amigdas.com

La ce temperatura se topeste cuprul, topind

Punctul de topire al cupruluiDeja în vremuri străvechi oamenii au extras și au topit cuprul. Acest metal a fost utilizat pe scară largă în viața de zi cu zi și a servit ca material pentru fabricarea diferitelor articole. Bronzul a învățat să facă acest lucru acum 3 000 de ani. Din acest aliaj au făcut arme bune. Popularitatea bronzului sa răspândit repede, metalul fiind distins prin aspectul și puterea sa frumoasă. Din ea au făcut ornamente, unelte de vânătoare și de lucru, ustensile. Datorită temperaturii scăzute de topire a cuprului, o persoană și-a stăpânit rapid producția.

Fiind în natură

Numele său latin Cuprum metal a primit de la numele insulei Cipru, unde a învățat să mă apere în mileniul III î.en. e. În sistemul Mendeleev, Cu a primit 29 de numere și este situat în al 11-lea grup al celei de-a patra perioade.

În scoarța pământului, elementul se află pe locul 23 în ceea ce privește distribuția și apare mai des sub formă de minereuri de sulfuri. Cele mai frecvente strălucire de cupru și pirită. Astăzi cuprul din minereu este extras în mai multe moduri, dar orice tehnologie implică o abordare pas cu pas pentru obținerea rezultatului.

 • Condiții de topire a cupruluiÎn zorii civilizației, oamenii au primit deja și au folosit cuprul și aliajele sale.
 • La acea vreme, nu a fost extras minereul de sulfuri, dar minereul de malachit, care nu necesita o ardere preliminara.
 • Un amestec de minereu și cărbune a fost plasat într-un vas de pământ care a căzut într-o groapă mică.
 • Amestecul a fost aprins, iar monoxidul de carbon a ajutat malachitul să revină la starea de Cu liberă.
 • În natură există cupru nativ, iar cele mai bogate depozite sunt în Chile.
 • Sulfurile de cupru se formează adesea în vene geotermale la temperaturi medii.
 • Deseori depozitele au forma de roci sedimentare.
 • Pietrele de gresie și șisturile de cupru se găsesc în Kazahstan și în regiunea Chita.

Proprietăți fizice

Metalul este ductil și este acoperit cu un film de oxid în aer liber într-un timp scurt. Datorită acestui film, cuprul are de asemenea o nuanță gălbuie-roșie, în lumenul filmului culoarea poate fi verzui-albastru. În ceea ce privește nivelul de căldură și conductivitatea electrică Cuprum pe locul al doilea după argint.

 • Densitatea este de 8,94 × 103 kg / m3.
 • Căldura specifică la T = 20 ° C este de 390 J / kg x K.
 • Specificul electric la 20-100 ° C este 1,78 × 10-8 Ω / m.
 • Punctul de fierbere este de 2595 ° C.
 • Conductivitatea electrică specifică la 20 ° C este de 55,5-58 MCM / m.

La ce temperatură se topește cuprul

Topirea are loc atunci când solidul trece de la un solid în stare lichidă. Fiecare element are propriul punct de topire. Mult depinde de impuritățile din metal. Punctul obișnuit de topire a cuprului este de 1083 ° C. Când se adaugă staniu, temperatura scade la 930-1140 ° C. Punctul de topire depinde aici de conținutul în aliaj de staniu. În aliajul de cupru cu zinc, topirea are loc la 900-1050 ° C.

Temperatura de topire a aliajelorCând se încălzește orice metal zăbrelele sale cristaline sunt distruse. Pe măsură ce crește temperatura, punctul de topire crește, dar apoi devine egal după atingerea unei anumite limite de temperatură. În acest moment, și se topește metalul. Complet topit, iar temperatura crește din nou.

Când metalul se răcește, temperatura scade, la un anumit punct rămâne la același nivel, până când metalul se întărește complet. După întărirea completă, temperatura scade din nou. Acest lucru este demonstrat de o diagramă de fază care prezintă procesul de temperatură de la începutul topirii până la solidificare. Când se încălzește, cuprul încălzit la 2560 ° C începe să fiarbă. În fierbere este vorba de substanțe lichide fierbinți, când se eliberează gaz și pe suprafață apar bule. În momentul fierberii la temperaturi mai ridicate, se începe evoluția carbonului format în timpul oxidării.

Se topeste acasa

Datorită punctului de topire scăzut oamenii din vechime ar putea topi tabăra focului și ar folosi metalul pentru a face diferite produse.

Pentru a topi cuprul acasă, veți avea nevoie de:

 • Topirea cuprului în condiții domesticecărbune;
 • creuzet și forceps special pentru el;
 • cuptor cu mufe;
 • aspirator de uz casnic;
 • corn;
 • cârlig de oțel;
 • forme pentru topire.

Procesul se desfășoară în etape, metalul este plasat într-un creuzet și apoi plasat într-un cuptor de mufe. Temperatura dorită este setată și procesul este monitorizat prin fereastra de sticlă. În acest proces, în vas se află un film de oxid cu Cu, care trebuie îndepărtat - deschideți geamul și împingeți-l cu un cârlig de oțel.

În absența unui cuptor de mufe, cuprul poate fi topit de un autogen. Se va topi dacă va mânca accesul normal la aer. Alamul cu aer și bronzul cu temperatură scăzută sunt topite cu un suflantă. Flacăra ar trebui să acopere întregul creuzet.

Cum se topește cuprulDacă nu aveți niciunul dintre instrumentele listate la îndemână, puteți folosi un corn setat pe un strat de cărbune. Pentru a spori T poate utiliza aspiratorul, este inclus în modul suflare, dar trebuie să aibă un inel de siguranță furtun bun în cazul în care un capăt conic, deoarece jetul de aer va fi mai subtire.

Punctul de topire al bronzului și al alamelor, precum punctul de topire al cuprului și aluminiu - este scăzut.

Astăzi, în condiții industriale, nu se folosește Cu pur. Conține o mulțime de impurități: nichel, fier, arsen, antimoniu, alte elemente. Calitatea produsului este determinată de prezența unui procentaj de impurități în aliaj (nu mai mult de 1%). Indicatorii importanți sunt conductivitatea termică și electrică. Datorită plasticității, punctului scăzut de topire și a flexibilității, cuprul este utilizat pe scară largă în multe industrii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Densitatea specifică și greutatea specifică a cupruluiDensitatea specifică și greutatea specifică a cuprului
Temperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialuluiTemperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialului
Punctul de topire al staniu și plumbPunctul de topire al staniu și plumb
Bronz: compoziția aliajului, proprietățile și aplicareaBronz: compoziția aliajului, proprietățile și aplicarea
Topirea aluminiului la domiciliu la temperaturi ridicateTopirea aluminiului la domiciliu la temperaturi ridicate
Temperatura și caracteristicile de topire ale plumbuluiTemperatura și caracteristicile de topire ale plumbului
Producerea și utilizarea aliajului de cupru și zincProducerea și utilizarea aliajului de cupru și zinc
Procesul de topire a argintului la domiciliuProcesul de topire a argintului la domiciliu
Punctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metaluluiPunctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metalului
Cupru metalic: descrierea elementului, proprietățile și aplicațiaCupru metalic: descrierea elementului, proprietățile și aplicația
» » La ce temperatura se topeste cuprul, topind
© 2021 amigdas.com