amigdas.com

Caracteristicile rasei și descrierea caracterului pisicii birmaneze

Pisica birmaneză: caracteristici ale conținutuluiPisica birmană este una dintre cele cinci cele mai renumite rase din lume. Este renumit pentru părul său măreț, matasos, prietenos și sociabil. Animalele de companie își surprind proprietarii, de asemenea, cu inteligență ridicată.

Datorită loialității și caracterului său moale, Birmania a câștigat inima multor iubitori de animale.

Istoricul originii pisicii birmaneze

Rama de pisici birmaneză a apărut inițial în Birmania, situată în Asia de Est. Aceste animale au fost venerate în antichitate, locuite în temple și au fost asimilate cu o divinitate.

În secolul al XIX-lea, pisica birmană a fost adusă în Europa, sub masca "întunericului siamez". Joseph Thompson a adus un reprezentant al rasei pe teritoriul Americii în 1930, unde mai târziu au trecut și au ales pisici cu o culoare închisă. Mai târziu, o nouă rasă a apărut cu o culoare ciocolată. Opt ani mai târziu, crescătorul a reușit să înregistreze Birmania ca o rasă independentă.

Până în 1948, pisica birmaneză sa răspândit în întreaga Europă, unde felinologii au făcut schimbări în colorarea animalelor, adăugând o "gena roșiatică". Datorită muncii lor, au existat persoane cu o culoare neobișnuită de nuanță roșiatică, iar mai târziu - cremă și țestoasă de broască țestoasă. Cruci multiple au început să ștergă semnele semnificative ale rasei. Producătorii din America nu au vrut să recunoască schimbările din rasă, astfel încât crescătorii europeni și-au adoptat standardul pentru pisica birmaneză. Astfel, rasa a fost împărțită în două tipuri:

 • Burmese americane;
 • Burmeză europeană.

Ce să hrănești o pisică de rasă din BirmaniaBurmenii speciilor americani au un bot mai rotunjit. Urechile persoanelor sunt mici și rotunjite la capete. Distanța dintre ele este puțin mai mare decât cea a analogului european.

Viziunea europeană a birmanezului are o botă triunghiulară, o formă mai îngustă. Urechile animalelor sunt mai lungi și plantate mai aproape decât alte burmeze. Picioarele pisicilor sunt, de asemenea, mai lungi și mai subțiri.

Descrierea rasei

O pisică din rasa birmaneză are un corp mic, dar robust, muscular, cu piept larg și spate plat. Picioarele sunt netede, coada subțire, se înclină spre sfârșit. Capul este mic, cu urechi de dimensiuni medii, care se află destul de îndepărtate unul de celălalt, cu pomeți largi. Ochii pot avea culoarea galben-verde sau galben-miere.

Lana de pisici nu are aproape nici un substrat, deci se simte foarte moale si neted la atingere. În timpul iernii, haina devine mai întunecată și se înmulțește în timpul verii. Cu aspectul său grațios și elegant, Birmania poate ajunge la zece kilograme în greutate.

Rasă standard

Cerințele standard pe care trebuie să le îndeplinească o pisică birmaneză sunt reprezentate de Asociația americană a fanilor de pisici. Acestea includ următoarele caracteristici:

 • Corpul ar trebui să fie compacte, să aibă dimensiuni medii, mușchii expresivi care sunt într-un tonus. Femelele pot fi mai mici decât bărbații. Toracele este rotunjită, largă, iar spatele este chiar pe întreaga lungime. Un animal nu trebuie sa aiba piele incapatoare, exces de grasimi, apatie si letargie.
 • Toate liniile capului sunt netede, fără secțiuni drepte. bot scurt și larg. Forma ochilor este rotundă, sunt mari și spațiate. Profilul prezintă o tranziție expresivă de la nas la frunte. Bărbața este rotunjită, puternică, cu mușcătura dreaptă. Gâtul este bine dezvoltat, are o textura musculara.
 • Pisica birmaneză: standardeurechi suficient de separate unul de altul și au o bază largă, ușor înclinată înainte, cu vârfuri rotunjite.
 • Cârpele de lână sunt subțiri, scurte și se potrivesc bine corpului. Aspectul sănătos lână ar trebui să arate ca un atlas natural.
 • culoare uniformă, fără pierderi de luminozitate, culoare adâncă (maro închis). Se acceptă nuanțe mai ușoare: platină, șampanie, albastru.
 • Pe front labe există cinci degete, iar pe spate - 4. Finitudinea formei rotunjite, masive, proporțional, completează corpul. coadă are o lungime medie, o acoperire uniformă de lână scurtă.
 • Fragmente admisibile în rasă: striuri abia vizibile pe membrele membrelor, botul sub forma unei pene, colorarea verde a ochilor, aspectul nestandard al coada.

