amigdas.com

Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive

Cauzele nasului uscat la pisiciPisicile adulte și pisicile mici au o stare de sănătate precară, însă, spre deosebire de proprietarii lor, nu se pot plânge și pot arăta că sunt îngrijorați. Din acest motiv, proprietarii înșiși trebuie să monitorizeze starea animalelor lor de companie în timp util pentru a observa semne de boală. Simptomele pot fi diferite: somn lung, nervozitate excesivă, activitate crescută, lipsă de pofta de mâncare, diferite deversări atipice.

Începătorii crescătorilor și proprietarii neexperimentați au adesea neliniște din cauza nasului fierbinte al pisicilor. Prin urmare, ei încearcă să înțeleagă, ce ar trebui să fie un animal sănătos. Mai ales proprietarii se tem de un nas fierbinte în pisică. Acest lucru este adesea privit ca primul semn al unei boli virale.

Cel mai adesea, un astfel de simptom unic nu indică o boală, dar în unele cazuri este un motiv pentru a privi cu atenție comportamentul și sănătatea animalului.

De ce pisica are un nas uscat?

Dacă proprietarul a descoperit că pisica are un nas fierbinte și a notat că este uscată, acest lucru nu este un motiv pentru a chema urgent un medic veterinar sau pentru a alerga la clinică. Pentru o astfel de stare animală există mai multe motive:

 1. Nasul uscat la pisici și câiniImediat dupa trezire, cel mai adesea nasul uscat la o pisica este norma. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul zilei, animalul își hidratează continuu nasul, lingindu-l, iar într-un vis acest lucru nu se întâmplă. După un timp după trezire, totul revine la normal, iar organul olfactiv al pisicii devine din nou reci și umed. Nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu acest lucru, nu înseamnă că animalul de companie nu se simte bine.
 2. Dacă detectarea simptomului a fost precedată de activitatea pisoiului în aer liber în vreme caldă sau caldă, atunci nu merită niciodată îngrijorarea. Pe stradă, sub influența temperaturii ridicate, nasul putea să se usuce. Motivul pentru aceasta poate fi și praful care a intrat în tractul respirator al animalului în timpul unei plimbări. Același rezultat poate fi observat după ce pisica a stat pe o perioadă lungă de timp lângă o sursă de căldură: o sobă sau un încălzitor. La urma urmei, chiar și oamenii încep de multe ori să coajă și să se usuce pielea dintr-o lungă ședere într-o cameră cu aer uscat.
 3. Se întâmplă ca nasul pisicii să fie răcoros, dar este uscat. Acest lucru se datorează faptului că animalul dintr-o cameră rece nu-și linge organul respirator pentru a normaliza schimbul de căldură în organism și pentru a nu pierde căldură. Atunci când temperatura în cameră crește, totul revine la normal, iar uscarea trece.

Cât de normal este nasul unei pisici?

La un animal sănătos, nasul este ușor umed, rece și neted. Pisicile se linguează în mod constant, în plus, prin porii au în mod constant un lichid special care îndeplinește o funcție protectoare. Nasul din pisică are efect multe funcții diferite, cu excepția simțului mirosului. Cu ajutorul său, animalul se orientează în spațiu, determină direcția curentului de aer și sesizează sursele de căldură și frig. Cu cât este mai hidratantă, cu atât mai exact animalul simte influența mediului. Excesul de uscăciune duce la crăparea organului, face ca pisica să se simtă inconfortabil și să o dezorienteze.

La pisicile mici uscarea nasului poate fi explicata prin lipsa lor de autonomie imediat dupa nastere. Ei încă nu pot ajunge la el cu limba să se umezească.

Nasul uscat este un simptom al unei boli

De ce o pisica are un nas fierbintePuteți lua în considerare acest semn simptom al bolii numai în asociere cu alte anomalii în starea animalului. De exemplu, dacă, împreună cu creșterea temperaturii nasului, gazda a observat și urechile fierbinți ale pisicilor, aceasta indică o creștere generală a temperaturii corpului animalului. Puteți verifica presupunerile și utilizați un termometru pentru a opri în mod rectal. Faceți acest lucru cu atenție, pentru a nu face rău animalului. Întreaga procedură de măsurare nu durează mai mult de un minut.

