amigdas.com

Amur pisică forestieră și realități moderne

Amur pisică forestieră - caracteristicăFrumoasele de pădure sunt pisicile Amur, cele mai mici dintre familiile de pisici asiatice. Adesea, pisicile forestiere din Orientul Îndepărtat se numesc pisici amur sau pisici Tsushima. Sunt mai mari decât animalele de companie. Lungimea corpului, având în vedere coada, este de aproximativ un metru. Lungimea coada pisicii este de 40 centimetri. Pisicile cântăresc până la trei kilograme, masculii arată mai solid și cântăresc 4 kilograme sau mai mult.

Grațiozitatea unei pisici Amur

Corpul pisicii forestiere din Extremul Orient este muscular și alungit, picioarele sale lungi. Un cap mic cu urechi rotunjite și ochi apropiați. Părul părului este moale și pufos.

Și mai sus colorit natura a încercat din inimă:

  • Amur pădure pisică - culoare animalăCuloarea principală a capacului de lână din partea de sus este un amestec de tonuri galbene și gri, cu pete întunecate de culoare brun deschisă sau neclare.
  • Pe partea din spate a indivizilor amurieni lana este mai inchisa, laturile au o culoare mai deschisa. Lana de pe abdomen este pictata in alb murdar, cu overflow-uri galbene. Pe picioare există benzi transversale întunecate.
  • Din ochii de pe frunte trece o pereche de dungi albe, iar distanța dintre ele este de culoare maro, cu o nuanță de culoare roșie.
  • Lâna de pe coadă este mai densă de culoare gri, cu o culoare închisă sau chiar neagră a vârfului coada.

Modul obișnuit de viață al unui animal forestier

Pisici din afară trăiesc singuri sau în perechi. Cu toate acestea, în sezonul de înmulțire a puilor, mai mulți indivizi pot trăi una lângă cealaltă în pace. Fiecare pisică are propria sa etichetă deținută de 5 până la 9 kilometri pătrați.

Predators preferă un stil de viață nocturn și crepuscul. Pisicile Amur sunt timide și precaute, prin urmare, în natură, ele nu sunt ușor de detectat. Ei așteaptă prinderea într-o ambuscadă pe pământ sau pe copaci. O pisică forestieră poate prinde prada într-un singur salt. Cel mai adesea, adăposturile pisicilor de la Amur Far Eastern, în goluri de copaci, crăpături de stânci sau printre păduri de tufișuri. Uneori folosiți bunicuțe vechi sau găuri de vulpe.

În timpul iernii, pisicile coboară din munți spre văi. Având labe scurte subțiri, este dificil pentru ei să se miște prin zăpadă adâncă. Adesea, vulpi pădurii Amur așteaptă în adăpost timp de câteva zile până când cuibul se formează. Stocul de grăsime acumulat de iarnă vă permite să muriți de foame și să așteptați condiții adecvate pentru vânătoare. În înghețurile severe, se "pasc" mai aproape de oamenii care mănâncă rozătoare mai des, dar pot urca în satul de găină și sărbătoare la găini sau rațe. Locuitorii din Primorye știu dacă a venit iarna înghețată de zăpadă, apoi așteptați oaspetele.

Sursă de alimentare

Satisfăcuți pisica TsushimaPășunile din pădurile din Orientul Îndepărtat se hrănesc cu rozătoarele, cu bomboanele, veverițele, pot prinde o pasăre sau, distrugând un cuib, gustă ouăle.

Există cazuri de atacuri asupra caprioarelor tinere. Spre deosebire de casă, Pisici Amur - înotători excelenți. Prin urmare, vânează broaște și pești.

habitat

Tsushima pisică și pisoiPădurea Amur pe teritoriul Rusiei trăiește în Orientul Îndepărtat, pe coasta Mării Japoniei și pe malurile râului Amur. În plus, locuiesc în China, Japonia, Coreea, Pakistan, pe insula Java. familiar habitate - acestea sunt păduri impasibile, păduri de tufișuri, trestie sau pajiști. Locuiesc pe versanții munților, dar nu se urcă la munți peste 500 de metri. Excelentă urcare pe stânci și copaci, înot bine.

Generarea de descendenți

Momentul creșterii pisicilor Amur este la sfârșitul iernii, începutul primăverii. În luna mai se nasc copii. Sud-estul pădurilor din sud-estul Europei se poate reproduce pe tot parcursul anului. Cunoașterea căsătoriei este însoțită de strigăte puternice.

Perioada de gestație a pisicii este între 65 și 72 de zile. Amurchanka poate da naștere la patru pisoi. dar de obicei se nasc 1-2 pisoi. Greutatea copiilor născuți nu depășește 80 de grame. Pisoii își deschid ochii în două săptămâni. Mama-pisica are grija constant de pisoi si le duce la un nou adapost la cea mai mica amenintare. Tatăl participă activ și la dezvoltarea pisicilor.

La vârsta de o lună și jumătate, tinerii sunt selectați din adăpost și se familiarizează cu noul teritoriu. Până în toamnă, crescuți și întăriți, sigiliile părăsesc adăpostul maternității și devin independenți, trăind pe propriul teritoriu. Îmbătrânirea sexuală în pisici forestiere nu are loc mai devreme de 18 luni.

