amigdas.com

Remediu pentru pisici împotriva puricilor și căpușelor

Collars pentru pisici împotriva căpușelor și puriciCicatricele și puricii sunt insecte care sugerează sânge, care, în stadiul matur sexual, sunt capabile să paraziteze animalele domestice. Mucarea acestor paraziți poate provoca dezvoltarea unei reacții alergice. Pisica incepe sa se confrunte cu mâncărime severă, pieptene pielea, ducând la dezvoltarea dermatitelor de altă natură. În plus, puricii sunt purtători ai toxoplasmozei și a ciumei. Pentru a scapa animalul de astfel de paraziți, se folosesc diferite mijloace. Luați în considerare cele mai populare

dintre ele.

Tipuri de remedii pentru purici și căpușe

Pentru a salva animale, inclusiv pisici, de purici și căpușe, s-au creat diferite mijloace sub forma:

 • șampon;
 • tablete;
 • aerosol;
 • coliere, care sunt impregnate cu o soluție de insecticid;
 • concentrate emulsii.

Baza fiecăruia dintre aceste medicamente include compuși chimici, care sunt împărțiți în patru grupe mari:

 • carbamat;
 • organoclorurate;
 • organofosforice;
 • de origine anorganică.

Să încercăm să înțelegem această varietate de insecticide.

picături

Preparate pentru pisici împotriva căpușelor și puriciCăderi de purici și căpușe pentru pisici sunt considerate cele mai sigure medicamente în ceea ce privește toxicitatea pentru animalele de companie. Cele mai frecvent utilizate medicamente sunt ivermectina, permetrinul, piriproxifenul sau fipronilul. Unele dintre aceste medicamente au o acțiune dublă: distrug insectele și le sperie cu mirosul lor caracteristic. Picăturile trebuie aplicate astfel la greabănul pisicii, astfel încât să nu le poată linge până când nu sunt absorbite.

După cum asigură producătorii, substanțele chimice încep să se acumuleze în foliculii de păr și în stratul gras al pielii, de unde sunt eliberați treptat pentru o perioadă lungă de timp, distrugând rapid purici. Lăsați animalul după procesarea este posibilă în două zile, în timp ce efectul terapeutic al picăturilor nu scade.

Cele mai bune mijloace sub formă de picături sunt:

 • Ceea ce înseamnă mai bineAvocat. Astfel de picături afectează receptorii paraziți, contribuind la defalcarea sistemului nervos, provocând paralizia și moartea rapidă a insectelor. Aplicați medicamentul la simțul pisicii o dată. Cu dermatită alergică și ca profilactică, remedia este utilizată o dată pe lună. Un tratament este suficient pentru a scăpa de paraziți timp de 4 până la 6 săptămâni.
 • Linia frontală. Aceste picături sunt folosite pentru tratarea pisicilor infectate cu păduchi, acarieni și purici. Un astfel de medicament nu penetrează sângele, ci se extinde uniform pe piele și protejează animalul pentru o perioadă lungă de timp. Substanțele active perturbă sistemul nervos al paraziților, le paralizează, ca urmare a morții. Medicamentul protejează animalul timp de 1,5 luni.
 • Baruri. Substanța activă a acestor picături medicale se poate acumula în vasele de sânge subcutanate. Când parazitul mușcă animalul, conductibilitatea neuromusculară a insectei este încălcată, ducând la moartea sa. Efectul protector al medicamentului durează două luni.
 • Inspector. Acest medicament combate în mod eficient împotriva a 14 tipuri de paraziți: interni și externi. Datorită substanțelor active, paraziții devin instantaneu paralizați și mor. Remedierea este valabilă timp de două luni. Nu poate afecta pisicile gravide și care alăptează. Pentru a preveni tratarea animalelor în fiecare lună.

Când utilizați picături, trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile de utilizare și să le aplicați corect. Importurile ar trebui să fie aplicate la greabăn, și interne - în mai multe locuri. Pentru a realiza efect maxim agenții se aplică numai pe piele, care răspândește în prealabil stratul.

