amigdas.com

Chlamidia la simptomele pisicilor, tratament

Tratamentul chlamidiei la pisiciChlamydia de pisici este o leziune cronică infecțioasă a celulelor organelor, cauzată de microorganismele celulare. Adesea această boală este însoțită de conjunctivită și de simptome nedorite din partea tractului respirator. În unele cazuri, pneumonia este posibilă.

Chlamydia la pisici poate fi cauzată de un microorganism numit "Chlamydia psittaci", care provine din interiorul celulelor, ceea ce face tratamentul mai dificil. Acest agent patogen afectează cel mai mult tractul respirator superior, stabilându-se permanent în celule și destul de greu de tratat. La animale, această boală crește într-o infecție cronică a tractului respirator superior și inferior.

În plus față de sistemul respirator, infecția este capabilă să profite și să împartă intestinele, celulele stomacului și sistemul reproducător pot fi, de asemenea, afectate. Chlamydia nu poate fi întotdeauna diagnosticată cu exactitate, deoarece simptomele sunt extrem de diverse, din acest motiv puteți pune în eroare un diagnostic incorect. Chlamydia prezintă riscul de infecție, care poate fi transmisă oamenilor. Prin urmare, este necesar să se știe, ce este chlamydia la pisici, simptomele și tratamentul acesteia.

Semnele principale ale chlamidiei la pisici

 • Epuizare, o pierdere în greutate bruscă;
 • O pisică poate bloca;
 • Creșterea febrei, frisoane;
 • Letargie, imobilitate;
 • O scădere semnificativă a apetitului;

În cazul în care boala a crescut in cronica (sub-clinice) Forma Chlamydia, apoi la prima vedere poate fi identificat prin animal conjunctivă c: are de obicei întotdeauna roșu - nuanță portocalie și mucus eliberat, se solidifică formând o crustă periodic din nas animalului.

Chlamydia la pisici, simptome și tratament

Simptomele bolii la pisiciExistă semne destul de diferite care identifică chlamydia la pisici, simptomele și tratamentul sunt întotdeauna individuale. În primele etape ale bolii, Chlamidioza pisicilor poate provoca un astfel de simptom ca o creștere a temperaturii. De obicei, acest lucru nu afectează apetitul și bunăstarea ei, astfel încât prima etapă poate trece neobservată pentru proprietar.

Faza mai deranjantă începe cu manifestările de conjunctivită, pisica este observată pentru mucus din ochi, care într-un caz neglijat crește într-o congestie purulenta. Conjunctiva în procesul de infectare are o culoare roșie bogată. De asemenea, este posibil să-l retrageți. De la începutul bolii, se remarcă rinita, animalul are o secreție din nas, însoțită de strănut frecvent și de tuse. Aceste simptome se dezvoltă în edem pulmonar, iar dacă timpul nu este luat, boala poate fi prelungită pentru o lungă perioadă de timp.

Dacă măsurile au fost luate la timp, atunci această boală va fi transferată mult mai ușor, în astfel de cazuri numai conjunctivită și leziuni minore ale tractului respirator sunt posibile. În cazul în care boala a afectat sistemul genito-urinar sau digestiv, simptomele nu apar în cele mai multe cazuri. Această boală are două forme - formă latentă și subclinică.

Chlamydia la pisoi

Unul dintre cele mai periculoase tipuri de chlamydia este conjunctivita neonatală. Pisicul este deja nascut cu aceasta boala, deoarece infectia se raspandeste rapid intr-o pisica gravida, care este purtatorul bolii. Prin urmare, chlamydia la pisoi este de asemenea comună și este mult mai dificil de tratat din cauza unui sistem imunitar slab.

Propagarea microorganismelor periculoase la un nou-născut poate nu numai în membrana mucoasă a ochiului, ci și în căile respiratorii și în alte organe. Datorită reproducerii intense în interiorul celulelor sistemului bronșic, poate exista o scurgere de plămâni sau o bronșită.

Cum apare infecția?

Cum se manifestă chlamydia?Principalii purtători de chlamydia în natură este considerată a fi rozătoare, ei sunt capabili să răspândească această infecție în orice zonă, și din moment ce pisicile de multe ori interactioneaza cu ei, riscul de boală este destul de mare. Infecția poate fi transmisă de la un animal la altul. De exemplu, în cazul în care pisica va contacta în mod activ cu individul infectat, unul hrănite cu furaje și apa de băut dintr-un vas de băut, infecția poate ajunge cu ușurință în corpul ei.

