amigdas.com

Marea de mare: beneficii și rău, mâncare

Basul de mareÎn dieta reprezentanților multor popoare există un pește de mare. Beneficiul și răul acestei specii au fost studiate de mulți oameni de știință. Ei au ajuns la concluzia că ar trebui să fie inclus în dietă pentru toți oamenii care nu suferă de alergii. Peștele este captura dorită pentru mulți pescari, care înțeleg mâncarea bună și gustoasă. De la coaja este posibil să pregătești multe feluri de mâncare fine.

Habitate și caracteristici ale dezvoltării

Basul de mare trăiește în multe mări. El este un prădător și poate reduce populația oricărui pește mic. El poate fi recunoscut de ochii mari proeminenți. Particularitatea structurii este determinată de locul vieții. Basul de mare este considerat un pește de adâncime.

Recent, populația prădătorului marin a scăzut semnificativ datorită capturării. În unele țări, pescuitul este încă efectuat. În rândul pescarilor sunt populare următoarele specii:

 • de aur;
 • alb;
 • mentella Sebastes;
 • piatră;
 • albastru.

Aceste specii sunt carne delicată, care este potrivită pentru gătit diverse feluri de mâncare.

Beneficii și daune asupra peștilor

Carnea de mare este considerată ca fiind scăzută în calorii. În 100 g de filet conține doar 3 g de grăsime. Dar conținutul de proteine ​​este destul de ridicat. În 100 g de produs - aproximativ 18 g de proteină. Carnea de mare conține multe substanțe utile:

 • Cum să gătesc bas de marevitamine din grupa B;
 • fosfor;
 • cupru;
 • magneziu;
 • calciu;
 • taurina;
 • potasiu.

Mineralele și vitaminele sunt utile pentru orice persoană, cu toate acestea unii oameni au nevoie de o cantitate mai mare de aceste substanțe în dietă. Medicii recomandă utilizarea acestui pește pentru unele boli:

 • cu boală tiroidiană;
 • cu rahitism la copii;
 • cu boli ginecologice;
 • cu obezitate;
 • cu depresie.

Gătitul de peșteNu uitați opiniile oamenilor de știință despre basul mării. Beneficiile și vătămarea corporală se datorează aceleiași substanțe, de exemplu, taurina este foarte utilă pentru majoritatea oamenilor, dar este contraindicată pacienților după intervenții chirurgicale la rinichi. Același lucru este valabil și pentru conținutul mare de proteine. În timpul unor boli, este necesar să se limiteze utilizarea acestuia.

Persoanele care au probleme cu rinichii trebuie să mănânce pește numai în formă fiartă sau coaptă. Este mai bine să refuzați sărurile cu totul, pentru a nu crește sarcina asupra corpului. Și pentru a reduce cantitatea de pește din dieta ai nevoie de oameni care suferă de o suprapunere de calciu în organism. În timpul tratamentului bolilor oncologice este mai bine să respingi complet bibanul. Acest lucru se datorează faptului că în carne se pot acumula săruri de metale grele, care afectează negativ celulele corpului.

Se remarcă faptul că o persoană nu trebuie să mănânce mai mult de 120 de grame de pește pe zi. Fileurile de copii de la mare încep să dea la vârsta de 10 luni. Începeți ademenirea cu o lingură de cartofi piure. Poate fi adăugat la legume. La vârsta de 3 ani, copilul poate mânca până la 30 de grame de pește pe zi. Până la vârsta de șase ani, doza este mărită la 50 g. Doar după 14 ani pot fi administrate câte 60-80 de grame de pește copiilor la un moment dat.

Consumul de bas de mare în alimente

Majoritatea cetățenilor cumpără o cochilie înghețată. Numai norocoșii care trăiesc pe coastă reușesc să cumpere pește proaspăt. Există mai multe reguli, care vă va ajuta să alegeți o delicatesă utilă:

 • culoarea peștelui trebuie să fie luminată;
 • branhiile nu trebuie să producă un miros neplăcut;
 • ochii obosiți indică faptul că produsul este învechit;
 • fileul peștelui nu trebuie să fie gălbuie.

Caracteristicile basului de mareExperții recomandă cumpărarea fileurilor produse de companii bine-cunoscute. În primul rând, astfel de firme nu vor încerca să dea pentru merluciu ieftin merluciu. În al doilea rând, fabricile mari au laboratoare care studiază compoziția chimică a cărnii. Dacă conține paraziți, ciuperci sau viruși, atunci experții nu vor permite pur și simplu cumpărătorilor.

Fileurile înghețate trebuie depozitate într-un congelator la temperaturi sub 18 grade sub zero. Dacă peștele a fost decongelat, atunci ar trebui să începeți imediat procesul de gătit. Când carnea este re-congelată, carnea devine prea moale. În plus, conținutul de substanțe utile scade. Pestele sărat și afumat trebuie depozitate în frigider.

Cumpărarea unei carcase întregi, gospodinele trebuie să-și petreacă timpul curate. Ar trebui să știe că nu trebuie decât să curățați peștii cu mănuși. Acest lucru se datorează faptului că spinii conțin otrăvire. Dacă devine pe piele, provoacă o iritare severă.

Rețete de gătit

Beneficii de bas de mareAcest pește este adesea folosit în formă sărată și afumată. Cu toate acestea, majoritatea femeilor casnice cumpără fille, ceea ce este excelent pentru gătit și coacere. Cea mai ușoară cale este să o coaceți cu suc de lamaie. Este necesar să încălziți cuptorul la 180 de grade. În timpul încălzirii, fileurile trebuie să fie tăiate în bucăți și introduse într-o tigaie de prăjit pre-oală. Se presară pește, piper și se toarnă suc de lămâie. Coaceți vasul timp de 20 de minute.

În Italia, este populară o coajă coaptă cu coaja de portocală. Carnea trebuie să fie tăiată în bucăți, cu greutatea 120-150 g Intr-un vas, se prepară sosul, care constă din coaja rasa de portocala, ulei de măsline, miere, sare și muștar. Bucățile trebuie să fie unsă generos cu sos. Pește la cuptor la 180 de grade timp de 15-18 minute.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Râul perch: unde locuiește, ce hrănește, cum arată acest peșteRâul perch: unde locuiește, ce hrănește, cum arată acest pește
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Coho de pește roșu: habitat, beneficiu și răuCoho de pește roșu: habitat, beneficiu și rău
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Crucea de aur: habitate și capturiCrucea de aur: habitate și capturi
Pescuit excelent pe râul KubanPescuit excelent pe râul Kuban
Basul de mare: proprietăți utile ale peștilor, opțiuni de gătitBasul de mare: proprietăți utile ale peștilor, opțiuni de gătit
Keta pește: habitate, reproducere și proprietăți utileKeta pește: habitate, reproducere și proprietăți utile
Peste de mare câine gustosPeste de mare câine gustos
» » Marea de mare: beneficii și rău, mâncare
© 2021 amigdas.com