șampoane

Care sunt căile de atac împotriva căpușelor și puricilor?Sampoane moderne din purice sunt medicamente foarte eficiente care ajută la scăderea insectelor care trăiesc în blana animalului. Dacă șamponul este bun, atunci pentru o baie puteți salva pisica de la toți puricii. Dar trebuie amintit că un astfel de mijloc reprezintă o combinație de substanțe inofensive și toxice, deci trebuie aplicate strict în conformitate cu instrucțiunile.

Practic toate șampoanele sunt foarte delicate și nu provoacă alergii la pisici. Dacă produsul este de bună calitate, se va spuma bine, va penetra toate zonele pielii și se va spăla ușor. După ce șamponul a fost spălat bine stratul animalului, animalul trebuie să fie uscat și pieptănat. Este necesar să se știe că majoritatea șampoanelor de purici trebuie păstrate pe pisică timp de cel puțin 10 minute, după care sunt spălate.

Cele mai eficiente șampoane de la paraziți sunt:

 • Barsik. Acesta este un remediu intern pentru căpușe, purici și alte ectoparazite. Se curăță delicat lana, face mai moale și promovează strălucirea sănătoasă. Cu utilizarea frecventă a acestui remediu, pielea animalului nu se usucă, nu există iritație, iar pieptenii se vindecă destul de repede.
 • Fitoelita. Acest șampon are o acțiune intestinală de contact asupra paraziților, blochează transmiterea impulsurilor nervoase, provoacă paralizia și moartea. Medicamentul trebuie să fie pe stratul animalului timp de aproximativ 5 minute.
 • Lugovoi. Un astfel de instrument luptă efectiv împotriva greutăților, păduchilor și puricilor. În plus față de acțiunea principală, contribuie la normalizarea proceselor metabolice ale pielii și rădăcinilor părului animalului datorită extractelor din plante. Atunci când pisica este tratată, se formează o spumă ușor spălată și se elimină un miros neplăcut și o contaminare a lânii.
 • Celandine. Acesta este un zooshampoo foarte comun de la căpușe și purici, ajutând la scăderea efectivă a ectoparazitelor. Datorită unei formule speciale, nu există iritații ale membranelor mucoase.

Șamponul anti-bloc eliberează numai insectele, dar nu poate proteja împotriva unui nou atac.

aerosoli

Pulveri insecticide sunt cele mai eficiente medicamente care ajuta pentru a obține instantaneu scăpa de orice insecte parazite .. căpușă, paduchi, acarieni, purici, etc. Baza de aproape toate aerosoli includ compuși organici clorurați, cum ar fi trichlorofom, diclorvos, malation, etc ...

Atunci când tratați o pisică cu un spray, trebuie să acționați cât mai atent posibil, astfel încât să nu provoace daune sănătății animalului. În plus, Este necesar să vă monitorizați siguranța, deoarece puteți fi foarte otrăvit.

La aplicarea aerosolului, pe pisică se pune un guler special de protecție. În acest caz, nu poate aluneca drogul. Trebuie avut în vedere faptul că dacă o pisică are o haină lungă, poate necesita mult mai mult aerosol.

Cele mai populare branduri sunt: ​​Puritate, Baruri, Hartz, Front Line și altele.

gulere

Remediu pentru căpușeAceste produse utilizează pentru a preveni re-infectarea. Colierele sunt realizate dintr-un material polimeric, care este impregnat cu un insecticid. Acțiunea anti-bloc durează 3 - 7 luni. Principiul gulerelor este că substanțele chimice trec treptat în piele. Acest lucru îi înspăimânta insectele, iar dacă mușcă un animal, ei vor pieri.

