amigdas.com

Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii

prafÎn majoritatea țărilor din întreaga lume, un zâmbet alb zăpadă este o trăsătură distinctivă a oamenilor de succes și sănătoși. Prin urmare, toată lumea dorește să aibă nu numai dinți sănătoși și drepți, dar și cei mai albi. Pentru cea mai bună albire și curățare a gurii, oamenii folosesc o varietate de produse de curățare, inclusiv pulbere de dinți. Înainte de a începe să vă curățați dinții cu pulbere, trebuie să învățați cum să faceți acest lucru corect și ce consecințe poate avea o persoană după o utilizare lungă.

Ce este din pulberea dentară?

Înainte, chiar înainte de invenția de pastă de dinți, oamenii au exercitat igienic curățarea gurii cu o varietate de plante și ierburi. Mai târziu, omenirea a atins pensula și pulberea dinților. A fost preparată o pulbere pentru curățarea dinților din cretă și diferite impurități, care au avut un efect antibacterian, au curățat cavitatea orală și au dat prospețime respirației. De asemenea, în taxe pulbere de dinți inclusă:

 • îndepărtarea plăcii;
 • curat pete;
 • îndepărtarea pietrei;
 • sensibilitatea scăzută a dinților;
 • eliminarea inflamației.

Următoarele sunt adesea adăugate la praf ca impurități: componente:

 • lut uscat;
 • bicarbonat de sodiu;
 • struguri zdrobiți și uscați;
 • piper negru, alb și chiar roșu;
 • mare și sare;
 • diverse minerale și uleiuri.

Este important să se înțeleagă că o astfel de compoziție diversă de pulbere dentară depinde de scopul acesteia. Praful de dinți specializat poate fi utilizat atât pentru înălbirea, cât și pentru îndepărtarea inflamației și poate fi proiectat pentru persoanele cu o sensibilitate ridicată, dar în același timp are un efect de albire mediocră - totul depinde de dorințele și scopurile cumpărătorului.

Pulbere de dinți: beneficii și rău

Practic, totul are părți pozitive și negative, iar pulberea dentară în acest sens nu a fost o excepție. Pentru început, merită menționat pozitiv aspecte ale amestecului de pulbere dentară:

 • Utilizarea economică a pulberiiun efect puternic de albire care poate fi observat după două sau trei proceduri;
 • cost redus;
 • economia și compactitatea ambalajelor.

De asemenea, este obligatoriu să notați și negativ laterală, care poate apărea cu utilizarea prelungită a amestecului de pulberi:

 • inconveniente în utilizarea pachetului;
 • compoziția abrazivă distruge smalțul, ceea ce mărește sensibilitatea dinților la diferența de temperatură și crește, de asemenea, posibilitatea apariției bolilor care afectează țesuturile dure ale dinților;
 • este un pericol pentru sistemul respirator datorită particulelor volatile din pulbere (în special nociv pentru copii).

Metoda de utilizare

Pentru a aplica confortabil un amestec de pulbere pentru dinți, nu-l puneți în gură cu linguri de ceai și nu-l amestecați cu apă într-un pahar. Nu este nevoie să inventezi metode noi. Tu, sau în zadar, vei cheltui praf de dinți sau te poți face rău. pentru calitate Trebuie doar să executați mai multe elemente:

 • Zâmbet alb zâmbetluați o perie cu o perie moale (este necesar să folosiți o perie moale, deoarece din cauza compoziției, pulberea și până acum vătămă grav smalțul);
 • umeziți peria cu apă (temperatura apei nu trebuie să fie foarte caldă sau prea rece);
 • Umeziți peria din compoziția de curățare a dinților;
 • prelucrarea de înaltă calitate a fiecărui dinte din toate părțile;
 • clătiți cu grijă gura.