Amur Pisica si omul din Orientul Indepartat (viata in captivitate)

Adulți plin de pădure Amur pădureFar Eastern cat poate fi crescut ca un animal de companie sau să păstreze în curte în incintă. Pentru casa este de dorit să ia un pisoi nu mai vechi de trei luni și mai bine de pepinieră. Dar trebuie să ne amintim că după ce a ajuns la pubertate, comportamentul animalului devine incontrolabil.

O pisică din Amur care trăiește în casă se rapidă obișnuită cu tava. Cel mai adesea, pisicile se adaptează proprietarilor și evită străinii. Animalele de companie ținute în interior, trebuie să mergeți adesea pentru obținerea de raze ultraviolete și pentru hrănirea în perioada de vară cu iarbă felină.

Conținutul în cușcă

Dimensiunea minimă a incintei este de 1,5x1,5 metri, iar înălțimea acesteia este de până la 3 metri. Etajul este mai bine de perete din panouri. De asemenea, trebuie să reglați tava. Pentru așternutul de pisici se poate folosi ca nisip sau rumeguș. În incintă, trebuie să existe în mod obligatoriu un stâlp pentru adăpost de vreme rea cu o pătură de paie sau cârpe. Vasul de băut poate fi instalat la altitudine mică. În cazul în care dimensiunea incintei este permisă, este posibilă instalarea spumelor de arbori de diferite înălțimi, sub forma unei terase, pentru alpinismul pisicilor.

Hrănirea în captivitate

Mâncarea pisicii TsushimaMâncare preferată pentru pisica din Orientul Îndepărtat, ținută în captivitate - carne de vită cu conținut scăzut de grăsimi aproximativ 200 de grame pe zi. Cu toate acestea, fără "mâncarea vie", conservarea activității fiziologice normale a animalului și reproducerea acestuia în captivitate este adesea imposibilă.

Mâncarea în natură de șoareci, șobolani, păsări, pisici mănâncă nu numai carne, ci piei și oase mici de animale. Acest produs alimentar este necesar din punct de vedere fiziologic pentru funcționarea normală a stomacului. Deci, pe lângă carne, pisica forestieră din Orientul Îndepărtat trebuie să primească câte două șoareci sau un șobolan. Hrăniți animalul o dată pe zi.

În plus, este necesar și așa-numitele zile de descărcare, când pisicilor li se administrează alimente slabe.

Este necesar să includeți iarbă în luncă. Greva foamei este o stare naturală a animalelor care trăiesc în natură. Aceasta este o condiție importantă pentru păstrarea în voliere, deoarece fără a cheltui prea multă energie, pisicile se îngroașă și se pot îmbolnăvi.

Modul activ de viață

Pentru dezvoltarea completă a animalelor la domiciliuEste necesar să se mențină o activitate constantă a pisicilor:

  • Amur pisică de pădure acasăÎn comunicarea zilnică, trebuie incluse diverse jocuri. Este posibil să arunci o coardă printr-o latură la o pisică și să se joace cu ea în remorcher de război.
  • Trebuie să aibă tot felul de bile, un șoarece artificial să fie suspendat pe o frânghie, înfășurat în legături strânse de pânză. Toate acestea vor ocupa animalul de companie și își vor menține activitatea fizică.
  • Pentru a păstra simțul mirosului în incintă, trebuie să existe ciorchine de ierburi. Delicaterea delicată este iarba la plâns și iarbă.
  • Până la 10 ani, pisicile forestiere Amur trăiesc în habitatul lor obișnuit. În captivitate, ei supraviețuiesc la 15 ani.

Pădurea din Lumea Extensivă și Cartea Roșie

Puiul Amur crescut de lemnAmur Forest Pisici sunt enumerate în Cartea Roșie a Rusiei. Oamenii de știință au remarcat creșterea populației în ultimii ani. Numărul de pisici Amur din Primorye este de aproximativ 2,5 mii de persoane. În Japonia, numărul de pisici Tsushima este mic și se ridică la aproximativ 110 de persoane. În grădinile zoologice locuiesc 32 de pisici. Această specie de pradă în Japonia este protejată de stat.

Principala amenințare pentru pisicile care trăiesc în sălbăticie este creșterea incendiilor forestiere, despăduriri și cucerirea unui număr tot mai mare de terenuri virgine de către om, precum și schimbările climatice de pe planetă.

Merită să începeți o pisică Amur?

Cute pisici de pisica TsushimaCostul unei pisici Amur este foarte mare - de la 80 la 100 de mii de ruble, dar conținutul său va fi și mai scump și supărător. Așa că gândiți-vă cu atenție, aveți puterea, banii, dragostea și răbdarea pentru acest animal. Probabil, o persoană sensibilă va lua decizia corectă de a nu-și satisface ambițiile.

Oamenii ar trebui să înțeleagă că locul pisicilor sălbatice în mediul natural, printre păduri și câmpuri. Și pentru confort, puteți avea un purtător de casă, care vă va răsplăti și vă va iubi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisiciPisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici
Pisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europenePisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europene
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Pisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continutPisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continut
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Pasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctivePasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctive
» » Amur pisică forestieră și realități moderne
© 2021 amigdas.com