amigdas.com

Sârmă de sudare sv-08g2s: caracteristici și soiuri

Sarma de sudareCare este firul de sudare sv08g2s, cupru și alte tipuri diferite de acest produs industrial. Există multe tipuri de acest produs pentru sudarea metalelor, iar acest lucru a rezolvat o mulțime de probleme asociate cu lipirea pieselor metalice de diferite mărimi și grosimi din diferite metale.

În cazul în care sunt necesare lucrări de sudură

Este chiar posibil ca lucrări de sudare, pentru unele persoane pot fi necesare într-un mediu casnic, dar numărul mare de operațiuni de sudură într-un mediu de producție, există sudură inclusiv practic ca o funcție integrantă a producției. Când apare o situație care necesită sudare printre ele metale, de asemenea, se pune întrebarea cu privire la modul în care ar trebui să se realizeze această activitate, ce mașină și materiale de sudură ar trebui să facă și momente similare.

Există diverse metode de sudare a metalelor, diverse consumabile. Ele sunt alese în funcție de metalele care trebuie sudate. Dacă aveți nevoie să gătiți metale colorate sau refractare, ar trebui să folosiți un aditiv de sudură de un anumit tip.

Cum de a alege marca de material?

Această întrebare poate plictisi foarte serios începătorul, dar dacă totul este tratat în mod constant, atunci nu este nimic super complicat în această chestiune. Există o listă în care este indicat ce fel de metale să fie preparate.

Tipuri de fire

Articolul va spune despre:

 1. Soiuri de sârmă de sudurăDiverse aditivi pentru sudare.
 2. Marcarea produselor.
 3. Un fir cu flux laminat destinat sudării aluminiului, care poate fi sudat și titan metalic.
 4. Pentru oțelul de gătit, acest lucru este mai frecvent decât alte tipuri.
 5. Un fir care poate fi preparat cu cupru.
 6. Filler.
 7. Capabil de sudare fontă, aliaje de nichel.
 8. Abilitatea de a suda oțel inoxidabil.
 9. Diametrele aditivilor.

marcare

Un factor important pentru calitate este compoziția sa chimică, este important atunci când alegeți. Compoziția este indicată pe produsul producătorului intern, cu condiția respectării GOST 2246-70, în țările străine acest lucru este standard AWS. În CSI, producția este destul de puternică, de exemplu, sudarea cuprului și cuprului și multe alte tipuri.

Decodificarea notei pe marcajul producției interne:

 1. Sarma de sudareCB înseamnă că este sudat.
 2. Și asta înseamnă că în el există azot.
 3. B - conținutul de niobiu.
 4. B - conține tungsten.
 5. D - există mangan.
 6. D - compoziția cuprului.
 7. M este conținutul de molibden.
 8. H este conținutul de nichel.
 9. Cu - în structură există un silicon.
 10. T este conținutul de titan.
 11. F este vanadiu.
 12. C este zirconiu.
 13. X este crom.
 14. S este aluminiu.
 15. Dacă există un semn A la sfârșitul marcajului, aceasta înseamnă că este fabricată din oțel de înaltă calitate cu un conținut minim de impurități.
 16. Dacă există un simbol AA la sfârșitul marcajului, acesta este un semn că este din oțel de cea mai bună calitate, iar impuritățile din acesta sunt chiar mai mici decât în ​​versiunea precedentă cu semnul lui A.

Sârmă SV-08G2S

Dacă luați această specie ca exemplu, puteți dezasambla elementele, ceea ce înseamnă acest marcaj:

 1. Ce fel de sârmă existăCB înseamnă că este sudarea.
 2. 08 - aceasta indică faptul că conține elemente dopate a căror fracțiune de masă este de 0,08%, în acest caz vorbim de carbon.
 3. D - această literă simbolizează conținutul de metal din care este fabricat manganul.
 4. 2 - înseamnă că în sârmă aproximativ 2% din substanță, care este indicată după această cifră. În acest caz, vorbim despre mangan.
 5. C - în sârmă există siliciu. În exemplul examinat, după C nu există nici o cifră, aceasta indică faptul că siliciul este mai mic de 1%, dar mai mult de 0,5%.

Sarma de sudareDacă luăm ca exemplu CB 06H21N7BT, apoi putem concluziona că este o sudură, are un conținut de carbon de 0,06%, 21% crom, 7% nichel, dopat cu niobiu și titan.

