amigdas.com

Eleonov pentru animalele din medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare

Medicina veterinară este utilizat pe scară largă pentru medicamente care se pot întări și pentru a crește nivelul imunității

. Animalele de companie sunt predispuse la boli care distrug sistemul imunitar, astfel încât întărirea organismului în general este necesară. Pentru medicamentele care întăresc corpul, includeți "Eleobit".

Descrierea preparatului

Complexul vitaminic "Eleokovit" a fost folosit pe scară largă în medicina veterinară pentru proprietățile sale terapeutice și profilactice. Principalele indicații de utilizare:

 • deficiențe de vitamine;
 • tetania;
 • slăbirea imunității;
 • rahitismul;
 • ca un remediu în timpul sarcinii;
 • beriberi;
 • reacții alergice;
 • întărirea oaselor și stimularea creșterii.

În plus față de proprietățile de mai sus, un medicament numit "Eleobit" accelerează procesele metabolice, ajută la digerarea corectă a proteinelor și a grăsimilor.

Complexul de vitamine pentru animale include următoarele componente:

 1. colecalciferol;
 2. retinol;
 3. menadionă;
 4. tiamină;
 5. tocoferol;
 6. nicotinamida;
 7. riboflavină;
 8. piridoxină;
 9. cianocobalamina;
 10. acid pantotenic;
 11. biotin;
 12. aminoacizi;
 13. acidul folic.

Componentele potrivite corespunzător permit animalului să primească "Eleobit" creșterea fertilității, pentru a consolida sănătatea și sistemul nervos.

Arată ca un lichid uleios, culoarea căruia variază de la galben pal până la maro deschis. Are un miros ascuțit.

Formă de eliberare și stocare

"Eleobit" este disponibil sub forma unei soluții pentru preparate injectabile. Medicamentul este produs în recipiente din sticlă, sticle de 5, 10, 20, 50, 100 ml de sticlă întunecată. Flaconul este sigilat în mod fiabil și ermetic cu un dop din cauciuc, partea superioară a sticlei este înfășurată cu aluminiu capac de protecție densă. Ambalate în cutii de carton, în fiecare ambalaj al preparatului "Eleobit" pentru animale, este prezentă instrucțiunea de utilizare.

Soluția de injectare este complet sterilă.

Păstrați medicamentul recomandat într-un loc întunecos, uscat și rece, departe de copii și de animale. Conform instrucțiunilor de păstrare a nu mai mult de 2 ani de la data fabricării, la data expirării Aplicarea medicamentului este strict interzisă.

Medicamentul cu termen de valabilitate expirat sub instrucțiune este supus la distrugere în modul prevăzut de legislație.

"Eleovit": instrucțiuni și metode de aplicare

Pot fi obținute injecții ale medicamentului: bovine, porci, păsări de curte, cai, oi, capre. Înainte de injectare, citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare. Injectarea este intramusculară, cel mai adesea injecția este injectată în regiunea femurală a corpului sau a regiunii gâtului. Înainte de lovitură, animalul trebuie calmat un pic pentru a colecta pielea cu două degete și intrați în drog. În sezonul rece, medicamentul va trebui să fie încălzit la temperatura camerei și exclusiv pe o baie de apă.

"Eleovit" este prescris la vaci în principal în perioada de beriberi de primăvară și în timpul sarcinii. După perioada de iarnă, animalul nu are vitamine, deci vitaminele B sunt necesare. Crescătorul va trebui să calculeze corect doza și să respecte cu strictețe instrucțiunile de utilizare: vițeii în vârstă de 1 an, se recomandă să rămână la 1-3 ml, vacile adulte și taurii pentru a nu fi mai mari de 4-6 ml.

"Eleobit" pentru capre se aplică cu imunitate slăbită și afecțiuni ale ficatului, intestinelor. "Eleovit" este implicat în metabolism, ajută animalul să evite problemele cu tractul gastro-intestinal. Experții recomandă ca tinerii să nu injecteze mai mult de 0,5-1 ml, norma adulților nu trebuie să depășească 2 ml.

Veterinarul este adesea prescris medicului veterinar pentru acest medicament în timpul sarcinii. Puii de cai sunt destul de mari, prin urmare, este uneori dificil pentru o femeie să suporte și să dea naștere unui colt sănătos. "Eleovit" va întări sănătatea colții chiar și în pântece, va ajuta calul fără să se nască consecințe asupra sănătății. Foarfece la vârsta de 6 luni și strigunkam prescrise injecții în volum de 2-3 ml, pentru adulți, medicii veterinari recomandă injectarea nu mai mult de 3-4 ml.

