amigdas.com

Marfloxin comprimate pentru câini și pisici

Efectul medicamentului marfloxinMarfloxina este un medicament antibacterian, antibacterian, popular pentru pisici și câini. Cu ajutorul acestuia au fost tratate cu succes plăgi infectate, otita, organele respiratorii, sistemul genito-urinar și tractul gastro-intestinal. Preparatul se administrează animalului o dată pe zi la o doză de 2 mg pe 1 kg de greutate corporală a animalului de companie. Pentru a evita complicațiile, se recomandă să consultați un medic veterinar care va stabili durata cursului. În funcție de forma de patologie, tratamentul poate dura între 7 și 40 de zile.

La recepție fără admitere este posibil să se obțină un rezultat ridicat și stabil, cu un set minim de efecte secundare. Medicamentul este convenabil să se utilizeze pentru a trata animalul la domiciliu.

Descrierea preparatului și a proprietăților sale biologice

Tabletele, principalul ingredient activ al acestora fiind marbofloxacina, au un efect bactericid larg. Antibioticul fluorochinol este activ împotriva microorganismelor gram-negative și gram-pozitive. Marfloxin este recomandat pentru:

 1. Tratamentul patologiilor sistemului digestiv, urinar și respirator.
 2. Prevenirea întreținerii complicațiilor în perioada postoperatorie.
 3. Tratamentul rănilor infectate.

Marfloxina este disponibil sub formă de comprimate rotunde de nuanță galben-brună. 1 comprimat conține 20 mg de substanță activă. Compoziția preparatului a utilizat substanțe auxiliare sub formă de:

 • marfloxin pentru pisicipulbere de drojdie;
 • crospovidona;
 • aromă de carne;
 • ulei de ricin hidrogenat;
 • povidonă;
 • lactoză monohidrat;
 • stearat de magneziu.

Tabletele sunt eliberate în cutii de carton care conțin un blister pentru 10 comprimate și instrucțiuni.

Efectul medicamentului se bazează pe Suprimarea replicării ADN-ului cu microorganisme. Medicamentul se absoarbe rapid din tractul gastro-intestinal și se răspândește în toate țesuturile corpului, care este asociat cu biodisponibilitatea 100% a medicamentului. În 2 ore de la momentul recepției se atinge nivelul maxim de concentrație a substanței active în sânge. Timpul de înjumătățire al remedierii depinde de tipul de animal:

 • pisicile au nevoie de aproximativ 10 ore;
 • câinii au nevoie de 14 ore.

Marfloxina se excretă din corpul animalului împreună cu urina, fără a suferi modificări. Aceste pastile sunt de obicei clasificate ca o clasă de pericol 4, ceea ce înseamnă un risc minim pentru corpul animalului.

Contraindicații și efecte nedorite

Cum să utilizați marfloxinÎn majoritatea cazurilor nu s-au observat efecte secundare de la administrarea de Marfloxin. Cu sistemul digestiv sensibil al animalului, defecarea poate deveni mai frecventă, iar scaunul poate deveni mai moale. Aceste simptome nu necesită retragerea medicamentului și dispar pe cont propriu după finalizarea cursului de tratament. Supradozajul medicamentului poate provoca funcționarea defectuoasă a sistemului nervos. În astfel de cazuri, este necesară spălarea stomacului și apelarea unui veterinar.

Marfloxina este categoric interzisă pentru utilizare la animale cu leziuni ale SNC și intoleranță individuală la componentele medicamentului. Femeile în timpul sarcinii și alăptării de Marfloxin nu sunt prescrise din cauza efectelor negative asupra puilor. Pisoii pot fi tratați cu medicamentul doar atunci când ajung la vârsta de 4 luni. La catelusii de rase mici si medii, drogul este permis sa intre numai la varsta de 1 an, rasele mari - 1,5 ani.

Recomandări suplimentare pentru utilizarea medicamentului

O reacție alergică care apare după administrarea medicamentului necesită retragerea imediată a medicamentului și tratamentul cu antihistaminice și agenți simptomatici. Dacă la momentul tratamentului animalului i se prescrie un curs de preparate din aluminiu, fier, magneziu sau calciu, se recomandă anularea temporară a agenților cationici. Reduce în mod semnificativ absorbția de Marfloxin din tractul gastro-intestinal. Pregătirea slab combinată și cu:

 • antibioticele din grupul de tetracicline și macrolide;
 • Cloramfenicol.

Preplant pentru pisici marflochinaTratamentul pisicilor și câinilor cu Marfloxin necesită ca o persoană să respecte regulile de siguranță atunci când se ocupă de medicamente. Regulile generale de igienă vă impun să nu beți sau să luați alimente direct la momentul injectării, după ce trebuie să vă spălați bine mâinile cu săpun.

În prezența hipersensibilității la fluorochinolone Este necesar să excludeți complet contactul direct cu tabletele folosind mănuși medicale. Contactul accidental cu pielea sau membranele mucoase ale substanței active necesită clătire imediată cu multă apă caldă, dacă este necesar, luând antihistaminice. Ingestia accidentală a medicamentului necesită asistență medicală imediată. În acest caz, specialistul ar trebui să prezinte instrucțiunile către Marfloxin.

Ambalajul uzat din produs este aruncat împreună cu deșeurile menajere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Tylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinarăTylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinară
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Asinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizareAsinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Rimadil pentru câini. Instrucțiuni de utilizareRimadil pentru câini. Instrucțiuni de utilizare
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Amoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuniAmoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuni
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
» » Marfloxin comprimate pentru câini și pisici
© 2021 amigdas.com