amigdas.com

Caracteristicile dezvoltării sau modul în care se înmulțește peștele

Reproducerea peștelui din caviarDeci, să încercăm să înțelegem și să înțelegem cum se înmulțește și se dezvoltă peștele. În primul rând, vom înțelege ce instincte îl controlează în timp ce se înmulțește. Un instinct important este alegerea unui loc unde să se reproducă. Apropo, reproducerea științifică se numește hrănire. Deci, peștele alege un loc, în este mai ușor pentru descendenți

. Dar nu este întotdeauna ușor să ajungi acolo. De exemplu, somonul trebuie să depășească pragurile. Peștele sărac, care se ridică, de-a lungul râului, își petrece adesea toată vitalitatea, așa că rar ajunge acasă. Mai puțin fastidioși găsesc creeks liniștit, și acolo spawn, și o mulțime. Un pește aruncă 1-2 mii de ouă.

instincte

Torturi de peșteLa unele specii de pește există un alt instinct: curte pentru descendenți. Aici, fiecare specie în timpul evoluției a venit cu propriul său mod de curtare. Dar, de fapt, ei au grijă de descendenți prin aranjarea unui cuib. De exemplu, gurami aranjează un cuib de bule de aer. Femela își pune ouă acolo și atunci perechea protejează acest cuib, înainte de reproducerea puietului. De ce numai la faza de prăjituri? Pur și simplu pentru că este considerat lipsit de apărare doar cei care nu știu cum să mănânce mici. Prezența unui astfel de instinct depinde de metoda de reproducere.

Există trei tipuri de reproducere și dezvoltare a peștilor:

  • Nasterea vii.
  • Ovoviviparitate.
  • Ovipoziției.

Acordarea de viață - cu această metodă de reproducere, un pește pur și simplu nu are nevoie de niciun cuib. Și nu trebuie să rămâi cu caviarul. Deoarece stochează fertilizat cu ajutorul unui caviar mascul, în sine, în partea din spate a oviductului. În timpul evoluția a format o structură, care este similară placentei mamiferelor, cu ajutorul căreia mama își hrănește urmașii și o îngrijește până în momentul în care copilul este considerat independent, aproximativ 30-50 de zile.

Ejacularea - această metodă este similară cu cea anterioară, dar peștele mamă nu are structură similară placentei. Cu toate acestea, caviarul se dezvoltă și în partea posterioară a oviductului înainte de incubație și, de asemenea, se naște aproape ușor în lumină.

Ovipoziția - aceasta este o metodă comună de reproducere, Femelele plasează ouăle, iar bărbatul o fertilizează. Caviarul se dezvoltă separat de părinți, prin urmare, prin această metodă de reproducere, peștele trebuia să aibă grijă de caviarul lor.

Există printre specii și pe cele care își hrănesc ouăle în gură, adică imediat ce furajul este fertilizat, peștele îl ia în gură și astfel îl ține de prădători. În cazul în care ouăle se prăjeau din ouă, părintele începe să le elibereze periodic, iar în caz de pericol chiar și cel mai mic, o turmă de pui care plutește în jurul părintelui, se ascunde instantaneu în gura peștelui.

Dar nu tot caviarul se dezvoltă în același mod. Există cazuri diferite:

  • Partenogeneză.
  • Gynogenesis.
  • Androgin.

gynogenesis

Pentru a înțelege modul în care peștele se înmulțește și învață caracteristicile reproducerii peștilor, să luăm în considerare câteva cazuri. Să începem cu ginogeneza, ca în cazul în care caviarul este fertilizat cu ajutorul masculilor dintr-o specie diferită, dar neapărat închis. Adică, spermatozoizii unui bărbat dintr-o altă specie pătrund în femele și îl fertilizează, deși fără fuziunea nucleelor ​​celulare. Astfel, din întregul vițel pe care femeia îl va apărea, nu va apărea un bărbat. Acest lucru este rar, dar totuși se întâmplă cu guppii, silverfish.

