amigdas.com

Asinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Азинокс плюс: instrucțiuneaAzinoks plus este un preparat anthelmintic cu un spectru terapeutic larg, conceput pentru a trata pisici și câini. Ca componente active, medicamentul conține praziquantel și pamoat de pirantel. Medicamentul este disponibil sub formă de tablete pentru ingestie. Tabletele sunt colorate galbene, pe de o parte sunt expuse riscului, pe de altă parte - sigla companiei farmaceutice care produce drogul. Tabletele sunt ambalate în blistere pentru 3 sau 6 bucăți și sunt ambalate în cutii de carton. Fiecare pachet este însoțit de instrucțiuni de utilizare.

Proprietăți farmacologice ale medicamentului

Azinox este dotat cu o gamă largă de activități anthelmintice și poate afecta toate etapele ciclului de viață al paraziților intestinali rotunzi și ai panglicii.

Efectul terapeutic al componentelor medicinale se bazează pe afectarea țesuturilor musculare și a cojilor parazitului, precum și pe inhibarea activității enzimatice a helminților. Aceasta duce la o perturbare rapidă a mecanismelor de transmitere neuromusculară în helminte, paralizia și moartea acestora.

Pentru mamiferele cu sânge cald, Azinox plus este puțin toxic. Atunci când se administrează în doze terapeutice, nu are un efect sensibilizant, efect teratogen sau embriotoxic asupra animalelor. Prin gradul de expunere și toxicitate, drogul aparține categoriei de substanțe toxice scăzute și nu are efect iritant local.

Asinox plus: indicații, compozițiePraziquantel inhibă activitatea reductazei de fumarat enzimatic, reduce permeabilitatea membranelor celulelor musculare. Această componentă este foarte rapid absorbită în tractul gastrointestinal la animal. Concentrația maximă a substanței în sânge are loc la o oră după ingestie. În decurs de 24 de ore, metaboliții medicamentului sunt excretați din organism, în special prin rinichi.

În pyrantel se păstrează un spectru mai larg de influență anthelmintică - el afectează majoritatea nematodelor, inclusiv ascariasis. Paraziții rezistente la medicamente creează depolarizarea membranei postsinaptic ca agonist al receptorului colinergic, rezultând paralizia și moartea nematodelor tesutului muscular. Deoarece pamoatul de pirantel este foarte slab absorbit în intestin, acesta asigură o durată mare de acțiune în intestin și un efect terapeutic bun.

Azinox: instrucțiuni de utilizare

Indicatii pentru utilizarea medicamentului sunt prevenirea si tratamentul urmatoarelor tipuri de invazii parazitare:

 1. Nematodele - toxocaroza, toxaxaridoza, anchilostomiaza, necinomia.
 2. Cestodoza-shadyozy, dipilidoză, echinococcoză, difilobotriază.

Metode de aplicare și dozare

Medicamente Azinox pentru câini și pisici se administrează o dată în timpul alimentării dimineața.

 1. Puteți să administrați o pastilă Azinox pentru câini cu o cantitate mică de hrană din fabrică sau să o introduceți în gura animalului într-un mod forțat.
 2. Medicamentul este dat animalului de companie din calcul 1 comprimat Azinox pe 10 kilograme greutate corporală.
 3. Tablete de la viermi la câiniNu este necesar să țineți animalul într-o dietă cu foame și să-i dați laxative după deparazitare.
 4. Pentru prevenirea helmintiazei, un câine sau o pisică primește un medicament în aceeași doză la o frecvență de o dată la 2 luni.
 5. Câinii care trăiesc în ferme și păzesc efectivele de animale sunt dezumflați la fiecare 45 de zile între decembrie și aprilie și în fiecare lună din mai până în noiembrie.
 6. Asinox pentru pisici este dizolvat în 10 ml de apă și injectat cu o seringă sau dozator.

Contraindicații și efecte secundare

În ciuda toxicității scăzute și a tolerabilității bune, nu se recomandă prescrierea medicamentului în următoarele cazuri:

 1. Puii sub vârsta de 3 săptămâni.
 2. Puppy femele.
 3. Cainii și pisicile de câine în termen de 10 zile de la nașterea puilor.
 4. Dacă un câine are o reacție alergică sau o intoleranță individuală, medicamentul trebuie aruncat.

Cu o punere în aplicare atentă a tuturor instrucțiunilor, efectele secundare ale medicamentului la pisici și câini nu sunt aproape respectate. Dacă există o reacție de hipersensibilitate sau de intoleranță individuală, trebuie să li se administreze terapie de desensibilizare a animalului.

Până în prezent, nu sunt descrise simptomele supradozajului de către specialiști și proprietarii de animale.

Instrucțiuni speciale pentru utilizare și depozitare

La tratarea animalelor de companie, proprietarul trebuie să urmeze măsurile de profilaxie personală. Mai întâi, respectați regulile de siguranță și igienă personală, care sunt prevăzute pentru a lucra cu orice medicament pentru animale.

Lucrul cu medicamente antihelmintice este strict interzis să mănânci, să bei lichide și să fumați țigări. După terminarea procedurii de dezumflare a animalului de companie, trebuie să vă spălați cu atenție mâinile cu un detergent dezinfectant și apă caldă. Acest lucru va evita contaminarea sau otrăvirea.

Depozitați medicamentul în conformitate cu cerințele instrucțiunilor de utilizare - într-un ambalaj închis. Ambalajele trebuie depozitate într-un loc închis, uscat și răcoros, la îndemâna copiilor. Nu se recomandă păstrarea ambalajului în apropierea hranei, hranei pentru animale și alte preparate. Termenul de valabilitate este de 3 ani.

În cazul în care medicamentul nu a fost utilizat în perioada specificată, acesta trebuie aruncat împreună cu resturile alimentare și resturile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Marfloxin comprimate pentru câini și pisiciMarfloxin comprimate pentru câini și pisici
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Helavit pentru câini: instrucțiuni de utilizare, compoziție și recenziiHelavit pentru câini: instrucțiuni de utilizare, compoziție și recenzii
Catantar pentru pisici - manual de instrucțiuniCatantar pentru pisici - manual de instrucțiuni
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Prasicid plus suspensie: instrucțiuni de utilizarePrasicid plus suspensie: instrucțiuni de utilizare
Liarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizareLiarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Sinulox pentru pisici și câini: instrucțiuni de utilizareSinulox pentru pisici și câini: instrucțiuni de utilizare
» » Asinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizare
© 2021 amigdas.com