Temperatura standard în pisicile domestice este de 38-38,5 grade, în roci fără lână este ușor mai mare - de la 39 la 40 de grade. În timpul sarcinii, temperatura la o pisică devine cu 1 grad mai mare decât cea normală. Dacă această diferență devine mai mare, trebuie să contactați medicul veterinar cât mai curând posibil.

Observând uscarea nasului animalului, trebuie să-l urmăriți cu atenție. Timpul de observare fără a se referi la un specialist nu trebuie să depășească 4-5 ore. În acest timp, puteți încerca să aduceți temperatura în jos prin atașarea unei comprese reci sau a gheții la capul pisicii. Pentru a nu provoca deshidratarea, este necesar să beți apa din abundență cu apă caldă. Pentru rocile fără lână, procedura de ștergere cu o cârpă rece sau pulverizare va fi utilă.

Utilizarea medicamentelor pentru a reduce temperatura la om este strict interzisă pentru tratamentul pisicilor! Acest lucru poate duce la moarte.

Dacă, în plus față de uscăciune și creșterea temperaturii nasului, animalul are alte simptome, ar trebui să-l arătați imediat medicului dumneavoastră. Aceste semne includ:

 • Un nas fierbinte ca indicator al boliituse uscată sau umedă;
 • crampe de membre;
 • probleme cu digestia (diaree sau vărsături);
 • strănut;
 • probleme cu urinarea;
 • sânge în fecale;
 • perspirație somnolență;
 • izolarea din gura de spumă sau o mulțime de salivă;
 • nervozitate și țipete;
 • pierderea orientării în spațiu;
 • ochi apoase;
 • ascuțit;
 • erupții cutanate;
 • wheezing si alte probleme cu respiratia.

Gura fierbinte și uscată în pisică: luăm măsuri

Pisica are un nas uscatDacă observați brusc, că pisicile sau pisicile adulte au un nas uscat, trebuie să-i monitorizați cu atenție comportamentul. Dacă animalul se comportă în mod activ, în mod normal mănâncă și joacă, atunci nu există nici un motiv pentru excitare.

Dacă pisica are o mulțime de urechi calde, atunci trebuie să măsurați temperatura corpului cu un termometru rectal. Dacă există o abatere semnificativă față de normă, trebuie să consultați întotdeauna un medic veterinar. Dacă simptomele detectate au dispărut de la sine, este necesar să treceți testele de profilaxie pentru a afla motivul apariției acestor simptome.

Chiar și cu crăparea pielii pe nasul pisicii și uscăciunea constantă, este imposibil să se aplice unguente și creme pe ea. Amintiți-vă că animalul lins și le poate otrăvi. Înseși se va usca, atunci când cauza aspectului său va fi eliminată.

Un nas uscat si o crestere a temperaturii acestuia nu inseamna intotdeauna infectia unei pisici cu o boala. Dacă apar alte simptome neplăcute, animalului trebuie să i se acorde o atenție specială pentru a căuta ajutor de la un specialist la timp. Utilizarea remediilor populare în acest caz - nu cea mai bună modalitate de a trata un animal de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce trebuie să știți despre constipație la o pisică și un pisoiCe trebuie să știți despre constipație la o pisică și un pisoi
Cum să înțărcați pisica să rupă fundalul? Cauze și consecințeCum să înțărcați pisica să rupă fundalul? Cauze și consecințe
Cum se determină sexul unui pui nou-născutCum se determină sexul unui pui nou-născut
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?
Simptomele unei ciume la o pisică: simptome și cum trebuie tratateSimptomele unei ciume la o pisică: simptome și cum trebuie tratate
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Nasul fierbinte și uscat la un câine: motiveNasul fierbinte și uscat la un câine: motive
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
» » Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
© 2021 amigdas.com