amigdas.com

Papagalii sunt inseparabili: trăsături ale speciei, îngrijire și conținut

Papagalii sunt inseparabile de îngrijire și de conținutCei mai mulți oameni din întreaga lume sunt pasionați de papagali. Unii le conțin pentru suflet, alții pentru a fi mai aproape de natură. Oamenii îi învață pe păsări să vorbească, să facă diverse acțiuni asupra echipei. Pentru locuitorii din mediul urban, această distracție vă ajută să vă distrați de la a lucra în clădiri de birouri înfundate și de a învăța să vă bucurați de viață. O atenție deosebită în rândul iubitorilor de păsări domestice este cauzată de papagalii inseparabili, deoarece conținutul lor nu necesită mari eforturi.

Papagalii sunt îndrăgostiți

Caracteristicile punctului de vedere

Papagalii de acest fel sunt inseparabili - este foarte vizualizat cu pene printre păsările din casă. De la alți reprezentanți papagali, ei se disting printr-un corp ciudat, cu un penaj strălucitor. Parohii de colorat pot fi o varietate de culori, cum ar fi: verde, albastru, roz, roșu, galben, verde. Ciocul acestor papagali este gros și curbat. Culoarea ciocului depinde de specia căreia îi aparține papagalul și poate fi galben deschis sau roșu. Prin mărimea lor, infernalii sunt ca niște vrăbii sau șuvițe. Lungimea papagalilor este de 10-17 cm, aripile sunt de aproximativ 4 cm, iar lungimea cozii este de 6 cm. Greutatea acestor păsări este de asemenea mică și se ridică la 40-60 g.

Picioarele acestor papagali mic, dar în ciuda acestui fapt păsările sunt foarte agile și agile. Din numele se poate concluziona că papagalii preferă să trăiască în perechi și sunt foarte atașați unul de celălalt. Dar, de asemenea, ei pot trăi separat, iar în cazul morții unuia dintre papagali, al doilea își continuă viața.

Tipuri de paraziți papagali

Există 9 tipuri:

 • Păsărică mascatăcamuflat. Habitat: Tanzania și Kenya. Capul este negru, iar reprezentanții sexului feminin sunt mai maro. Burta, spatele, aripile și coada au pene de culoare verde, iar totul este colorat în culoarea portocalie. În zona oculară din jurul circumferinței, papagalii au zone goale cu o piele albă. Aceste păsări se disting printr-un cioc roșu luminos.
 • Cu capul gri. Penele de papagal sunt verzi, cu excepția unor zone. La femele, zona pieptului, capului și gâtului este verde sau gri, cu o nuanță verde. La bărbați, aceste părți ale corpului au pene gri deschis. La reprezentanții unui bărbat griul ciocului și un iris de ochi maro. Suprafața spatelui și aripilor masculilor și femelelor de culoare verde închis. Partea inferioară este formată din pene, vopsite în culoarea verde.
 • Rozovoschoky. Această specie este cea mai populară pentru păstrarea unei case. Diferă culoarea verde strălucitor în tot corpul, cu excepția spatelui, care are o nuanță albastră. Și, de asemenea, în colorare există o tranziție lină de la roz în gât la roșu în frunte. Ciocul are o culoare deschisă. Bărbații sunt puțin mai mici decât femelele și mai luminoase.
 • cu fața roșie Lovebird. Cele mai multe pene sunt verzi. Zona gâtului, obrajilor, frunții și occiputului are o culoare portocalie strălucitoare. Aripile din interior sunt vopsite în negru. La femele, penele sunt în cea mai mare parte colorate verde gălbui.
 • Chernoschoky Lovebird. Înfățișarea seamănă cu o mască indivizibilă, cu excepția unei dimensiuni mai mici și a unui cap de culoare gri. Și, de asemenea, partea superioară a sânului este vopsită în culoarea roșu-portocalie, iar zona superioară a coapsei este verde.
 • LovebirdNegru Wing. Reprezentanții acestei specii au cele mai mari dimensiuni, egale cu 17 cm. Papagalul este acoperit cu culoarea verde-erbacee, cu excepția penei roșii aprinse pe frunte, cioc și lângă ochi. Femelele și puii mici diferă în funcție de culoare față de bărbați. Capul masculilor, spre deosebire de femele, este acoperit cu un penaj roșu, și nu cu cele verzi. Partea inferioară a aripii, precum și vârful acesteia, sunt vopsite în negru.
 • Lovebird Liliana. Reprezentanții acestei specii locuiesc în partea de nord a Mozambicului, în sudul Tanzaniei, în Malawi, precum și în estul Zambiei. Această specie este similară cu inseparatorii roz-obraznici, dar partea din față a capului și a gâtului în culoare seamănă cu fructele de căpșuni coapte. Ciocul este roșu și se pare că ochelarii albi sunt pe ochii lor. Plumage shimmers frumos, datorită tranziții netede de la verde la galben.
 • gulerat. Habitatul este Africa Centrală, Nigeria și Liberia. Penajul este verde. Acest tip se distinge prin prezența unui guler de culoare portocalie pe gâtul unei culori negre. Sânul are culoarea galbenă, iar tadpolul are o nuanță ultramarină frumoasă. O trăsătură distinctivă a acestei specii de papagali este ciocul de culoare neagră.
 • Lovebird pescuitor. Această specie este adesea crescută și ținută acasă. Întregul corp al papagalului este verde. Excepția este numai capul, vopsit într-o culoare galben-portocaliu și nadhvoste, care diferă în penajul albastru. Ciocul de papagali este roșu.

