 85 de ruble pe 1 ml.

producător. Societatea pe actiuni inchisa si Centrul Zoologic VETZVEROTSENTR. Federația Rusă, Regiunea Moscova.

Amintiți-vă că vaccinarea în timp util a pisicilor și a câinilor este garanția sănătății animalului dumneavoastră. Aceasta este o măsură importantă de prevenire, care vizează distrugerea focarelor de infecție și prevenirea bolii. Dermatofitozele patogene sunt periculoase pentru animalele de companie și pentru oameni. Vizitați un medic veterinar cu pufos prieteni și să fie sănătoși!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o pisică subcutanată la pisici?Ce este o pisică subcutanată la pisici?
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Gemobalanță pentru pisici și câini - instruireGemobalanță pentru pisici și câini - instruire
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Catantar pentru pisici - manual de instrucțiuniCatantar pentru pisici - manual de instrucțiuni
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Anandin pentru pisici, instrucțiuni de utilizareAnandin pentru pisici, instrucțiuni de utilizare
Când și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinareCând și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinare
Simptomele și tratamentul microsporiei la omSimptomele și tratamentul microsporiei la om
» » Instrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câini
© 2021 amigdas.com