amigdas.com

Ce fac papagalii la domiciliu

Ce să hrănești papagalii ondulațiPapagalii de pește sunt niște păsări amuzante, cu pene colorate aduse din Australia. Ce mănâncă papagalii? În mediul lor natural, trăiesc în mijlocul spațiilor verzi, alegând semințe diferite, fructe dulci și fructe de pădure pentru mâncare.

De asemenea, papagalii nu se vor lepădui de plăcerea de a manca insecte sau muguri de tufișuri și copaci.

Bazele dietei de papagali ondulați sunt semințe și semințe diverse. Dacă vă decideți să vă faceți o pasăre atât de minunată, luați-o în serios cu privire la hrănirea ei. O dieta corecta va oferi papagalului o sanatate buna si o viata lunga, ceea ce inseamna ca va va bucura de chirpici si de zborul in jurul apartamentului pentru o lunga perioada de timp.

Ce trebuie să hrănești acasă cu un papagal ondulat

Dieta papagalului trebuie să fie variată și include toate vitaminele și mineralele necesare pentru pasăre. În caz contrar, pot apărea diverse boli și probleme de sănătate. Ce să hrăniți cu un papagal ondulat? La domiciliu, baza dieta de papagali este amestecuri de cereale. Acestea se găsesc pe rafturile magazinelor de animale de companie sau ale farmaciilor veterinare. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece astfel de furaje uscate sunt deja vândute gata pentru utilizare, iar proprietarii de păsări nu au nevoie să pregătească amestecul înșiși. De asemenea, puteți observa consumul lor scăzut - papagalii ondulați sunt păsări destul de mici, deci într-o zi au suficientă lingură de mâncare.

Mulți oameni care ține păsările se gândesc adesea dacă toate produsele alimentare uscate cumpărate se potrivesc cu animalele lor ondulat? Dacă sunteți îndoieli atunci când faceți cumpărături, examinați cu atenție compoziția amestecului de cereale, astfel încât să puteți determina dacă există ingrediente nedorite și dacă nu dăunează sănătății animalelor de companie cu pene.

Amestecuri de cereale

Mâncarea gata trebuie să cumpere numai o bună calitate. Când cumpărați, asigurați-vă că acordați atenție Este ambalajul închis sigilat?. De asemenea, un mare plus în alegerea hranei este o descriere detaliată a compoziției pe ambalaj. În amestecul de cereale pentru papagalii ondulați trebuie să includă în mod necesar:

 • Millet (aproximativ șaizeci și cinci la sută).
 • Ovăz (aproximativ douăzeci la sută).
 • Semințe de floarea-soarelui (cincisprezece la sută vor fi suficiente).
 • Diferite semințe: cânepă, in și canariens.

Amestec de cereale pentru papagal ondulatÎn rândul proprietarilor de păsări și a altor animale domestice, se crede că calitatea și utilitatea furajelor depind în primul rând de producător. Dar acest lucru nu este întotdeauna cazul, puteți cumpăra un amestec de cereale scump de o companie dovedită de ani de zile, dar găsiți în ea semințe rasfatate, insecte și chiar mucegai. Nu este posibil să dai astfel de alimente papagalilor. De ce se poate întâmpla această situație? Doar vânzătorul sau furnizorul a încălcat normele de depozitare a produselor recomandate de producător și hrana a avut timp să se deterioreze înainte de a cădea în mâinile consumatorului.

Ca supliment mineral sau pentru a compensa lipsa de calciu în corpul unui papagal, crescătorii recomandă adăugarea la amestecurile de cereale pulbere obținută din coji de ouă. Este nevoie de un pic, de aproximativ două până la trei linguri pe kilogram de hrană.

Ce altceva poți să hrănești papagalul, cu excepția hranei uscate? Care va fi plăcerea și beneficiul de a mânca o pasăre mică?

Semințe germinate

Nu este nimic mai util pentru papagalii ondulați decât semințele germinate. Astfel de alimente pot fi făcute independent acasă și vă rugăm să vă pasăre mica. Este important să ne amintim că mâncarea încolțită poate fi păstrată în frigider nu mai mult de două zile, deoarece nu este potrivită pentru perioade lungi de depozitare și se deteriorează rapid.

Cum să germineze în mod corespunzător semințele pentru păsări?

 1. Luați cerealele utile pentru papagali, de exemplu, ovăz, grâu sau cânepă.
 2. Clătiți bine semințele cu apă curată.
 3. Îndepărtați-le într-o apă caldă, la fel cum grădinarii îmbibă semințe pentru răsaduri.
 4. Acoperiți recipientul cu boabe cu o cârpă curată.
 5. Lăsați semințele singure, verificând periodic disponibilitatea acestora.

Rețineți că, în ciuda faptului că multe furaje constau din semințe de cereale, papagalii ondulați sunt combătuți cu pâine și cu orice alte produse ale industriei de panificație.