Puteți da un alt exemplu: CB 08H19N10MZB, sarma de sudare, care in compozitie are 0.08% carbon, 19% crom, 10% nichel, 3% molibden dopata cu niobiu. Există cazuri în care aluminiu este marcat cu simbolul A: apare în marcaje moderne.

Dacă luăm în considerare marcarea ST-A97, atunci puteți înțelege că este de 99,7% din aluminiu.

După examinarea marcajului CB AK5, puteți afla că este un fir care constă din 95% din aluminiu și 5% din siliciu. Pentru a comanda, trebuie să specificați marcajul. Există situații în care nu există nicio modalitate de a citi cu exactitate standardele străine. GOST este întotdeauna mai ușor de citit și descifrat. Dacă nu există oportunitatea de a cumpăra un producător intern cu parametrii corespunzători, trebuie să contactați un specialist care va determina un analog al unei producții străine.

Ce tipuri există

Toate mărcile destinate sudării diferitelor metale există aproximativ 77. Acestea sunt împărțite în 3 tipuri:

 1. Sudate din aliaj ușor, include 6 clase care conțin până la 2,5% elemente de aliere.
 2. Sudate aliate, include 30 de grade, are în compoziția de elemente de aliere de la 2,5 la 10%.
 3. Sudat de înaltă-aliate, are 41 de grade, conține mai mult de 10% din elementele de aliere.

Tipurile sunt împărțite condiționat în părți, în funcție de scopul utilizării. Unele specii sunt utilizate pentru sudarea otelurilor slab aliate, altele - pentru oțeluri cu conținut ridicat de carbon, altele - pentru sudarea diferitelor metale neferoase, și, de asemenea, este astfel încât metalul utilizat pentru sudarea cu arc imersat sau cuprat, cum ar fi sudarea SV08G2S.

Pentru aditivi de sudare

Sârmă de sudură CB-08G2SPrin ea însăși, sârmă și are un material dopant, singura diferență este că materialul de umplutură la diferite metode de sudare de metal este alimentat în metalul de sudură în moduri diferite. După începerea procesului de sudare a pieselor metalice de umplere anumit diametru și compoziția materialului, așa cum este necesar pentru sudarea anumitor metale este alimentat în cusătura unde deja topit metal topit împreună cu cele două părți fiind sudate la punctul lor de racordare pe margini de metal, funcția aditivului este pentru a umple metalul de sudură.

Aceasta indică faptul că materialul de umplere este materialul care restaurează pierderile care apar atunci când metalul este pierdut în timpul sudării. În schimb, există tije de material de umplutură, benzi și, din acest motiv, se vede expert însuși, care este instruit în toate nuanțele la sudarea metalelor.

Condiția principală necesară pentru sudarea de înaltă calitate a metalelor este compoziția cea mai aproximativă a aditivului la compoziția pieselor care trebuie sudate. Este necesar să se știe care este cantitatea de carbon: de aici depinde plasticitatea uterului și fosforul este considerat dăunător pentru calitatea sudurii, ar trebui să existe o cantitate minimă posibilă.

Punctul de topire al aditivului

Cum se utilizează firulAcesta este, de asemenea, un fapt important pentru atingerea calității. Faptul că temperatura de topire a aditivului trebuie să fie în mod ideal ușor mai mică decât temperatura de topire a elementelor care trebuie sudate, cel puțin - aceeași. Acest lucru este necesar datorită faptului că primul arc sudate sunt încălzite până la elementele de topire sunt părți de margine sudate, iar apoi materialul de umplutură este furnizat, care începe să se topească mai târziu. Dacă punctul de topire al tijei de umplere este mai mare decât cel al metalului de bază, metalul se poate arde.

Dacă se respectă următoarele reguli de sudare, va exista o cusătura netedă, o rezistență și o calitate ridicată. Dacă punctul de topire nu corespunde corect, există riscul fisurilor din metal.

Reguli de bază pentru sudarea de înaltă calitate:

 1. Cum se face sudareaAditivul trebuie să aibă aceeași grosime de metal cu grosimea pieselor de sudat.
 2. Un rol important îl joacă puritatea firului: nu trebuie să conțină scară, vopsea, ulei, diverse contaminanți.
 3. Topirea sârmei trebuie să treacă fără probleme, fără a se mișca, aceasta este sarcina unei mașini de sudat de calitate și, în parte, a unui sudor.
 4. Este necesar să se pună o cusătură exactă, nu ar trebui să aibă pori și crăpături, metalul ar trebui să fie o bucată, fără rupturi.