Comparație cu pastele făinoase

O dată este necesar să se aloce, că un amestec de pulbere pe curățare și albire proprietățile bătăii de pastă de dinți. De exemplu, pulberea îndepărtează perfect placa dentară, piatră și chiar îndepărtează unele pete. Pasta de dinti nu functioneaza deloc impotriva pietrei si a petelor. În cazul în care efectul de albire este realizat prin utilizarea pastă numai cu utilizare pe termen lung, atunci când se utilizează o pulbere pentru curățarea dinților, efectul de albire se poate observa după două sau trei utilizări. Se compune, de asemenea, din 100% componente naturale, spre deosebire de pastele, care constau în mare parte din componente chimice, sintetizate artificial.

pastă are mai multe avantaje față de pulbere:

 • Cum să vă spălați dințiinu se sfărâmă;
 • Nu zgâriați smalțul;
 • Spumă excelentă, care facilitează utilizarea ușoară;
 • conține impurități terapeutice mult mai diferite;
 • funcționează mai bine cu bolile locale ale gingiilor și cavității bucale.

Recomandări pentru îngrijirea orală

Este important să clarificați unele dintre nuanțele care pot afecta pozitiv sănătatea cavității bucale. Medicii vorbind despre folosirea pulberii dentare și în general despre îngrijirea cavității bucale recomandă respectarea anumitor reguli atunci când se utilizează pulbere pentru a reduce la minimum orice posibilă vătămare, dar, în același timp, încercați să strângeți cât mai multe beneficii.

 1. Medicii recomandă folosirea periuțelor de curățare cu moale perii. Este necesar ca smaltul dvs. să primească cât mai puține zgârieturi posibil și, de asemenea, să nu rănească guma. Când se utilizează perii moi dinte, șansele de sângerare dentară sunt mult mai mici decât cu utilizarea periilor dure. Deci, șansa de a aduce infecția puțin mai mică.
 2. De asemenea, este important să știți că un amestec de pulberi nu poate fi utilizat zilnic. Utilizarea zilnică zilnică a pulberii va duce la vătămări grave și distrugerea în continuare a smalțului dinților. Prin urmare, nu poate fi folosit de mai mult de trei ori pe săptămână. Norma este 1-2 utilizări pe săptămână, în zilele rămase este mai bine să se utilizeze pastă de dinți.
 3. Pentru mai multe integrat de îngrijire este mai bine să utilizați nu numai amestecul de pulbere și pastă, dar, de asemenea, un ață dentară specială în combinație cu clătiri speciale gura.

Rețeta pentru o pulbere de curățare a dinților la domiciliu

Oricine poate cumpăra o pulbere de dinți într-o farmacie, un magazin simplu sau un supermarket, ale căror beneficii și daune au fost deja descrise mai sus. Dar uneori doriți să luați și să preparați ceva util cu propriile mâini. Mai ales pentru că vă puteți ridica personal acele ingrediente care par mai necesare pentru noi. De asemenea, puteți ajusta proporțiile în opinia dumneavoastră.

Baza amestecului de pulbere dentară este cea mai potrivită pentru lutul alb, mai degrabă decât creta, deoarece curăță delicat dinții și nu le face rău atât de mult. Dar și creta, nimeni nu interzice folosirea. În zgură albă zdrobită sau cretă, trebuie să adăugați câteva picături de ulei pe bază de eucalipt și 1-2 cioburi de salvie de sol. După asta, trebuie să amestecați totul cu totul. În plus față de ulei de salvie și eucalipt, puteți adăuga o mulțime de ierburi și semințe diferite de vindecare, cum ar fi: cimbru, musetel, ardei negru și alb, arnica sau cimbru.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este curățarea igienică a dinților?Ce este curățarea igienică a dinților?
Când începeți să vă spălați dinții copiluluiCând începeți să vă spălați dinții copilului
Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curatÎndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Creion pentru albirea dintilor - informatii completeCreion pentru albirea dintilor - informatii complete
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Pasta de dinți rox: caracteristicile produsului și nuanțele de alegerePasta de dinți rox: caracteristicile produsului și nuanțele de alegere
Gel pentru albirea dintilor: ce sa alegetiGel pentru albirea dintilor: ce sa alegeti
Profesional igienă oralăProfesional igienă orală
Cât costă albirea dinților laser?Cât costă albirea dinților laser?
» » Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
© 2021 amigdas.com