amigdas.com

Gemobalanță pentru pisici și câini - instruire

Gemobalance - un medicament cu vitamine pentru preparate injectabile la animalele de companieConsumului de droguri „Gemobalans“ - un medicament injectabil complex pentru prevenirea și tratamentul bolilor de deficienta la animale domestice precum și recuperarea sănătății animalelor după ce a suferit boli grave sau intervenții chirurgicale. Aceasta înseamnă creșterea imunității organismului animalului și creșterea rezistenței la diferite tipuri de infecții. Forma medicamentului - injecție injectabilă.

Lichidul are o culoare galbenă, transparent, fără impurități și precipitații suplimentare. Soluția este ambalată în sticle sterile de sticlă la 5, 10 sau 100 ml. Sunt de asemenea produse sticle de plastic cu un volum de 500 ml. Fiecare flacon este înfundat cu un dop de cauciuc și acoperit cu un capac din aluminiu. În plus față de tratarea pisicilor, este disponibil și Gemobalance pentru câini. Instrucțiunile de utilizare sunt însoțite de fiecare pachet

Compoziția și proprietățile preparatului

Compoziția chimică a preparatului este selectată astfel încât fiecare componentă să sporească și să completeze acțiunea altora. În acest caz, medicamentul ia în considerare toate nevoile fiziologice ale pisicii în vitamine și aminoacizi.

Hemobalanța este considerată un medicament unic în compoziția sa chimică. Nu a fost dezvoltată până în prezent.

Principalele componente ale medicamentului

 1. Clorhidrat de L-lizină Aminoacid. Responsabil pentru formarea de pisici osoase și pisici și asimilarea calciului din sânge. Când acest aminoacid este deficitar, animalul dezvoltă oboseală rapidă, anemie, capacitate redusă de concentrare a atenției și apar tulburări de reproducere.
 2. glicină - un aminoacid care promovează echilibrul emoțional, memorie și eficiență.
 3. Compoziția hemobalanței include aminoacizii necesari pentru animalele de companieDL-metionină - aminoacid din categoria de neînlocuit. Prin participarea ei la corpul animalului, se efectuează o sinteză de vitamine, enzime și câțiva hormoni. Cu această deficiență de aminoacizi, animalul dezvoltă hepatoză hepatică grasă, rinichi suferă, creșterea normală a pisoilor și puii este întreruptă.
 4. Citrat de fier de amoniu - o componentă necesară pentru sinteza hemoglobinei. Lipsa acestei substanțe contribuie la dezvoltarea anemiei cu deficit de fier.
 5. Sulfat de cupru participă la sinteza practic a tuturor enzimelor, metabolismul energiei, stimulează creșterea și formarea colagenului și a melatoninei în corpul animalului.
 6. Sulfat de cobalt participă la procesul de hematopoieză.
 7. Complex de vitamine B.

Proprietăți farmacologice ale vitaminelor

Vitaminele din grupul B, care fac parte din medicament, afectează toate organele și țesuturile corpului animalului.

 1. Vitamina B1 responsabile de apetitul și procesele de digestie la pisici și câini.
 2. deficit vitamina B2 duce la o încetinire a creșterii și dezvoltării, reduce rezistența la efectele florei patogene.
 3. Vitamina B6 controlează funcționarea normală a sistemului nervos și a miocardului. Deficiența acestuia provoacă o întârziere a creșterii la pui și pisoi.
 4. Vitamina B12 are un rol direct în hematopoieză, deficiența acestuia implică dezvoltarea anemiei.
 5. Vitamina B5 promovează funcționarea normală a sistemului enzimatic al organismului, asigură reglementarea neuroendocrină normală, are un efect benefic asupra pielii animalului de companie.
 6. Vitamina B8 normalizează în corpul animalului procesele de metabolizare a grăsimilor și are un efect antiseboric. Dacă această componentă este deficitară în organism, nivelul hemoglobinei din sânge scade, crește nivelul colesterolului, se dezvoltă slăbiciunea și convulsiile la nivelul membrelor. Animalele tinere pot avea probleme cu pielea și părul.

