amigdas.com

Biomicina: instrucțiuni privind utilizarea pulberii în medicina veterinară

Medicamentul biomycinÎn farmacologia modernă, sunt cunoscute un număr mare de medicamente care au efecte antimicrobiene. Ele nu au un efect negativ asupra tuturor celulelor corpului. Fiecare agent are anumite proprietăți în ceea ce privește microorganismele patogene.

Sub influența antibioticelor, bacteriile patogene și virușii își opresc activitatea activă, dezvoltarea și reproducerea. Pe lângă acțiunea antimicrobiană, antibioticele pot promova creșterea și dezvoltarea normală a animalelor tinere și a păsărilor de curte.

Acestea sunt utilizate pentru tratarea și prevenirea unei game largi de boli infecțioase, pulmonare, gastro-intestinale, dermatologice.

Când utilizați antimicrobian medicamentele ar trebui să respecte cu strictețe instrucțiunile de utilizare și numirile medicului veterinar, deoarece, cu o scădere sau o creștere independentă a dozei, întreruperea utilizării medicamentului sau a cursurilor de tratament din corpul animalului, microorganismele pot dezvolta rezistență la acest medicament. În acest caz, utilizarea antibioticelor în doze mari sau alți agenți mai puternici devine inutilă.

În prezent, cel mai eficient medicament cu spectru larg este Biomicina, care este utilizată în medicina veterinară pentru tratamentul animalelor domestice și animalelor de fermă. Biomicina este utilizată ca medicament independent sau ca parte a terapiei complexe. Compoziția aleasă cu grijă a medicamentului face posibilă utilizarea acesteia pentru tratamentul multor boli grave de origine infecțioasă.

Biomicina se topește un pozitiv impact asupra corpului. Este folosit pentru a trata oamenii și animalele de companie. De foarte multe ori agentul este utilizat ca aditiv alimentar ca produs semifinit.

Potrivit experților, principalul beneficii Biomicina sunt:

 • Boli ale bovinelorutilizarea pentru tratamentul și prevenirea bolilor pulmonare, intestinale la animale tinere și păsări de curte;
 • are o gamă largă de acțiuni;
 • absorbită rapid din tractul gastrointestinal și are un efect pe termen lung asupra microorganismelor patogene;
 • a fost testat și utilizat pentru tratamentul paratihoidelor, pasteurelozei, erizipetelor, edemului malign, emfizemului carbuncle, leptospirozei;
 • Este folosit pentru a stimula cresterea si dezvoltarea puiilor.

Structura preparatului

Biomicina se referă la o grupare cu spectru larg de tetraciclină.

Medicamentul conține o substanță activă, produsă de Actinomyces aureofaciens. Ea este activă împotriva unui număr de microorganisme patogene, ceea ce face posibilă utilizarea acesteia în tratamentul bolilor grave.

În funcție de forma de eliberare, compoziția medicamentului poate varia ușor.

Pentru ușurința utilizării, biomicina este produsă în mai multe formulare:

 • preparate injectabilesoluție pentru injecții intramusculare și subcutanate - vă permite obținerea celui mai rapid și durabil rezultat al tratamentului dermatitei, antraxului, dizenteriei;
 • pulberea este o granulație galbenă mare, care este practic insolubilă în apă și are un gust amar;
 • Unguentul este ușor de aplicat pe piele, absorbit repede, nu afectează în mod negativ zonele sănătoase ale pielii, are efect terapeutic numai asupra leziunii.

Acțiune farmacologică

Medicamentul este absorbit rapid în membranele mucoase și are un efect terapeutic asupra microflorei patogene. Substanța activă este capabilă să facă față mai multor boli care se dezvoltă în organism. Medicamentul rămâne activ timp îndelungat.

Biomicina poate fi utilizată pentru tratament boli, care au loc în formă severă pentru o lungă perioadă de timp. Medicamentul nu are un efect negativ asupra suprafețelor mucoase ale stomacului și intestinelor, așa că este adesea utilizat pentru a trata infecțiile intestinale la animalele tinere.

Substanța activă nu se acumulează în organism și se excretă prin rinichi.

Indicații pentru utilizare

Biomicina este utilizată ca medicament independent sau în asociere cu alte medicamente pentru tratamentul următoarelor boli și afecțiuni patologice la domiciliu și din agricultură animale:

 • Boala necrobacteriozeiboli pulmonare;
 • boli dermatologice;
 • carbuncle malign;
 • necrobacteriosis;
 • boli ale tractului gastro-intestinal;
 • Diphtheria balcanică;
 • kliparatifoznye infecții;
 • impetigo stafilococică;

Biomicina sub formă de pulbere semifinitată este recomandată a fi utilizată ca aditiv pentru hrănire. Acest lucru vă permite să stimulați creșterea păsărilor de curte și a animalelor tinere.

