amigdas.com

Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii purtători de stâlpi

Freză de pește - aspectDenumirea biologică a ferăstrăilor de pește este un jurnal obișnuit, familia este o pantă, clasa este cartilagină. Acesta poate fi detectat în zonele de coastă, de mică adâncime, alge, solurile nisipoase de la artificiale recife, diguri, poduri, estuare, naufragii, și aproape niciodată mai adânc în ocean. Apare într-o astfel de apă puțin adâncă pe care se eliberează aripioare pe suprafața apei.

Ferăstrău circular (latină Pristidae)

La peninsula din Florida, rezidenții pot vedea pește pe tot parcursul anului. Rampa australiană de pescărie este bine stabilită în apele dulci. Specii care trăiesc în largul coastei continentului american migrează spre nord în sezonul de vară, iar la începutul toamnei - spre sud.

Oamenii de știință cunosc șapte tipuri de fabrici de cherestea:

 • Freză de pește - valoare și pericolaustralian;
 • din Asia;
 • europeană;
 • atlantic;
 • pieptene;
 • verde cu unghi mic.

Locuri habitatul:

 • Atlantic, Oceanul Indian, Oceanul Pacific;
 • Marea Mediterană;
 • uneori râuri mari.

Orice apă le place: sărată, proaspătă, sărată, nu poate supraviețui decât în ​​locurile contaminate. Timpul maxim berbecul este în partea de jos. Mediul turbid este locul său obișnuit de vânătoare și odihnă. Persoanele adulte preferă o adâncime de 40 m, în cazul în care mici nu inota. Timpul de veghe este noapte.

Cum arată un pește

O trăsătură caracteristică caracteristică a ferăstrăilor de pește este prezența unei rostru de oase cu dinți piezoși pe ambele părți care seamănă cu un ferăstrău. Numărul de perechi de crestături depinde de tipul: 14-34. Lungimea marginii construite atinge 20% din lungimea corpului.

Pe marginea peștilor există câte două aripioare, o pereche pe spate, una pe coadă. Coada se îmbină cu trunchiul, la unele specii se ramifică în două lame. Pe aripioarele caudale nu există coloană vertebrală, spre deosebire de structura stingrayului comun, iar corpul peștilor este acoperit cu cântare placoide.

Valoarea sa medie este de aproximativ 4,5 m la o greutate de 300 kg, cele mai mari indivizii ajung 7 metri și greutatea de înregistrare -. 2,4 m lungime dințată excrescență, care se îngustează la un nas, este de aproximativ 120 cm pentru pești adulți.

Scat-piloryl - ce fel de pește este astaSkate pielea are o măslină întunecată sau altă nuanță de culoare, iar burta este ușoară, aproape albă. Pe cavitatea abdominala, doua ghirlande si o deschidere a gurii formeaza un fel de fata whiny. Trupul lui este mai mult aplatizate în comparație cu un rechin. Ochii au stropi miniatural, prin care patina ridica branhiile si este capabila sa ramana imobila in partea de jos. Vezica de înot, ca cea a lamei, nu este, iar flotabilitatea este menținută de grăsimea îmbogățită a ficatului.

Diferențe față de rechini

Uneori, peștele seamănă cu un rechin pirat, dar diferă și este de două ori mai mic. Shark - clasa cartilagină, dar aparține familiei de piercing. Apariția ferăstrăului-rechin a indicat Jurasic și Cretacic, precum și existența Sawfish a reprezentat 60 de milioane de ani mai târziu, cu sfârșitul erei mezozoice.

Diferențe externe:

 • mărime: 1,5 m față de 6 m de stingray;
 • locația branhiilor: la laturi, la fabrica de cherestea sunt de jos;
 • forma de aripioare ale rechinului - raționalizate, aproape de pantă sunt clar pronunțate;
 • îngustarea cresterii în rechin în comparație cu lățimea uniformă a pantei;
 • regenerarea denticulelor în primul rând în contrast cu a doua specie;
 • stingray-ul nu are antene pe bot;
 • Rechinul se mișcă cu salturi ascuțite, iar rampa de fierăstrău cu mișcări netede, ondulate.

