amigdas.com

Ce și cum să hrănim în mod corespunzător câinele acasă?

Sfaturi pentru hrănirea câinilorDupă ce a stabilit un prieten cu patru picioare la domiciliu, proprietarul trebuie să-și dea seama că are o mare responsabilitate pentru viața și sănătatea animalului.

În plus, merită să ne gândim la excursii regulate la clinica veterinară, amenajarea unui pat, dezvoltarea sistemelor de mers pe jos, care ar trebui urmate cu atenție și, bineînțeles, cu privire la o nutriție adecvată. Cum să hrăniți un câine? Ce să hrănești câinele acasă?

Dacă este vorba de furaje complexe uscate vitaminizate, în acest caz se recomandă să consultați un medic veterinar sau un crescător care să vă ajute să alegeți calitatea optimă a produselor alimentare și să calculați porțiunile. Mai multe întrebări apar în acei proprietari care intenționează să-și hrănească animalul cu alimente obișnuite. Astăzi, în acest articol, vom vorbi despre hrănirea câinilor la domiciliu.

Câini de hrănire: Reguli fundamentale

Până în prezent, au existat, probabil, un număr nesemnificativ de studii privind alimentația corectă a câinilor, dar, în unele cazuri, experții de vârf nu pot ajunge la compromisuri. Însă, în ciuda acestui fapt, există reguli de bază pentru hrănirea animalelor:

 • Cantitatea de alimente nu trebuie să depășească rata necesară. Alimentele ar trebui să fie moderate. Nu este necesar să fiți ghidat de apetitul imens al câinelui atunci când calculați norma necesară. Destul de des mananca mult mai mult decat au nevoie. Numai experiența vă va permite să efectuați calculul corect al cantității de alimente, astfel încât animalul de companie să fie plin, dar nu se mănâncă.
 • De regulă, câine suficiente 20 de minute pentru mâncare. Vă recomandăm să curățați recipientele de alimente în exact 20 de minute, fără a lua în considerare cantitatea de alimente consumate, chiar dacă nu a fost atinsă deloc. Admițând la această programare, animalul dvs. de companie nu va mânca alimente de calitate slabă și bătută de vreme, care stăteau o jumătate de zi și, de asemenea, învață să mănânce în conformitate cu programul.
 • Animalul adult primește două mese pe zi. Aceasta este considerată normă. Vă recomandăm cu tărie să respectați calendarul și aceleași porții de produse alimentare.
 • Câinele trebuie să primească o porție zilnică de proteineNu este nevoie să sare hrana acasă. Toate produsele existente conțin sare, acest număr este suficient pentru câini.
 • Pentru a hrăni nu a provocat un sentiment de disconfort la câine, este necesar să cumpărați sau să faceți un stand special pentru boluri. Astfel, containerele cu hrană sunt situate la nivelul sternului animalului de companie și nu are nevoie să se îndoaie. O alternativă convenabilă poate fi un dispozitiv pe trepied, cu ajutorul căruia puteți ajusta înălțimea poziției recipientelor cu alimente.
 • Este necesar ca animalul să aibă acces constant și nerestricționat la apa curată. În special, acest lucru este important dacă câinii este hrănit cu alimente uscate. Containerul cu apă trebuie, de asemenea, instalat pe suport. Chiar dacă câinele a lăsat apă seara, ar trebui înlocuit dimineața.
 • Este necesar să se acorde prioritate produselor alimentare mai valoroase. De exemplu, pentru a salva, în loc de porțiunea de carne a porțiunii, să se pună legume sau cereale.
 • Nu este nevoie în cazul în care lipsesc hrănirea, oferind o porțiune dublă animalului de companie. Dacă, la fiecare masă, animalul mănâncă totul și linge cu grijă recipientele, atunci merită să crească puțin cantitatea de alimente. După un timp, veți putea ajunge la mediul de aur și să înțelegeți cât de multă hrană are nevoie de un câine, astfel încât să nu se mănânce prea mult și să fie plină. Cu o conservare obișnuită, animalele încep să crească rapid în greutate, ducând la mai puțin mobile și, în consecință, leneși. În acest caz, porțiunea de hrană ar trebui redusă, iar durata mișcării în aer liber ar trebui să crească. Dacă alimentele rămân în recipiente, atunci porțiunile ar trebui reduse.
 • Hrănirea animalelor de companie necesită o varietate de alimente, Chiar dacă preferă un anumit grup de produse. Destul de des, câinii se obosesc de monotonia felurilor de mâncare, prin urmare este necesar să se folosească momente.
 • Este necesar să se mențină intervalul dintre mers și mâncare.

Alimente uscate și alimente naturale

Se recomandă cu insistență să nu combinați alimentele uscate cu alimentele naturale, deoarece acestea sunt pline de:

 1. tulburări metabolice;
 2. preparatele sigure sunt îmbogățite cu complexe îmbogățite cu vitamine și când se amestecă rațiile este posibilă tolerarea dezvoltării hipervitaminozelor;
 3. are un efect negativ asupra microflorei intestinale.

