amigdas.com

Chondroprotectori pentru câini normali și câini de rasă mare

Durerea în articulațiile unui câine este un fenomen foarte frecvent. În acest caz, animalele sunt expuse unui astfel de pericol încât uneori trebuie să fie adormite. Cea mai mare parte a bolii apare la rasele mari, cu toate acestea, această parte nu ocolește cele mici.

Chondroprotectori, asta e?

Chondroprotectorii pentru câini, acestea sunt medicamentele cu care are loc restaurarea țesuturilor articulare cartilajului. Elementele de bază ale acestor medicamente substanțele sunt condroitină și glucozamină. Asimilarea rapidă a unor astfel de elemente apare deoarece acestea se află deja în țesutul articular. În plus, compoziția chondroprotectorilor include complexe de vitamine, care au un efect pozitiv asupra sistemului musculo-scheletic.

Utilizarea acestui medicament poate opri procesul de distrugere a țesuturilor, elimina focarele inflamatorii și crește elasticitatea articulațiilor. Poate fi folosit în scopuri preventive, nu așteptați debutul bolii. Este important să luați chondroprotectorii într-un moment în care câinii își schimbă dinții sau se fixează urechile. O nevoie specială este în aplicarea câinilor ei de rase mari. Dezvoltarea unor astfel de persoane se duce la o rată crescută și adesea creșterea țesutului muscular se mișcă înainte de termen. Procesul de formare a articulațiilor este întârziat, ceea ce poate duce la displazie de șold sau boală a labei. Se recomandă utilizarea medicamentului la animale a căror libertate este limitată.

Tipuri de chondroprotectori

Ele pot fi împărțite în patru grupe:

 • glicozaminoglicani. Acesta este elementul principal al țesutului comun. Elimină complet momentele distructive ale articulațiilor;
 • antioxidanți. Aceste substanțe au efecte atenuante. Cu ajutorul acestor ingrediente, chondroprotectorii pot restabili țesutul bolnav, chiar și la câinii foarte în vârstă;
 • extracte de natură antiinflamatorie. Acestea includ infuzii de urzică sau musetel, care ameliorează tensiunea și împiedică formarea nouă și sunt, de asemenea, bune la combaterea artritei;
 • un amestec de zinc, mangan, cupru și seleniu. Acest compus elimină perfect și procesele inflamatorii.

Chondroprotectorii pentru câini, necesitatea aplicării

Datorită substanței, numite glicozaminoglicani, care este conținută în câine în țesutul cartilaginos, articulațiile au o bună mobilitate și elasticitate și, de asemenea, sunt suficient de lubrifiate. Baza substanței este polizaharidele. Odată cu vârsta, cartilajul coarsens. Acest spațiu este umplut cu leucocite și alte enzime care dau impuls proceselor inflamatorii. Durere severă, însoțită de frecare a articulațiilor în absența lubrifierii. Procesul inflamator crește, iar durerile sunt încă mai proaste.

Chondroprotectori pentru câini ar trebui să se aplice în următoarele cazuri:

 • În caz de boală de câine cu artrită sau artrită;
 • Animalele care au vârsta cuprinsă între vârsta de 8 ani și cele mari prin natura ar trebui să ia medicamentul pentru prevenire. Este deosebit de important pentru rocile mari;
 • după bolile și în scopul prevenirii;
 • atunci când anvelopa este aplicată. Luarea de condroitină sau glucozamină va duce la o recuperare mai rapidă;
 • pentru toate rasele mari de câini.

