amigdas.com

Electrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertor

Electrozi pentru sudareProcesul de sudare este destul de nesigur, deci este important să folosiți echipament de calitate și dovedit. Invertor de sudare - modern și, probabil, unul dintre cele mai bune tipuri de mașini de sudat. Simplitatea de a lucra cu ei este unul dintre principalele avantaje ale invertoarelor de uz casnic, care au primit o iubire rezonabilă și meritată a maeștrilor.

Selectarea mașinii de sudură

Pentru alegerea corectă este necesar să se poată citi marcajele acceptate, aceștia vor spune cumpărătorului ce tip de muncă produce acest dispozitiv:

 • Electrozi pentru inventarMarcarea MMA înseamnă că dispozitivul funcționează pe electrozi în modul de sudare cu arc.
 • Marcările MIG sau MAG desemnează un invertor-semiautomat, unde se utilizează sârmă în loc de electrozi. Pentru regimul de sudare în modul semiautomat, este necesar un dioxid de carbon din cilindri.
 • Marcarea TIG în mașinile de sudura cu argon, utilizate în principal în producția de produse complexe din metale în întreprinderi.
 • Marcajul CUT indică faptul că aparatul poate produce tăierea cu plasmă a metalului

Invertoarele MMA sunt o soluție excelentă și practic unică atunci când vine vorba de alegerea mașinilor de sudură pentru case, cabane, lucrări periodice mici.

Modelele invertoarelor de producători bine cunoscute, cum ar fi Resanta 190 - sunt mașini de sudura destul de bugetare, fiabile și ușor de utilizat, sunt ușor de manevrat chiar și pentru începători, vă permit să obțineți rapid cusături de calitate.

Alte semne sugerează că dispozitivele sunt utilizate în scopuri industriale mai grave.

O caracteristică a mașinilor de sudură invertor este formarea unei tensiuni alternative. Ele sunt utilizate pentru sudarea prin arc prin topire. Curentul la îmbinarea sudată este alimentat prin tije metalice așa-numitele electrozi.

Clasificarea electrozilor

Alegerea electrozilor prezentați în magazine este foarte largă, începând cu producătorul și terminând cu prețurile. Luați în considerare modul în care acestea diferă.

Electrozii sunt împărțiți în:

 • topire, utilizată în sudură cu arc;
 • Non-topire, potrivit pentru sudarea cu argon.

Există electrozi pentru:

 • compoziția acoperirii sau a acoperirii;
 • materialul de masă care trebuie sudat;
 • diametru.

Tipuri de electroziLa sudare, miezul începe să se topească, care este însoțit de arderea și topirea acoperirii, care trece într-o stare gazoasă. Acest gaz nu permite intrarea oxigenului, iar partea topită se extinde peste metal, suplimentând protecția.

De aceea nu trebuie să permiteți apariția de cipuri la suprafață. În procesul de sudare, carcasa deteriorată va duce la o încălzire neuniformă, ceea ce va avea un efect negativ asupra calității cusăturii.

Există 4 tipuri de acoperire:

 • de bază;
 • acru;
 • rutil;
 • celuloză.

Electrozi pentru mașini de sudurăSe folosesc cel mai adesea electrozi cu acoperiri din primele două tipuri.

Dintre cele principale, SSSI 13/55 este de obicei ales. Sudurile sunt realizate din înaltă calitate, duritate excelentă, plastic și durabil. La instalarea structurilor critice cu condiții de funcționare dure, acestea sunt electrozii optimi pentru sudarea invertorului.

Atenție vă rog! În cazul în care stratul de acoperire nu este suficient de uscat, îmbinările pieselor au urme de rugină, insuficient degresate sau există o contaminare, atunci cusătura sudată poate deveni poroasă. Lucrul trebuie făcut numai cu un curent constant, polaritatea trebuie inversată.

Luați în considerare cel de-al doilea tip de acoperire cu electrozi pentru sudarea cu invertor de tip rutil. Producătorul tradițional MR-3 este utilizat pentru conectarea oțelului cu conținut redus de carbon. Ele se disting prin arderea stabilă a arcului, în timp ce curentul poate fi fie constant, fie variabil. La sudare, materialul nu este pulverizat, iar cusăturile pot fi atât orizontale cât și verticale. Zgura este ușor separată. Rugurile și murdăria nu interferează cu sudarea, iar calitatea cusăturii nu este afectată.

Marci renumite

Ce tipuri de electrozi sunt cele mai bune pentru gătitul invertorului? Uscat, fara daune. Păstrați-le într-un loc uscat, fără a permite deformarea tijelor, atunci când se utilizează, aceasta va evita lipirea electrodului pe metal în timpul funcționării.

