amigdas.com

Cum arată și se hrănește șoimul

Cum arata un santanFalconii au fost cele mai răspândite printre păsările de pradă din lume. Numele lor grațios vine de la cuvântul falx, ceea ce înseamnă "secera". Acest nume se datorează formei ciudate a aripilor pe care le pot lua în timpul zborului. Datorită unor astfel de aripi în formă de pană, șoimii sunt capabili să manevreze abil și să atingă o viteză incredibil de mare la o scufundare.

Oamenii de știință au demonstrat că o echipă de sokolobraznyh conține 12 genuri și aproximativ 60 de specii. Prin această detașare poate fi atribuită pasărea foarte mică pradă numită microhierax (a cărei dimensiune este cuprinsă între 15 și 19 cm și greutate de 35 de grame) și predator mare - Peregrine Falcon. Potrivit experților, acesta este cel mai rapid lucru viu din lume. Într-un zbor rapid de scufundări, Falconul Peregrine este capabil să atingă viteze de până la 322 km / h. Este adevărat, într-un zbor orizontal, el este inferior în viteză rapidă.

Găsirea pradă în timp ce de vânătoare șoim în poziția victimei și unghiul drept coboară în jos foarte rapid, cu picioare de producție lovind aproape de corp, la o tangenta cu o asemenea forță încât a fost ucisă instantaneu.

Din zilele Rusiei Kievan, santonul de peregrini era numit sant. Și mult mai târziu, această specie a primit o semnificație modernă, mai largă. Dar chiar și acum vorbind despre șoimi, oamenii înseamnă Falconi Peregrine.

Tipuri de păsări de pradă

Pradă de zi aparținând sultanului, împărțită condiționat în mai multe etnii:

  • kestrels - mici păsări roșcate cu un model întunecat;
  • pasiune - bine compuse din păsări mari cu pene gri închis;
  • șoimi mari - în unele cazuri, dimensiunea lor este comparabilă cu mărimea șoimului.

Habitat și locuri de cuibărit

Ce hrănește o pasăre de santinăPeregrine Falcon este capabil să zboare în jurul globului, astfel încât aproape oriunde puteți să întâlniți acești prădători cu pene. De obicei, această pasăre de viață alege locurile în care influența activității oamenilor este foarte mică. Favoritele habitate de rocă sunt stâncile stâncoase ale diferitelor rezervoare.

În zona centrală a Rusiei, este comună găsirea de santuri peregrine în stepi și semi-deserturi, precum și pe turbării. În Europa Centrală, aceste păsări de pradă aranjează cuiburi pe pietre abrupte. Peregrine Falcon preferă să folosească cuiburi de alte păsări ruinate pentru a-și aranja casele. Un astfel de cuib se corectează, îl face spațios, astfel încât părinții și puii să se stabilească în el. Și dacă un șoim trebuie să doteze un cuib pe pietre sau pe pământ, ei practic nu fac decât o ramă primitivă de ramuri și pene mari. Într-un cuib de calitate situat într-un loc bun, mai multe generații ale acestei păsări de pradă pot trăi. În acest caz, fiecare pereche are mai multe cuiburi de rezervă, în cazul în care cel principal a fost distrus.

Aspectul șoimului

Este demn de remarcat faptul că femela este mai mare decât masculul. Greutatea femelei adulte este de 0,9-1,3 kg, în timp ce masculul adult cântărește 0,65-0,8 kg. Lungimea corpului peregrinei este de 40-50 cm, în timp ce anvergura aripilor ajunge la 90-120 cm.

Predatorul are o constituție puternică, caracteristică păsărilor active de pradă. Principalele caracteristici distinctive ale șoimul este considerat pieptul lui larg, cu mușchii proeminente și degete solide, puternice, cu gheare brusc îndoit și ascuțite, cioc secera curbat. Coada, rotunjită la capăt, este îngustă și relativ lungă. Ochii sunt convexi, mari, în jurul cărora există un inel gălbui de piele goală. Culoarea ochilor - maro închis.