Mai degrabă decât să hrănești un câine?

Dacă întreaga dietă a câinelui este împărțită în procente, atunci dieta unui animal sănătos adult ar trebui să pară aproximativ după cum urmează:

 • Legume - 10-15%;
 • Produse lactate acide - 20-30%;
 • Cereale - 25-35%;
 • Carne și organe comestibile - 30-50%.

Recomandări pentru hrănirea câinilorOpțiunea optimă pentru o dietă sănătoasă este o dietă compusă mai ales din produse lactate și din carne, iar cerealele și legumele completează elementele lipsă. În acest caz carnea și peștele ar trebui să fie de cel puțin 50%, produsele lactate - 35%, iar cerealele 10-15%.

Un exemplu de meniu indică faptul că păstrarea unui câine este o afacere foarte costisitoare și nu toată lumea își poate permite să păstreze un prieten cu patru picioare. La plantarea unui animal de companie, o persoană ar trebui să-și dea seama că un câine nu este un ierbivore, are nevoie de carne în mod constant.

Merită menționat faptul că nu puteți da produse lactate în fiecare zi, să spunem un interval pe zi - două. Aceste produse pot fi ușor înlocuite cu carne de pasăre, pește sau organe comestibile.

Care este cel mai bun mod de a hrăni un câine? Reguli importante:

 1. Este imposibil să combinați produsele din carne cu lapte sau legume într-o singură masă;
 2. Produsele din lapte acru trebuie să fie întotdeauna administrate separat;
 3. Produsele din carne pot fi administrate câinilor în formă brută sau anterior supuși unui tratament termic;
 4. La carne, puteți adăuga un pic de ulei vegetal și verde mărunțit.

Cum de a hrăni un câine este strict interzisă?

 • stafide;
 • Ceea ce nu poate fi dat cainilorstruguri;
 • leguminoase;
 • pâine;
 • paste;
 • grișul;
 • lapte;
 • perie de orz;
 • cartofi;
 • carne de porc.

Cererea zilnică de vitamine și minerale ale unui animal adult

apă

Cheia funcționării corecte a metabolismului, a digestiei și a stării de sănătate este apa. Norma zilnică a lichidului consumat trebuie calculată conform indicilor 40 - 60 ml pe kilogram de greutate, dacă temperatura aerului ambiant nu depășește 25 ° C. De asemenea, este de remarcat faptul că rata zilnică de admisie a apei include lichide care fac parte din crupă.

proteine

În ouă, o cantitate mare de proteine ​​necesare pentru câiniProteinele sunt un material extrem de important pentru funcționarea corpului, conceput pentru a restabili și a diviza celulele. Acest element este unic în genul său, care nu se acumulează de către organism, de aceea trebuie să fie întotdeauna prezent în dietă. Organismul canin este capabil să sintetizeze un număr mare de macro- și microelemente în mod independent, dar un număr de aminoacizi necesari sunt incluși în compoziția alimentelor exclusiv din proteine. Sursele complete de proteine ​​sunt carnea, ouăle și laptele natural.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că, pentru alimentele naturale, animalul de companie trebuie să fie prevăzut cu cartilaje și oase, dar cu următoarele nuanțe:

 • Nu puteți lăsa animalele de companie să găsească nervuri, tubulare și alte oase, care sunt rupte și se prăbușesc în bucăți sub presiune directă. În caz contrar, consecințele pot fi extrem de imprevizibile și, uneori, chiar tragice.
 • Oasele trebuie hrănite exclusiv sub formă brută. Tesutul osos dovedit devine ca un pahar, iar atunci când acesta se înmoaie, se rupe într-o mulțime de fragmente ascuțite care vă pot afecta animalul.
 • Animalul dvs. de companie vă puteți în siguranță dă oase spongioase sau poroase (stern și scapule).
 • Când dai și curăță câinele se recomandă să se dea oase de zahăr. Moslak nu ar trebui să se încadreze complet în gura câinelui. Când animalul dvs. de companie este jucat cu un os, atunci nu trebuie lăsat nesupravegheat, deoarece un câine care se joacă poate să se deterioreze dacă ostiumul se blochează în gură.

Sperăm că articolul nostru a fost util pentru dvs. și v-ați dat seama cât de important este abordarea dietei animalului dvs. de companie. Iubiți-vă animalul, răsfățați-vă și vă va răsplăti cu dragoste și devotament nelimitate, împărtășind cu voi toate momentele pline de bucurie ale vieții!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lorDe ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lor
Cum să înveți un câine comanda `voce`Cum să înveți un câine comanda `voce`
Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?
Cum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bazăCum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bază
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Ce să hrăniți Husky - sfaturi privind dieta la domiciliuCe să hrăniți Husky - sfaturi privind dieta la domiciliu
Emicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizareEmicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Ce ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratamentCe ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratament
» » Ce și cum să hrănim în mod corespunzător câinele acasă?
© 2021 amigdas.com