amigdas.com

Familia Salmonidae: o listă de specii de pești

Caracteristicile salmonidelorPeștele salmonid ocupă un loc special în dieta umană. Caracteristica principală a acestuia este carnea dietetică și în același timp foarte gustoasă, care poate fi consumată de toată lumea fără excepție. Are un conținut relativ scăzut de calorii, dar totuși gras și delicat. Carnea are o culoare rosie roz-roz. Peștele conține multe micro-, macronutrienți și vitamine utile.

Caracteristicile familiei de somon

Familia de SalmonidaeFamilia de salmonide este formată din indivizi, cu un corp lung acoperit cu cântare. Capul lor este gol, mustața nu este. Principala caracteristică distinctivă a acestor pești este prezența aripii de grăsime, care nu are striae. Există, de asemenea, o fină pe spate. Ochii au pleoape luminoase.

Există mai multe tipuri de somon, dar toate au o trăsătură distinctivă, pot schimba aspectul. Depinde de habitat și de longevitate. Foarte afectată de schimbare pește somon, ei primesc o îmbrăcăminte de căsătorie. Culoarea lor de la gri până la pată, cu zone de culoare închisă, roșu sau stralucitor. Pielea devine mai rigidă, deoarece cântarele cresc în ea. Faltele devin strâmbe, dinții cresc. Pe partea din spate există o cocoașă.

Separarea salmonidelor

Familia, ale cărei specimene au carne destul de apetisantă și utilă, sunt împărțite în două subspecii: în special salmonide și pește alb. Peștii din subspecii piebald au o gură mică, cele mai mari scale și o formă neobișnuită a craniului.

Pești, familia somonului, sunt, de asemenea, împărțite prin apartenența la un anumit gen:

 • Peștii aparțin familiei somonuluiPacific somon. Se găsește în bazinul Pacificului, are cântare medii sau mici, ouă mari de nuanță roșiatico-portocalie. Persoanele din acest subspecie mor după naștere. Acestea includ: chum, somon roz, coho somon, chinook somon, somon sockeye.
 • De fapt somon. Are un scurt, cu un număr minim de benzi de fin. Persoanele tinere au dinți. Ei schimbă aspectul vestei de căsătorie în timpul perioadei de reproducere, dar nu mor după ea. Locuiesc în Atlantic și Pacific. Pentru reprezentanții acestui subspeci, culoarea strălucitoare este o caracteristică.
 • Loacășele aparțin, de asemenea, familiei de salmonide. Lista numelor lor nu este deosebit de mare, la fel ca la persoanele din Pacific. Arătau ca somonul, dar nu au dinți și culori strălucitoare.

