amigdas.com

Cum arată peștele și peștele?

Caracteristicile peștilorPicea de pui aparține locuitorilor prădători ai corpurilor de apă curată din Europa de Est, care au o mare importanță pentru pescuit și sunt utilizate pe scară largă în diferite domenii ale activității umane. Carnea albă a acestui reprezentant al familiei Okunev se distinge prin conținutul său minim de grăsimi și prin gustul delicat. Și, de asemenea, în compoziția sa conține o mulțime de elemente nutritive și elemente valoroase.

Informații generale despre specie

Descrierea speciilor de bibanMulți pescari continuă să discute pe tema că peștele este un pește al mării sau al fluviului, împărțind în două grupuri cu puncte de vedere diferite. Reprezentanții primului grup susțin că acest prădător se găsește numai în apă dulce, preferând râurile și lacurile.

La rândul său, al doilea grup de oameni este de opinia opusă, indicând faptul că acest locuitor al adâncilor este destul de confortabil în apă cu salinitate crescută. Știința confirmă două teorii, iar acest lucru nu este surprinzător.

Faptul este că bibanul la două forme biologice de existență - Pești rezidențiali și așa-numiți pești semipermanenți. Peștii rezidenți sunt în permanență în apă dulce, iar creaturile semi-tranzitorii își petrec multă vreme în zonele de estuar ale mărilor, dar merg în zonele inferioare ale râurilor pentru a da naștere.

În prezent, clasificarea taxonomică distinge mai multe soiuri de pește:

 • Ordinare.
 • Volga (bersh).
 • Maritimă.
 • Galben deschis (galben).
 • Canadian (nisipos).

Cele două din urmă specii se găsesc în special în regiunile din America de Nord, iar pe teritoriul Rusiei este excelentă Volga și zander comun. Întrebându-se despre localizarea pescarului marin, rețineți că distribuția principală a acestor specimene este concentrată în apele Mării Caspice și în părțile nord-vaste ale Mării Negre.

Caracteristici unice

Sudak este un locuitor cu adevărat unic al adâncimilor apei, care are o mulțime de proprietăți și caracteristici speciale. De notat special sunt:

 1. Caracteristici unice ale puiuluiSudak este un pește comercial valoros, însă, recent, captura este limitată în mod semnificativ datorită scăderii rapide a populației.
 2. Greutatea celor mai mari persoane atinge 18 kilograme, cu lungimea corpului de 1,3 metri. În acest caz, astfel de persoane trăiesc până la 14 ani.
 3. Peștii nu sunt aproape expuși la boli.

Piperele de mare sunt comune reprezentanți valoroși ai faunei rezervoarelor. Și, deși nu au practic nici o diferență puternică, există încă anumite caracteristici individuale.

Unele trăsături fiziologice

Toate soiurile de mai sus au unele asemănări comune, care se referă la structura și aspectul. Atunci când se analizează întrebarea despre cum arăta un peștișor, este necesar să se acorde atenție unor astfel de trăsături ale comportamentului său și ale semnelor externe:

 • Caracteristici fiziologice ale gălbenușuluiPeștele aparține unui grup de prădători.
 • În gură există dinți ascuțiți cu o structură specială.
 • Corpul este alungit și are benzi transversale cu diferite grade de colorare (determinate de caracteristicile geografice ale habitatului).
 • Linia laterală continuă pe coadă.
 • Masculii tratează mulca viitoare cu o grijă deosebită.

Firește, acestea sunt doar câteva trăsături comune caracteristice pișcuielui, pentru că de fapt există mult mai multe. În plus, varietatea de pește are o mulțime de diferențe.

Foarte adesea bastonul este numit indicatorul de curățenie a râurilor. Se știe că este capabil să conducă o viață normală numai în rezervoarele nepoluate, unde există un conținut crescut de oxigen.

Și, de asemenea, pentru pește, există o trăsătură unică care constă în prezența a două forme diferite de existență:

 • rezidențiale;
 • osoși.

După cum sa menționat deja, reprezentanții primelor forme de existență se găsesc numai în apă dulce, și semianadromous prefera zonele maritime din estuare, și în perioada de reproducere, ele trec rapid în cursul inferior al râurilor.

Varietate mare

Descrierea bibanului de mareReprezentanții speciilor marine, denumiți științific "Sander marinus", se găsesc în regiunile de coastă ale Mării Negre și în apele Mării Caspice.

În Ucraina, pescăruș de mare este listată în Cartea Roșie și este considerat extrem de rar. Caracteristicile externe ale soiului nu sunt mult diferite de cele ale locuitorilor de apă dulce.