partenogeneză

Fertilizarea ouălor din peșteDacă femela a măturat caviarul nefertilizat într-o singură ouă cu cel fertilizat, atunci acest caz va fi numit parthenogeneză. În acest caz, împreună cu caviarul fertilizat, în partea posterioară a oviductului, un nefertilizat caviarul nu putrezeste imediat, și, prin urmare, nu va interfera cu fertilizarea. În cazuri rare, acest caviar se dezvoltă, dar numai până la etapa de zdrobire și, în cazuri rare, chiar înainte de începerea eclozionării. Excepția este cocul Issyk-Kul, acest pește devine ușor descendent în acest fel.

hermaphroditism

Aceasta este o schimbare a sexului. Această caracteristică poate apărea o singură dată într-o viață și poate de multe ori. Schimbarea are loc la rândul său, astfel încât autofertilizarea nu se produce. În interiorul peștilor, hermafroditul are gonade care acționează, atât ca oviduct, cât și ca testicul. Astfel, unii în procesul de viață sunt atât bărbați, cât și femei.

recurență ciclic

Și, de asemenea, peștele este împărțit în funcție de numărul de terenuri de reproducere: poate fi monociclic - o dată în viață și policiclic - de multe ori în viață. Desigur, majoritatea înmulțită policiclică, atunci numărul de locuri de reproducere depinde de speranța de viață.

Câteva cuvinte despre performanță

Progena de peșteÎn ceea ce privește numărul de pui, depinde de specie: dacă peștele este vivipar, nu se va potrivi în sine și nu va alimenta un număr mare de pui. Prin urmare, pentru fiecare viviparous reproducere dau naștere la două sute de prăjiți, nu mai mult. Și în 30-50 de zile dau naștere din nou două sute de pui. Dar această perioadă: 30-50 de zile este foarte medie, ceea ce este inexact.

Dacă peștii trăiesc în apă caldă, adică 26-28 de grade, atunci caviarul din interior se dezvoltă mai repede. Deci, în loc de 50 de zile de dezvoltare, va dura 40 de zile. Astfel, vivipar poate produce destul de puține. Dar merită să vorbim despre moartea prăjirii: este redusă la minimum, pentru că mama dă naștere deja aproape capabilă să înoate și să mănânce prăjiți.

Și acum despre peștii ovipari. Pot produce până la o mie de ouă într-un singur icter. Acest lucru este justificat de faptul că o mulțime de ouă și prăjituri moare, fără a avea timp să crească. Și, de asemenea, în oviparous între hrănire trece nu mai mult de 30 de zile.

Unele ovipare tind să fie descendenții lor. Și, prin urmare, între hrănirea lor trece de aproape două ori mai multe zile. Și, de asemenea, la peștii care au grijă de descendenții lor, nu se deduce mai mult de o sută de pui. Deoarece este nerealist ca doi pești să vadă toate prăjiturile dacă sunt mai mult de o sută. Dar toată puiul supraviețui.

concluzie

În concluzie, se poate spune că natura a venit cu multe metode de reproducere doar pentru pești, iar acest lucru confirmă din nou marea diversitate a vieții pe Pământ.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pescuitul de iarna pentru stiuca, cat de bine sa prinzi si ce uneltePescuitul de iarna pentru stiuca, cat de bine sa prinzi si ce unelte
Codul de pește, unde trăiesc acest pește valoros și cum arată?Codul de pește, unde trăiesc acest pește valoros și cum arată?
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Descrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitatDescrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitat
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Peștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestoraPeștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestora
Ce fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosireaCe fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosirea
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Descrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegateDescrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegate
Somon de pește în Rusia: râu sau mare?Somon de pește în Rusia: râu sau mare?
» » Caracteristicile dezvoltării sau modul în care se înmulțește peștele
© 2021 amigdas.com