Porcii sunt străpunsi "Eleobit" în detectarea rahitismului și beriberi, pentru întărirea generală a corpului. Aceste animale sunt foarte nepretențioase în produsele alimentare, astfel încât monitorizarea în timp util a alimentației va fi foarte binevenită.

Mielii nou-născuți, copiii, vițeii și păstorii nu sunt recomandați să lucreze cu Eleobit. Medicamentul este prescris purceilor nou-născuți în doză de cel mult 0,5 ml.

Contraindicații și efecte secundare

"Eleobit", ca majoritatea drogurilor moderne, este considerat a fi de pericol mic. Acest lucru sugerează că acest medicament are un număr mic de contraindicații. "Eleobit" nu este recomandat să rămână la animal:

 • după operație;
 • epuizat și slăbit:
 • cu hipovitaminoza dezvoltată (suprasaturarea corpului cu vitamine).

Înainte de utilizare, experții recomandă injectarea unui test. Dacă nu există modificări vizibile, medicamentul poate fi înjunghiat ușor.

Un maestru neexperimentat poate face greșeli în calcule și este greșit să calculați doza. În acest caz, poate apărea o supradoză. Când o supradoză înseamnă "Eleovit" poate fi o reacție alergică. Zona din jurul injectării poate schimba culoarea, poate apărea condens, dar se rezolvă de obicei în câteva zile. Un pericol grav pentru organismul animalului, aceste reacții adverse nu reprezintă, ele pot fi eliminate prin tratamentul cu antihistaminice.

Dacă proprietarul este lipsit de experiență și nu poate pune injecțiile, este mai bine să nu riscați și să vă adresați unui specialist într-o clinică veterinară specializată.

măsuri de precauție

O persoană trebuie să lucreze cu un medicament respectați regulile elementare de securitate. Este necesar să se pună mănuși de cauciuc de unică folosință în contact direct cu medicamentul. Membranele mucoase ale gurii, nasului și ochilor trebuie să fie protejate, medicamentul să nu fie niciodată pe ele. Dacă obțineți "Eleobit" în ochi, zona afectată ar trebui spălată cu o cantitate mare de apă curentă. Nu se recomandă să mâncați, să beți și să fumați în timpul tratamentului cu medicamentul. Dacă "Eleobit" a intrat încă în gură, trebuie să-l vedeți pe medic, deoarece acest medicament poate provoca otrăvire.

După injectare, seringile folosite trebuie eliminate. Fiarele goale nu pot fi folosite în viața de zi cu zi.

Pro și contra medicamentelor "Eleobit"

Potrivit cercetărilor, acest medicament nu are practic nici un contra, dar există o mulțime de plusuri. Deci, pentru plusuri este posibil să poarte:

 • o gamă largă de activități;
 • preț rezonabil;
 • asigurarea calității;
 • compoziție unică;
 • formă convenabilă de eliberare;
 • feedback pozitiv din partea consumatorilor.

Aspectul negativ nu putem decât să considerăm că, cu o intoleranță individuală la componentele individuale, un animal poate dezvolta o reacție alergică. De aceea, după cum sa menționat mai sus, este necesară o injecție de test înainte de utilizare.

Independent de a alege categoric tratamentul și medicamentele, este imposibil. Consultarea unui specialist este necesară atunci când alegeți tratamentul individual adecvat.

Recenzii clienți

Potrivit statisticilor, mai mult de 87% dintre utilizatori lasă recenzii pozitive.

Medicamentul Durează mult. Șeptelul a devenit mai sănătos, nu mai are probleme cu digestia la bovine, vacile au crescut producția de lapte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinarăTylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinară
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Gemobalanță pentru pisici și câini - instruireGemobalanță pentru pisici și câini - instruire
Kobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisiciKobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Vitam - complex pentru animale, instrucțiuni de utilizareVitam - complex pentru animale, instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Liarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizareLiarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Prepararea nucleopeptidelor: instrucțiuni de utilizarePrepararea nucleopeptidelor: instrucțiuni de utilizare
» » Eleonov pentru animalele din medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
© 2021 amigdas.com