Lista de pește

 • Ce fel de familie de somon de peștenobil somon. Acest pește este adesea denumit somon. Acesta este un pește mare, ajungând la o lungime de până la un metru și jumătate. Greutatea sa este de până la 40 de kilograme. Somon din Orientul Îndepărtat are o colorare argintie, doar pe laturi, chiar deasupra liniei de mijloc, exista cateva pete inchise care formeaza litera "X". Pe părțile laterale ale scalei are o nuanță albăstrui.
 • Roz somon. Pentru ao distinge de alți reprezentanți ai acestui gen este foarte simplă, datorită unei mici dimensiuni de culoare argintie și a prezenței multor crapaturi în coadă. În timpul reproducerii, se schimbă culoarea și aspectul. Femeile dobândesc o culoare întunecată, iar bărbații au dinți și o cocoșă pe spate. Lungimea peștilor nu depășește șaptezeci de centimetri. Locuințează Pacificul și Oceanul Atlantic. Caviarul este mare, poate cu diametrul de 8 centimetri. Dupa inmultire, moare.
 • Keta. Este cel mai cunoscut printre pești. Diferă în culoarea argintie fără pete. În timpul perioadei de reproducere, culoarea devine întunecată. Se întâlnește în Oceanul Pacific, iar la reproducere se duc la izvoarele râurilor Siberiei. Există două specii de pește: toamna (lungimea sa este de 1 metru) și vara (lungimea - nu mai mult de optzeci de centimetri).
 • Sockeye. Se găsește însă în Oceanul Pacific, însă nu este foarte popular în Rusia, deoarece pescuitul se desfășoară în largul coastelor Asiei și Alaska. Peștele se distinge printr-un număr semnificativ de ouă de gâscă, o nuanță luminoasă de căpșuni. Există două specii care sunt asociate cu perioada de reproducere: în primăvară, în sezonul de vară sau de toamnă.
 • Coho. Se găsește de asemenea în Oceanul Pacific, iar în reproducție se duce în rezervoarele din America de Nord și Asia. Peștele are o culoare de argint, din cauza căruia se numește somon de argint. Lungimea lui nu este mai mare de șaizeci de centimetri, totuși, puteți întâlni indivizi, lungimea cărora poate fi de optzeci de centimetri. În timpul reproducerii, culoarea schimbă în culoarea crimson.
 • Chinook. Cele mai valoroase și mai mari specii din familia somonului. Peștele poate cântări până la cincizeci de kilograme, cu o lungime a corpului de nouăzeci de centimetri. Se deosebesc prin benzi de ghirlande pronunțate, care au nu mai puțin de cincisprezece bucăți. Se găsește în vecinătatea țărmurilor Americii de Nord, dar pe reproducere ajunge pe țărmurile Orientului îndepărtat. Are carne roșie utilă.
 • Descrierea peștilor salmoniziPăstrăvul. Se găsește în Marea Baltică, Marea Neagră și Albă. Se mai numeste Taimen. Lungimea sa nu depășește jumătate de metru, iar greutatea nu depășește cinci kilograme. Păstrăvul de păstrăv are carne gustoasă și hrănitoare. Se cultivă în bazinele râurilor, în corpurile de apă dulce.
 • Coregon. Acesta nu este un reprezentant foarte mare al familiei, care apare atât în ​​corpurile saline, cât și în cele de apă dulce. Se remarcă prin cântare de argint și aripioare întunecate. Shig sunt împărțite în subspecii, fără a fi diferite. Carnea este albă.
 • Nelma. Face parte din familia albului, dar spre deosebire de ceilalți reprezentanți ai acestui subspeci, acesta poate avea o lungime de până la un metru și jumătate, cu o greutate de aproximativ treizeci de kilograme. Iubește apa proaspătă și se găsește cel mai adesea în râurile nordice.
 • Taimen. Acest pește este împărțit în taiga obișnuită, Sahalin, Coreea și Dunărea. Diferența este în aparență, datorită habitatului. Taimenul obișnuit diferă de Dunăre, numărul de benzi pe branhii. Sahalin poate fi de până la un metru lung, în același timp cântărind treizeci de kilograme.
 • Goldilocks. Este negru cu nuanță galbenă. Caviarul este mic. Aspectul lenok este similar cu un alb. Locuiește în apă dulce.
 • Cum se determină tipul de peșteTrout. Se găsește în lacuri proaspete, cum ar fi Onega și Ladoga. Se găsește în Karelia și în bazinul Mării Albului și al Mării Baltice. În funcție de locul de locuit, se disting pârâul și păstrăvul lacului. Ii place apa proaspata curata. Aceasta are o culoare neobișnuită. Se caracterizează prin carne delicioasă, de aceea este foarte solicitată de către pescari. Poate fi crescut atât în ​​rezervoarele naturale, cât și în cele artificiale.
 • Trout. Apare în Lacul Sevan și este tradus ca "prinț". De obicei, este de culoare argintie, dar in timpul reproducerii devine negru, cu pete stralucitoare luminoase pe corp. Unii indivizi pot cântări până la cincisprezece kilograme, totuși dimensiunea medie: lungimea de treizeci de centimetri, cântărind nu mai mult de un kilogram.

Familia de somon are o mare varietate de pești, apreciată pentru un gust excelent. Toate acestea sunt solicitate în rândul amatorilor de pescari și sportivi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Descrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitatDescrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitat
Somonul roz este o mare sau un râu, în care trăieșteSomonul roz este o mare sau un râu, în care trăiește
Elanul, ce este acest pește, unde trăiește și ce este utilElanul, ce este acest pește, unde trăiește și ce este util
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Coho de pește roșu: habitat, beneficiu și răuCoho de pește roșu: habitat, beneficiu și rău
Ce fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosireaCe fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosirea
Nerka: ce este acest pește și care este utilizarea luiNerka: ce este acest pește și care este utilizarea lui
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Somon de pește în Rusia: râu sau mare?Somon de pește în Rusia: râu sau mare?
» » Familia Salmonidae: o listă de specii de pești
© 2021 amigdas.com