De obicei, sudarea metalului cu sârmă de sudură se realizează într-un mediu cu dioxid de carbon sau argon, dar există și alte opțiuni pentru sudarea metalelor. Este necesar un gaz de protecție pentru a proteja baia de metal sudat de oxigen, în acest caz cusătura se dovedește a fi mult mai precisă și mai uniformă. Când gătiți orice metal neferos, trebuie să selectați un fir cu cea mai asemănătoare compoziție a metalului.

Pentru a face aluminiu, aveți nevoie de sârmă SV-97, CB-A85, de asemenea, puteți alege analogii unui producător străin, de exemplu:

 1. ER 1100;
 2. OK Autrod 1070;
 3. OK Autrod pe 18.01.

Pentru a găti oțeluri slab aliate, trebuie să aveți o mulțime de fire. Faptul este că cererea de sudare a metalelor cu conținut scăzut de aliaje este mult mai mare decât cea a culorii, a aliajelor de înaltă calitate sau a oricăror alte tipuri. Probabil cel mai comun fir este marca SV-08G2S. Acest tip de producători se fabrică în două versiuni:

 1. Fără acoperire protectoare;
 2. Acoperirea cu cupru. Această opțiune este considerată mai calitativă, arderea mai uniformă a arcului, uzura consumabilelor aparatului de sudare, de exemplu, a unui vârf de cupru, scade. Un alt strat de cupru protejează firul de sudură împotriva coroziunii în cazul depozitării îndelungate.

Dacă utilizați tije de umplere sau un fir de umplere la sudarea metalelor, puteți utiliza fluxul. Fluxul are proprietatea de a influența structura cusăturii, cusătura se transformă netedă și netedă, fără flux, cusătura va fi predispusă la eșec prematur. Totuși, și acest lucru este, de asemenea, foarte important pentru calitatea sudării produselor sudate, fluxul face cusătura de sudură mai extensibilă, ceea ce sporește fiabilitatea și durabilitatea produsului.

fluxuri

Există următoarele fluxuri:

 1. Cum se utilizează sârmă de sudurăBorax. Un instrument foarte popular pentru sudare, consacrare a metalelor este adesea folosit în producție;
 2. Acid boric;
 3. sulf;
 4. Oxizi de siliciu.

Vânzați adesea sârmă de umplere pentru sudură sub formă de locașuri. Înainte de a începe să utilizați-l, este recomandabil să-l îndreptați, și apoi se taie în bucăți de lungime dorită, care este ales la discreția stăpânului său, în funcție de modul în care preferați să lucrați. În cazul în care firul trebuie să fie stocat pentru o perioadă lungă de timp, este recomandat să îl protejați de umiditate ambalându-l cu hârtie impermeabilă.

Pulbere și pulbere de pulbere rezistentă la gaze

Pentru a lucra în teren sau în clădiri deschise, sa dezvoltat un fir de sudură sub formă de pulbere. Cusăturile sunt de înaltă calitate, mecanizarea procesului durează mai puțin timp și se scurtează mai puțin timp pentru a curăța metalul de stropi. Un astfel de fir are două subspecii: pulbere de protecție autoapă și pulbere protectoare de gaz.

Protecția gazului este proiectată pentru gătit cu o mașină de sudură semi-automată și automată, gătitul poate fi din aliaj ușor și oțel carbon, sudarea fiind efectuată într-un mediu de protecție a gazelor. Acestea pot fi dioxid de carbon, argon, amestecurile lor. O astfel de metodă are un grad ridicat de penetrare a metalelor, care permite sudarea articulațiilor suprapuse, unghiulare, cap la cap chiar și într-o singură trecere, în funcție de cazul specific de fiecare dată.

tipuri

Există mai multe tipuri de oțeluri cu conținut redus de carbon:

 1. flux de bază;
 2. grad ridicat de suprafata;
 3. flux de bază;
 4. un nucleu de pulbere metalică.

Sarma de sudareAceste noi tipuri de sârmă de sudură, cu ajutorul lor, este posibil să se facă de sudare de înaltă calitate a pieselor metalice, mărește viteza de sudare, gradul de împroșcarea scade, raportul de fuziune este mare, fum în timpul sudării este slab. Acest fapt este, de asemenea, foarte important, în special efectul fumător la sudarea metalelor într-un mediu de argon sau gaz de protecție, care constă dintr-un amestec de gaze cu conținut ridicat de argon.

