amigdas.com

Structura stomacului vaginului în sistemul digestiv

Structura stomaculuiMă întreb de câte stomacuri are o vacă, mulți, înșelătoare, cred că sunt patru. Desigur, nu este așa. Stomacul vacii este unul, și, în plus, există trei departamente ale prednalului. În unele celule, are loc procesarea inițială a alimentelor primite, în alte produse alimentare de proteine. Aceasta asigură funcționarea funcțională a întregului sistem gastric.

Structura stomacului unei vaci

Stomacul vacii urmează imediat cavitatea orală și esofagul, ocupă partea principală a burții și efectuează procesarea furajelor.

Se compune stomac:

  • cicatrice. Aceasta este cea mai mare cameră a stomacului unei vaci. Volumul este, la un adult, de peste 200 de litri. Se ocupă, complet ca partea stângă a cavității burții, și trece la jumătatea dreaptă. Se compune din două pungi, care sunt separate printr-un jgheab. Absența completă a glandelor. Suprafața mucoasă are papile. Masa musculară este dublă sub formă de fibre longitudinale și circulare. În rumen există un proces de amestecare a alimentelor uscate, care sunt mutate, zdrobite și împărțite. Prelucrarea produselor alimentare în acest departament al stomacului reprezintă 70% din întreaga digestie. Degradarea hranei este efectuată de bacterii care se află în stomac. Și compoziția lor este diferită, în funcție de alimentele folosite. Prin urmare, este de dorit ca vacile să mănânce în mod monoton sau să treacă treptat la o altă dietă. Prin procesarea alimentelor, bacteriile produc zahăr, care dă energia vacilor. Depinde, de asemenea, formarea de vitamina B și a compușilor proteici;
  • Sistemul digestivnet. În mod semnificativ inferior la cicatrice într-un volum mai mic de 10 litri. Funcția sa principală este de a sorta fluxul de intrare. Prin locație se află în fața cicatricii, atingând diafragma. Mâncarea semi-lichidă se mișcă înainte și rămân elemente solide în rumen. Grila are o funcție suplimentară. Caracteristica animalului este rahitism, după ingerarea hranei pentru animale. Această parte a stomacului trece numai particule mici, iar cele mari se întorc înapoi. Acest lucru se întâmplă în 50 de minute după înghițire;
  • carte. Localizarea acestui stomac alături de coada 9. Aici, mâncarea este zdrobită, iar acidul și apa sunt aspirate. În exterior, mucoasa, arată ca o suprafață acoperită cu falduri, care amintește de frunze;
  • abomasum. Volumul acestei camere este de 15 litri. Acesta este principalul stomac. Aici se produce formarea sucului gastric, format din multe enzime. Acesta este situat în partea dreaptă, în intervalul între 9 și 12 coaste. Abomasum începe să lucreze imediat după nașterea viței. Întregul sistem gastric nu este încă implicat, iar alimentele lichide, ocolind cicatricea pliată, pătrund direct în stomac. După a treia săptămână, vițelul începe să primească alimente solide și sistemul pornește cicatricea.

Hrănirea prin sistemul digestiv al unei vaci

  1. Mișcarea alimentelorhrană obtinerea în gură, se deplasează mai departe de-a lungul esofagului în stomac. În plus, gazele formate în rumen sunt deviate prin esofag. Intrăm în sistemul de predzheludkov, există o acumulare, o digestie și o despicare a produselor și numai atunci alimentele ajung la abomasum. Mai mult, lasă două curaj, unul subțire, celălalt gros. Este pentru ei ca fecalele să fie îndepărtate din corp.
  2. Când vițelul primește alimente de la mamă, intră în mâncare jgheab, situat în structura dintre esofag și carte. Îndoind într-un tub, mâncarea lichidă, ocolind cicatricea, se mișcă în abomasum. După o lună, structura sistemului gastric la viței se schimbă. Vițelul începe să mănânce furaje solide și acest lucru duce la o creștere accentuată a cicatricii. Sistemul digestiv începe să funcționeze ca de obicei.
  3. hrană mobil de către sistemul digestiv, pe măsură ce se mișcă, este absorbit în pereți, iar instanța inutilă este îndepărtată sub formă de fecale.

