amigdas.com

Australian echidna: în cazul în care trăiește, caracteristicile animalului, alimente

Australian echidna: descriereEchidna australiană este una dintre numeroasele specii de animale care ouă aparțin familiei mamiferelor. Se află în libertate nu numai în Australia, ci și în Tasmania și Noua Guinee.

Datorită capacității sale de adaptare la un climat diferit, animalul poate trăi în captivitate în aproape fiecare colț al lumii.

Animalul ecidna diferă de alte animale în specificitatea sa.

  • Apariția echidnei australiene este foarte asemănătoare cu un arici, și există asemănări comune cu porcupina. Practic, întreaga suprafață a corpului este acoperită malign cu ace ascuțite.
  • Spre deosebire de cele mai multe animale, descendența de echidna apare în lumina ouălor. Acest fenomen se găsește în principal la păsări, precum și la unele mamifere.
  • Spre deosebire de păsările care își vâslează ouăle în cuiburi, australianul echidna le aduna într-o pungă situată în cavitatea abdominală, ca un cangur.
  • Se produce alimentația animalului, precum și în anteater.
  • Puii pensionați, se hrănesc cu laptele matern, la fel ca majoritatea mamiferelor.
  • Potrivit oamenilor de știință, se poate concluziona că nasul de echidna este prevăzut cu celule unice responsabile pentru capturarea impulsurilor electromagnetice. Se datorează acestor semnale că animalul poate urmări toate creaturile vii din jurul lui.

Foarte des puteți găsi o comparație a echidnei cu o pasăre, chiar adesea numită "păsări de curte".

apariție

Cum arată aura echidna australiană?În medie, lungimea corpului este echidna 40 centimetri. Întreaga suprafață a spatelui este acoperită cu ace ascuțite amestecate cu lână. Echidna nu vede gâtul, așa că se pare că capul ei mic intră brusc în trunchi. Gura acestui animal drăguț este reprezentată de o formă tubulară, în interiorul căreia este o limbă lipicioasă lungă. Pentru a naviga pe teren, echidna folosește un cioc. Aceasta este singura sursă de cunoaștere a lumii, pentru că vederea la un animal nu este cea mai bună.

Picioarele de echidna sunt foarte musculare, deși scurte. Pe labe, la fel ca multe mamifere, există cinci degete. Ghearele ecidusului sunt lungi, în special pe laba posterioară. Cea mai lungă gheare atinge cinci centimetri. Au nevoie de ele pentru a-și piepteni acele. În plus față de spate, în animal, o coadă mică este, de asemenea, acoperită cu ace. Animalul în sine este ghemuit, săpând cu abilitate pământul.

mod de viață

Prin natura, echidna preferă să trăiască singur. Animalul își protejează foarte atent teritoriul și se va lupta cu toate forțele sale cu oaspeții nedoriți. Dar animalele nu dobândesc locuințe permanente, preferând în schimb să se miște liber în întreaga lume. Aspectul animalului nu poate fi spus că poate înota chiar și un mic iaz, dar nu este. Echidna înoată frumos.

În timpul pericolului, echidna australiană se răsucește într-o mingeAnimalele sunt bune instinct de auto-conservare. Ei sunt capabili să reacționeze instantaneu la pericol și să ia măsurile potrivite pentru a se proteja de inamic. Cel mai obișnuit loc de adăpost în timpul pericolului este păduri și crăpături în roci.

Dacă echidna sa întâlnit față în față cu inamicul, începe foarte repede să se îndoaie, expunând acele ca armă protectoare. Această metodă foarte bine ajută la salvarea vieții echidna. Dar animalul folosește această metodă de autoapărare atunci când pământul este prea greu și echidna nu are ocazia să săpare o gaură pentru a se ascunde în ea.