Sârmă de sârmă cu flux sincron de protecție se numește și flux sau auto-protecție. Are un miez, în care este necesară formarea zgurii și protejarea cusăturii de sudură a aditivului. Acest lucru elimină utilizarea de gaz îmbuteliat, care este de asemenea avantajos, ca și în cazul utilizării deșeurilor îmbuteliate de gaze asociate de timp, costurile de transport, deșeuri de bani și un pericol crescut la locul de muncă, deoarece cilindrii sunt sub presiune înaltă. În plus față de aceste probleme, cilindrii necesită certificare periodică.

La sudarea semiautomată cu ajutorul unui gaz de protecție este format dintr-o cadă, gazul iese din duză și intră în metalul topit în componentele sudate și creează condiții pentru o sudură de calitate. Sârmă, în cazul în care sudarea are loc fără utilizarea gazului, creează protecție și calitatea sudării metalului într-un mod diferit. În timpul topirii sârmei, în același timp fluxul care face parte din compoziție se topește și formează un strat de protecție în locul sudat, care nu este îndepărtat de fluxul de aer. Astfel, se recomandă utilizarea acestui tip de sudură într-o zonă deschisă, la o viteză mare a vântului, adică pe teren.

Pro-uri de pulbere de auto-protecție

Un astfel de fir are următoarele avantaje:

 1. Proprietățile firelor de sudurăLa sudare, arcul electric este deschis. Astfel, este posibil să privim procesul și să îl direcționăm în direcția corectă.
 2. Compoziția sudurii este ideală.
 3. Toate pozițiile pentru piesele de sudură sunt disponibile.
 4. Echipamentul este compact. Nu este nevoie să aduceți echipament pentru flux și furnizare de gaze, nu este nevoie să aduceți cu dumneavoastră butelii de gaze grele.
 5. Firul are o acoperire care permite transferul presiunii rolelor în mecanismul de alimentare al mașinii de sudură.

Pentru a suprapune arc metalic deschis realizat cu sârmă, cu un diametru de două până la trei milimetri, scufundat de metal cu arc de sudură, diametrul firului este de 3,6 mm. Pentru sudarea produselor de dimensiuni mari, se utilizează sârmă cu diametrul de 5 milimetri. Tehnologia este sarma de sudura auto-ecranat este aceeași ca tehnologia de sudare sârmă de umplere, dar există o diferență: mașină de sudare semi-automate trebuie să aibă o lucrare „fără gaz“ modul, atunci este potrivit pentru a lucra cu ambele tipuri de sârmă.

Sârmă pentru sudarea oțelului. Sârmă de calitate СВ-08Г2С poate fi utilizată pentru conducte, diverse capacități, cazane.

Ce fel de fir pentru a găti oțel inoxidabil

Cum de a alege un cablu pentru sudareOțelul inoxidabil trebuie gătit cu ajutorul unei mașini semi-automate, folosind gaz de protecție. Sârmă este fabricată din oțel rezistent la căldură, aluminiu, include carbon și siliciu. Silicon face cusătura de sudură durabilă, de înaltă calitate. Carbonul previne formarea de coroziune intercristalină. Chiar și în astfel de fire, conținutul de crom și nichel este permis. Astfel de sârmă este utilizată în industria alimentară, inginerie mecanică, construcții navale și alte ramuri responsabile de producție.

Există, de asemenea, diferite opțiuni de sârmă pentru sudarea fontei, precum și pentru sudarea cuprului, a titanului, a aliajelor de nichel, acestea fiind selectate prin compoziția metalului. Principala regulă este o compoziție foarte apropiată a sârmei de sudură față de compoziția metalului de sudură. Este necesar să se abordeze sudura metalelor în mod responsabil și cu cunoștințe, numai că acest lucru va asigura rezultatul așteptat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tig welding - ce este și pentru ce este?Tig welding - ce este și pentru ce este?
Cum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudareCum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudare
Caracteristicile metodei de sudare cu argon, argumentele pro și contra saleCaracteristicile metodei de sudare cu argon, argumentele pro și contra sale
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Caracteristici de cabluri pentru mașini de sudatCaracteristici de cabluri pentru mașini de sudat
Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Sudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajeleSudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajele
» » Sârmă de sudare sv-08g2s: caracteristici și soiuri
© 2021 amigdas.com