amigdas.com

Bandă metalică de ambalare din oțel

Descrierea benzii metaliceOțelul este utilizat pe scară largă pentru ambalarea încărcăturilor mari și grele. Astăzi, nu este fără costuri pentru industria metalurgică, prelucrarea lemnului și multe alte fabrici. Cu ajutorul acestuia, puteți lega materialele de armare.

Este fabricat din oțel, dar pentru a crește rezistența la coroziune, este acoperit pe ambele părți cu zinc sau polimeri. Din acest motiv, nu numai că tolerează umiditatea ridicată a aerului, ci și influența chimică a multor substanțe agresive.

Clasificare conform GOST

Există două clasificări principale ale benzii de oțel:

 • Prima clasificare se bazează pe starea materialului. Litera "H" desemnează o bandă de materiale prelucrate la rece, litera "M" - din materiale moi și o combinație de litere "PN" - din materiale semi-ciocanate.
 • A doua clasificare se bazează pe precizia lățimii și a grosimii. În acest caz, literele "SH" și "T" sunt utilizate pentru desemnare.

Atunci când alegeți, caracteristicile încărcăturii, care este planificat să fie transportat, precum și să ia în considerare distanța de transport.

Dimensiunile benzii

Domeniul de aplicareBanda de oțel metalică pentru ambalarea materialelor de construcție, de obicei foarte subțire. Grosimea sa poate varia de la câteva sute de milimetri la aproape două milimetri. Lățimea este, de asemenea, diferită, dar nu mai puțin de 1,5 cm și nu mai mult de 5 cm GOST tolerează abaterile în grosime și lățime, care depind doar de precizie. De exemplu, grosimea poate să devieze cu aproximativ 0,1 mm, iar lățimea - cu 1 mm.

Clientul poate solicita ca o banda de ambalaje de dimensiuni non-standard sa fie facuta special pentru el. În acest caz, lățimea poate fi mărită de mai multe ori, dar grosimea de obicei nu depășește 0,4 mm.

Controlul calității

Unde este folosită bandaPentru producția de oțel de înaltă calitate este utilizat, care îndeplinește cerințele GOST. Controlul calității produsului finit se realizează prin diverse metode. De obicei, pentru acest lucru se utilizează un caliper și un micrometru.

Banda care are o lățime mai mică de 2 cm este măsurată în partea centrală, iar când se măsoară benzi metalice mai mari, acestea se retrag la 1 cm de margine. Atunci când măsurați o bandă de ambalare, nu uitați de o valoare asemănătoare cu cea cu secera. Faptul este că marginile benzii sunt rareori drepte: ele sunt adesea răsucite.

Pentru a afla cât de mult este îndoit, trebuie să atașați un metru de produs la o linie dreaptă și apoi folosiți rigla obișnuită pentru a măsura parametrul de curbură. Pentru a determina calitatea produsului finit nu folosesc neapărat instrumente speciale și alte dispozitive.

Puteți doar să examinați cu ochii voștri și să trageți niște concluzii. Inspecția vizuală a rulourilor finite se efectuează în mod obișnuit după cum urmează: mai multe rotații sunt dezbrăcate și apoi inspectate cu atenție.

Pentru testarea la tracțiune se utilizează probe pre-pregătite, care sunt, de asemenea, o bandă de oțel, dar cu parametri deja specificați.

Cu privire la modul de a efectua o astfel de activitate, se spune în GOST. Pentru a trage concluzia corectă cu privire la calitatea benzii de oțel finite, în timpul testelor este necesar să se aplice diferite probe care au fost luate de pe o singură rolă.

Ambalarea banda de otel

Banda de ambalareÎnainte ca clientul să trimită stive de banda de ambalare metalică în stive de mai multe role în fiecare. Apoi fiecare stiva este înfășurată cu benzi metalice sau sârmă.

În mod preliminar, pot fi tratați cu o substanță specială pentru a oferi protecție împotriva impactului negativ al mediului extern. Pentru ambalare se poate utiliza un film polimeric sau hârtie cerată.

Tip dur și moale

Domeniul de aplicareBanda de oțel de tip întărit se distinge prin rigiditatea și rezistența ridicată. Un astfel de produs este recomandabil să se utilizeze la transportul obiectelor grele.

Ambalarea la rece este produsă prin stoarcerea oțelului fără preîncălzire. Ca urmare, devine mai moale, dobândește plasticitatea necesară, dar suprafața sa, din contră, se întărește și devine mai puternică.

Produs tip moale din oțel cu conținut redus de carbon prin metoda de laminare la rece. Rezistența unui astfel de produs este destul de ridicată, dar în timpul transportului se poate întinde și elonga, ceea ce duce în mod inevitabil la slăbirea acestuia. Potrivit numai pentru lucrul cu bunuri de gravitate medie.