Sursă de alimentare

Baza din dieta acestui animal este termitele, moluștele și furnicile. Pentru producția de alimente, animalul poate distruge cu ușurință un momeală, coaja scoarța unui copac. Datorită labei sale musculare, "ariciul" australian, poate împinge cu ușurință o piatră mare și o poate mânca, sub ea insecte și viermi. La momentul hrănirii, mici pietricele și pământ ajung în tractul digestiv împreună cu alimentele, care au un efect favorabil asupra procesului de digerare a alimentelor.

echidna are un limbaj foarte lung și puternic, pe care o aruncă pe distanțe lungi. Datorită suprafeței lipicioase a limbii, se prăvălește pradă acestuia, pe care animalul îl zdrobește apoi în cavitatea gurii.

Procesul de vânătoare are loc mai mult în întuneric. În timpul zilei, mâncarea este produsă numai în condiții de vreme rece. Acest lucru se datorează faptului că animalul nu are glande responsabile de secreția de transpirație. Și temperatura corpului nu depășește 32 de grade. De aceea animalul australian este foarte slab tolerează căldura, totuși, ca frigul.

La o temperatură prea scăzută, echidna devine lentă și toate procesele responsabile pentru activitatea vitală devin plictisitoare.

Este de remarcat faptul că animalul, în condiții meteorologice nefavorabile, poate cădea într-o hibernare, a cărei durată este de până la 4 luni. În acest moment, nutrienții din organism provin din grăsimile acumulate în timpul sezonului.

Merită menționat faptul că echidna utilizează foarte puțină apă. Rezerva de lichid necesar pentru funcționarea normală a organismului vine împreună cu insectele consumate.

reproducere

Până în 2003, procesul de reproducere a acestor animale a fost un mister pentru întreaga omenire. Rezultatele cercetărilor au arătat că perioada de fertilizare la aceste animale mici începe la începutul primăverii și se termină în primele zile ale lunii septembrie.

În timpul sezonului de împerechere, echidna poate coexista împreună și poate trăi într-un grup mic, care nu depășește 6 persoane. În fruntea acestui grup este întotdeauna o femeie, care este singura de acest fel în această mică "comunitate".

Curtarea pentru femeie, de la bărbați, continuă timp de o lună. Dacă femeia cade pe spate, arată că este gata de fertilizare.

În acest moment, bărbații încep să acționeze furtunoasă. Ei încep să tragă în jurul șanțului feminin, cu o adâncime de 30 de centimetri. Șanțul în sine este un fel de "câmp de luptă", în care bărbații încearcă să se împrăștie între ei. În cele din urmă, câștigătorul se potrivește cu femeia. Perioada de sarcină durează până la 4 săptămâni. Durata sarcinii depinde de temperatura aerului. Cu cât este mai rece, cu atât sarcina este mai lungă.

Reproducerea echidna australianăCine ar fi crezut, dar acest mamifer, în timpul sarcinii, a format o pungă specială, în care femelele le-au așezat ouăle de piele. Vițelul, născut, de obicei apare după 10 săptămâni, se mută în fața pungii mamei, unde mănâncă lapte. Acolo este de 2 luni, după care femeia îl eliberează în lumea exterioară.

Dar îngrijirea ei nu se termină acolo. Ea rupe o groapă mică, care se află într-un loc retras și la fiecare cinci zile vine să-l viziteze. Durata acestor vizite durează până la 6 luni.

După această perioadă, de la un vițel mic, se formează un adult, capabil să obțină în mod independent hrană și să trăiască separat de mamă.

Fapte de reproducere

  • femelele pot începe descendenți la vârsta de 3 ani;
  • reproducerea apare extrem de rar, de obicei nu mai des decât o dată la cinci ani;
  • pentru o fertilizare, femela poate avea doar un singur copil;
  • o pungă pentru a purta descendenți, apare numai în timpul sarcinii.

Datorită adaptării sale la condițiile climatice, toată lumea poate admira acest animal minunat în grădina zoologică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este neobișnuit cu emu, în care trăiește pasăreaCe este neobișnuit cu emu, în care trăiește pasărea
Cum arata un koala si ce culoare au blana?Cum arata un koala si ce culoare au blana?
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Animal Kingdom în AustraliaAnimal Kingdom în Australia
Hedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciulHedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciul
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
» » Australian echidna: în cazul în care trăiește, caracteristicile animalului, alimente
© 2021 amigdas.com