amigdas.com

Câte camere există în inima păsărilor

Cum funcționează inima păsărilorInima este un organ important, fără de care nici o ființă vie nu poate trăi. Sistemul circulator al păsărilor este aranjat într-un mod special, deoarece zborul necesită mult efort muscular. Cum este pompa de sânge cu pene aranjată să le furnizeze sânge fără întrerupere?

Structura inimii unei păsări

Acest organ muscular gol la păsări și mamifere are o structură similară. Diferența sa principală este că are patru camere. Prin structură, inima păsărilor este împărțită în atriu drept și stâng, precum și în ventriculii drepți și stângi. Separați aceste departamente sunt vane speciale, constând din țesut fibro-muscular. Valva dreaptă se numește tricuspid, este tricuspidă. Cel stânga este mitral, structura sa este bivalve.

Cum sunt aranjate creierul și inima unei păsăriÎmbogățirea sângelui cu oxigen este după cum urmează: două în față și unul de sânge gol din spate situată venele în atriul drept, ea curge din ventriculul drept, circulatia pulmonara forțând apoi sange prin plamani. moleculele de oxigen din sange bogat apoi intra in atrium stanga, si apoi - a ventriculului stâng, care ajung în aorta principală și se extinde la toate organele și sistemele.

Principiul sistemului circulator

La păsări, ambele cercuri de circulație (mari și mici) nu sunt legate și sângele venos nu se amestecă niciodată cu sângele arterial. Un cerc mare de circulație începe cu arcul drept al aortei.

Venind din inimă, aorta umple arterele anterioare stângi și drepte cu sânge și transporta sângele în continuare, înfășurând bronhonul drept și coborând de-a lungul coloanei vertebrale. Arterele sunt transformate într-o carotidă comună și subclaviană. Din artera dorsală există artere auxiliare, care alimentează sânge organelor digestive și altele care se găsesc în pelvisul mic. Ei hrănesc membrele inferioare ale aripilor.

Inima cu patru camere - de ce pasărea are o astfel de structură a organuluiArcul stâng al aortei colectează sânge venos din cap, aripile și mușchii umărului în vene jugulare, humerale și toracice. Apoi, sângele intră în vene goale și stânga și se ridică la nivelul atriului drept. Un număr de vene mici colectează sânge venoase din zona cloaca, după care o conduc prin venele portalului ficatului și rinichilor.

O parte din sânge din rinichi se deplasează de-a lungul vaselor mici și capilarelor, cealaltă parte se varsă prin vase mari. În ficat, vena portalului eliberează sânge prin capilare și apoi o colectează în vena cava posterioară.

Caracteristicile inimii pasarilor

  • Principalul lucru este diferența dintre inima păsărilor - mărimea sa destul de mare în raport cu greutatea păsărilor în sine. În medie, valoarea sa atinge 1% din greutatea totală a păsării. La multe specii, această cifră este și mai mare, mai ales pentru cei care se caracterizează prin viteza de zbor și abilitatea de a face curbe.
  • Ritmul cardiac aripile sunt mult mai mari decât omul, ceea ce indică munca intensă a inimii. În rest, această cifră este de 200-300 bătăi pe minut (la păsări de dimensiuni medii), în timpul zborului ritmul cardiac crește la 400-500.
  • Cu cât pasărea este mai mică, cu atît mai des inima ei bate. În repaus, pulsul păsărilor mici este egal cu 400-600 bătăi pe minut, iar la o încărcătură poate ajunge la 1000 sau mai mult.
  • Tensiunea arterială în vasele de sânge este comparabilă cu valorile unei persoane cu hipertensiune arterială. Cifrele maxime ajung până la 200 mm Hg. Dacă comparați cantitatea totală de sânge la păsări, este mai mare decât cea a reptilelor și este comparabilă cu cea a mamiferelor.
  • Conținutul de globule roșii de asemenea destul de mare. Sângele este îmbogățit intens cu oxigen, în reptile capacitatea de oxigen este de 2-4 ori mai mică.

De ce păsările au nevoie de un astfel de sistem circulator puternic? Ei au un metabolism ridicat, iar sângele trebuie să aprovizioneze în timp util toate organele cu alimente care intră în celule și să efectueze în timp util produsele de degradare formate în cursul metabolizării.

Avantajele unei inimi cu patru camere

Peștii au o inimă cu două camere, iar reptilele au trei camere. Numai animale de mamifere și păsări au o inimă cu patru camere. Singura excepție în mediul reptilian este crocodilul. Inima lui este numită condițional cu patru camere, deoarece atriul său comunică unul cu celălalt, iar sângele venos și arterial este uneori amestecat. Acest lucru este necesar pentru reptile să producă în mod activ suc gastric și digera producția pe scară largă.

Oamenii de știință cred că primul organ cu patru camere a apărut în dinozauri și în cursul evoluției a fost păstrat la descendenții lor.

  • Caracteristicile structurii inimii și sistemului circulator al păsărilorO astfel de structură a inimii permite organismului să nu depindă de temperatura mediului. Creaturile cu sânge fierbinte pot fi active chiar și în sezonul rece, fără a cădea în anabioză, ca și reptilele.
  • Evolved Heart permite evoluția și a altor organisme, creând condiții favorabile pentru acest lucru.

Țesutul muscular al acestui organ începe să se contracteze într-un stadiu incipient al dezvoltării embrionare și se produce independent de stimulii externi. Această caracteristică se numește automatismul inimii, dar oferă structura neuromusculară specială, care creează impulsuri electrice.

Ciclul inimii este alcătuit din trei faze, caracterizate prin alternarea contracției și relaxării diferitelor părți ale inimii. Durata totală a restului de mușchi al inimii depășește perioada de lucru, motiv pentru care inima funcționează fără probleme și nu se obosește niciodată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se calculează coeficientul de deferență pentru identificarea boliiCum se calculează coeficientul de deferență pentru identificarea bolii
Cum de a scădea nivelul hemoglobinei în sângele unui bărbat?Cum de a scădea nivelul hemoglobinei în sângele unui bărbat?
Boala cardiacă congenitală la un copil: simptomatologie și tratamentBoala cardiacă congenitală la un copil: simptomatologie și tratament
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Ce amfibieni au o inima cu trei camere?Ce amfibieni au o inima cu trei camere?
River cancer - descrierea organelor interne și externeRiver cancer - descrierea organelor interne și externe
Defectul septului interventricular la nou-născuțiDefectul septului interventricular la nou-născuți
Anatomia câinelui: structura internă și externă a corpuluiAnatomia câinelui: structura internă și externă a corpului
Descrierea și caracteristicile structurii de ouă a păsărilorDescrierea și caracteristicile structurii de ouă a păsărilor
Coardă suplimentară în inima unui copilCoardă suplimentară în inima unui copil
» » Câte camere există în inima păsărilor
© 2021 amigdas.com