Indicatii pentru prescriere

Complexul vitamin-mineral este prezentat atât animalelor sănătoase, cât și bolnavilor sau a transferat unele boli:

 1. Utilizarea medicamentului este foarte utilă pentru pisicile și câinii care alăptează și care alăptează. Animalul care primește Gemobalance în timpul sarcinii devine mai durabil și mai bine pregătit pentru nașterea viitoare. După naștere, aceste femele se recuperează mai repede. De regulă, ei nu au probleme cu laptele, este chiar suficient pentru un număr mare de pui în așternut. Copiii născuți în lume sunt mai viabili și se dezvoltă mai bine.
 2. Medicamentul crește imunitatea și rezistența la infecțiiPentru prevenirea bolilor. Cu ajutorul medicamentului, puteți preveni dezvoltarea multor boli și extindeți-vă animalul la tinerețe și rezistență.
 3. Tratamentul multor boli, care sunt cauzate de o deficiență în organism a vitaminelor și a aminoacizilor.
 4. Tratamentul complex al animalelor în perioada de recuperare după bolile transferate și intervențiile chirurgicale grave. Printre aceste boli se numără tetanosul.
 5. Pentru a elimina efectele secundare nedorite în tratamentul altor medicamente.
 6. Hemobalanța pentru câini este prescrisă în cazul în care animalul este expus unei eforturi fizice sporite. Mai ales se referă la câini și păstori de serviciu.

Gemobalance - instruire

Pregătirea Gemobalance poate fi acordată animalului de companie pe cont propriu, totuși, înainte de ao folosi, este mai bine să consultați în prealabil specialiștii.

Dacă animalul este în stare gravă, medicamentul este administrat intravenos prin picurare, pre-amestecându-l cu o soluție fiziologică sau salină.

În scopul preventiv, medicamentul este administrat intramuscular. Animalele cu o greutate corporală mai mică de 5 kg sunt injectate cu 0,25 ml de medicament. Hemobalanța câinilor, a căror greutate corporală este cuprinsă între 5 și 15 kg, este prescrisă într-o singură doză de 0,5 ml, iar pentru specimene mai mari - 1 ml.

 1. În scopuri profilactice se administrează injecții intramusculare o dată pe săptămână.
 2. Dozajul hemobalanței depinde de greutatea și starea animaluluiCând o pisică este gravidă, în funcție de starea sa, injectarea se face de 3 ori pe săptămână intramuscular sau de 2-3 ori pe săptămână intravenos.
 3. În perioada postoperatorie, un complex de vitamine este administrat intravenos în fiecare zi.
 4. În perioada de recuperare după o boală gravă, se administrează în fiecare zi câte 3-5 perfuzii perfuzabile. Este permisă aplicarea soluției orale până când corpul animalului este complet restabilit.
 5. Cu efort sporit fizic, ar trebui să începeți tratamentul cu câteva zile înainte de sarcini așteptate.

Reacții adverse și contraindicații

Conform studiilor efectuate la animale, pot apărea reacții alergice la componentele medicamentului. Acest lucru se datorează hipersensibilității și intoleranței individuale la complex sau la componentele sale individuale.

.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinarăTylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinară
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Helavit pentru câini: instrucțiuni de utilizare, compoziție și recenziiHelavit pentru câini: instrucțiuni de utilizare, compoziție și recenzii
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Liarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizareLiarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Ligofol pentru pisici: instrucțiuni de utilizareLigofol pentru pisici: instrucțiuni de utilizare
Prepararea nucleopeptidelor: instrucțiuni de utilizarePrepararea nucleopeptidelor: instrucțiuni de utilizare
» » Gemobalanță pentru pisici și câini - instruire
© 2021 amigdas.com