amigdas.com

Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor

Tipuri de șopârleȘopârlele sunt un grup foarte popular de clase de reptile. Există multe tipuri diferite de aceste animale, având culori, dimensiuni și obiceiuri diferite. Adesea se întâmplă să numim șopârle acei reprezentanți care nu aparțin acestui grup deloc. Toate pentru că suntem obișnuiți să numim reptile cei care rulează pe patru picioare și au o coadă lungă. Pentru a înțelege mai bine acest lucru, trebuie să înveți mai întâi caracteristicile structurii acestor animale.

Caracteristicile structurii

Șopârle trăiesc în păduri, pustiuri, munți de stepi. Corpul este acoperit cu cântare excitat. Ei nu sunt capabili să respire pielea ca broaște, deoarece în procesul de evoluție au pierdut această abilitate. Unele specii sunt adaptate la viața în apă.

Dimensiunea acestor animale variază, de obicei, între 20 și 40 cm, dar există o specie cu dimensiunea de 80 cm. Această specie se numește perlă. Dar dacă luați cea mai mare șopârlă, atunci creșterea va fi de 3 metri. Această specie este numită dragonul Komodo. Aceasta este cea mai mare șopârlă de pe pământ. Un grup separat din familia șopârlelor - șopârle, ajung la o înălțime de 10 cm, dar cea mai mică creștere este atribuită gecko-ului din America de Sud. Creșterea sa nu depășește 4 centimetri.

Culoarea acestor animale este de obicei verde, maro, gri sau amestecată cu aceste culori. Există reprezentanți care au o culoare foarte strălucitoare de roșu sau albastru.

Există încă o caracteristică care distinge aceste animale de propriul lor tip. Acestea sunt mișcările pleoapelor. De exemplu, șerpi au îmbinat pleoapele și, prin urmare, mobilitatea ochilor lor este mică. Reprezentanții acestui grup sunt capabili de autotomie, adică își pot arunca coada. Poate fi folosit ca o manevră de la un atac. De exemplu, atunci când un prădător atacă o șopârlă, își poate rupe coloana vertebrală și își poate lăsa coada, care se va scurge pentru o vreme și va juca rolul de momeală. În acest moment, ea va începe să se târască departe din locul atacului și, posibil, să-i salveze viața. Desigur, procesul nu este plăcut, dar ce nu se poate face pentru a supraviețui.

Oamenii de știință au descoperit că aceste animale nu au corzi vocale și, prin urmare, sunt întotdeauna tăcuți. Dar există o singură specie, numită șopârlă Shtekhlin și Simon. Pe măsură ce se apropie pericolul acest animal face o aparență de scârțâit.

reproducere

Există mai multe moduri de reproducere în șopârle (toate depind de specie):

  1. depunere de ouă;
  2. viu naștere;
  3. ouă care poartă naștere vii.

În prima metodă, femela plasează 1 până la 35 de ouă acoperite cu înveliș sau o teacă moale din piele. Așezați ouăle în locuri protejate. De exemplu, sub pietre sau nisip. La speciile vivipare, embrionul primește toate substanțele nutritive din corpul mamei. Dar există încă ouă care poartă naștere vii. Cu el, puiul se dezvoltă în ouă care este în corpul mamei.

Sursă de alimentare

Alimentele acestor animale sunt foarte diverse. Unii mănâncă insecte mici, alții mănâncă doar alimente vegetale. Există specii care combină alimentele vegetale și animale. Există specii care mănâncă numai boabe. Șopârlele mari mănâncă pește, mamifere mici, șerpi.

protecție

Care sunt șopârlele?Aceste animale au mulți inamici potențiali, și să nu fie mâncați, au multe mijloace să se protejeze. Caracteristica principală a apărării este o alergare rapidă, cu mișcări ascuțite. Datorită acestui lucru, șopârla poate să scape cu ușurință de urmăritor. Ei pot să se năpustească în nisip sau în frunzișuri diferite, pot fi ușor mascați. Și, după cum sa menționat deja în articol, aceștia renunță la coadă când inamicul le atacă. Dacă este prins, va începe muscatura și se va evita foarte inteligent. Din acest motiv, va fi dificil de ținut. În cazul în care sunt prinși, adesea se apucă de partea din spate a banilor.

tipuri

După ce ne-am ocupat puțin de structura și trăsăturile generale ale acestor animale, ne îndreptăm spre descrierea diverselor specii. Toate tipurile de șopârle și caracteristicile lor vor fi greu de enumerat, pentru că acesta este cel mai mare grup de reptile de pe Pământ. Prin urmare, vom analiza doar câteva tipuri:

  • Soiuri de șopârleChameleonul yemenit. Un reprezentant faimos al iguanelor. Caracteristica principală este că această specie poate schimba culoarea. Dar nu vă așteptați la culori strălucitoare, deoarece este reprodusă în culori închise. La apropierea de pericol, animalul este recolorat în culoare maro. Corpul este alungit și poate ajunge la o dimensiune de 60 cm.
  • Șopârlă din Crimeea. Reprezentant al lui Skink. Lungimea este de 20 cm. Culoarea este maro deschis sau verde. Ca toți membrii familiei, are capacitatea de a renunța la coadă.
  • Ziua gecko a Madagascarului. Reprezentantul modelului gecko, care poate ajunge la o înălțime de 30 cm, ceea ce îl face unul dintre cei mai mari reprezentanți ai pseudocorpului. De cele mai multe ori animalul petrece pe copaci, unde caută mâncare. Se hrănește cu insecte, diverse fructe și nectar de plante. Are o culoare verde luminos. Aceste animale nu trăiesc mai mult de zece ani.
  • Americană șopârlă în formă de vierme. Un reprezentant strălucitor al viermilor. Această specie nu are picioare, ochi, urechi. Adesea, această șopârlă poate fi confundată cu un vierme sau șarpe, dar ele aparțin unor șopârle. Ei conduc un mod de viață înfloritor. Este uimitor unde a trecut sucursala evoluției șopârlelor.
  • Rupe arborele. Reprezentant în formă de arbore. Ei, ca și vermiformele, au abandonat excesele membrelor. Din acest motiv, ele sunt deseori confundate cu aceleași lucruri. Acest tip poate fi ușor îmblânzit. În captivitate, aceste șopârle pot trăi mult mai mult decât într-un habitat natural, deoarece au mulți dușmani.
  • Agama bărbosul. Acest animal trăiește în Australia. Caracteristica principală a unei șopârle spicate este că spinii ei se află în jurul capului, din cauza a ceea ce are un astfel de nume.

Toate tipurile enumerate Nu aparține familiei acestor șopârle, dar au o relație înrudită.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncăTipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă
Cum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasăCum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasă
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Ce este șopârla zburătoare a dragonului?Ce este șopârla zburătoare a dragonului?
Shlamonosnyj basilisk: caracteristica unei șopârleShlamonosnyj basilisk: caracteristica unei șopârle
De ce vis de o șopârlă? Interpretarea visuluiDe ce vis de o șopârlă? Interpretarea visului
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
» » Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
© 2021 amigdas.com