Vitamine și pansamente de top

În prezent, magazinele veterinare oferă un număr mare de produse pentru animale de companie diferite. Printre sortimentul extins de suplimente de vitamine și minerale, merită primul pietre minerale și amestecuri. Papagalii de pește sunt foarte îndrăgostiți de ei și această atitudine este mai mult decât justificată. Într-adevăr, datorită unor astfel de adaosuri la regimul de bază, păsările primesc un prânz complex, bogat în minerale și oligoelemente.

Sepia pentru un papagalFoarte popular printre crescătorii și proprietarii simpli de păsări este în interiorul coșului de sepie - sepia. Sepia este renumită pentru pur și simplu o colecție uriașă de tot felul de săruri minerale, precum și un conținut concentrat de calciu, magneziu și fosfor. Cu ajutorul sepiei, păsările sunt capabile să-și sfărâme ciocurile, ceea ce le protejează de distorsiuni și diverse deformări, care au un efect negativ nu numai asupra aspectului animalului, ci și asupra sănătății acestuia.

Când alegeți sepia pentru pasărea dvs., examinați-o cu atenție. Aceasta este o piatră minerală de culoare albă, să zicem o nuanță galbenă. De obicei nu miroase, dar poate mirosi un pic de pește. Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că nu există urme de mucegai pe sepia.

Pietrele minerale sunt bogate în fosfor, calciu, magneziu, fier și zinc. Aceste micronutrienti sunt necesare pentru a mentine un sistem sanatos de papagali. Dacă există o lipsă de calciu și fosfor în organism, boala paratiroidiană se poate manifesta la păsări, ceea ce va face oasele și ciocul fragil, încetinesc creșterea papagalului și pot provoca distrofie.

Pentru ca papagalul să poată săruri întotdeauna sepia și pietrele minerale, ele sunt atașate direct la tijele cuștii printr-un dispozitiv special. În cazul în care păsările se tem de străini și lucruri noi în cușca lor sau chiar să le sperie, înainte de a fi plasat într-o casă de papagali hrănire de piatră, lăsați-l de lângă cușcă în animalul de companie de vedere pentru câteva zile să se obișnuiască cu acest subiect.

De asemenea, înainte de a plasa piatra minerală într-o cușcă, inspectați-o. Adesea, ele au colturi ascuțite sau detalii despre care papagalul poate deveni foarte rănit sau zgâria ciocul. Crescători recomandăm să alegeți sepia cu elemente de fixare din plastic, spre deosebire de metal, acestea rareori au detalii clare și unghiuri pot fi ușor retezate pila de unghii sau un fișier, dacă este necesar.

În magazinele veterinare, îngrășămintele minerale pentru păsări sunt, de asemenea, disponibile în mod liber. Acestea includ:

 • Selectarea amestecului mineralcărbune.
 • calcar.
 • Am creta.
 • corali.
 • scoicile.
 • argilă.
 • nisip organic.

Este important să înțelegeți diferența dintre nisipul organic și cel obișnuit. Nisip organic constă din corali măcinate fin, cochili și rocă de coajă. Este necesar pentru papagali, deoarece ajută la măcinarea alimentelor în crawlere.

Amestecurile minerale ar trebui turnate într-un alimentator separat și schimbate o dată pe săptămână pentru cele noi.

Nu vă faceți griji că papagalul va consuma prea mult din amestecul mineral. O pasăre cu un sistem digestiv sănătos și care nu suferă de nici o boală nu va mânca în mod constant pansamentele minerale. Pentru un specimen de budgerigar sunt necesare aproximativ două lingurițe de acest aditiv.

Sucuri de mâncare pentru papagali

În dieta de papagali ondulate, trebuie să adăugați legume și fructe. Începeți să le obișnuiți imediat după ce pasărea părăsește cuibul. Adesea există papagali care refuză din legume, fructe și mănâncă numai amestecuri de cereale. De obicei, o astfel de fastidiozitate este suferită de indivizi, cumpărați în magazinele de animale de companie, deoarece nu se deranjează în mod special cu compilarea unei diete integrate și hrană cu păsări numai cu furaje uscate și vitamine de top-pansament. Explicați animalului că are nevoie de o dietă completă și echilibrată, nu puteți, așa că rămâne o șiretină să-l interesați cu produse noi.

