amigdas.com

Tungsten: producție și aplicare

Tungsten: aplicareÎn ultimii ani, tungstenul a câștigat popularitate largă, deoarece este adesea utilizat în producția de produse rezistente la căldură, care vor fi supuse în plus unor solicitări semnificative.

Tungstenul este un metal care se topește la o temperatură de 3380 grade Celsius. Cele mai semnificative proprietăți ale materialului includ densitatea, coeficientul de dilatare liniară și rezistența electrică.

Tungstenul din tungsten se obține la fabricarea aliajului în sine și, prin urmare, este considerat produs semifinit. Materialul este utilizat la asamblarea cuptoarelor rezistente la căldură, de exemplu, pentru gătit oțeluri cu rezistență ridicată și tot felul de piese din acestea. Produsul este caracterizat printr-o structură poroasă și un nivel ridicat de stabilitate. O bară de tungsten este produsă prin încălzirea unei cantități mari de hidrogen.

Caracteristicile de producție

Procesul de producție constă în două etape:

  1. wolfram tijeÎncălzirea materialului într-un mediu de hidrogen. Această procedură mărește puterea viitorului produs. Hidrogenul are în același timp o valoare uriașă, deoarece ajută la evitarea oxidării produsului. Materialul din această etapă se află în interiorul cuptorului timp de aproximativ 30-40 de minute.
  2. Apoi, tungstenul este trimis într-un magazin rece, în care este răcit cu apă. Apoi urmează procedura de răcire cu hidrogen uscat.

Această schemă permite nu numai îmbunătățirea aspectului produsului și asigurarea structurii sale poroase, ci și refacerea filmului pe suprafața materialului.

Sudarea unui bloc de wolfram

Articolul de sudare este plasat între o pereche de contacte. Apoi este răcit de apă și un curent electric trece prin structura, care inițiază procedura de topire. În acest scop, transformator. În producția pe scară largă se utilizează generatoare.

Dacă se produce un butoi de tungsten mare, atunci se folosește o astfel de tehnică de gătit ca și fesa. Acest lucru duce la o cantitate mică de deșeuri, iar lucrarea în sine va fi foarte calitativă. Cu toate acestea, totul depinde de nivelul de densitate al materialului disponibil. Cu cât este mai mică această cifră, cu atât este mai greu să procesăm metalul.

forjare produse

Această procedură implică o bară pre-sudată. Prelucrarea nu este posibilă la temperatura camerei, deoarece acest tip de metal este extrem de fragil în asemenea condiții. O astfel de deformare ar trebui să se facă la o temperatură de aproximativ 1300 de grade Celsius. Această procedură are loc pe o mașină de forjare rotativă, când materialul devine foarte plastic.

Există mai multe varietăți de tungsten, care diferă în dimensiunile structurii cristaline a barei. De asemenea, este de dorit să știți cu ce clasă de metal trebuie să vă ocupați, deoarece majoritatea pagubelor semnificative apar deoarece bara a fost procesată incorect sau insuficient. Cristalele mari, de regulă, se află la suprafață, particule mai mici sunt situate în centru. Această diferență de dimensiune în timpul procesului de forjare se manifestă ca niște fisuri, care distrug și distrug treptat produsul.

Pentru a evita acest lucru, este mai bine să utilizați bare dreptunghiulare, mai degrabă decât pătrate. Datorită forfecării bilaterale a produsului, caracteristicile sale de rezistență sunt îmbunătățite.

Produse din tungsten

Desenul, laminarea și forjarea personalului se realizează numai la temperaturi ridicate. Fiecare procedură de tratare necesită un anumit regim de temperatură. Următoarele produse sunt fabricate din tungsten:

  • Apăsarea grămelor de pulbere în formeelectrozi;
  • baruri.

Electrozii de tungsten nu se topesc, deoarece sunt adesea utilizați pentru sudarea metalelor și a oțelurilor de înaltă calitate. Cu ajutorul lor puteți obține o cusătură fiabilă și de înaltă calitate. În plus, dintr-un astfel de fir, se fac spirale pentru becuri și termocupluri. Barele acestui metal sunt considerate cele mai comune produse de tungsten.

Stivele sunt cele mai obișnuite materii prime pentru producția lor. Pentru a produce o tijă din tungsten, este procesată cu un dispozitiv rotativ special. Aliajul este prelucrat la o temperatură ridicată, deoarece materialul realizat la temperatura camerei este caracterizat printr-o structură extrem de fragilă.

În plus, o serie de etape de prelucrare a wolframului.

  1. În prima etapă, diametrul barelor de tungsten nu depășește 7 mm. Lungimea talonului de geam a fost de 10 - 15 cm. Temperatura utilizată în această etapă este de 1500 de grade. Molibdenul este folosit ca încălzitor.
  2. A doua etapă produce un diametru de 4,2 mm. Indicatoarele de temperatură sunt reduse la 1300 de grade.
  3. Etapa finală implică obținerea unui diametru de 2,75 mm.

Tijele de tungsten diferă și marchează. Cele mai elementare: VL, VT, HF, VI și VA, materiale VI, VL, VT produse la cea mai înaltă temperatură. Ca materie primă se utilizează lingouri de tungsten, care se obțin prin topire. Lucrările la cald nu se efectuează, deoarece lingourile de tungsten includ cristale grosiere, iar tratamentul la temperaturi ridicate va provoca crăparea lor. În schimb, lingourile sunt presate.

Este imposibil să procesăm tungsten la domiciliu, dar costul este destul de accesibil. Cumpărați produse din acest metal este foarte profitabilă și convenabilă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Foi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicațiiFoi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicații
Temperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialuluiTemperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialului
Oțel austenitic: caracteristici și caracteristiciOțel austenitic: caracteristici și caracteristici
Oțeluri de unelte: grade carbon și aliajeOțeluri de unelte: grade carbon și aliaje
Lămpi cu halogenuri metalice (mgl): caracteristicile dispozitivuluiLămpi cu halogenuri metalice (mgl): caracteristicile dispozitivului
Tungsten electrod sudare și clasificarea materialelorTungsten electrod sudare și clasificarea materialelor
Taierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicareTaierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicare
Caracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecțieCaracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecție
Caracteristici de sudare a tantalului și molibdenuluiCaracteristici de sudare a tantalului și molibdenului
» » Tungsten: producție și aplicare
© 2021 amigdas.com