Stilul de viață în sălbăticie

În habitatul lor natural, în special în Africa și în Madagascar, papagalii trăiesc în grupuri mici. Păsările le place să rămână aproape de apă. Când zboară, papagalii publică țipete capricioase, clare, zboară cu viteză mare. În nutriția de papagali, sunt incluse atât alimentele vegetale sub formă de boabe mici, cât și semințele diverse, iar animalul este sub formă de larve și bug-uri mici.

Papagalii iubesc iubitorii rezolva în goluri sau în spațiile dintre rădăcinile copacilor. Papagalii nu au de gând să trăiască în cuiburile gata de alte păsări, cum ar fi eroiul și barza. Femelele construiesc case si incuba oua. Bărbații sunt responsabili pentru hrănirea femelelor și a puilor care au ieșit la grămadă. Așezați papagalii de sex feminin de la 4 la 6 ouă, din care după aproximativ 3 săptămâni de incubație pui.

Nerazraluchniki îngrijire și

Cu îngrijire și întreținere corespunzătoare a papagalilor, infertilă într-o cușcă poate trăi până la 20 de ani. Îngrijirea nu necesită mult efort, pentru că aceste păsări sunt nemaipomenite chiar și la compoziția hranei pentru animale. Într-o cușcă, păsările se împotmolește numai cu aspectul lor. Cu alte păsări, papagalii se comportă foarte agresiv și sunt capabili chiar să ucidă pene de dimensiuni mai mari.

Dacă vă decideți să aveți paraziți papagali, ar trebui să știți câțiva caracteristici:

Camera

Camera în care se presupune că trebuie păstrate papagalii trebuie să fie luminată, caldă, fără curenți și, de asemenea, cu o bună ventilație. În mediul urban, păsările sunt adesea ținute în apartamentele lor. Papagalii sunt, de asemenea, ținute în curtea din spate, unde în timpul verii papagalii pot fi ținute în aer liber, iar iarna în cameră.

celulă

celulăO atenție deosebită trebuie acordată celulei, care ar trebui să fie din metal și preferabil nichelat. Puteți alege celule de tip combinat, care constau din elemente din lemn și fier. Aceste celule sunt mai ieftine, dar au o durată scurtă de viață și pot deveni, de asemenea, un teren de reproducere pentru paraziți care amenință viața de papagali. Celulele pot fi, de asemenea, fabricate din materiale sintetice. Această locuință are un aspect frumos și igienică, dar se teme de temperatură ridicată.

Celula ideală pentru reproducerea acestei specii de papagali este o formă dreptunghiulară cu un acoperiș plat. Datorită acestei forme, celulele pot fi stivuite unul peste celălalt și, de asemenea, ușor de curățat. Dacă alegeți o locuință pentru papagalii de formă rotundă sau poliedrică, atunci lăsarea și curățarea vor cauza dificultăți, ca urmare a paraziților care pot intra în noroi.

Echipamente pentru cuști

În celule, trebuie să existe o fundație proeminentă, datorită faptului că această curățare se va transforma într-o sarcină ușoară. Paletul este mai bine să alegeți metal sau aluminiu, decât lemn. Acest lucru va crește durata de viață a acestuia, deoarece placajul va putrezirea rapidă de la apă, care este pulverizată de papagali.

Într-o cușcă este necesar așezați bibanul în diametru de aproximativ 1,5-2 cm, astfel încât degetele papagalului nu îl pot îmbrățișa complet. Cel mai bine este să alegeți drept, făcut din copaci foioase. Dacă crengile au fost aduse dintr-un parc sau o pădure, atunci înainte de a le pune într-o cușcă, trebuie să treci apă fiartă pentru a elimina posibilele paraziți. Tăvile de plastic nu funcționează, deoarece vor dăuna sănătății papagalilor sub formă de grămezi pe picioare.