Dacă materialul de bază, respectiv oțelul, este acoperit cu un strat de protecție zinc sau polimer, atunci proprietățile sale pozitive inițiale nu vor fi pierdute nici după mulți ani. Materialul cu un strat anti-coroziune tolerează ușor efectele negative ale apei și aerului umed și, de asemenea, nu se teme de schimbările de temperatură.

Legarea se încheie

Pentru ca încărcarea să poată fi fixată în mod sigur într-o anumită poziție, nu este necesar doar să o înfășurați cu o bandă de ambalare din oțel, ci și să conectați capetele acestei benzi unul cu celălalt. Pentru aceasta, se folosesc instrumente speciale, precum și capse care joacă rolul unor încuietori speciale.

Uneori, încuietoarele cu auto-blocare pot fi folosite pentru a asigura capetele.

Principalele avantaje

Cum se aplică o bandă metalicăUnul dintre cele mai importante avantaje ale benzii de ambalare din oțel este rezistența. Acest produs tolerează bine diferite efecte mecanice și nu este deformat în timpul transportului. Toate acestea garantează că marfa va rămâne nevătămată ca urmare a transportului.

Un alt avantaj semnificativ este rezistența la temperaturi scăzute. Chiar și cu o răceală puternică, proprietățile produsului nu se schimbă, astfel încât să puteți folosi în siguranță și în cazul în care aveți nevoie să transportați o anumită încărcătură în timpul iernii.

Popularitatea ridicată a benzii de ambalare din oțel se datorează și faptului că aceste benzi metalice sunt ușor de utilizat. Chiar și în stadiul de producție, pe suprafața sa sunt realizate găuri speciale destinate simplificării ambalării mărfurilor.

Pentru a conecta capetele benzii, pot fi necesare numai capse, dar de multe ori puteți face fără materiale suplimentare.

Cerințe pentru banda de ambalare

Cureaua poate fi deformată în timpul transportului și poate schimba lungimea, prin urmare extensia maximă admisă este stabilită de GOST. Și acest indicator ar trebui să corespundă produselor fabricate din materiale cu proprietăți diferite:

 • pentru oțelurile moi această cifră este de 17%;
 • pentru oțelurile semi-întărite - 7%.

Adevărat, nu sunt date cifre referitoare la oțelurile prelucrate la rece.

Se mai spune despre nivelul de rezistență temporară la rupere, care este exprimat în Newtoni pe milimetru pătrat:

 • pentru metale moi, această cifră este de 25;
 • pentru jumătate de hart - 35;
 • pentru prelucrarea la rece - 60.

Indiferent de ce oțel este utilizat pentru fabricarea benzii de ambalare, produsul trebuie să îndeplinească în mod necesar următoarele cerințe:

 1. În ce zonă este banda folosităSuprafața benzilor metalice trebuie să fie plată, să nu existe o stratificare sau alte defecte.
 2. Înainte de a intra pe piață, oțelul finit trebuie să fie rulat în role. Acestea din urmă, la rândul lor, trebuie, de asemenea, să îndeplinească anumite cerințe. În cazul în care lățimea nu depășește 2 cm, masa rulourilor nu trebuie să fie mai mică de 40 kg și nu trebuie să depășească 200 kg. Dacă lățimea benzii metalice este mai mare de 2 cm, masa unei astfel de role poate varia de la 20 kg la 80 kg.
 3. La marginea fâșiilor de oțel pot să apară danturi, dar numai dacă acestea sunt de dimensiuni mici.
 4. Dacă banda are semilună, valoarea sa nu poate depăși 5 mm pe metru de drum.

Nerespectarea acestor cerințe poate duce la situații neprevăzute la utilizarea benzii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Oțeluri de unelte: grade carbon și aliajeOțeluri de unelte: grade carbon și aliaje
Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10тCaracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
Cablu de oțel: criterii de clasificare și selecție pentru cabluCablu de oțel: criterii de clasificare și selecție pentru cablu
Caracteristicile și aplicarea oțelului y8Caracteristicile și aplicarea oțelului y8
Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Supape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehniceSupape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehnice
Țevi de gaze (apă și gaz): producție, clasificareȚevi de gaze (apă și gaz): producție, clasificare
Marcarea metalelor și aliajelor neferoaseMarcarea metalelor și aliajelor neferoase
Clasa oțelului 30: caracteristicile semifabricatelor în funcție de stareClasa oțelului 30: caracteristicile semifabricatelor în funcție de stare
» » Bandă metalică de ambalare din oțel
© 2021 amigdas.com