Hrănirea unui papagal ondulatPuneți parakeet-ul dvs. într-un castron alături de mâncarea preferată a unor fructe sau legume răzuite. Pentru începutul alimentării complementare, dovleacul sau morcovii se apropie perfect. Cel mai probabil, în primele zile animalul va ignora toate inovațiile din dieta sa, dar mai devreme sau mai târziu, curiozitatea va câștiga, iar pasărea va încerca noi produse. Legumele sau fructele trebuie curățate (dacă este necesar) și spălate foarte bine, de preferință prin turnarea apei fierbinți.

legume

Citiți lista legumelor necesare:

 1. Castraveți și roșii. Aceste legume trebuie să fie neapărat coapte și proaspete. Mai ales papagalii sunt utile să mănânce castraveți. Ele sunt bogate într-o cantitate mică de vitamine, dar conțin iod, care afectează favorabil sistemul digestiv al păsărilor și stimulează pofta de mâncare.
 2. Tinerii de porumb tineri. Ele sunt date în formă proaspătă, de preferință direct în ureche, papagalii le place să-și prindă propriile boabe. Conține o cantitate mare de carbohidrați, fibre, proteine ​​și amidon.
 3. Zucchini, crupe, squash și dovleac. Se taie datorii mici sau se freacă pe un răzuitor într-un fel crud.
 4. Ardei iute. Ardeiul dulce este bogat în vitamine și microelemente din grupa B. Este tăiat cu felii mici, împreună cu semințe. Uneori puteți da piper fierbinte.
 5. Toate soiurile de varza. Înainte de a da o varză unui papagal, ar trebui să fie umezită cu apă clocotită. Varza se taie sau se freaca cu varza pe un rastel. Din varza Peking, păsările pot mânca numai frunzele frunzelor.
 6. sfeclă. Este bogat în fibre, vitamine și diverse microelemente. Papagalii îi iubesc în formă brută, cu bucăți mici sau rase.
 7. morcovi. Conține vitamina A, păsările preferă să o mănânce în formă brută. Puteți să grăbiți și să amestecați cu alte legume sau ouă fierte tare.
 8. Năut, fasole, mazăre verde, linte, fasole. Legumele pot fi administrate direct în păstăi sau semințe încolțite, ele trebuie neapărat să fie coapte și proaspete.

fruct

Fructe și fructe de padure va servi ca o completare excelenta la dieta de papagali. Fructele trebuie să fie bine spălate și curățate de piele și de resturi.

 1. Cherry, prune și cireșe. Dă-i bine spălate și întotdeauna tăiate.
 2. mărăcini. Foarte folositoare boabe. Poate fi proaspăt sau fiert.
 3. pepene verde. Această boabe are un efect laxativ asupra papagalilor, astfel încât nu este recomandat să se dea în cantități mari. Carnea poate fi administrată împreună cu semințele, fără piele.
 4. Hrănirea unui papagal ondulat: ce poți daCoacăze negre și roșii, Victoria, cătină albă, afine, afine, afine, zmeură și cenușă de munte. Poate fi administrat în stare proaspătă sau sub formă de fructe uscate.
 5. struguri. Înainte de a fi hrănit, trebuie spălat foarte bine.
 6. Kiwi și banane. Puteți alimenta doar carnea, coaja este îndepărtată.
 7. rodie. Utile numai în cantități mici. În cazul în care papagalul suferă de boli hepatice - este contraindicat.
 8. Mere, pere. Merele conțin fier și vitamina C, pere de fibre. Poți să mănânci numai carnea, coaja și oasele sunt îndepărtate. În plus, semințele conțin acid nesigur pentru corpul de papagali.

Sistemul digestiv al papagalilor nu se descurcă bine cu acidul tannic și diverse uleiuri esențiale, așa că în nici un caz nu puneți păsări de mango, avocado, curmal japonez și papaya.

Fiind tratat o dată la câteva luni, puteți da papagilor ondulați mici bucăți de nuci, de exemplu, nuci, cashews sau alune. Este adesea imposibil să se hrănească păsările cu astfel de alimente, astfel încât nucile sunt foarte grase pentru ei.

verdeață

Foarte utile pentru papagalii ondulați sunt diverse verdeață. Trebuie să intre în mod necesar în regimul de păsări de curte. Pentru hrănirea animalelor de casă, nu numai grădinile cultivate în grădini și grădini, ci și plantele sălbatice, cum ar fi mugurii tineri din copaci și tufișuri, păpădia și planta, sunt potrivite.

Înainte de a da aceste ierburi unui papagal, mai întâi clătiți toate frunzele și fierbeți-le cu apă fiartă.

Legume proaspete se găsesc numai în sezoanele calde. Dar, ce să hrăniți papagalul în timpul iernii, dacă are nevoie de iarbă. La domiciliu, pe pervazul ferestrei, puteți să instalați în condiții de siguranță mei, ovăz sau grâu într-o oală obișnuită de flori sau cada. În plus, îngrijirea specială a acestor plante nu le cere să fie suficiente doar pentru apă periodică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?
Cum de a determina sexul unui papagal ondulatCum de a determina sexul unui papagal ondulat
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
Îngrijirea și întreținerea papagalului corellian acasăÎngrijirea și întreținerea papagalului corellian acasă
» » Ce fac papagalii la domiciliu
© 2021 amigdas.com