Nu trece de certificare indivizi pur sange cu dungi distincte, pete și alte abateri de culoare, cu malocluzie si coada malformate, cu culoarea greșită a labe, urechi și nas.

Pisica birmaneză

Blana neagră a pisicii birmaneze sub influența genei are o culoare maronie. Printre cele mai renumite culori ale animalelor, se disting următoarele tipuri:

 • Sable sau culoare maro este principala rasa. Ciocolata este tonul standard al lânii, dar poate varia de la nuanțe diferite de culori de ciocolată la lumină. Tampoanele nasului și labei sunt, de asemenea, de culoare maronie.
 • Culoarea ciocolatei Similar cu sable, dar urechile și fața au o umbră mai închisă decât trunchiul în sine. Culoarea tampoanelor și a nasului poate varia de la o nuanță de scorțișoară la ciocolată neagră.
 • Pisica birmaneză: soiuri de culoareCuloare albastră lana este mai rara si face ca birmanezii arata ca rasele albastre britanice si ruse albastre. Dar spre deosebire de aceste specii de pisici, lâna birmaneză este ușor mai ușoară, fără vârfuri de culoare albă. Nasul și tampoanele de pe labe au de asemenea o nuanță albastră blândă.
 • Culoare purpurie au indivizi individuali, le dă un aspect laconic, aristocratic. Această colorare este una dintre cele mai frumoase rase de pisici birmaneze.

Atunci când sunt combinate în mai multe culori, se obține culoarea originală a stratului de tortoisehell. Există un semn că o pisică cu o asemenea culoare își aduce fericiții pe proprietari.

Descrierea caracterului rasei

Pisicile birmaneze sunt foarte activ, sociabil, place să joace. Ei se înțeleg bine și interacționează cu alte animale de companie, chiar și cu câini. Animale de companie să tratăm copiii și sunt bucuroși să se joace cu ei. Delicacy și curiozitate fac ca aceste pisici să arate ca niște pui, iubesc de asemenea pe proprietari și sunt nelimit de loiali față de ei.

Burma își păstrează energia chiar și la o vârstă mai matură. Animalul reacționează sensibil la starea de spirit a oamenilor și nu le atrage atenția asupra lor. Aceste pisici nu sunt atinse, nu sunt înclinate spre agresiune, creații de conflicte și ranchiuni. Nivel ridicat de inteligență vă permite să vă învățați diferitele trucuri pentru animalele de companie. Cu un astfel de caracter, pisica va învăța cu ușurință regulile și ordinele din familie, în afară de aceasta, birma este foarte curată.

Îngrijirea și întreținerea pisicilor din Birmania

Orice animal de rasă pură necesită anumite măsuri pentru îngrijire și întreținere. Înainte ca animalele de companie să se așeze în casă, este necesar să eliminați obiectele împrăștiate și bătăile, substanțele chimice de uz casnic, din zona de acces. Este mai bine să blocați ferestrele cu o plasă de țânțari, pentru a evita căderea din ea a pisicilor. Lucrurile necesare pentru animalele de companie ar trebui să fie, de asemenea, achiziționate în avans. Acestea includ următoarele subiecte:

 • Un loc unde să te relaxezi. Canapeaua trebuie așezată departe de ușă, aparate zgomotoase și curenți.
 • Ustensile. Plăcile din plastic sunt potrivite pentru furaje, iar apa se toarnă cel mai bine într-un recipient ceramic. Aceste elemente ar trebui să fie schimbate o dată pe an pentru cele noi.
 • Toaleta. Va fi potrivit pentru orice tavă pentru pisici cu umplutură.
 • Mijloace de îngrijire. Astfel de articole includ o gheară, urechi și picături pentru ochi, o perie de cauciuc pentru pieptene de păr, șampon, periuță de dinți și pastă pentru pisici.
 • Pisoi. Modelele active sunt cele mai potrivite pentru model, sub forma unui stâlp vertical, din ingrediente naturale.
 • Realizarea. Este necesar să mutați pisica în cabană, la veterinar și în alte locuri departe de casă.