De obicei, la pisicile adulte, există o imunitate destul de puternică, astfel încât riscul bolii nu este prea mare, ceea ce nu poate fi spus pentru puii nou-născuți. Chlamydioza pisicilor poate provoca un rău mare pisicilor, în special în cazul pisicilor care au fost recent luate de la o pisică. În această perioadă, corpul fragil al pisoi nou-născut se confruntă cu o mulțime de stres, precum si opriri a primit elemente deosebit de importante de lapte de pisica, cu efecte pozitive asupra sistemului imunitar.

Infectarea pisicilor pot fi expuse nu numai in utero, ci si in procesul de livrare a unei pisici infectate, in care focalizarea infectiei este localizata in sistemul genito-urinar. Chlamidiile în acest moment cad pe toate membranele mucoase ale corpului unui copil, provocând o inflamație intensă. Pisicile adulte sunt predispuse la infecție cu chlamydioză a sistemului urogenital în timpul contactului sexual cu individul infectat.

Chlamydia sistemului de reproducere, de obicei, nu dezvăluie simptome caracteristice. Uneori puteți observa o scurgere ușoară de la organele genitale, dar de cele mai multe ori aceste simptome sunt ascunse. Prin urmare, există cazuri în care animalul pare complet sănătos, dar, de fapt, boala pur și simplu nu provoacă nici un motiv de îngrijorare. Chlamydia genitalei poate dezvălui în cele din urmă consecințe destul de grave. Acest lucru poate conduce la rezultate precum:

 • infertilitate;
 • fat mort;
 • Livrare prematură;
 • Înmulțirea pisicilor neviabile, infectate;
 • Când această boală este detectată la o pisică gravidă, se recomandă, de obicei, să aveți un avort.

Cum să stabiliți diagnosticul de chlamydia la pisici

Definiția diseaseChlamidia are simptome comune, care sunt similare cu diferite boli, pentru a începe, este necesar să se excludă toate bolile similare.

În stadiul inițial, reproducerea bacteriilor are loc în 5 zile. Inițial, membranele mucoase ale ochilor sunt afectate, conjunctivita se manifestă și se străduiește frecvent. Dar, de asemenea, ulcerele pot apărea pe cornee.

În timpul următoarelor 3-4 zile, există ulcere în limbaj și în întreaga cavitate orală și apar simptome de pneumonie severă.

În restul perioadei de boală, o infecție cu reovir care este structural slabă în comparație cu simptomele descrise mai sus, dar este prezentă pe toată perioada bolii, până la recuperare.

Dacă aveți aceste simptome, este necesar să se stabilească cu exactitate diagnosticul cu ajutorul unui medic, primul lucru de făcut este tratată un test de urină care arată prezența leucocitelor. Dacă există toate simptomele pronunțate ale pneumoniei, este obligatorie examinarea radiografică a tractului respirator. Și, de asemenea, o examinare obligatorie pentru conjunctivită, pentru aceasta, se fac scrapuri conjunctive, conform cărora se determină nivelul bolii.

Chlamidioza pisicilor: tratament

Cu o boală de chlamydia, animalul nu trebuie să fie spitalizat și poate fi acasă. Tratamentul este prescris, de obicei, individual de către un medic, în funcție de complexitatea și corectitudinea diagnosticului stabilit. Scapă de această boală uneori este dificilă, mai ales dacă este o formă subclinică, în care microorganismele nedorite se înmulțesc în părți separate ale corpului. Chiar boala vindecată se poate manifesta în mod repetat. În această boală teribilă, nu doar Chlamydia, pot apărea microfloră secundar, care poate începe imediat creșterea în celulele afectate de starea animalelor poate agrava.

Este important să se țină seama de faptul că chlamydia detectată a pisicilor ar trebui să fie vindecată strict sub supravegherea unui specialist, altfel animalul poate fi vindecat, dar acest lucru nu va salva problema. Tratamentul chlamidiei la pisici și pisoi ar trebui să înceapă cât mai curând posibil, deoarece în faza inițială este mult mai ușor să se elimine focalizarea infecției.