Instrucțiuni de utilizare

Fiecare medicament este luat în moduri diferite, cu toate acestea, există puncte comune:

 • efectul chondoprotectorilor, inclusiv condroitina și glucozamina, este foarte lent. Pentru ca tratamentul să fie eficient, trebuie să treceți pe parcursul întregului curs. Altfel, nu va exista niciun rezultat;
 • când boala este displazie, în special rasele mari de câini, tratamentul trebuie să fie continuu. Din păcate, nu întotdeauna medicamente precum condroitina sau glucozamina pot garanta, în același timp, ajutor;
 • există momente când câinii sunt forțați să ia medicamente pentru om. Acest lucru se întâmplă foarte rar și numai conform indicațiilor medicului veterinar. De regulă, preparatele umane pentru câini de diferite rase nu sunt adecvate;
 • recomandă câinilor de vârstă cronprotectorii să dea în mod regulat. În cazul raselor mari, puii, cum ar fi chondroitina și glucozamina, trebuie utilizați de la o vârstă fragedă pentru a reduce riscul de îmbolnăvire în timpul procesului de creștere.

Contraindicații

Trebuie remarcat faptul că nu există contraindicații speciale pentru utilizarea chondroprotectorilor, și aceasta se aplică oricărei rase de câini. În unele cazuri, substanțele de condroitină sau glucozamină pot provoca alergii. Cu toate acestea, va avea loc imediat, imediat ce cursul tratamentului este oprit. Cu mare grijă, trebuie să oferiți medicamente cainilor gravide și afecțiunilor renale care suferă.

Nevoia de chondroprotectori

Dacă nu există o nevoie urgentă de tratament a animalelor cu chondroprotectori, atunci merită să ne gândim la necesitatea unor măsuri preventive. Problema este că aceste medicamente nu sunt ieftine și pot costa iubitorii de rase de câini scumpe o sumă decentă. În măsurile de prevenire, puteți face cu înlocuitori. Informațiile pe care chondroprotectorii le sunt unice nu corespund adevărului. Acestea includ elemente, care sunt în natură și sunt utilizate în alte medicamente.

În acest fel, ar trebui să păstrați câinii dvs. preferați, tot timpul sub control:

 • monitoriza regulat greutatea. În cazul în care rasa este mică, atunci dieta ar trebui să includă carne slabă, puteți pui. Consumul de grăsimi mari va duce la o reducere a vieții animale cu cel puțin o treime.
 • La vârsta de trei ani, orice rasă de câine trebuie transferată la o nutriție normală. Dieta nu trebuie să includă alimente uscate, care cauzează durere în articulații datorită depunerii de săruri. Ca o consecință, există o pierdere de elasticitate.
 • Orice rasă de câine trebuie să meargă timp de trei ore. În acest timp, îmbinările sunt în mod constant în mișcare, iar țesătura nu este rigidă. Uneori, lungimea plimbării trebuie scurtată. Acest lucru se întâmplă în cazul câinelui vârstnic;
 • este de dorit să apăsați cu regularitate animalele cu ulei de pește, foarte bogat în vitamine.

Condroitină și glucozamină pentru câini

Aplicarea chondroitinei pentru câini și glucozamină, a avut loc de 20 de ani. Folosirea cea mai bună este împotriva osseoartritei, la câinii de vârstă. Aceste substanțe sunt prezente în alimente, precum și în vitamine. În prezent, există o serie de companii care au stabilit linii de producție pentru astfel de medicamente. În plus, sunt efectuate studii aprofundate ale acestor substanțe.

Condroitina este extrasă din articulațiile cartilaginoase ale bovinelor, balenelor și rechinilor.

Glucozamina - este produsă prin hidroliza chitinei extrase din cochilii.

Condroitina și glucozamina și-au găsit aplicarea în boala articulară de șold. Există o uzură a cartilajului neted și începe frecare uscată a oaselor, provocând o durere foarte severă. De asemenea, medicamentele sunt utilizate în cazurile de boală de disc a spatelui.

În mod obișnuit, în tratamentul condroitinei și glucozaminei, câinii vechi de rase mari și uneori medii au nevoie. Acest lucru se manifestă prin limpezirea, dificultăți în urcarea scării. Utilizarea regulată a unor astfel de substanțe le poate readuce în funcții pierdute.

