amigdas.com

Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați

Modalități de a cunoaște vârsta unui papagal ondulatMulți iubitori de animale de companie vor să știe cum să determine vârsta de papagal atunci când cumpără, pentru a nu cumpăra accidental o pasăre adulți, care va fi dificil de îmblânzit și de a preda o conversație amuzantă.

Există câteva modalități prin care puteți afla cu ușurință vârsta papagalului, iar acest lucru va fi discutat mai jos.

Cum să cunoști vârsta unui papagal ondulat

Zooologii experimentați avertizează că cumpărarea unei păsări adulte este plină de faptul că va fi dificil de îmblânzit și că este posibilă o problemă de sănătate. Din moment ce magazinele de animale de companie hrănesc de obicei animalele cu furajele cele mai comune și mai ieftine, papagalul care a trăit acolo o parte decentă a vieții sale nu poate fi cu ușurință complet sănătos. Astfel de indivizi sunt, de obicei, dificil să treacă la un nou sistem alimentar, în plus, sunt reticenți în a se adapta la noile condiții de viață, la un mediu nou, care, împreună, provoacă multe probleme proprietarului. Dar pentru a determina vârsta unui budgie nu este într-adevăr atât de dificil.

Ciocul unei pasari si a unui penis de cap

Prin cioc, puteți determina vârsta de pasăre la un an:

  • la vârsta de la 0 la 1 lună, papagalii au o întunecare pe vârful ciocului;
  • de la 1 lună ciocul papagalului este acoperit cu mici pată întunecată.

Sfaturi privind cât de ușor este să cunoști vârsta unui papagal ondulatApoi, uita-te la ceara (seamana cu un gura de la baza ciocului pasarilor): la tineri, este de obicei mai ușoară decât la adulți (apropo, la femele este ușor roz, iar la bărbați este albastru). Culoarea furnirului se referă, de asemenea, la pubertate: deci, dacă femela devine maro în culoare, atunci ea poate deja scoate puii.

Odată cu vârsta, ciocul păsărilor devine și mai întunecat și mai dens, uneori se poate observa apariția divorțurilor întunecate.

Primul molt al acestor păsări este de aproximativ 2-3 luni de viață, până la acest punct pene pe capul unei păsări seamănă cu un model neclar ușor de neînțeles. Dar după prima mula, capul papagalului va deveni treptat acoperit cu un nou penaj de culoare monocromatică, formând astfel un fel de capac. Dacă există astfel de indivizi în magazinul de animale de companie, al cărui cap este deja complet acoperit de astfel de pene, atunci ei au cu siguranță mai mult de o jumătate de an.

Taurul papagalul

La vârsta de 0 până la 3 luni budgie budgie pare foarte mică și scurtă în lungime. Se întâmplă pentru că coada persoanelor foarte tinere este încă foarte scurtă. De regulă, indivizii imaturi par mici, datorită faptului că, în loc de coada obișnuită, au o singură pene scurte. Dacă coada păsării pare mai solidă, atunci e deja crescută.

În medie, lungimea unui budgie adult este de 17 cm - 20 cm În timp ce lungimea tânărului vițel este mult mai mică.

Dar crescătorii cu experiență avertizează: nu se bazează exclusiv pe aspectul și lungimea cozii, deoarece adesea chiar și la păsările adulte poate fi scurt și rar datorită bolilor sau stresului.

Ochiul unui papagal

O altă modalitate sigură de a determina vârsta unui papagal este aceea de a privi în ochii lui și de a vedea dacă există jante albe în jurul elevului negru:

  • Prin ce semne puteți afla vârsta papagalului ondulatToți tinerii indivizi, atât bărbați, cât și femei, au ochii absolut negri fără nici o jantă. De obicei, acestea rămân astfel până la 4 luni;
  • după primul molt (și apare la aproximativ a 4-a lună), există și o maturare sexuală a păsării și în această perioadă este apare o margine subțire albă în jurul pupilului negru. Treptat, odată cu vârsta, un asemenea rama se va extinde, iar în vârstă înaintată, papagalul va avea ochi aproape albi, cu un punct negru mic în centru.

Determinați vârsta de penaj și paie

Destul de mult, papagalii mici ondulari au un penaj neuniform. De obicei, ele rămân astfel pentru o perioadă scurtă de timp și, după 2 luni de viață, încep să dobândească mai mult sau mai puțin uniformă pătrundere pe tot parcursul vițelului.

Atenție vă rog! Adesea, într-un magazin de animale de companie, o persoană poate fi vândută un papagal cu un penaj rău, justificând-o cu vârsta "tânără". Aici trebuie să fii atent și să acorzi atenție altor semne de vârstă ale păsării. Se întâmplă că vânzătorii care nu sunt foarte conștiincioși dau un semn clar al unui animal bolnav pentru vârsta sa "imatură".

Prin picioarele papagalului, puteți, de asemenea, să determinați dacă este vorba de un animal tânăr sau de un adult. uzual la păsările tinere, pielea de pe labe este netedă și delicată, iar cântarele de pe ea stau plane și dense între ele. Odată cu vârsta, pielea începe să se coacă.

Merită, de asemenea, să examinăm starea pielii, pentru prezența crăpăturilor, zgârieturilor și a altor daune. Foarte adesea o pasăre nu poate fi atât de veche, cât de nesănătoasă.

Când vârsta este mai greu de definit

Există, de asemenea, cazuri neobișnuite, când vârsta unei păsări este într-adevăr dificil de determinat. De exemplu, în cazurile cu papagali - albinos sau Lutinos. Dacă într-un magazin de animale de companie această pui a atras, atunci va fi aproape imposibil să se determine vârsta. Singurul lucru care rămâne este să ia în considerare calitatea pielii pe labe și penajul în ansamblu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Ce fac papagalii la domiciliuCe fac papagalii la domiciliu
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?
Cum de a determina sexul unui papagal ondulatCum de a determina sexul unui papagal ondulat
Parrot Cockatoo: o pasăre frumoasă, prieten și prietenParrot Cockatoo: o pasăre frumoasă, prieten și prieten
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
» » Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
© 2021 amigdas.com