Partea de jos a cuștii pentru papagaliUn echipament important pentru cușcă va fi un jgheab și un băutor. Punerea lor lângă el nu este recomandată, deoarece apa poate uda și strica alimentul uscat. Ambele nu se recomandă să fie plasate direct sub coloane, în caz contrar, așternutul de pasăre poate ajunge în furaj sau în apă. Pentru jgheab și castron pot fi folosite recipiente speciale sau borcane de sticlă obișnuite.

fund Celulele trebuie căptușite cu rumeguș sau cu un strat de nisip fluvial purificat. În nici un caz nu ar trebui să se folosească ziarele, deoarece vopselele aplicate acestora sunt foarte dăunătoare pentru păsări. Nu este de dorit să folosiți hârtie obișnuită de scris.

Unde să pună cușca?

Cusca trebuie plasată la nivelul ochilor și, de preferință, lângă perete, astfel încât păsările să se simtă în siguranță. Cusca trebuie să fie departe de diferite aparate electrice, deoarece radiația lor poate dăuna păsărilor.

Menținerea unui mod de viață sănătos:

 • vis. Pentru a vă asigura un somn sănătos și confortabil pentru parakeets, trebuie să știți câteva caracteristici. În întuneric, acoperiți cușca cu o cârpă. Acest lucru va asigura un somn sanatos, deoarece papagalii nu se vor teme de faruri, de la trecerea masinilor si a altor surse luminoase. Dacă papagalul noaptea și ceva este speriat și se comportă neliniștit, trebuie să porniți luminile, să îndepărtați țesutul și să așteptați până când pasărea se simte în siguranță. Durata somnului la papagali în vară este de aproximativ 10 ore, iar iarna crește la 12 ore.
 • solar baie. Papagalii au nevoie pentru a face plajă pentru a produce vitamina D. Pentru a asigura o plajă corectă este necesară pentru a acoperi o parte a țesutului celular, în cazul în care pasărea a fost capabil să se răcească off în umbră. În cazul în care celula este in aer liber in timpul bai de soare, este necesar pentru a proteja papagalul de pe stradă de păsări, ceea ce poate duce la contaminarea.
 • Baieti in dragostebaie. Papagalii preferă să înoate foarte mult, însă nu uitați că încăperea în care păsările să ia proceduri de apă ar trebui să fie caldă și fără curenți.
 • Sursă de alimentare. Principala hrană pentru bebelușii indieni este un amestec de boabe în cantitate de 3 linguri. Alimentele ar trebui să nu conțină praf și impurități nedorite. În dieta de papagali ar trebui să includă legume și fructe sub formă de șters. Acestea trebuie să fie frecate cu un răzuit grosier și să fie atârnate în haine pe clothespin. Terci de cereale utile din hrisca, orez, fierte pe apa fara zahar si sare. În porridge gata, puteți adăuga piure de fructe în cantități mici. Și, de asemenea, puteți include în legumele de leguminoase, care sunt o sursă excelentă de proteine ​​pentru păsări. Dar înainte de a da fasolea pasărei, trebuie să fie pregătite cu grijă. Pentru a face acest lucru, acestea sunt înmuiate de mai multe ori în apă și fierte timp de cel puțin o oră. În dieta de papagali ar trebui să fie prezente verdeață, care conține un număr mare de minerale, fibre, precum și vitamine. În aceste scopuri, frunzele de spanac, urzică sau salată sunt potrivite.

Reproducerea păpușilor

Dacă proprietarul dorește să-și înmulțească papagalii la domiciliu, atunci ar trebui să știe ce specie este cea mai potrivită pentru acest scop. Pentru reproducere este cea mai potrivită pentru papagalii roz-obraznici, Fisher, mascată și infernală mai puțin potrivită.

Pentru a reproduce cu succes papagalii este necesar:

 1. Corect alegeți o pereche.
 2. Oferiți o atenție deosebită.
 3. Pentru a arăta o atenție specială pentru papagal atunci când puii sunt de incubație.

Bolile posibile

Cu îngrijire și asigurarea tuturor condițiilor, papagali rareori se îmbolnăvesc. Dar dacă hrăniți păsările cu alimente de slabă calitate, puteți avea o otrăvire a păsărilor. Dacă nu curățați cuștile, paraziții se pot infecta. O proiecție sau o cameră rece va duce la răceală. Camera fără ventilație va cauza intoxicații cu substanțe toxice. La supraproducție și la întreținerea constantă a unui papagal într-o cușcă, poate apărea obezitatea.

Este destul de dificil să vindeci un papagal și orice boală duce adesea la moartea sa, pentru a preveni astfel de situații, este necesar să se asigure o îngrijire corespunzătoare a păsărilor și să se creeze toate condițiile pentru o existență confortabilă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Ce fac papagalii la domiciliuCe fac papagalii la domiciliu
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Cum de a determina sexul unui papagal ondulatCum de a determina sexul unui papagal ondulat
Parrot Cockatoo: o pasăre frumoasă, prieten și prietenParrot Cockatoo: o pasăre frumoasă, prieten și prieten
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
» » Papagalii sunt inseparabili: trăsături ale speciei, îngrijire și conținut
© 2021 amigdas.com