Procesul de mestecare și salivare

Vaca mestecă pe iarbădistinctiv trăsătură Structura vacă este că dentiția este localizată numai pe maxilarul inferior. Gura, foarte bine îndeplinește funcția de a scoate iarba. Astfel, există o salivare abundentă. Cantitatea de saliva eliberată pe zi poate varia de la 100 la 200 de litri. Depinde de uscarea furajului. Saliva la vacile nu îndeplinește funcția de scindare, dar este necesară numai pentru umezirea hranei pentru a se îmbunătăți ingestia. În plus, conține multe săruri care efectuează o funcție tampon atunci când intră în cicatrice. Acestea înmoaie interacțiunea dintre acizii furajului și acizii grași ai măduvei.

de mestecat Alimentele de vaca trec timp de 10 ore pe zi. Porțiunea care intră în gură este procesată până la un minut. În acest timp există o măcinare a alimentelor, pentru împărțirea lor ulterioară.

Digestia alimentelor în rumen și în grila

Adesea, un astfel de sistem se numește: o cicatrice - o rețea. Ei lucrează în perechi. Plasa, exterior, seamănă puternic cu o fagure de miere în albine. În celule, mare constituenți ai. În rumen există o măcinare constantă a alimentelor datorită reducerii obișnuite a acestei predzheludka. Componentele mari se așează pe fund, deasupra acestora este sucul gastric, pe suprafața căruia plutesc particule mici.

Ultimul strat alcătuiesc gazele. Aproximativ o dată pe minut există o reducere a cicatricii. Acest proces implică amestecarea tuturor elementelor de alimentare. Particulele mari trec prin ele mici și astfel se descompun și le mănâncă. Pentru ca rumenii să funcționeze eficient, vaca trebuie să primească un grăsime, de exemplu sub formă de siloz. Gazele formate în timpul digestiei sunt îndepărtate printr-o scurgere.

Microbii Rumen în sistemul digestiv al unei vaci

În procesul de descompunere a produselor alimentare să ia parte germeni. Care sunt bacteriile. Pentru fiecare tip specific de hrană aveți nevoie de microbii proprii. Prin urmare, nu este recomandată o schimbare bruscă a dietei vacilor, deoarece pentru a lucra cu alte alimente este necesară prezența altor bacterii. Procesul de tranziție la alte alimente ar trebui să fie gradual. Prezența acestor microorganisme în stomacul vacii este obligatorie, altfel va muri. Alimentele din rumen pot fi de la 30 la 80 de ore. În funcție de durata degradării sale. Acest lucru nu este deosebit de important, timpul de procesare afectează doar cantitatea de hrană pe care o poate consuma vaca.

Carte și abomasum

O carte este aparat foto stomac în sistemul general, care are o suprafață mare, datorită filmelor sub formă de frunze. Această suprafață absoarbe lichidul, lăsând o hrană uscată. Alimentele se află în cartea de până la 5 ore și apoi particulele solide se mută în abomasum.

Aici, alimentele sunt digerate sub influența acidului clorhidric, care oprește complet activitatea microorganismelor. Timpul de întârziere a alimentelor în acest stomac este de 2 ore.

Numărul animalelor pre-animale din vacă este de patru, totuși toate sunt combinate într-un singur stomac. Prin urmare, întrebarea este cât de mult are stomacul, cel greșit și întregul sistem digestiv funcționează ca unul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce înseamnă mucoasa hyperemică?Ce înseamnă mucoasa hyperemică?
Cabana de vacă: semne ale modului în care o vacă dă naștereCabana de vacă: semne ale modului în care o vacă dă naștere
Carne de vită pentru câini: cum să daiCarne de vită pentru câini: cum să dai
Ce arată coprogramul: analiza analizei, cum să procedațiCe arată coprogramul: analiza analizei, cum să procedați
Ce este rezecția, avantajele și dezavantajele acestei proceduriCe este rezecția, avantajele și dezavantajele acestei proceduri
Ce este faringe și orofaringe ale omului: structură, funcțiiCe este faringe și orofaringe ale omului: structură, funcții
Unde este pancreasul la omUnde este pancreasul la om
Rasa albastră belgiană de vaciRasa albastră belgiană de vaci
Câte stomacuri are o vacă, structura sistemului digestivCâte stomacuri are o vacă, structura sistemului digestiv
Structura și funcția cavității bucaleStructura și funcția cavității bucale
» » Structura stomacului vaginului în sistemul digestiv
© 2021 amigdas.com