amigdas.com

Ce amfibieni au o inima cu trei camere?

În diverse organisme ale animalelor, sistemele de organe și structura lor pot fi diferiteAceleași organe la diferite specii pot să difere în funcție de structură și funcționalitate. Inima noastră are patru camere separate, în timp ce broaște, broaște, șerpi și șopârle pot face doar trei. Aflați despre funcționalitatea inimilor cu trei camere în acest articol.

Clasele de vertebrate și camere ale inimii

Animalele vertebrate sunt reprezentate de diferite clase: pești, amfibieni, reptile, mamifere și păsări. Vertebratele sunt efectuate de inimă funcția de pompare a sângelui Pe întreg corpul se numește circulație a sângelui. Deși sistemele circulatorii sunt similare în multe privințe, inimile vertebratelor de diferite clase au un număr diferit de camere. Aceste camere determină cât de eficient inima poartă fluxul de sânge bogat în oxigen și duce înapoi la inima oxigenului sărac.

Vertebratele pot fi împărțite la numărul de camere ale inimii:

  • Două camere: un atrium și un ventricul (pește)
  • Trei camere: două atriuri și un ventricul (amfibieni, amfibieni și reptile)
  • Patru camere: două atriuri și două ventricule (păsări și mamifere)

Circulația sângelui

Substanța cea mai vitală este oxigenul, intră în sânge prin branhii sau plămâni. Pentru a obține o utilizare mai eficientă a oxigenului, multe vertebrate au două etape separate ale circulației: pulmonar și sistemic.

Cu circulația pulmonară, inima trimite sânge plămânilor pentru a se îmbogăți cu oxigen. Procesul începe în ventricul, de acolo, prin arterele pulmonare intră în plămâni. Sângele revine din plămâni prin venele pulmonare și curge în atriul stâng. De acolo, intră în ventriculă, unde începe un cerc mare de sânge.

Circulația sanguină contribuie la aprovizionarea cu organe și țesuturi cu oxigenSistemul circulator constă în distribuția sângelui bogat în oxigen în organism. Ventriculul pompează sângele prin aorta, o arteră masivă care se învârte în toate părțile corpului. După ce oxigenul este transmis organelor și membrelor, se întoarce prin venele care o conduc către vena cava inferioară sau vena cava superioară. Apoi, din aceste două vene principale ajunge în atriul drept. Odată ajuns acolo, sângele, epuizat de oxigen, revine în cercul mic al circulației sângelui.

Inima este o pompă complexă și organul principal al sistemului circulator, care asigură îmbogățirea corpului cu oxigen.

Inima constă din camere: atriu și ventricul. Unul pe fiecare parte, fiecare cu funcții diferite. Partea stângă asigură circulația sistemică, în timp ce partea dreaptă a inimii este responsabilă pentru circulația pulmonară, adică pentru oxigenare.

atrii

Atria sunt camere prin care sângele curge în inimă. Ei sunt pe partea din față a inimii, un atrium pe fiecare parte. Atriul drept primește sânge venos prin vena cava superioară și vena cava inferioară. Stânga primește sânge îmbogățit cu oxigen din plămâni prin venele pulmonare stângi și drepte.

Sângele curge în atrium, ocolind supapele. Atria se relaxează și se extinde, în timp ce umple cu sânge. Acest proces se numește fibrilație diabetică, suntem cu voi numiți-l un puls. Atriile și ventriculele sunt separate printr-o supapă mitrală și tricuspidă. Atria trece în apropierea sistolului atrial, creând contracții atriale scurte. Ei, la rândul lor, împinge sângele din atriu prin supape în continuare în ventricule. Tendoanele elastice care se atașează la supapa ventriculară se relaxează în timpul sistolului și trec în diastolul ventriculului, dar supapa se închide în timpul sistolului ventricular.

Inima constă din atriuri și ventricule care își îndeplinesc funcțiileUna dintre caracteristicile definitorii ale atriilor este aceea că ei Nu interfera cu fluxul sanguin venos din inimă. Sângele venos care intră în inimă are o tensiune arterială foarte scăzută în comparație cu sângele arterial, iar valvele preiau tensiunea arterială venoasă. Sistolul atrial este incomplet și nu blochează fluxul de sânge venos prin atriu la ventricule. În timpul sistolului atrial, sângele venos continuă să curgă continuu prin atriu în ventriculi.

Contracțiile atriale sunt de obicei minore, ele împiedică doar presiunea de contrapresiune semnificativă, care împiedică sângele venos. Relaxarea atriilor este coordonată cu ventriculul pentru a începe să se relaxeze înainte de contracția ventriculilor, ceea ce ajută la prevenirea unui impuls prea lent.

ventricule

Ventilele sunt în partea din spate a inimii. Ventriculul primește sânge din atriul drept și pompându-l prin vena pulmonară în cercul mic al circulației, care intră în plămâni pentru schimbul de gaze. Apoi, el primește sânge îmbogățit cu oxigen din atriul stâng și îl pompează prin aorta în cercul mare de circulație pentru a furniza oxigen țesuturilor organismului.

Pereții ventriculilor sunt mai groși și mai puternici decât cei ai atriilor. Încărcăturile fiziologice care pompează sângele din organism în plămâni sunt mult mai mari decât presiunea creată pentru a umple ventriculele. În timpul diastolului ventricular, ventriculul se relaxează și devine umplut cu sânge. În timpul sistolului, ventriculul contractează și pompează sângele prin supapele semilunare în circulația sistemică.