Printre caracteristicile cheie se numără următoarele:

 1. Pe partea întinsă și ușor plat în partea laterală a corpului, ajunge la 50 de centimetri. Mai rar, persoanele adulte cresc până la 62 centimetri, câștigând până la două kilograme de masă.
 2. Pe ambele fălci există colți ascuțite dinții.
 3. Pe spate sunt două aripioare, care sunt plasate unul după altul. Astfel, în prima sunt 12 raze tari, iar în al doilea - doar 2 grele, iar restul sunt moi.
 4. Reprezentanții speciei au o culoare gri deschisă a corpului cu benzi transversale întunecate, care sunt situate pe laturi într-o cantitate de 12-13 bucăți.
 5. În dieta de pescăruș de mare include orice pește mic.
 6. Maturitatea sexuală și disponibilitatea de a se reproduce încep la vârsta de 2-5 ani. Înmulțirea are loc între aprilie și mai. O femelă prolifică poate pune până la 100 mii de ouă pe un pietruș.
 7. Speciile marine se găsesc în interiorul corpului lor de apă și practic nu o părăsesc.

Peștii care se găsesc în Marea Caspică și Marea Neagră diferă unul de celălalt diferite aripioare dorsale. Finisajele primului sunt separate printr-un mic decalaj, iar celelalte două sunt conectate și se ating unul de celălalt.

În plus față de aceste caracteristici externe, speciile marine încă posedă dimensiunea ochilor mai mici și mai puține raze în aripioarele anal. Pentru comparație, speciile de apă dulce au mai mult.

Specii de apă dulce (obișnuite)

Reprezentanții acestei specii se găsesc în rezervoarele de apă dulce din Europa de Est, Asia și Rusia. Ele pot fi prinse și în râurile bazinelor mărilor largi, inclusiv Azov, Negru și Baltic.

Caracteristicile caracteristice ale cochiliei comune arată asemănătoare:

 • Descrierea puiului de apă dulceAdulții cresc până la 60-70 de centimetri în lungime.
 • Peștele colectează până la patru kilograme greutate, deși unele persoane pot crește până la 15 kg.
 • Ciorchinii sunt pe ambele fălci și sunt destul de mari. La femele, ele sunt ușor mai mici și mai scurte decât la bărbați.
 • Picioarele comune de pescăruși au două aripi dorsale dispuse succesiv cu raze moi și tari. Razele raze în cel de-al doilea număr de lame dorsale de la 19 la 24 de piese.
 • Peștele este pictat verzui-gri pe spate și are o culoare deschisă pe abdomen. În partea laterală există 8-12 benzi transversale de culoare maro închis.
 • Persoanele tinere preferă tot felul de insecte și nevertebrate acvatice. Creveții mai crescuți încep să se hrănească cu pești mici.
 • Perioada de pubertate se încheie la vârsta de trei și patru ani, iar ouăle sunt puse în primăvară, cu condiția ca temperatura apei să fie de cel puțin 12 grade Celsius. După atingerea apei superficiale, femelele au așezat până la 1 milion de ouă pentru diverse soluri. La rândul lor, masculii curăță cu grijă locul de reproducere, menținându-l curat până când prăjina apare.
 • Reprezentanții formelor de existență locuite trăiesc în râuri de apă dulce și rudele lor semi-tranzitorii se găsesc în apa de mare, întorcându-se înapoi în râuri pentru reproducere.

Datorită caracteristicilor caracteristice ale structurii gurii și gâtului îngust, peștele nu poate consuma prada mare. prin urmare la baza dietei există mici pești: autocolante, tulburi, nisipuri și vițe.

Durata dezvoltării ouălor depinde de temperatură. În cazul în care apa încălzită la 18 grade Celsius, va fi suficient pentru 5-6 zile pentru caviar avansat pentru a prăji, dar dacă temperatura crește până la 20 de grade Celsius, atunci procesul poate dura până la 3-4 zile.

Și, de asemenea, pentru reprezentanții soiului comun are o viziune excelentă, care îi ajută să vadă obiecte chiar și în întuneric. În aparatul vizual al peștilor există un strat reflectorizant, care contribuie la strălucirea ochilor în întuneric.

Valoarea nutrițională și beneficiile zanderului

Valoarea nutrițională și beneficiile zanderuluiValoarea nutrițională excelentă a gălbenușului este explicată de o gamă largă de substanțe nutritive în compoziția cărnii. În produsele din carne există aproximativ 20 de aminoacizi, inclusiv substanțele cele mai indispensabile pentru corpul uman.

Puiul de carne este considerat real titularul de înregistrare pentru proteine, aminoacizi și conținutul de cobalt. În ceea ce privește proprietățile benefice, acestea depind în mod direct de compoziția nutrițională.

