amigdas.com

Reguli de selectare a uleiului pentru compresorul pistonului de aer

Alegerea uleiului compresoruluiCompresorul cu piston de aer pentru o perioadă lungă de timp păstrează eficiența atât a componentelor principale cât și a mecanismului mașinii în ansamblul său. Dar din acest motiv, din păcate, nu este suficient doar să cumpărați orice lubrifiant de mașină - atunci când utilizați un ulei de calitate scăzută există un risc imens de depozite de carbon. Și la cel mai negativ rezultat în acest caz va fi aprinderea mașinii. Și, prin urmare, pentru a determina care ulei este turnat în pistonul compresorului și în aer, este necesar să abordăm cu responsabilitate această problemă.

Selectarea lubrifiantului

Viscozitatea uleiuluiPentru a minimiza riscul diferitelor tipuri de probleme, este necesar să se acorde o atenție specială la alegerea lubrifiantului. Inițial, următorii factori vor depinde de calitatea produsului: stabilitatea muncii și durata de viață a mecanismului. Dacă uleiul utilizat este de înaltă calitate, funcționarea mecanismului va fi suficient de stabilă fără apariția unor surprize neplăcute.

Utilizați ulei de compresor pentru compresoare cu piston care aveți nevoie de ceea ce este recomandat direct de producător - unitățile de aer au cerințe ridicate pentru fluidul turnat în interior.

  1. Viscozitatea uleiului. Un indicator special, valoarea sa minimă este de șapte unități. Trebuie să se țină cont de faptul că datorită acesteia, cele mai multe părți sunt lubrifiate, așa că ar trebui să se potrivească bine cu ele.
  2. Temperatura de funcționare. În primul rând, depinde de sezonalitatea utilizării uleiului și de caracteristicile compresorului utilizat. De obicei, produsul este înlocuit cu debutul unui nou sezon. Când se selectează un instrument universal, cel nou este turnat în timpul întreținerii la sfârșitul performanței specificate a motorului.

Reguli de bază pentru schimbarea uleiului

Lubrifierea mașinii este utilizată numai în caz de urgență. Conform caracteristicilor tehnice, este absolut inadecvat pentru agregatele de aer și poate dăuna componentelor sale.

Reguli pentru înlocuirea uleiului cu pistoaneAproape toți producătorii din cartea de întreținere prescriu cerințele și recomandările necesare cu privire la produsul care este turnat în compresor. Dar, din păcate, unele caracteristici importante în ea nu sunt indicate.

Trebuie reținut faptul că compresoarele cu piston nu au un sistem individual de lubrifiere, iar lubrifierea are loc prin captarea cantității necesare de ulei direct din carter. Prin urmare, lichidul selectat din unitatea de piston trebuie să fie turnat puțin mai mult decât acest nivel. Dacă aveți nevoie de o schimbare a lubrifiantului în compresorul unui astfel de plan, mai întâi trebuie să spălați întregul recipient. Este vărsat ulei foarte vâscos și unitatea este pornită timp de 15 minute. Apoi, înclinați capul pistonului și lichidul este îndepărtat.

Este strict interzisă amestecarea diferitelor tipuri de uleiuri! Indiferent de deteriorarea unității, este necesar să se umple exclusiv materiale proaspete și de înaltă calitate.

Scurtă descriere a produselor producătorilor diferiți

Uleiul pentru compresoare este un material specific utilizat exclusiv pentru aplicații cu profil îngust. Producătorii insistă asupra utilizării materialelor de înaltă calitate și certificate pentru a obține performanțe maxime. Dintre lichidele necostisitoare, dar în același timp de calitate, sunt următoarele.

