amigdas.com

Wild duck: descriere, conținut, hrănire

Descrierea rațelor sălbaticeNu există multe specii de rațe sălbatice în fauna sălbatică. Cea mai comună specie este numită mallard. Această pasăre este aproape omnivoră, se înrădăcinează practic în toate locurile unde există iazuri. Singurul loc unde rațele sălbatice nu trăiesc este Antarctica. Prin nemulțumirea sa, o rață sălbatică a câștigat dragostea fermierilor și a crescătorilor, mulți amatori se ocupă, de asemenea, de creșterea mallard.

Descrierea rasei

Wild mallard este izbitor de diferit de rudele sale. Există anumite diferențe, cu care este ușor să distingi o mallard:

 1. Organismul optimizat și compactat.
 2. Gât scurt.
 3. Șeful de dimensiuni mici.
 4. Cioc plat, destul de lat, cu plăci corneene pe laturi.
 5. Există un strat subcutanat de grăsime.
 6. Șnururi bine dezvoltate.

Unde trăiesc rațele?Dintre toți reprezentanții păsărilor sălbatice care trăiesc în mediul natural, salata de rață sălbatică este considerată cea mai mare. Cu debutul de vreme rece masculul Mallard atinge o greutate de 2 k, iar în sezonul cald și fierbinte cântărește aproximativ 1,5 kg. Femela cântărește mai puțin, crește la 1,4 kg. Lungimea mallard-ului este rareori mai mare de 60 cm, aripile variază în jurul valorii de 1 metru, aripile de 26-28 cm în lungime.

Femeile sunt foarte diferite de bărbați și pot fi ușor distincționate. La bărbați, penajul predomină în alb, cu excepția capului și a pieptului. Capul drakei este acoperit mai ales cu pene frumoase de nuanță verzui, iar pieptul este de obicei maro. Femelele, în cea mai mare parte, sunt toate de culoare brun-deschis, în abdomen penajul este mai întunecat. O caracteristică comună este impregnările violete, care sunt vizibile pe aripile păsărilor.

habitat

Majoritatea reprezentanților rațelor sălbatice preferă locuri lângă corpuri de apă, teren mlaștinos. Un reprezentant al acestei specii încearcă trăiesc lângă râuri, care au un curent lent, există apă puțin adâncă. Ei încearcă să aleagă locurile în care sunt prezenți:

 • stuf;
 • tufișuri groase;
 • copacii care cresc în apă;

Toți factorii de mai sus sunt considerați garduri de camuflaj, care ajută pasărea să ascundă ouă de dușmani și să găsească un loc pentru somn. Prin urmare, rațele sălbatice sunt aproape niciodată pe mal.

Râurile sălbatice se ajung deseori și în corpurile de apă urbane, deși sunt extrem de timizi prin natura lor. Cu toate acestea, dacă veți hrăni în mod regulat mallard-ul, în curând se va obișnui cu persoana și va înceta să se teamă.

Duck mallard este o pasăre migratoare, deci este iarnă în cazul în care este cald. De cele mai multe ori, rațele fac un drum lung de petrecere a zilelor reci în confort. Unele țări se laudă cu "vizitatori sălbatici":

 • Cum să faci o rață sălbaticăChina de Sud.
 • Europa de Sud.
 • Irak.
 • Iran.
 • Nordul Indiei.
 • Mexic.

Uneori, mallardul nu zboară spre regiunile calde, dacă rezervorul în care trăiesc rațele nu îngheață în timpul iernii.

hrănire

Deci, ce mănâncă rațe? Există un răspuns exhaustiv la această întrebare. După cum se știe, greutatea unei păsări de apă depinde direct de condițiile de hrană. Duck extrem de modest, dar, ca toate lucrurile vii, are nevoie de mese regulate.

În sălbăticie, mallard-urile mănâncă:

 • broaște;
 • insecte;
 • viermi;
 • pești mici;
 • melci;
 • lăcuste;
 • lintiță;

Mallards nu disprețuie jaf, în timp de foame ei pot ataca fermierii care cresc cereale. Femeie, ședința pe ouă, necesită o cantitate dublă de alimente. În sezonul cald, rața sălbatică mănâncă cea mai mare parte alimente de origine vegetală: iarbă, lăstari și ramuri, frunze de plante.

Wild rață acasă

Wild Duck CaracteristiciÎn ciuda numelui său, mulți au încercat să reproducă și să păstreze o rață sălbatică la domiciliu. Experiența a fost încununată cu succes, mulți crescători au reușit să își construiască propria afacere.

O rață sălbatică este considerată una dintre cele mai pretențioase păsări. Ele nu necesită nimic special în conținut, dar observarea obiceiurilor de mallard este foarte interesant.