Acest remediu pentru căpușe iar puricii sunt considerați unul dintre cei mai siguri, deoarece astfel de doze de insecticid nu sunt în principiu capabile să cauzeze daune sănătății, dar în același timp au un efect dăunător asupra sistemului nervos al insectelor. Când purtați gulerul mult timp, trebuie să verificați pielea animalului din jurul gâtului pentru a detecta iritarea și pentru a evalua gradul de presiune al produsului.

Ar trebui să știți că gulerul începe să "exhaleze" imediat după ce ambalajul este deschis, așa că nu trageți cu hainele pe pisică. Produsele foarte populare ale companiei Hartz, care protejează animalul timp de 7 luni.

tablete

Ce remediu pentru căpușe este mai bunAstfel de preparate de purici ajuta în mod eficient la scăderea pisicilor de paraziți, dar acestea nu sunt populare. Tabletele sunt utilizate pe cale orală. Mulți dintre ei posedă aroma de carne de vită, datorită căreia pisicile le mănâncă cu plăcere. Acestea ar trebui administrate imediat după mese. Efectele secundare din comprimate sunt extrem de rare. Datorită unei acțiuni insecticide lungi, puteți să scăpați complet de paraziți.

Confortul este cea mai populară pastilă împotriva puricilor. Substanța activă a medicamentului este un agent nervos puternic care afectează sistemul nervos al paraziților, ducând la paralizie de purici și moare.

Spinoza - comprimate foarte puternice, a căror acțiune survine deja după 30 de minute de la aplicarea acestora. Micii purici nu pot pune ouă.

Luffenuron este un alt remediu pentru căpușe pentru pisici. Substanța activă a tabletelor penetrează în mucoasa intestinului subțire, acolo este depozitată în țesutul adipos, după care este eliberată și începe să fie transportată în sânge. Dar efectul curativ durează doar o lună.

Ce să aleg?

Dacă alegeți un remediu pentru purici și căpușe într-o pisică, trebuie să acordați atenție următoarelor aspecte:

 • gradul de distrugere a animalului de către ectoparaziți;
 • starea fiziologică a animalului de companie - unele medicamente nu pot fi folosite pentru pisici mici, pisici epuizate, vechi și însărcinate;
 • caracteristicile animalului - aici includ o sensibilitate crescută la medicament, vârstă, intoleranță individuală etc .;
 • obiectivul urmărit: tratamentul sau prevenirea.

Astfel, există o mulțime de mijloace concepute pentru a combate acarienii și puricii într-o pisică. Înainte de a le folosi, trebuie să citiți instrucțiunile de utilizare pentru a alege doza corectă. În caz contrar, medicamentul poate dăuna sănătății animalului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Picături de la viermi și purici la greabăn pentru pisiciPicături de la viermi și purici la greabăn pentru pisici
Advantix pentru câini Instrucțiuni de utilizare: picăturiAdvantix pentru câini Instrucțiuni de utilizare: picături
Picturi pentru pisici din purici: principalele tipuri și descrieriPicturi pentru pisici din purici: principalele tipuri și descrieri
Utilizarea unguentului aversectin pentru tratamentul pisicilor și pisicilorUtilizarea unguentului aversectin pentru tratamentul pisicilor și pisicilor
Cele mai bune picături și spray-uri pentru căpușe pentru câiniCele mai bune picături și spray-uri pentru căpușe pentru câini
Colier cu medalion și fără pisică și pisoiColier cu medalion și fără pisică și pisoi
Instrucțiuni de utilizare a medicamentului fistprist la fața locului pentru câini și pisiciInstrucțiuni de utilizare a medicamentului fistprist la fața locului pentru câini și pisici
Instrucțiuni pentru utilizarea picăturilor de acarieni `Practic` pentru câiniInstrucțiuni pentru utilizarea picăturilor de acarieni `Practic` pentru câini
Creează un avocat pentru câini: instrucțiuni de utilizareCreează un avocat pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Picturi pentru pisici împotriva puricilor și căpușelorPicturi pentru pisici împotriva puricilor și căpușelor
» » Remediu pentru pisici împotriva puricilor și căpușelor
© 2021 amigdas.com