amigdas.com

Punctul de topire al staniu și plumb

Topirea la domiciliuUnul dintre cele mai comune metale din lume poate fi numit staniu. Acesta a fost folosit de fierari de mai multe secole pentru a produce o varietate de lucruri. Chiar și înainte de apariția industriei metalurgice, fierarii știau la ce temperatură se topea cositorul, ce proprietăți fizice și chimice le posedă. Un punct important este faptul că aliajul de staniu și cupru poate fi considerat prima manifestare a dezvoltării metalurgiei ca industrie separată. Prima conexiune artificială artificială a depins în mare măsură de temperatura de topire suficient de scăzută a metalelor care sunt unite.

Pregătirea și aplicarea

Mulți se întreabă la ce temperaturi se topește bismutul de staniuÎn forma sa pură, elementul în cauză nu are loc. Este o parte a casiteritei sub forma unui oxid. Cu multe secole în urmă acest metal a fost exploatat în mine deschise, dar astăzi asemenea depozite nu sunt practic dezvoltate. Pentru a obține staniu, minereul este purificat. Concentrația elementului este de 1%. Pentru a obține un kilogram de metal în cauză, este necesar să procesați aproximativ un centar de minereu.

Punctul de topire a plumbului și a staniu este relativ scăzut, care determină posibilitatea utilizării acestor materiale la domiciliu în momentul lipirii. Metalele sunt vândute sub forma unei tije mici.

Faptul că punctul de topire a staniu și plumb este aproximativ același determină amestecarea acestor elemente pentru a produce un aliaj cu performanțe mai atractive. În plus, argintul, cuprul și alte elemente pot fi adăugate la staniu.

Turnarea metalului

În staniu, punctul de topire depinde în multe privințe de existența impurităților. Temperatura la care metalul devine plastic sau lichid poate varia între 145 și 250 de grade Celsius, în funcție de compoziție. Dacă este necesar, este posibil să se topească o cantitate mare de metal pentru ao umple într-o matriță.

Atunci când alegeți un material pentru crearea unui formular, se iau în considerare următoarele puncte:

  1. În combinație cu staniu, metalele pure obțin proprietăți îmbunătățiteStructura nu trebuie umezită cu staniu lichid. În caz contrar, formularul își poate schimba dimensiunea.
  2. Materialul folosit trebuie să reziste expunerii la temperaturi de cel puțin 250 de grade Celsius. În caz contrar, după turnarea matriței se va pierde performanța de bază.

Ar trebui să se țină seama de faptul că în forma lichidă, metalul în cauză poate fi oxidat la contactul cu aerul. Solidul, pe de altă parte, are o rezistență crescută la coroziunea oxigenului.

O distribuție destul de mare în ingineria electrică a primit un aliaj cu trei componente, baza căruia a condus. Tin și argint pot fi folosite ca și componente suplimentare. În producerea unui astfel de aliaj, se acordă atenție faptului că concentrația metalului nu trebuie să fie mai mică de 95%. Cu această versiune a combinației de substanțe, punctul de topire este de aproximativ 220 de grade Celsius.

Fabricarea de lipit

Pentru a îmbunătăți performanțele lipitorului, se adaugă o mică cantitate de antimoniu la compoziția sa. O versiune similară a lipitorului este utilizată pentru lipirea diverselor componente radio, în special ariilor critice.

Atunci când alegeți un lipitor, trebuie acordată atenție aliajului cu argint în compoziție. Calitățile sale operaționale pot fi numite:

  1. Creste considerabil durata de viata. Datorită structurii de argint devine mai stabilă în procesul de oxidare.
  2. Prin creșterea concentrației de argint, devine posibilă utilizarea lipitului pentru fabricarea diferitelor părți ale echipamentelor industriale. Cu toate acestea, argintul crește semnificativ costul aliajului, precum și produsul fabricat. De aceea aliajele cu o concentrație mare de argint sunt folosite pentru a face detalii importante.

Adăugarea de zinc, dar aceste aliaje sunt mai puțin populare. Acest lucru se datorează activității chimice destul de ridicate a zincului. Datorită interacțiunii cu mediul, un astfel de aliaj se prăbușește rapid. Pe baza unui amestec care conține zinc, se produc paste rapide de lipit, care au o durată de viață relativ scurtă. Punctul de topire în acest caz este de 200 de grade Celsius.

Timp de mulți ani, staniu pur a fost de asemenea utilizat ca un material de lipit semiconductor. Punctul de topire al acestui element în forma sa pură este de 240 de grade Celsius. Ele sunt utilizate exclusiv în industrie, care este asociat cu costuri ridicate. În forma sa pură, datorită creșterii semnificative a temperaturii, structura de staniu este reconstituită, pe suprafață apar pete negre, ceea ce indică o deteriorare semnificativă a calităților de bază.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
La ce temperatura se topeste cuprul, topindLa ce temperatura se topeste cuprul, topind
Punctul de topire al metalului în gradePunctul de topire al metalului în grade
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Bronz: compoziția aliajului, proprietățile și aplicareaBronz: compoziția aliajului, proprietățile și aplicarea
Temperatura și caracteristicile de topire ale plumbuluiTemperatura și caracteristicile de topire ale plumbului
Producerea și utilizarea aliajului de cupru și zincProducerea și utilizarea aliajului de cupru și zinc
Caracteristicile de lipire moale dupa 61Caracteristicile de lipire moale dupa 61
Procesul de topire a argintului la domiciliuProcesul de topire a argintului la domiciliu
Punctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metaluluiPunctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metalului
Cupru metalic: descrierea elementului, proprietățile și aplicațiaCupru metalic: descrierea elementului, proprietățile și aplicația
» » Punctul de topire al staniu și plumb
© 2021 amigdas.com