amigdas.com

Oțel 20x: marcare, caracteristici și aplicare

Oțel 20x - caracteristici principalePentru a schimba performanța de bază a metalelor, procesul de aliere este adesea realizat. Acesta prevede includerea în compoziția principală de metal a unor elemente chimice adiționale care sunt capabile să schimbe anumite proprietăți. Procesul de dopaj este atât de răspândit încât majoritatea metalelor moderne aparțin acestui grup. Un exemplu este oțelul de 20x. Ea este un reprezentant al unui grup de oteluri structurale, dar cromul a fost adăugat la compoziție pentru a schimba unele dintre proprietățile de performanță ale metalului. Luați în considerare în detaliu oțelul 20x, caracteristicile, aplicația și multe alte calități.

Explicarea mărcii

Pentru a descifra marcarea otelurilor structurale este destul de simplă. Metalul în cauză are următoarea compoziție:

 1. Conținutul de carbon este de la 0,17 la 0,23%. Acest element determină duritatea și fragilitatea metalului.
 2. Dopajul este efectuat în acest caz prin adăugarea la compoziția de crom. Momentul în care după ce litera care denotă elementul nu merită cifra indică concentrația de crom în compoziția de cel mult un procent.
 3. Există și alte elemente inerente în oțelurile structurale.

Alierea metalului în cauză este efectuată pentru a crește duritatea stratului de suprafață, lăsând nucleul mai puțin puternic și mai flexibil.

Proprietăți de bază

Hexagon 5mm din oțel 20xDistribuția metalului în cauză se datorează faptului că acesta are un cost relativ scăzut și potrivite pentru fabricarea unei mari varietăți de piese. Principalele proprietăți pot fi descrise mai jos:

 1. Adesea se face o normalizare ca tratament termic. Vă permite să faceți materialul mai rezistent la stresul mecanic.
 2. Greutatea specifică este de 7830 kilograme pe metru cub.
 3. Duritatea suprafeței este relativ scăzută, dar adesea acest lucru este suficient pentru a produce diferite părți neesențiale.
 4. Este posibilă efectuarea tăierii prin care metalul este preîncălzit.
 5. Datorită adăugării de crom, gradul de sudabilitate crește semnificativ. O excepție este cazul în care este necesară sudarea pieselor care au trecut anterior în procesul de tratare chimică-termică.
 6. Nu există nici o înclinație de a tempera fragilitatea.

În plus, nu uitați că prezența o cantitate mică de crom în compoziție nu conduce la o creștere a rezistenței la coroziune. Prin urmare, oțelul nu este potrivit pentru fabricarea pieselor care vor fi utilizate într-un mediu agresiv.

Caracteristici și domeniu de aplicare

Ce este făcut din oțelul de 20 de listeDomeniul de aplicare al oțelului în cauză este foarte extins. Un exemplu este primirea de capse și șabloane de lungă durată. Pentru a crește rigiditatea și duritatea stratului de suprafață, se efectuează suplimentar cimentarea în ulei.

Cel mai adesea, oțelul 20x este utilizat pentru a produce:

 1. cartușe;
 2. izolatori;
 3. trepte de viteză;
 4. discuri;
 5. instrumente;
 6. Clipurile.

Dacă este necesar, metalul este înlocuit cu analogii 15X sau 18XGT. În alte țări există analogii acestui oțel, care sunt marcate de alte standarde.

Ca preformă, plantele sunt livrate cu:

 1. Laminare după recoacere;
 2. Oțel laminat la cald.

Rezistența relativ scăzută a structurii și alte proprietăți fizico-chimice determină următoarele caracteristici specifice ale utilizării metalelor:

 1. La fabricarea unui instrument de măsurare, care nu este supus procesului de măcinare în timpul finisării, se recomandă efectuarea tratamentului termic reprezentat de combinația de călire și temperare.
 2. Se recomandă efectuarea carburizării în fabricarea instrumentelor critice. În funcție de grosimea sculei, se alege cea mai potrivită adâncime a carburizării.
 3. Pentru încălzirea metalului pentru răcire se pot folosi cuptoare cu camera. Răcirea se face în băi de sare sau de plumb. Dacă configurația părții este complexă, încălzirea se efectuează prin imersie dublă sau triplă cu sarea topită. Aceasta asigură o încălzire uniformă a structurii.
 4. Răcirea poate fi efectuată într-o baie de ulei sau în sare topită. Din acest motiv, gradul de manifestare a defectelor poate fi redus substanțial.
 5. Scopul vacanței este reducerea tensiunilor interne care pot apărea în timpul întăririi. Astfel de solicitări cauzează formarea fisurilor și a altor defecte la momentul măcinării sau finisării.

Destul de des o situație apare atunci când tratamentul la rece este folosit pentru a păstra dimensiunile instrumentului.

Informațiile de mai sus determină faptul că în majoritatea cazurilor un astfel de oțel este aplicabil numai în condițiile unui tratament chimic-termic ulterior. Prin urmare, în ultimii ani, analogii din ce în ce mai utilizate, care au performanțe mai ridicate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile și aplicarea oțelului 9хсCaracteristicile și aplicarea oțelului 9хс
Punctul de topire al metalului în gradePunctul de topire al metalului în grade
Oțel austenitic: caracteristici și caracteristiciOțel austenitic: caracteristici și caracteristici
Caracteristicile și compoziția oțelului inoxidabilCaracteristicile și compoziția oțelului inoxidabil
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Taierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicareTaierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicare
Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10тCaracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
Otel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicareOtel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicare
Oțel deteriorat: caracteristici, istorie, domeniu de aplicareOțel deteriorat: caracteristici, istorie, domeniu de aplicare
Caracteristicile și aplicarea oțelului y8Caracteristicile și aplicarea oțelului y8
» » Oțel 20x: marcare, caracteristici și aplicare
© 2021 amigdas.com