Nu este un secret că baza moleculelor de proteine ​​(principalele materiale de construcție pentru toate țesuturile corpului uman) sunt aminoacizii individuali. În carnea de șuncă sunt prezente în cantități mari, astfel încât utilizarea regulată a acestor produse de pește îmbunătățește imunitatea, producția eficientă de hormoni și enzime digestive.

Aceste substanțe sunt indispensabile în diferite boli și circumstanțe, printre care:

 1. Stres fizic, mental sau emoțional.
 2. După boli complexe (ca remediu preventiv, curativ și restabilitor).
 3. În perioada de creștere activă a corpului copilului.
 4. În timpul sarcinii și alăptării.

Mulți sportivi folosesc carnea de pui, care este diferită bogat în proteine, pentru construirea masei musculare. La rândul său, la persoanele pline ajută la pierderea excesului de greutate și restabilirea elasticității corpului.

În funcție de cantitatea de cobalt, se consideră căciulă de picior este liderul alimentar. Dar acest element are un efect pozitiv asupra proceselor de hematopoieză, defalcarea carbohidraților, proteine ​​și grăsimi, precum și sinteza aminoacizilor. De asemenea, absoarbe fierul și schimbă hemoglobina mai bună. Cobaltul este indispensabil pentru următoarele probleme:

 • Anemie și anemie.
 • Încălcarea metabolismului.
 • În bolile tractului gastro-intestinal.
 • Crește excitabilitatea nervoasă.
 • Oboseala cronică.
 • Cu deteriorarea sistemului imunitar.
 • În bolile glandei tiroide.

Conținut bogat de fluor și fosfor afectează pozitiv starea dinților. Într-un pachet, aceste elemente reglează activitatea neuromusculară, întăresc pereții vaselor de sânge și reduc colesterolul, împiedicând în mod eficient dezvoltarea bolilor de inimă.

Contraindicații pentru utilizare

Contraindicații privind utilizarea peștelui de peșteDificultăți substanțiale se observă numai după nerespectarea normelor de siguranță de bază, de exemplu, dacă nu oferiți pește suficiente tratament termic sau inspectați intact carcasa pentru prospețime și lipsa semnelor vizuale ale unei boli.

În plus față de caracteristicile și beneficiile utile, carnea de pui are anumite contraindicații, dar sunt foarte puține:

 • Peștele nu poate fi utilizat de persoanele cu intoleranță individuală la componentele individuale.
 • Dacă există o reacție alergică la fructele de mare, atunci numărul de feluri de mâncare consumate cu pikeperch este mai bine limitat.

Nu este nici un secret faptul că peștele poate fi transformat dintr-un locuitor obișnuit de adâncime într-o gravă transportator al multor paraziți. Mulți pescari susțin că prădătorii nu cedează multor boli care afectează alte pești de râu, inclusiv opisthorchias (apariția viermilor flatari care locuiesc în familia crapului și alte specii de pești). Cu toate acestea, sursele oficiale neagă această opinie și dețin o poziție diferită.

Că, după ce mâncați carne, nu au existat probleme, trebuie să fie dat tratament termic atent. Din feluri de mâncare preparate prin uscare, uscare sau fumat, este mai bine să renunți cu totul.

Peștele suferă un ulcer peptic special, care este însoțit de apariția de tumori de culoare albicioasă cu un diametru de până la 10 cm. Aceste puncte acoperă diferite părți ale corpului și au o formă rotundă. După un studiu atent efectuat de virologi asupra influenței cărnii indivizilor bolnavi asupra animalelor experimentale, a fost posibilă determinarea masei tumorilor în organele tractului gastro-intestinal în cel din urmă.

prin urmare un bici bolnav de stiuca este extrem de periculos pentru corpul uman. Și dacă un astfel de specimen a fost găsit într-un rezervor, pescuitul este imediat interzis, după care se efectuează o dezinfecție complexă a apei. În orice caz, nu uitați să examinați fiecare carcasă înainte de a găti și de a mânca.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Pește crud (peled): habitate, beneficii și răuPește crud (peled): habitate, beneficii și rău
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Râuri și lacuri din regiunea Nizhny NovgorodRâuri și lacuri din regiunea Nizhny Novgorod
Peste de pește. Descrierea vadose și metodele de capturarePeste de pește. Descrierea vadose și metodele de capturare
Care pește este mai bine de ales - coho sau ketu?Care pește este mai bine de ales - coho sau ketu?
Crucea de aur: habitate și capturiCrucea de aur: habitate și capturi
» » Cum arată peștele și peștele?
© 2021 amigdas.com