Glusozamina și condroitina se găsesc direct în cartilagiu. Cu ajutorul glucozei, organismul a stabilit sinteza acestor substanțe, datorită proceselor biochimice. Dacă corpul este sănătos, atunci nu este dificil pentru el să sintetizeze astfel de substanțe în cantitatea necesară pentru el. Un alt lucru este când boala sau debutul vârstei înaintate. Dezvoltarea acestui material este deja inadecvată și necesită un flux suplimentar din exterior.

În procesul de viață, cartilajul uzat trebuie să sintetizeze celule noi. Glusozamina susține doar celulele care sunt responsabile pentru această sinteză, în timpul căreia se formează proteoglicani și colagen. Acestea sunt baza țesutului cartilaginos. Condroitina este implicată în procese de blocare asociate uzurii.

Aceste substanțe nu au efecte secundare, cu excepția vomei temporare, cu toate acestea, în cazul în care câinele a început să le ia, nu mai opriți. În caz contrar, distrugerea cartilajului va continua. După opt săptămâni, doza poate fi redusă. Aceste două medicamente nu intră în conflict cu alte medicamente sau vitamine.

Pregătirile sunt ușor accesibile, totuși trebuie să știți că ele sunt făcute atât pentru persoane fizice, cât și pentru câini. În diferite preparate există un procent inegal de glucozamină și condroitină. În plus, compoziția de medicamente canin, este încă mangan sau acid ascorbic, pentru a îmbunătăți procesul de asimilare.

Numai recent, veterinari a aflat despre beneficiile acestor substanțe, deoarece nu toate societățile farmaceutice au fost implicate în promovarea lor.

Chondroprotectori pentru câini de talie mare

Deoarece rasele mari de câini sunt mai susceptibile de a avea acest tip de boală, recomandă medicamentul "Bonharen". Aceasta diferă prin faptul că este administrată intravenos, fără a cauza rănirea zonei afectate. Este inclus în compoziția acidului hialuronic, penetrează cu ușurință în locuri greu accesibile, unde are loc procesul inflamator.

Persoanele în vârstă, rase mari de câini recomandat hondoprotector "Stride". În exterior este o pulbere albă, care permite câinelui să fie ușor în mișcare.

Este imposibil să spun fără echivoc despre aceste preparate. Recenzile sunt foarte diverse. Dar puteți identifica modelul. Cei iubitori de caini care au folosit acest tratament de mult timp au obtinut cu siguranta rezultate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Displazia la câiniDisplazia la câini
Pentru a trata o artroză: modalități și descrierea tratamentului boliiPentru a trata o artroză: modalități și descrierea tratamentului bolii
Prețul preparatelor hondoprotectoare pentru articulațiile genunchiuluiPrețul preparatelor hondoprotectoare pentru articulațiile genunchiului
Shark fat: rău și beneficii ale produsului, caracteristicile aplicațieiShark fat: rău și beneficii ale produsului, caracteristicile aplicației
Alimente premium "Brit" pentru câini: caracteristici, compoziție și beneficiiAlimente premium "Brit" pentru câini: caracteristici, compoziție și beneficii
Gonartroza articulației genunchiului, codificată pentru artroza mb-10: m15-m19Gonartroza articulației genunchiului, codificată pentru artroza mb-10: m15-m19
Hyaluron cs în tratamentul artritei, instrucțiuni de utilizareHyaluron cs în tratamentul artritei, instrucțiuni de utilizare
Nutriție adecvată pentru sănătatea cartilajelor și articulațiilorNutriție adecvată pentru sănătatea cartilajelor și articulațiilor
Tratamentul artrozei articulației umărului: remedii folclorice și medicamenteTratamentul artrozei articulației umărului: remedii folclorice și medicamente
Tratamentul artrozei articulației genunchiului 1 gradTratamentul artrozei articulației genunchiului 1 grad
» » Chondroprotectori pentru câini normali și câini de rasă mare
© 2021 amigdas.com