Mallard se va descurca perfect fara o camera speciala, nu are nevoie de incalzire si incubatoare. Bird perezimuet bine într-o structură mică din cărămidă, singurii specialiști cu experiență recomandă să se atașeze pen-ul să meargă (cu prezența obligatorie a apei în ea) la „casa“ principal, aceasta va oferi un plin și rațe cât mai aproape posibil de condițiile de mediu natural. În timpul verii, nu va fi nici o îngrijorare, tot sezonul cald pe care pasărea îl petrece în apă, foarte îndrăgit de înot.

Amelioratorul trebuie să verifice în mod constant nivelul apei, acest lucru este extrem de important. Se recomandă echiparea unui baldachin mic, astfel încât în ​​timpul căldurii puternice sau invers, la dus, o pasăre să poată aștepta vremea rea. Hrăniți păsări de apă în iarba verde de vară, se recomandă să oferiți pești mici. Nu uitați că nisipul este o parte importantă a vieții acestor reprezentanți ai păsărilor sălbatice în sălbăticie, așa că pasărea este pusă într-un recipient special cu nisip.

Wild duck se adaptează la noua dietă destul de repede, cu toate acestea, bolile gastrointestinale nu sunt excluse. Corect dieta zilnic compilate va ajuta la evitarea problemelor asociate cu digestia.

Odată cu apariția căldurii, ovipoziția începe. Femelele și bărbații se îndreaptă spre amenajarea cuiburilor. Odată ce cuibul este gata, femela scoate ouă și se îmbarcă la incubație. Ducklings apar destul de repede, și fără o femeie, va fi foarte greu să le urmeze. Puii sunt foarte vioi, au nevoie de o supraveghere constantă. Masculul participă la creșterea puiilor, dar îngrijorarea lui este numai de a proteja puii și teritoriul. În acest moment, drake devine aproape indistinguizabil de la femela, și până în toamnă va recâștiga caracteristicile sale distinctive.

hrănire

Este foarte important înainte de elaborare Meniul zilnic al rațelor sălbatice ia în considerare dieta naturală. În Mallards sălbatice mânca prăji, pești mici, lintita, și așa mai departe. D. Ei mânca o mulțime de insecte decât ajuta pe oameni pentru a salva recolta, distrugând larvele de dăunători.

Există produse, care sunt categoric interzise să hrănească rațe sălbatice:

 • pâine neagră;
 • furaje umede;
 • legume proaspete;
 • produse lactate;
 • rămășițele mesei umane;

Pentru a asigura producția mare de ouă pentru rață, trebuie alimentată corespunzător. Algele trebuie să fie prezente în dietă, cum ar fi:

 • varec;
 • distihlis;
 • rupie;

În ceea ce privește hrănirea rațelor mici, ele sunt hrănite aproape în același mod ca și puiul, cu excepția brânzei de vaci. Rațălui i se dă un ou fiert, orez verde tăiat și pește mărunțit. Este de remarcat faptul că rațele cresc uneori mai repede decât puii, au doar câteva luni pentru a se potrivi greutății și înălțimii lor cu persoanele mai în vârstă. Prin urmare, de la două rațe în șase luni puteți obține mai mult de o duzină de adulți capabili de păsări ouătoare.

Râurile sălbatice pot zbura, așa că înainte de a le elibera pentru o plimbare la curățenie sau la pajiște, trebuie să așteptați ca pasărea să se alăture complet stilului său.

Cum să conțină o rață sălbaticăWild Duck Mallard este extrem de prietenos, are un temperament calm. Proprietarul nu trebuie să se teamă că pasărea va zbura departe, ea devine repede obișnuită cu proprietarul. Ea mănâncă puțin, așa că crescătorul nu trebuie să-și petreacă o grămadă de bani și timp în păstrarea mallard. Duckul are nevoie de aer proaspăt, prin urmare este necesar să aerul o cameră. Rațele sunt curate, în camera unde sunt ținute, trebuie să fie curată și uscată, în caz contrar, pasărea aflată în condiții nesanitare se poate îmbolnăvi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Pisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europenePisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europene
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Duck mallard: ce hrănește în sălbăticie, stilul de viațăDuck mallard: ce hrănește în sălbăticie, stilul de viață
De ce ratele visează în vise diferite?De ce ratele visează în vise diferite?
Rațe rață mullard la domiciliuRațe rață mullard la domiciliu
Cum să scoți în mod corespunzător o rață acasăCum să scoți în mod corespunzător o rață acasă
» » Wild duck: descriere, conținut, hrănire
© 2021 amigdas.com