Medicii la chlamydia la pisici prescriu de obicei un curs de antibiotice, cum ar fi: tetraciclină și eritromicină. Chlamydia de pisici produce simptome, tratamentul cărora este legat unul de celălalt, astfel încât doza este selectată individual. Tetraciclina este utilizată sub formă de tablete și sub formă de unguent. Unguent ar trebui să fie utilizat pe zonele afectate ale mucoasei, inclusiv conjunctiva. Acest medicament sa dovedit a fi în tratamentul chlamidiei, dar nu toate pisicile îl tolerează bine.

În mod deosebit sensibil la antibiotice sunt pisoii, este absolut necesar să se observe un medic care va alege doza corectă de medicament pentru tratamentul chlamidiei la un pisoi. Antibioticele sunt utilizate și sub formă de injecție, de obicei, injecțiile în chlamydioză de pisici sunt prescrise în forme acute ale bolii. Este deosebit de important să nu opriți tratamentul, chiar dacă starea animalului sa îmbunătățit, acest lucru nu este încă un indicator al eliminării infecției din organism.

Dacă există mai multe animale în casă, atunci este necesar să se ia metode preventive. Dacă starea pisicii este în forma acută a bolii, animalele rămase trebuie de asemenea tratate, deoarece infecția se răspândește foarte repede. Tratamentul cu antibiotice de chlamydioză a pisicilor nu trebuie să dureze mai puțin de două săptămâni.

Chlamidioza pisicilor: prevenire

Împotriva chlamidiozei pisicilor, există vaccinuri complexe speciale, se fac vaccinări în clinicile veterinare. Din nefericire, o garanție de 100% a protecției împotriva chlamidiei, aceste vaccinuri nu sunt promise, prin urmare, chiar și cu animalul altoit, trebuie respectate reguli mici:

 • Cum se manifestă chlamydia?Este necesar să distrugeți vectorii principali ai infecției - rozătoare;
 • O pisică domestică nu ar trebui să fie în contact cu strada și cu animalele stradale;
 • Dacă este planificată îmbinarea, este necesar să se verifice cu proprietarul despre absența infecției cu chlamydia la animalul său de companie;
 • Să efectueze o examinare anuală pentru chlamydia la un medic veterinar.

Chlamydia la pisici: un pericol pentru oameni

Semnele de chlamydiaExistă o opinie conform căreia chlamydioza pisicilor poate afecta starea de sănătate a unei persoane. Acest lucru este posibil, dar astfel de cazuri sunt foarte rare. După infectarea cu Chlamydia pisici, persoanele care se confruntă unele dintre simptomele acestei boli este foarte slabă, iar boala este usoara si usor de tratat, deoarece uman rezistenta mai mare imunitar pentru a învinge infecția.

Cu toate acestea, atunci când îngrijiți un animal bolnav, o persoană trebuie să respecte toate măsurile de precauție. Este important să vă spălați mâinile după orice contact cu o pisică bolnavă, să țineți copiii departe de animal. Este de dorit ca animalul bolnav să fie izolat de membrii familiei într-o cameră separată, totuși, dacă nu există o astfel de posibilitate, atunci este necesar să se reducă cât mai mult cât este posibil contactul cu animalul de companie și cât mai des posibil pentru a ventila camera.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este amigdalita cronică și care sunt simptomele ei?Ce este amigdalita cronică și care sunt simptomele ei?
Ce este sinuzita, tratamentul acesteia. Cauze de tuse cu geniezităCe este sinuzita, tratamentul acesteia. Cauze de tuse cu geniezită
Ce este chlamydia trachomatis: simptomele și tratamentul chlamidieiCe este chlamydia trachomatis: simptomele și tratamentul chlamidiei
Pneumonie: contagioasă sau nu. Tipurile, agenții patogeni și modul în care sunt transmisePneumonie: contagioasă sau nu. Tipurile, agenții patogeni și modul în care sunt transmise
Ceea ce este caracteristic pentru tusea spasmodică paroxisticăCeea ce este caracteristic pentru tusea spasmodică paroxistică
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Peritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentulPeritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentul
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
Chlamydia la bărbați: cauze, simptome, tratament și fotografiiChlamydia la bărbați: cauze, simptome, tratament și fotografii
Micoplasmoza la pisici: simptome și tratamentMicoplasmoza la pisici: simptome și tratament
» » Chlamidia la simptomele pisicilor, tratament
© 2021 amigdas.com