amigdas.com

Coho de pește roșu: habitat, beneficiu și rău

Coho de pește roșuRușii au început să mănânce adesea pește în vremurile sovietice. În acel moment, locuitorii din partea europeană a țării cel mai adesea au cumpărat pollock sau merluciu. Acest lucru se datorează costului redus al acestor specii. Locuitorii din Siberia și Orientul Îndepărtat puteau permite somonul roz, somnul ketu sau coho. Toate aceste specii aparțin familiei salmonidelor. Astăzi, locuitorii unei țări europene cumpără foarte adesea pește de somon coho. Unde trăiesc acest pește și ce este util, oamenii au învățat de la cursul biologic al școlii

.

Coho trăiește în multe mări ale Oceanului Pacific. Se găsește pe cea mai mare parte a coastei nord-americane. Pescuitul se desfășoară în mod activ în Marea Japoniei și în Marea Okhotsk. Cu toate acestea, există restricții în capturarea acestei specii. Acest lucru se datorează unei scăderi a numărului de persoane cauzate de braconaj. Acum se eliberează licențe, însă pescuitul este limitat la anumite cote. Speciile sunt considerate destul de scumpe, astfel încât braconierii încearcă să o captureze ilegal.

Caracteristicile punctului de vedere

Pescarii știu că distingerea coho de alte specii este destul de simplă. Persoanele fizice se caracterizează printr-un corp alungit, o coadă scurtă și un cap destul de mare. În plus, coho somon poate fi distins printr-o frumoasă scară de culoare argintie. Mărimea unei persoane depinde foarte mult de locul în care trăiește. Deci, pe coasta nord-americană, lungimea medie a persoanelor capturate este egală cu un metru. Greutatea acestor pești poate ajunge la paisprezece kilograme. În Rusia, coho somon ajunge la o lungime de 70-90 centimetri. Greutatea medie a persoanei capturate nu depășește cinci kilograme. Ca regulă, speranța de viață a reprezentanților acestei specii nu depășește 5 ani.

Cum are loc reproducerea?

Cum are loc reproducerea?Perioada de reproducere la indivizi începe în al treilea an de viață. În această perioadă, bărbații se schimbă foarte mult pe plan extern. Ei au o cocoșă pe spate, iar spatele este vopsit într-o culoare plină de culoare roșie. Aspectul femelelor din această specie practic nu se schimbă. Individul alege pentru reproducerea locurilor unde sa născut ea însăși. De aceea școli de pește trebuie să urce 600 km pentru a ajunge la râurile proaspete. Pentru femelele reproducătoare alegeți locuri liniștite și liniștite, cu fundul neted. Ei distrug găuri speciale în care se sapă în caviar. Se știe că după înroșire, toți oamenii mor.

Proprietăți utile

Popularitatea somonului rosu coho este determinată de proprietăți utile. Oamenii de stiinta spun ca persoanele care mananca in mod regulat coho somon va avea o imbunatatire semnificativa a sanatatii lor, inclusiv:

  • creșterea nivelului de hemoglobină din sânge;
  • scăderea colesterolului;
  • imunitatea generală se va îmbunătăți;
  • oasele vor deveni mai puternice.

În plus, mulți oameni de știință observă că includerea coho somon în dieta poate fi considerată ca prevenirea bolilor cardiovasculare. Coho conține o mulțime de proteine ​​în compoziția sa, astfel încât poate fi recomandat persoanelor care se angajează în mod regulat în sport.

În 100 de grame de pește conține 21 de grame de proteine ​​și 6 grame de grăsime. Merită să ne amintim că conținutul de calorii coho somon este destul de scăzut, deoarece nu depășește 140 de calorii pe 100 de grame de produs. În consecință, persoanele care intenționează să piardă în greutate de multe ori includ coho somon în dieta lor. Beneficiile și răul discutate de nutriționiști, care au ajuns la concluzia că nu trebuie să mâncați acest pește în număr mare de femei însărcinate și vârstnici. Acest lucru se datorează faptului că conține colesterol. În plus, de la coho somon este necesar să se găsească oameni cu boală hepatică.

Reguli de selecție

Reguli de selecțieMulte gospodine spun că alegerea unui coho somon de calitate nu este la fel de simplă pe cât pare. Acest lucru se datorează faptului că magazinele sunt cel mai adesea pește congelat. Este necesar să verificați data de expirare a produsului. În plus, gospodinele acordă atenție culorii cântarelor. Ar trebui să fie argintiu fără daune și pete întunecate. Când alegeți un filet, trebuie să verificați grosimea glazurii de gheață. Dacă grosimea sa este mai mare de 2 milimetri, este mai bine să abandonați cumpărarea.

Modalități de pregătire

Bucătarii experimentați știu că de la coho somon poți găti o grămadă de mâncăruri utile și gustoase. Oamenii care intenționează să-și reducă greutatea, este cel mai bine să-l coaceți în cuptor sau să-l aburiți fără să adăugați sosuri complexe de ulei. Dacă hostessul vrea să-i surprindă pe oaspeți, ea cumpără coho somon din magazin. Cum să gătesc acest pește, femeile învață din reviste cu rețete. Cea mai ușoară cale este doar să murăm peștele. Pentru decapare trebuie să achiziționați:

  • coho somon;
  • sare și condimente;
  • mărar;
  • lamaie.

Este necesar să separați fileul de oase și să tăiați în felii mari. Apoi trebuie să tăiați mărar și să-l amestecați cu sare și condimente. Bucăți de pește se rostogolesc în acest amestec și se pune într-un recipient de sticlă. Apoi, trebuie să stropiți peștele cu suc de lămâie și să îl puneți în frigider. Mâncarea va fi gata de utilizare într-o zi.

De asemenea, printre gospodine este foarte popular coho somon, coapte cu brânză în cuptor. Pentru a pregăti acest fel de mâncare, merită să cumpărați fripturi de coș somon, smântână și verdețuri. Aveți nevoie de sare și condimente. Peștele trebuie clătit bine și uscat folosind șervețele de hârtie. Apoi bucățile trebuie adăugate și așezate pe o tavă de copt. Se amestecă smântână cu ierburi și se toarnă acest amestec pe pește. Coaceți peștele timp de douăzeci de minute.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Râul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile saleRâul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile sale
Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?
Somonul roz este o mare sau un râu, în care trăieșteSomonul roz este o mare sau un râu, în care trăiește
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Ce fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosireaCe fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosirea
Nerka: ce este acest pește și care este utilizarea luiNerka: ce este acest pește și care este utilizarea lui
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Pescuitul pe teritoriul Primoarei: specii de pești care trăiesc în PrimoryePescuitul pe teritoriul Primoarei: specii de pești care trăiesc în Primorye
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
» » Coho de pește roșu: habitat, beneficiu și rău
© 2021 amigdas.com