Următoarele mărci de electrozi invertori sunt utilizați cel mai frecvent:

 • Pentru ce sunt folosite electrozi?MR-3, SSSI 13/55, OZS-4 conectează oțelurile din aliaj de carbon cu conținut redus de aliere, sunt utilizate pentru sudarea structurilor critice;
 • CLL-11 este ales pentru sudarea oțelului inoxidabil și a oțelului înalt aliat;
 • OZANA-1 - pentru îmbinarea claselor de aluminiu A0, A3- și OZANA-2 - pentru aliajele AL4, AL9, AL11;
 • Komsomolets-100 - pentru sudarea cuprului și îmbinarea cuprului și a oțelului;
 • OZCH -2 este utilizat pentru aliajele din fontă.

Multe invertoare funcționează cu curent continuu. Există două opțiuni de conectare a polarității: direct și invers.

Cu polaritate directă, greutatea este atașată la plusul invertorului, în plus față de suport. Această metodă de conectare mărește temperatura metalului, se recomandă sudarea pieselor masive și, dacă este necesar, alocarea unei cantități mari de căldură și temperaturi ridicate în timpul procesului.

Metalul subțire și oțelul din aliaj de înaltă calitate sunt sudate mai bine cu polaritate inversă, pentru a nu arde materialul.

Determinarea diametrului necesar

Diametrele electrozilorExperții sudori cred că atunci când se sudizează cu un invertor, nu există o mare diferență între electrozii. Avizul se bazează pe experiența personală a specialiștilor specializați care desfășoară o activitate de un anumit tip, de exemplu sudarea acelorași conducte sau profile. În lucrarea lor cu utilizarea unui invertor, nu sunt impuse cerințe grave pentru geometrie și estetică pe cusătura, prin urmare pot fi utilizate electrozi cu un diametru de până la 2 mm inclusiv.

Parțile cu pereți groși necesită un timp mai lung pentru sudura, astfel încât electrozii au nevoie de mai mult diametru pentru a le suda. Electrozi de sudare cu un diametru mic ard rapid, mai des facandu-i detinatorii.

Pentru a efectua lucrări dificile pe căi lungi, electrozii groși s-au dovedit a fi bine, se pot realiza instalări de structuri ușoare cu lungimi nesemnificative de cusături cu tije de până la 2 mm în diametru. sunt utilizate astfel de electrozi, în special, pentru sudori uz casnic pentru sudarea Resanta invertor 190, de exemplu, atunci când montarea ramele țintă și porți, garduri fabricarea de țevi metalice și tablă profilată.

Diametrul este selectat din grosimea pieselor metalice, dar cu o foaie subțire de metal în limita a 1,5 mm, se utilizează sudură semi-automată sau arc cu arc.

Selectarea curentului necesar

Cum să alegi electrozii potrivițiDe obicei este scris pe ambalajul produsului, dar dacă se pierde, vă puteți orienta după cum urmează: curentul de sudură este setat de la 20 la 30 A pe 1 mm din diametrul electrodului. Dacă diametrul este de 3 mm, valoarea curentului va fluctua între 80-110 A

Dar, de asemenea, trebuie să țineți cont de modul de așezare a cusăturii, de modul în care se potrivește, în mod continuu sau cu un detașament. În primul caz, luați calculele indicatorul de 20 A, cu al doilea 30. În plus față de această recomandare, luați în considerare următoarea listă de criterii de sudare:

 1. Fluiditatea metalului de sudură.
 2. Viteza sudorului la așezarea cusăturii.
 3. Poziția electrodului la sudare, la fel ca în poziția plafonului, curentul fiind redus.

Regimul optim va veni cu practică și experiență. Acordați atenție băii de sudură, indică calitatea modului selectat. Cusătura corectă va fi uniformă dacă baia este umflată de metal: înseamnă fie că arcul este scurt, fie viteza de sudare a fost lentă. În cazul în care o șa formă în baie, cusatura a fost gătit rapid, sau arc a refuzat mai mult decât este necesar.

Electrozii de calitate corespunzători vor permite sudarea oricărui metal la un nivel profesional ridicat chiar și de către proprietarii novici ai invertoarelor de uz casnic ieftin.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătiți oțel inoxidabil acasăCum să gătiți oțel inoxidabil acasă
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Cum se aleg electrozii pentru sudareCum se aleg electrozii pentru sudare
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
» » Electrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertor
© 2021 amigdas.com