Sursă de alimentare

Pyloril - caracteristici ale structuriiDieta de pește pesos include animale nevertebrate mici, locuitori de nisip și suprafețe de suprafață, pește mic, hering, mullet, crustacee. În acest scop, se folosește o parte din fierăstrău: pentru a ridica stratul superior al solului în care sunt localizați locuitorii fundului și a le înghiți.

Așa-numita rostru este dotată cu electro-receptori, sensibili la mișcarea prada. Așa susceptibilitatea la ferăstrău Aceasta permite să se obțină imagine tridimensională a ceea ce se întâmplă chiar și în apă tulbure și să găsească drumul lor de a ataca prada sau pentru a proteja împotriva crocodili, rechini, mamifere marine.

Un alt tip de pește este capabil să-și folosească arma de crimă, ca o sabie, care penetrează în școlile de pești mici. Când victima cade la fund, ea merge la prădător pentru mâncare. Câteodată piciorușele vânează indivizi mari, dând bucăți de carne din dinți.

reproducere

Peștele nu pune ouă, se înmulțește prin producția de ouă. În termen de cinci luni, embrionul se dezvoltă în corpul mamei, hrănindu-se cu gălbenușul și se naște dintr-o piele acoperită. O femeie este capabilă să nască până la douăzeci de pui. Procesele lor jagged în timpul creșterea intrauterină Soft și dobândesc o densitate numai cu timpul. În mod similar, un rechin pirat dă naștere. Speranța de viață a ferăstrăilor de pește este de aproximativ 80 de ani. Maturitatea sexuală are loc relativ încet, doar la 20 de ani. Unele specii de fierastrau se pot reproduce prin intermediul partogenezei, fără participarea bărbaților: înlocuind astfel numărul lipsă de pești în natură. Aspectul nou-născutului are o copie exactă a mamei.

Pericol pentru oameni

Pentru un om, o rampă de fierăstrău nu este periculoasă, când se întâlnește cu o persoană, se grăbește să se ascundă. Dar în Golful Panama, mai multe decese au fost raportate din cauza patinoarului. Se crede că incident similar este provocat de om. Un atac neprovocat a fost înregistrat pe coasta sudică a Oceanului Atlantic. Poate o rănire neintenționată, dacă pasi pe o pantă basking în nisip de apă puțin adâncă.

valoare

În sensul industrial, fabricile de cherestea nu sunt deosebit de populare. Carnea lor este grosieră, deși este comestibilă. Un ingredient bun pentru supele este aripioarele lor. Uleiul din ficat este valabil în rețetele de sănătate ale oamenilor. A costul tribunei este egal cu 1000 de dolari, care este distribuit în comerțul cu lucruri valoroase. Peliculosul rechin, spre deosebire de ferăstraiele de pește are calități unice de gust și este recunoscut ca o delicatesă în Japonia.

Unii oameni consideră că este un avantaj de a avea un ornament de la pisicile de pește la domiciliu, alții chiar să inventeze arme din acesta, fără să se îngrijească de dispariția speciilor. Există popoare care tribună pilorylogo servește ca un mijloc de protecție împotriva duhurilor și a bolilor. La Sawfish submarin german a servit ca emblema aztecilor a fost un simbol al „monstru pământ“ și un simbol al Băncii Centrale a Africii de Vest.

Particularitatea structurii corpului de pește - motivul pentru care rampa, precum rechinul de baut foarte mult încurcate în pescuit și dispozitive de pescuit deteriorate. Multe tipuri de fierăstrău dispar din cauza poluării și sunt enumerate în Cartea Roșie. Numărul populațiilor a scăzut la 10% în comparație cu nivelul curat. Din anul 2007, comerțul internațional cu cherestea a fost interzis. Captura de ferăstrău cu picior mic este permisă pentru păstrarea într-un acvariu public în scopul conservării speciilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Unde locuieste codul Atlantic, mancarea luiUnde locuieste codul Atlantic, mancarea lui
Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?
Unde se află și ce mănâncă peștele?Unde se află și ce mănâncă peștele?
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Fish Makurus - habitat, valoare nutritivă, beneficii și răuFish Makurus - habitat, valoare nutritivă, beneficii și rău
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Caracteristici: pește hamsa (Marea Neagră)Caracteristici: pește hamsa (Marea Neagră)
» » Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii purtători de stâlpi
© 2021 amigdas.com