Inima cu trei camere

Oamenii se nasc uneori cu anomalii congenitale, sub forma unui ventricul unic cu două atriuri. Se pot prezenta părți ruginite ale septului ventricular, dar nu funcționează. Boala se numește boală de inimă.

Singura specie de amfibieni care are 4 camere de inima este un crocodil comun. Trei camere, adică două atriuri și un ventricul, sunt prezente într-un număr de animale.

  • amfibii
  • amfibii
  • reptile.

Amfibienii și cele mai multe reptile au o inimă cu trei camere - două atriuri și un ventriculÎn natură, în amfibieni și în majoritatea reptilelor, inima preambală constă din două atriuri și un ventricul. Aceste animale au de asemenea lanțuri separate de vase de sânge, unde pentru saturarea oxigenului se întâlnesc camerele individuale, iar venele revin și se revarsă în atriul drept. De acolo, sângele este atras de ventricul și apoi pompat în plămâni. După îmbogățirea cu oxigen și golirea dioxidului de carbon, sângele revine la inimă și curge în atriumul stâng. Apoi intră în ventricul a doua oară și apoi se răspândește prin corp.

Faptul că sunt animale cu sânge rece, corpul lor nu consumă multă energie pentru a produce căldură. Astfel, reptilele și amfibienii pot supraviețui cu o structură cardiacă mai puțin eficientă. Și ei poate bloca fluxul din artera pulmonară, Pentru a devia sânge la piele pentru respirație dermică în timpul scufundărilor. De asemenea, sunt capabili să ocolească fluxul sanguin în sistemul arterei pulmonare în timpul imersiunii. Această funcție anatomică este considerată a fi cea mai complexă dintre structurile cardiace din vertebrate.

Toate vertebrate ca pești, amfibieni, reptile, păsări, mamifere care utilizează oxigenul din aer (sau dizolvat în apă), pentru a extrage energie eficient din alimente și produce dioxid de carbon ca produs rezidual.

Orice organism trebuie să transporte oxigen la toate organele și să colecteze dioxid de carbon. Știm că acest sistem specializat numit sistemul circulator: este compus din sânge, ele conțin celule care transporta oxigenul, vasele de sânge (tubul prin care fluxul sanguin), și inima (pompă care pompează sângele prin vasele de sânge).

Sistemul circulator al peștilor presupune un atriu și un ventriculDeși toată lumea crede că peștele are doar ghirlande, este demn de remarcat faptul că multe specii au și plămâni. În multe pești, sistemul circulator este un ciclu relativ simplu. Inima constă din două camere contractile ale atriului și ale ventriculului. În acest sistem, sângele din corp intră în inimă și este pompat prin branhii, unde este îmbogățit în oxigen.

Pentru a răspunde la întrebare, cum a apărut acest fenomen, trebuie să înțelegem mai întâi ce a fost în spatele formării unei forme atât de complexe a inimii și a sistemului circulator în timpul evoluției.

Aproximativ 60 de milioane de ani, de la începutul perioadei Carbonifer, până la sfârșitul perioadei jurasice, Amfibieni erau animalele terestre dominante pe Pământ. Curând, din cauza structurii primitive, au pierdut un loc onorabil. Deși printre diferitele familii de reptile care au provenit din grupuri izolate amfibiene, ele erau mai persistente. De exemplu, arhosaure (care în cele din urmă s-au transformat în dinozauri) și terapside (în cele din urmă au evoluat în mamifere). Amfibiul clasic a fost Eryops, care avea o lungime de aproximativ 14 metri de la cap la coadă și cântărea aproximativ două sute de kilograme.

Cuvântul "Amfibian" în greacă înseamnă "ambele tipuri de viață", iar acest lucru însumează în mare măsură ceea ce face ca aceste vertebrate să fie unice: își pun ouăle în apă, deoarece au nevoie de o sursă constantă de umiditate. Și pot trăi pe uscat.

Evoluția a dat fiecărei specii structura cea mai eficientă pentru aceastaProgrese importante în evoluția vertebratelor au dat multe tipuri de sânge și sisteme respiratorii, caracterizat prin eficiență ridicată. Conform acestor parametri amfibieni, reptile amfibieni sunt situate în partea de jos a oxigenului respirator scari: plamanii lor au un volum intern relativ mic și nu se poate ocupa cât mai mult aer plămâni de mamifere. Din fericire, amfibienii pot respira prin piele, care, împreună cu o inimă cu trei camere, le permite, chiar dacă cu dificultate, să își îndeplinească nevoile metabolice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Câte camere există în inima păsărilorCâte camere există în inima păsărilor
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Care sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselorCare sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselor
Câte stomacuri are o vacă, structura sistemului digestivCâte stomacuri are o vacă, structura sistemului digestiv
Caracteristicile camerei subacvatice pentru pescuitCaracteristicile camerei subacvatice pentru pescuit
Cum să faci un terariu cu mâinile taleCum să faci un terariu cu mâinile tale
Aranjament de spoturi în tavane întinse. fotografieAranjament de spoturi în tavane întinse. fotografie
Structura inimii în pește și caracteristicile sale, cât de multe camere în eaStructura inimii în pește și caracteristicile sale, cât de multe camere în ea
» » Ce amfibieni au o inima cu trei camere?
© 2021 amigdas.com