  • Ariane K-12. Este mineral și este utilizat în unități de presiune medie sau înaltă, în diverse mecanisme, care necesită utilizarea unui produs cu o cantitate minimă de sulf (0,3). Viscozitatea 11 - 14, temperatura de îngroșare este de aproximativ 25 de grade.
  • Ulei mineral pentru compresoarele de aerulei B. P. Enersyn GCS-180. Este un produs exclusiv sintetic și nu se combină cu minerale. Acesta a fost dezvoltat exclusiv pentru unitățile cu piston cu contact direct cu gaz. Acest produs conține diverși inhibitori de oxidare, care îi dau nu numai stabilitate la temperaturi ridicate, ci și capacitatea de a suprima componentele corosive ale mecanismului.
  • Ariane KS-19 este un mineral, și este utilizat în unități de piston de presiune ridicată sau de presiune medie. Este produsă din țiței parafinic prin metoda purificării selective. Viscozitatea variază de la 18 la 22, iar temperatura de îngroșare este de -15 grade.
  • Mobil Rarus 429 - Ideal pentru diverse compresoare de aer. Un nivel ridicat de purificare garantează o vâscozitate scăzută și o temperatură de aprindere. Acest produs are o valoare minimă de formări de cocs. Prin urmare, detaliile pentru o perioadă lungă păstrează performanțe ridicate.
  • Ariane K-28 pot fi utilizate în diverse unități de aer. Este mineral și este fabricat din ulei cu o cantitate mică de sulf. Viscozitatea este de aproximativ 26-30, absența completă a diferiților aditivi, dar se îngroațește la o temperatură de aproximativ -10 grade.
  • VDL 100 Fubag Este conceput pentru unitățile cu piston de aer ale firmei "Fubag", este compatibil cu unitățile altor companii. Compoziția include o varietate de aditivi care împiedică oxidarea la temperatura de funcționare și formarea de arsuri pe componentele mecanismului.
  • KM100 Encore 40612 este un produs semisintetic și este utilizat numai într-o unitate de aer cu piston. Un nivel scăzut de evaporare asigură o economie bună a consumului produsului. Indicatorii de înaltă performanță permit lucrul la un nivel suficient de scăzut (-30). În timpul supraîncărcării mașinii, componentele mașinii sunt stocate fără nici un fel de deteriorare.
  • REZOIL COMPRESOR Rezer Este folosit pentru funcționarea stabilă a diferitelor compresoare de aer. Aditivii speciali incluși în compoziție minimizează formarea depunerilor de carbon pe părțile mecanismului.

Aplicarea tehnologiei conduce la costurile materiale ale menținerii acesteia într-o stare funcțională. Și trebuie să utilizați nu numai ulei de înaltă calitate, ci și să monitorizați nivelul său și să îl completați în timp. Siguranța la foc nu este singurul loc și depinde direct de produsul care va fi turnat în mecanism. Pentru a minimiza diferitele situații neprevăzute la locul de muncă, ar trebui utilizate numai materiale certificate certificate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Selectarea rulmenților după dimensiuneSelectarea rulmenților după dimensiune
Compresor pentru frigider: tipuri și principiu de funcționareCompresor pentru frigider: tipuri și principiu de funcționare
Cum funcționează motorul în patru timpiCum funcționează motorul în patru timpi
Ce petrol să alegeți pentru motoarele în doi timpi?Ce petrol să alegeți pentru motoarele în doi timpi?
Avantajele și dezavantajele compresoarelor silențioase pentru acvariuAvantajele și dezavantajele compresoarelor silențioase pentru acvariu
Compensator de supapă: dispozitiv, scop, tipuriCompensator de supapă: dispozitiv, scop, tipuri
Fabricarea unei pompe de beton prin mâinile propriiFabricarea unei pompe de beton prin mâinile proprii
Efectuați un compresor de aer cu propriile mâiniEfectuați un compresor de aer cu propriile mâini
Mașină de gravat gravat cu controlMașină de gravat gravat cu control
Invertor compresor în frigider: argumente pro și contraInvertor compresor în frigider: argumente pro și contra
» » Reguli de selectare a uleiului pentru compresorul pistonului de aer
© 2021 amigdas.com