amigdas.com

Când puii își deschid ochii după naștere?

În ce zi după naștere se deschid ochii la puiCând un câine se naște un copil, el este foarte vulnerabil și neajutorat. Lăsați-l fără tutelă permanentă a mamei nu poate, în timp ce trebuie să aveți grijă de el și de proprietar. Cea mai importantă perioadă în dezvoltarea unui cățel este primele 4 săptămâni din viața sa. În această perioadă unul dintre cele mai importante organe senzoriale începe să funcționeze complet: ochi și urechi. Pentru a vă asigura că bebelușul se dezvoltă în mod normal, trebuie să știți când ochii încep să se deschidă după naștere.

Particularități ale dezvoltării căței după naștere

Fiecare catelus dupa nasterea unui individ se dezvolta, astfel incat sa nu poti determina timpul exact pentru un eveniment in viata lui. Se întâmplă că într-o singură așternută bebelușii cresc la rate diferite, cineva îi depășește pe ceilalți, cineva rămâne în urmă.

Aici este timpul aproximativ pentru dezvoltarea celor mai multe pui:

  • La 2 zile după naștere, cordonul ombilical începe să cadă. Pentru a nu transporta infecția în rana deschisă, este necesar să se monitorizeze curățenia locului unde sunt mama și copiii. Ar trebui să fie caldă și confortabilă.
  • De la nașterea puiilor se mișcă activ membrele lor. Aceasta este pentru construirea rapidă a mușchilor. Uneori observi că își mișcă labele chiar și într-un vis, dar dorm în primele zile ale vieții aproape toată ziua și noaptea. Un somn sanatos este o condiție indispensabilă pentru creșterea normală a animalelor de companie.
  • Dezvoltarea de puiDouă săptămâni după naștere, puii încep să se târască pentru prima dată în cutia în care trăiesc împreună cu mama lor. Ochii lor sunt încă închiși, în prezent sunt orientați în spațiu doar datorită mirosului. După câteva zile de antrenament, copiii încep să stea ferm în picioare și să meargă puțin, iar o săptămână mai târziu se mișcă foarte încrezător și calm. Pentru copii a fost mai ușor să se mute, puteți pune o țesătură densă pe fund. Deci labele nu se vor despărți și nu se vor aluneca.
  • La vârsta de o lună încep să-și recunoască rudele și să comunice cu ei. Ele încep să atragă jucării și jocuri active. În această perioadă se formează caracterul câinelui și abilitatea de a comunica cu oamenii, deci trebuie să petreceți cu ea cât mai mult timp posibil.
  • În același timp, începe creșterea activă a dinților sugarilor. În cea de-a patra săptămână de viață, majoritatea sunt tăiate, iar după o lună toți dinții cresc.

Mulți crescători se întreabă, după câte zile după naștere, ochii încep să se deschidă la pui. De obicei, înainte de deschiderea completă a ochiului, durează aproximativ 2 săptămâni, dar toți termenii sunt individuali pentru diferite animale. Puțin mai târziu, după ce ochii deschid urechile, audierea se normalizează numai după 2 săptămâni.

În prima lună este necesar să se monitorizeze îndeaproape dezvoltarea animalului, pentru a identifica, în primele etape, posibile probleme cu auzul, viziunea și sistemul nervos.

Asistență medicală

De la naștere, amelioratorul trebuie să-și petreacă mult timp pentru îngrijirea sănătății câinilor. Imediat după naștere, acestea trebuie examinate cu atenție pentru a observa deficiențele înnăscute în timp util. Când devine clar că cățelușul nu se simte bine, este mai bine să-l adormi imediat.

Puii unor rase au nevoie de la scurt timp după naștere până la coadă. Crescătorul experimentat face acest lucru nu mai târziu de 4 zile după apariția copiilor la lumină. În acest moment, ei nu simt durere, sistemul lor nervos nu este încă complet format.

Când catelul trebuie să-și deschidă ochiiDacă este nevoie să arătați copii unui medic veterinar, este mai bine să-l numiți acasă. Se întâmplă că nu există o astfel de posibilitate, așadar este mai bine să transportăm cățelele împreună cu mama lor pentru a fi ușor de transportat. Deci se vor simți mai calmi.

În 2 luni, câinii vor primi prima vaccinare. Înainte de această procedură, ei, împreună cu mama lor, sunt infectați cu viermi cu 2 săptămâni înainte de vaccinare.