Ce hrănește șoimulCuloarea șoimului este gri închis. Capetele aripilor sunt negre. Dar partea ventrala a corpului are o culoare deschisa, care, în funcție de habitat, pot apărea în diferite tonalități (alb-cenușie la roz). Partea inferioară a cozii este negru și are o bandă albă.

Sursă de alimentare

Șoimul se hrănește în principal pe păsări mici și mijlocii. Cel mai popular meniu al acestei păsări de pradă:

  • sturzi;
  • grauri;
  • vrăbii;
  • porumbei;
  • rață.

Dieta variază în funcție de păsările și mamiferele care locuiesc în zonă. Un mare șoim este capabil să vâneze nu numai pentru victima care zboară, este capabilă să prindă și să neutralizeze chiar și animalul care stă pe pământ.

Dacă o pasăre de santină este ținută într-o grădiniță, ea trebuie să fie în mod constant furnizată cu joc real. Alte alimente pot dăuna sănătății unui prădător. Dacă tot decideți să reproduceți aceste păsări, trebuie să luați serios în considerare problema cum să vă hrăniți pasărea cu alimentele adecvate.

Furajele pentru păsări trebuie să fie echilibrate. Nutriție optimă poate, dacă șoimul primește periodic acea carne slabă, apoi carnea de joc. Dacă se observă o astfel de dietă, ei se pot reproduce în captivitate.

reproducere

Falconii sunt considerați a fi păsări monogame, astfel încât cuplurile să rămână împreună pentru mulți ani de viață. Sezonul de reproducere a șoimului începe în aprilie sau mai. Păsările din speciile din nord încep să se reproducă puțin mai târziu.

șoimiBărbat, chemând femeia, spiralizându-se, efectuând diverse piroueturi de aer, răsuciți brusc sau scufundând. Și dacă femelele s-au ghemuit la o mică distanță, se crede că perechea se formează. Și, de asemenea, în timpul curteniei, șoimul de sex masculin poate să-i hrănească pe femelă, transferându-i pradă.

În perioada cuiburilor șoimii sunt foarte agresivi față de străini. Chiar și cu o densitate mare de păsări, distanța dintre cuiburile adiacente poate depăși 1 km, mai des de 2-6 km. Un astfel de teritoriu mare este necesar pentru ca păsările să poată oferi alimente suficiente pentru descendenții lor. Într-un astfel de teritoriu, o familie de falci echipă până la șapte cuiburi, care sunt folosite alternativ pentru mai multe sezoane.

Când își protejează cuiburile, șoimul devine foarte agresiv și poate ataca un prădător mai mare. Dacă soțul simte abordarea unei persoane, ea dă un semnal de alarmă și începe să se îngrijoreze la o distanță de 200-300 m de cuiburi.

Femelele plasează ouă o dată pe an. Dar în cazul în care primele ouă s-au pierdut din orice motiv, femeia le-ar putea repune. Femela își pune de obicei 3 ouă (mult mai puțin de 2-5) cu un interval de 48 de ore.

năpârli apare șoimul, ca și alte specii de păsări. Începutul perioadei de îmbătrânire în luna iunie, se încheie în octombrie.

În ciuda faptului că șoimul este considerat o pasăre periculoasă, influența sa asupra populației altor păsări este nesemnificativă, deoarece doar un singur atac din 10 se termină cu succes pentru un prădător.

agravarea situația ecologică iar amenințarea de la braconieri a condus la o scădere treptată a populației de sălcări din întreaga lume. Și chiar introducerea celor mai multe specii de falconi în Cartea Roșie nu poate rezolva încă problemele de dezvoltare a acestor păsări de pradă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncăTipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăieșteDragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește
Făină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncăFăină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncă
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Pasărea de cormoran este mare - fotografiile, habitatul, reproducereaPasărea de cormoran este mare - fotografiile, habitatul, reproducerea
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Cea mai mică pasăre din lume. Descrierea pasarilor HummingbirdCea mai mică pasăre din lume. Descrierea pasarilor Hummingbird
Care sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lorCare sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lor
Pasărea de pradă a familiei de șoimiPasărea de pradă a familiei de șoimi
» » Cum arată și se hrănește șoimul
© 2021 amigdas.com