Este necesar să se mențină în permanență curățenia habitatului pisicilor, să se monitorizeze igiena și să se viziteze în mod regulat un medic veterinar. Animalul de companie are nevoie de următoarele tipuri de îngrijire:

 • Pisica birmană: regulile de hrănireÎmbrăcăminte din lână în fiecare săptămână, cu o perie specială. În timpul moliului, această procedură se desfășoară mai des. Stralucirea strălucitoare a părului poate fi dată, netezind-o cu o mătase, blană sau piele de piele.
 • Gheare de prindere în fiecare lună, cu ajutorul unei kokterese de 1-2 mm.
 • baie. Pentru pisicile care nu părăsesc casa, acest element este opțional. Dacă este planificat ca animalul de companie să viziteze strada, atunci este necesar să-l obișnuiți cu îmbăierea de la o vârstă fragedă. Spălarea se face nu mai des decât o dată pe trimestru. Înainte de scăldat, protejați urechile animalelor cu tampoane de bumbac. Șamponul trebuie să fie proiectat pentru rase cu păr scurt. Uscați haina cu un prosop, fără uscător de păr.
 • Curățarea ochilor, urechilor și dinților. În fiecare săptămână este necesară perierea dinților cu mijloace specializate. Tehnica mișcărilor este aceeași ca și pentru oameni. Inspectarea ochilor și a urechilor se efectuează zilnic, sulf și crustele emergente sunt îndepărtate cu o bucată de vată de vată umedă. De asemenea, puteți utiliza picături de urechi și ochi pentru a le îngriji. Dacă există o suspiciune de conjunctivită sau apariția acarienilor, ar trebui să contactați imediat un medic veterinar.

Birmanezii cu răbdare și bunăvoință suportă toate procedurile, așa că îngrijirea lor nu va fi foarte dificilă.

Caracteristicile nutriției

Persoanele adulte se caracterizează prin două mese pe zi, cei mai tineri mănâncă de până la trei ori pe zi. Porțiunile de conserve de înaltă calitate și alimente uscate profesionale se calculează în funcție de raportul dintre vârstă, greutatea animalelor și indicațiile de pe ambalajul produselor. Alimentele naturale includ alimente de înaltă calitate bogate în proteine: carne fiartă fără grăsime, fructe de mare, carne de pui, pește de mare în cantități mici. Puteți da și un animal de companie gălbenușul din ouă și ficat fiert. Ca supliment trebuie să fie prezente minerale și vitamine. Produsele care nu pot fi administrate animalelor:

 • dulciuri;
 • sare;
 • grasimi grase;
 • alimente cu condimente;
 • alimente prajite.

Grijă de blană de pisici rasa birmanezăPentru prevenirea paraziților patogeni, este necesar, de două ori pe an, să se administreze medicamente antihelmintice pentru animalele de companie.

Cu o nutriție adecvată, pisica până la limită de vârstă își va păstra grația, armonie și aspect frumos.

Bolile comune ale rasei

Persoanele din rasa birmaneză nu sunt predispuse la boli frecvente, dar uneori elementele genetice se simt. Zona ENT și ochii - cel mai vulnerabil loc pentru rasă. Un tratament specific este prescris de un medic veterinar.

Hypokalemia se manifestă în semnele precoce de slăbiciune și oboseală rapidă. În acest caz, este necesară introducerea ionilor de potasiu. Gangliozidoza GM2 este o boală ereditară care afectează sistemul nervos. Primele simptome apar la vârsta de 3-4 luni, manifestându-se sub formă de lamență, paralizie și ataxie. Această boală nu este tratată, rezultatul letal este inevitabil.

Pepiniere din rasa birmaneză în CSI

Pepinierele certificate, unde puteți cumpăra o pisică de rasă birmaneză pe teritoriul Federației Ruse și Ucrainei, sunt reprezentate de următoarele companii:

 • Jasper la Moscova. Aici, tipul european birmanez este vândut la un preț de 30 de mii de ruble.
 • Bourimea din Sankt Petersburg. Aici puteți cumpăra birmană europeană la un preț de 25 de mii de ruble.
 • Wildangel. Cea mai mare pepinieră care distribuie speciile americane de birmani în Federația Rusă. Prețurile pentru pisici de la 30 mii de ruble.
 • "Octarin" la Kiev. El oferă pisici europene birmaneze la un preț de 7-16 mii UAH.

Doriți să cumpărați un pisoi, trebuie să decideți despre sex, culoarea ochilor, culoarea. Achiziționarea în scopuri comerciale necesită verificarea conformității rasei și disponibilitatea realizărilor individului în competiții competitive. Pisoii din creșă trebuie vaccinați, sănătos, obișnuiți cu tava, în vârstă de peste 3 luni. Achiziția este formalizată într-un contract cu multiple detalii de responsabilități.

Îngrijirea și îngrijirea adecvate vor permite creșterea unui animal de companie care să îi mulțumească întregii familii și să devină un prieten loial pentru proprietarii lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisiciPisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Pisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domesticiPisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domestici
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijiriiCat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
» » Caracteristicile rasei și descrierea caracterului pisicii birmaneze
© 2021 amigdas.com