Pentru a oferi catelusilor o casă nouă nu poate fi mai veche decât o lună, ci mai degrabă așteptați până la momentul primei vaccinări. După aceasta, puteți obține primul document - un pașaport veterinar, în care va fi marcată schema de vaccinare a animalului.

Cand catelusii isi deschid ochii?

După nașterea copiilor sunt complet neajutorați și nu pot trăi fără o mamă. Ei nu văd nimic și nu auzi, ei greu naviga în spațiu fără ajutor. Începătorii sunt cei mai interesați de crescătorii de câini, după câte zile după naștere, copiii încep să-și deschidă ochii.

Este dificil să numești ziua exactă, totul depinde de caracteristicile individuale ale animalului. Timpul mediu este perioada 10 până la 15 zile din momentul nașterii. Procesul durează de la 1 la 4 zile. De multe ori se întâmplă asta un ochi se deschide înainte de al doilea. În acest lucru nu este nimic de îngrijorat. Această caracteristică este asociată cu dezvoltarea catelului, iar fiecare copil îl are în mod individual.

Perioada maximă pentru ochii copiilor să se deschidă complet - 20 de zile de la data nașterii. O descoperire ulterioară poate indica o tulburare de dezvoltare sau o boală. Trebuie să mergeți la clinica veterinară și să vă arătați copilul medicului.

Puiul nu își deschide ochii: motiveleAmelioratorul poate accelera puțin deschiderea ochiului. Pentru a face acest lucru, trebuie să le ștergeți ușor cu un tampon de bumbac înmuiat în apă curată caldă. Puteți face acest lucru numai cu mâini curate. Un disc nu poate fi șters, ci este necesar să se schimbe materialul. Împingerea pleoapelor cu forța nu este imposibilă! Deschiderea ulterioară a ochilor poate duce la o dezvoltare lentă a câinelui, deoarece acesta este unul dintre modurile de a studia lumea din jur, de a comunica cu alte animale și cu oamenii.

Mă întreb de ce puii nu se naște imediat cu ochii deschiși? Acest lucru se datorează faptului că în momentul nașterii lor pleoapele nu se dezvoltă până la capăt. Dezvoltarea lor continuă după naștere. Pleoapele câinelui au o funcție importantă - ele ajută la navigarea în mod normal în spațiu. În viitor, aceasta afectează socializarea câinelui. Iată motivele pentru care bebelușii nu intră imediat în lume cu ochii deschiși:

  • Deschiderea timpurie a pleoapelor afectează în mod negativ creșterea animalelor de companie datorită subdezvoltării. Copilul trebuie să aibă timp pentru a obține toate substanțele necesare dezvoltării normale cu laptele mamei.
  • După naștere, nu numai pleoapele exterioare, ci și retina ochiului. Se dezvoltă pe deplin numai până în a treia săptămână de viață a câinelui. În tot acest timp, este mai bine să nu purtați cutia cu puii într-o lumină puternică.

Pentru dezvoltarea normală a unui catelus de la naștere, trebuie să-i monitorizați comportamentul și dezvoltarea organelor senzoriale. Acest lucru este foarte important pentru dezvoltarea în continuare a caracterului câinelui și capacitatea de a comunica cu alte animale și oameni. Prin urmare, crescătorul ar trebui să monitorizeze mai bine când puii își deschid ochii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cabana de vacă: semne ale modului în care o vacă dă naștereCabana de vacă: semne ale modului în care o vacă dă naștere
Când se schimbă culoarea în ochii nou-născuților?Când se schimbă culoarea în ochii nou-născuților?
Cum se determină vârsta unui pisic la domiciliuCum se determină vârsta unui pisic la domiciliu
Naștere: trăsături și cum să dai naștere fără pauze?Naștere: trăsături și cum să dai naștere fără pauze?
Cum să educați în mod corespunzător un catelus timp de până la un anCum să educați în mod corespunzător un catelus timp de până la un an
Nașterea la casa de pisici: primele semne cum să luațiNașterea la casa de pisici: primele semne cum să luați
Când începe să vadă nou-născutul normal?Când începe să vadă nou-născutul normal?
Cum să luați acasă o naștere la un câineCum să luați acasă o naștere la un câine
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Până la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologicăPână la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologică
» » Când puii își deschid ochii după naștere?
© 2021 amigdas.com