amigdas.com

Ursul brun siberian - o descriere a unui animal puternic

Ursul ursar siberianUrsul siberian este o fiara binecunoscuta tuturor locuitorilor rusi. Apare în numeroase povestiri și povești. Numele corect al acestui animal este ursul brun siberian. Acesta este unul dintre subspecii ursului brun. Unde trăiește această specie și ceea ce este caracteristic pentru aceasta - aceasta va fi descrisă mai departe.

Caracteristici externe

Desigur, imaginați perfect aspectul unui urs siberian și l-ați văzut în mod repetat în imagini, fotografii sau într-o grădină zoologică. Cu toate acestea, o astfel de fiară întâlnit în sălbăticie poate face o impresie de neșters.

Acest animal are următoarele caracteristici:

  1. Ursul brun siberian este unul dintre cei mai mari dintre congenerii săi maro.
  2. Lungimea corpului ajunge până la doi metri, iar greutatea variază între 400 și 800 de kilograme.
  3. Femelele sunt mai mici și cântăresc, de obicei, până la 300 de kilograme.
  4. Ursul siberian are un corp puternic si muscular cu labele masive puternice.
  5. Culoarea corespunde pe deplin numelui animalului - este maro închis, este maro. Cel mai întunecat strat pe picioarele din spate.
  6. Notabile sunt urșii siberieni și ghearele uriașe, care au lungimea de 8,5 centimetri.

habitat

Principalul teritoriu al reședinței este o mare parte din Siberia de Est. Un urs siberian traieste in padurile taiga de la raul Yenisei pana la teritoriile situate dincolo de Lacul Baikal. De asemenea, se întâmplă în zona gării Stanovoi, precum și în Yakutia. În plus, urșii de culoare maronie din Siberia se găsesc în nordul Mongoliei, în estul Kazahstanului și în pădurile din China.

Siberian urși, ca majoritatea rudelor lor, single. Pentru iarnă, acestea sunt în mod tradițional îngropate în hibernare, iar în timpul somnului de iarnă ursul reproduce urmași.

Ca o casă, urșii de culoare maronie din Siberia preferă pădurile surzi cu un vânt, în cazul în care aproape ar exista un iaz - un lac, un râu sau o mlaștină. Animalele produc pește în iazuri pe care le mănâncă cu nerăbdare și, de asemenea, iazurile servesc drept sursă de apă și de scăldat pentru animale.

Hrănirea unui urs siberian

Pescuitul pescuituluiAceste animale sunt cunoscute a fi omnivore. Fiind în primul rând prădători, ei nu deranjează deloc alimentele vegetale. În vara, urșii mănâncă cu zâmbet zmeură de pădure - zmeură și afine, de exemplu. De asemenea, ursii siberieni cum ar fi nuci, rădăcini de plante, lăstari proaspeți de arbuști. Din alimentația animalelor, ei mănâncă cu nerăbdare insecte, larve și, de asemenea, foarte apreciați de pești, care se prind în mod maestru. Ei pot mânca, de asemenea, carouri.

Dar pe marele joc, animalele puternice vânează foarte rar, în ciuda dimensiunilor lor impresionante. Pe animalele sălbatice precum mistreții, caprioarele sau moosele, sunt vânate numai bărbații în vârstă și cei puternici.

Reproducere în mediul natural

În urșii siberieni, perioada de căsătorie începe în mai și se încheie la mijlocul verii. În acest moment, bărbații se luptă cu disperare pentru femele, organizând lupte acerbe între ele. Numai cei mai puternici dintre bărbați au dreptul la împerechere cu femela.

După șase sau opt luni, în timpul perioadei de hibernare, ursul este născut descendent. De obicei sunt doi sau trei pui. Dezvoltarea puiilor durează destul de mult: ei rămân orbi pentru o lună întreagă după naștere și cântăresc doar o jumătate de kilogram atunci când apar. În tot acest timp puii sunt hrăniți cu lapte de mamă și petrec iarna într-o zi cu ea.

Dar, prin primăvară, când este timpul să părăsească puiul, puii din Siberia sunt deja destul de dezvoltați pentru viața activă. Ele se execută deja repede, peste tot după mama lor. Cu un urs, copiii ei petrec doi sau trei ani de viață, tot timpul îi învață independența, îi învață să vâneze și să se întrețină. Barbatul nu participa la cresterea puiilor, indeplinind "obligatiile familiale" imediat dupa imperecherea cu femela.

Interacțiunea cu omul

Ursuleț cu pui de ursÎn ciuda creșterii sale impresionante și a impresiei formidabile, ursul brun siberian este o pradă binevenită pentru vânătorii de taiga. Cu toate acestea, vânătoarea pentru astfel de divertisment animale este periculoasă pentru ambele părți. Adesea, vânătoarea sa încheiat cu jelire pentru vânător, și nu pentru victima - uneori chiar morțiasă.

Ursul de carne este destul de dur și este considerat un aliment pentru un amator. Vânătoarea pentru aceste animale este deseori organizată de dragul trofeelor ​​sub formă de piele sau, pentru iubitorii de bijuterii de vânătoare, capete. De asemenea, foarte mult apreciat grăsime bearish, care este considerat curativ și este utilizat pe scară largă în medicina populară. Se folosește pentru răcelile și diferite boli ale sistemului respirator.

O întâlnire ordinară cu proprietarul pădurii în condiții naturale este nedorită pentru orice persoană, cu excepția cazului în care el a stabilit vânătoarea ca scop. Cu toate acestea, poartă înșiși nu caută să atace o persoană dacă nu îi forțează. După ce ați văzut un animal mare în depărtare, este mai bine să încercați să îl evitați alături, fără a atrage atenția și fără a provoca agresiune. Au fost destul de multe cazuri când o persoană a întâlnit accidental un urs în pădure și toți au fost dispersați în mod pașnic în direcții diferite.

În afară de o astfel de interacțiune agresivă, aceste animale există lângă persoana în condiții de grădini zoologice și rezervații naturale. Pentru a păstra o astfel de bestie sălbatică necesită întotdeauna condiții speciale:

  1. prezența unui spațiu mare;
  2. un rezervor unde fiara poate înota sau pescui;
  3. hrănire suficientă;
  4. conditii de viata adecvate, care amintesc de habitatul natural al ursului siberian.

Dar, bineînțeles, cea mai confortabilă și confortabilă fagă mare și mândră se simte în natură taiga sălbatică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ursuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrăneșteUrsuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrănește
Unde trăiesc sturionii și câți ani trăiescUnde trăiesc sturionii și câți ani trăiesc
Ce mănâncă măcelul: Predator alimente în pădure, în vară și iarnaCe mănâncă măcelul: Predator alimente în pădure, în vară și iarna
Cum trăiesc și trăiesc lemneleCum trăiesc și trăiesc lemnele
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Ursul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuieșteUrsul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuiește
Cum arata un koala si ce culoare au blana?Cum arata un koala si ce culoare au blana?
Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?
Care este viteza maximă pe care o urs poate să o dezvolte în timp ce rulează?Care este viteza maximă pe care o urs poate să o dezvolte în timp ce rulează?
Amur tigru - o pisică imensă din paginile cărții roșiiAmur tigru - o pisică imensă din paginile cărții roșii
» » Ursul brun siberian - o descriere a unui animal puternic
© 2021 amigdas.com