Biomicina este folosită pentru vindecarea rănilor în peștii de acvariu.

Utilizarea biomicinei este interzis cu sensibilitate crescută la componentele medicamentului, care se pot manifesta ca reacții alergice.

Medicamentul nu este utilizat pentru a trata animalele slăbite, precum și după expirarea medicamentului.

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Biomicina este utilizată numai pe baza prescripției medicului, după ce a determinat cauzele bolii și a clarificat diagnosticul.

terapeutic efectul iar durata medicamentului depinde de tipul și vârsta animalului, modul în care este utilizat medicamentul. Durata consumului de antibiotice depinde de gravitatea bolii. Merită menționat faptul că utilizarea prelungită a medicamentului nu are un efect negativ asupra funcționării organelor interne.

Este deosebit de prudent să se utilizeze Biomicina pentru tratamentul iepurilor, deoarece aceste animale nu tolerează bine medicamentul și pot avea semne de otrăvire.

Biomicina este utilizată ca soluție pentru injecții intramusculare și subcutanate pentru a spori efectul terapeutic, poate fi utilizată cu preparate din grupul sulfanilamid.

Pentru tratamentul gastro-intestinale infecție utilizați 0,1 ml pe kilogram de greutate corporală a medicamentului de două ori pe zi timp de cinci zile. În scopuri preventive, utilizați 0,01 ml timp de 5 zile.

Utilizarea biomicinei pentru puii de găină

Biomicina pentru puiDe regulă, pudra de biomicină este utilizată pentru găini. Când se folosește medicamentul ca supliment alimentar, se observă creșterea accelerată a păsării. Datorită acestei proprietăți, medicamentul este utilizat pe scară largă în creșterea păsărilor. Când se utilizează biomicina vitaminată, puii ating dimensiunea și greutatea păsărilor adulte nu în 90 de zile, ci în 71 de zile.

Utilizarea medicamentului pentru purcei

Purceii, spre deosebire de animalele tinere ale altor animale de fermă, cel mai mic sunt susceptibile la acțiunea unor doze crescute de biomicină. Medicamentul este utilizat în mod activ pentru tratamentul și prevenirea bolilor la porci. În acest scop, se utilizează o soluție de medicament, care se aplică pe cale orală.

Când se utilizează medicamentul, recuperarea purceilor este observată aproape o dată după utilizarea medicamentului. Dacă tratamentul începe mai târziu, durata tratamentului durează o perioadă mai lungă de timp.

Biomicina pentru purcei este, de asemenea, folosită în preventiv obiectivele și stimularea creșterii animalelor. Medicamentul se administrează oral imediat după nașterea celui tânăr o dată pe zi timp de trei zile cu lapte.

Utilizarea biomicinei pentru bovine

Biomicina este utilizată pentru tratamentul dispepsiei toxice la viței și la animalele adulte. O îmbunătățire a stării animalelor apare după prima administrare a medicamentului. Apoi, simptomele se estompează treptat. Recuperarea completă vine în trei zile.

În scopul de a preveni medicamentul dă animale în jumătate de oră înainte de a mânca. Schema suplimentară de aplicare trebuie să fie convenită cu medicul veterinar.

Efecte secundare

În cazul în care doza prescrisă este depășită sau în cursul utilizării remedierii la animale, pot apărea semne de otrăvire și se poate dezvolta stomatita.

Efectele secundare pot fi exprimate sub forma de inflamație, diaree, vărsături, erupții cutanate.

Preț și unde să cumpărați

Biomicina poate fi achiziționată la o farmacie veterinară la un preț accesibil. Costul de pulbere este de la 200 de ruble pe pachet, unguent - de la 250 la 300 de ruble.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinarăTylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinară
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Maxilak: instrucțiuni de utilizare analogice prețuri recenziiMaxilak: instrucțiuni de utilizare analogice prețuri recenzii
Amoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuniAmoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuni
Principalele antibiotice cu spectru larg pentru pisiciPrincipalele antibiotice cu spectru larg pentru pisici
Emicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizareEmicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Tylosin 50: instrucțiuni pentru preparare, utilizare în medicina veterinarăTylosin 50: instrucțiuni pentru preparare, utilizare în medicina veterinară
Antibiotice pentru câini cu spectru diferit de acțiuneAntibiotice pentru câini cu spectru diferit de acțiune
Instrucțiuni pentru utilizarea unguentului de lincomicinăInstrucțiuni pentru utilizarea unguentului de lincomicină
» » Biomicina: instrucțiuni privind utilizarea pulberii în medicina veterinară
© 2021 amigdas.com