amigdas.com

Tahometru - ce este și cum funcționează

Caracteristicile instrumentelor de tahometruÎn prezent, transportul auto este echipat cu o varietate de dispozitive electronice care permit șoferului să obțină informații despre starea și funcționarea anumitor unități. Acestea includ un dispozitiv, cum ar fi un tahometru. Ce este și pentru ce este, va fi util să cunoașteți orice proprietar al mașinii. În plus, trebuie să înțelegeți principiul funcționării sale pentru a alege un dispozitiv bun și fiabil.

Ce este acest dispozitiv

Descrierea tahometrelorTahometrul este un dispozitiv de control și de măsurare, prin intermediul căruia se măsoară viteza arborelui cotit al motorului.

Un astfel de echipament este instalat nu numai în transportul rutier, ci și în alt mod pe bărci cu motor, motociclete și alte tipuri de transport. În plus, tahometrele sunt adesea folosite în sectorul industrial, de exemplu, pentru a calcula viteza turbinelor cu abur puternic.

Indicatorii sunt măsurați în anumite unități - rpm. Abrevierile min -1 și RPM pot fi de asemenea utilizate pentru desemnarea lor. Tahometru sau analog cadran pe cadran sunt caractere numerice de la 1 la 9. Numărul rezultat este multiplicat cu o mie, pentru a calcula rata la care arborele cotit se rotește.

Pentru ceea ce este instalat în mașină

De ce este setat tahometrul în mașinăTahometrul vă permite să aflați despre starea și caracteristicile motorului mașinii. Un motor funcțional funcționează la aceeași frecvență la ralanti.

Dacă, după pornirea mașinii la ralanti, acul instrumentului începe să oscileze brusc, atunci vehiculul funcționează defectuos. Folosirea ulterioară a unei astfel de mașini poate cauza consecințe nu foarte plăcute și reparații costisitoare.

Auto-tahometrul are și o altă funcție importantă. Acest dispozitiv are o zonă evidențiată în roșu. Începe de multe ori cu 6000-7000 viraje. "Zona roșie" avertizează proprietarul mașinii că motorul în ea funcționează în modul de putere maximă. Funcționarea lungă în astfel de condiții poate duce la distrugerea motorului. Prin urmare, trebuie să monitorizați cu atenție și în mod regulat datele afișate de tahometru.

De asemenea, șoferii cu experiență îndelungată utilizează un autotachimetru economisiți combustibil. Acest lucru se datorează creșterii consumului de combustibil la turații ridicate. Prin urmare, șoferii încearcă să nu încarce prea mult motorul și să depășească 2600 rpm.

Descrierea principiului muncii

Descrierea principiului tahometrelorÎn modelele moderne de mașini, se folosesc dispozitive electronice și digitale. Principiul funcționării tahometrelor de toate tipurile este același.

Lângă arborele cotit este montat senzor sensibil, măsurând viteza de rotație. Cu ajutorul unui cablu special, informația este trimisă dispozitivului însuși, a cărui săgeată afișează deja vizual valorile.

La mașinile mai vechi au fost instalate dispozitive analogice sau mecanice. Transferul de informații de la un astfel de echipament a fost oarecum diferit. În acest caz, s-au folosit și fire, circuite electrice, senzori și bobine magnetice, care au colectat energie electrică din rotirea arborelui cotit. Această energie mișcă acul dispozitivului.

Săgeată și modele digitale

Descrierea comutatorului și a tahometrelor digitaleTahometrele de tip digital sunt considerate a fi cele mai convenabile pentru montarea aprinderii motorului, la ralanti sau pentru instalarea exacta a unui economizor.

Economizor este un dispozitiv special conceput pentru a îmbogăți amestecul de combustibil cu un clic ascuțit pe accelerator sau, invers, cu o accelerație netedă.

Modelele cu săgeți sunt deseori built-in tablou de bord. Ele sunt populare printre mulți șoferi, deoarece toate informațiile necesare sunt transferate la o săgeată simplă pe cadran. Practica demonstrează că creierul unei persoane împușcă informații este perceput mult mai bine decât electronic.

Dispozitivele de la distanță și electronice

Descrierea tahometrelor la distanță și electroniceTipurile electronice de tahometre au același principiu ca cele digitale. Pe ecran este adesea folosită o scală. Bobina magnetică din dispozitiv este înlocuită de un senzor electronic care transmite semnalul pe ecran.

Este recomandat ca tahometrul electronic să fie utilizat ca dispozitiv de măsurare suplimentar, de exemplu, dacă tahometrul standard produce informații cu inexactitate sau aveți nevoie de cele mai exacte valori.

Instalarea turbinei pe motor sau efectuarea unei revizuiri, Puteți mări viteza. Dispozitivul de plasare în acest caz nu va putea oferi informații suficient de precise. În acest scop, specialiștii folosesc deseori modele la distanță de autotachometre.

Care este cel mai bun tahometru de cumpărat?

Caracteristicile selecției tahometruluiPuteți achiziționa dispozitivul astăzi în aproape orice magazin de bunuri auto. De asemenea, puteți consulta comanda în orice magazin online de încredere. Astfel de dispozitive pot costa între 400 și 6000 de ruble. Costul depinde de producător și de tipul de tahometru.

automobiliștilor nu vă sfătuim să cumpărați produse chinezești, Deoarece au deseori o eroare puternică. Printre companiile autohtone se evidențiază

  • "Amfiton";
  • "Orion".

Sunt luate în considerare produsele acestor producători de înaltă calitate și de încredere. În plus, se caracterizează printr-un cost accesibil. În ceea ce privește producătorii străini, ar trebui să acordăm atenție firmelor:

  • Bosh;
  • Helios.

Dacă doriți să aveți un tahometru auto servit cât mai mult posibil, atunci va trebui să petreceți destul de mult timp. Alegeți dispozitivul cât mai atent și responsabil. Echipamente marcate este destul de scump, dar dispozitivele de calitate scăzută vor da o eroare.

Tahometrul pentru transportul rutier este un dispozitiv indispensabil. Cu ajutorul acestuia, șoferii vor cunoaște viteza de rotație. Aceste informații vă permit să identificați un eșec în timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Principiul motorului electric: cum funcționeazăPrincipiul motorului electric: cum funcționează
Cum să transportați un nou-născut într-o mașinăCum să transportați un nou-născut într-o mașină
Cum de a alege un motor electric de înaltă calitate pentru o barcă pvcCum de a alege un motor electric de înaltă calitate pentru o barcă pvc
Cum sa alegi elicele cu barca potrivitaCum sa alegi elicele cu barca potrivita
În cazul în care pentru a pescui și în cazul în care pentru a încărca captura: barca de pescuitÎn cazul în care pentru a pescui și în cazul în care pentru a încărca captura: barca de pescuit
Cum funcționează motorul în patru timpiCum funcționează motorul în patru timpi
Motoare exterioare pentru bărci gonflabileMotoare exterioare pentru bărci gonflabile
Tahometru pentru instalarea pe motorul exteriorTahometru pentru instalarea pe motorul exterior
Caliper digital: principiu de funcționare, caracteristici de proiectareCaliper digital: principiu de funcționare, caracteristici de proiectare
Particularitățile de a face o cutie de viteze pentru un motoblock cu mâinile propriiParticularitățile de a face o cutie de viteze pentru un motoblock cu mâinile proprii
» » Tahometru - ce este și cum funcționează
© 2021 amigdas.com