amigdas.com

Selectarea comprimatelor de la viermi pentru câini și o listă de medicamente populare

Împotriva viermilorSănătatea animalelor de companie este amenințată la fel de mult ca a noastră, iar uneori intervenția externă este necesară pentru ao menține. În plus față de diferite boli infecțioase, câinii sunt foarte predispuși la invazii helmintice, care sunt cel mai adesea localizate în intestin. Tablete de la viermi pentru câini

trebuie să fie prezent în cabinetul medicului pentru fiecare crescător de câini, chiar dacă animalul este sănătos, deoarece orice problemă este mai bine de prevenit.

Astăzi, medicina veterinară oferă o listă uriașă preparate antihelmintice pentru câini rasele mari și mici, care uneori pun proprietarul animalului într-un capăt înainte de alegere. Numai medicul poate determina exact ce medicament este necesar animalului de companie, dar proprietarii de animale trebuie să fie conștienți de posibilele efecte secundare și contraindicații. Pentru a nu dăuna prietenului tău cu patru picioare, ar trebui să te familiarizezi mai mult cu problema infecției cu viermi și soluția sa.

Diferențele dintre agenții antihelmintici

Medicamentul albendazolMedicina veterinară modernă oferă să cumpere preparate antihelmintice pentru câini greutate diferită, sex și chiar rasă. Toate acestea sunt valoroase din punct de vedere cardinal, dar există o diferență în funcționarea lor? Bineînțeles că există. Unele medicamente pot fi eliberate pe baza unui ingredient activ, care le definește ca analogi, dar majoritatea medicamentelor se bazează pe componente diferite. Acest lucru conduce la faptul că toate acestea afectează un tip de viermi în moduri diferite și, de cele mai multe ori, sunt absolut concepute pentru a lupta numai cu anumite soiuri de paraziți.

Pentru a selecta tablete pentru câini adecvate într-o situație particulară, trebuie să vă familiarizați cu instrucțiunile atașate la medicament. Acolo, producătorii indică întotdeauna compoziția chimică exactă a medicamentului și lista de viermi pe care remedierea ajută la scăderea. Cele mai bune componente disponibile în prezent sunt:

 • albendazol;
 • pyrantel;
 • abamectinul;
 • ivermectină;
 • febantel;
 • prazicuantel;
 • fenbendazol.

Unele dintre aceste substanțe sunt utilizate în mod activ ca parte a medicamentelor antihelmintice și pentru oameni, dar fiecare componentă are drept scop combaterea unui anumit tip de paraziți. Pentru a învinge în mod eficient dăunătorii din corpul unui câine, trebuie să cunoașteți speciile lor exact, dar uneori un animal devine infectat cu mai multe tipuri de viermi. În astfel de cazuri, este necesar să se aplice o abordare cuprinzătoare antihelmintic pentru câini, care constă din mai multe componente de spectru diferit de acțiune.

Glystomonnye înseamnă pentru pui

Cum să vă protejați de viermifiecare vindeca viermi pentru câini are anumite limitări în ceea ce privește vârsta animalului, precum și frecvența utilizării acestuia. Pentru a nu face rău animalelor, trebuie respectate cu strictețe normele prescrise. Cel mai adesea pentru animalele de companie mici, vârsta permisă pentru a lua un medicament antihelmintic este de 3 săptămâni. În această perioadă animalele primesc medicamente ca medicamente preventive, fără a aștepta o manifestare strălucitoare a invaziei helmintice, care, la această vârstă, poate duce chiar la moartea catelului. Este important să rețineți că nu este permis ca fiecare medicament să fie utilizat la o vârstă fragedă și este necesar să se cumpere tablete cu o notă specială pentru pui.

În cazul în care un remediu pentru viermi pentru câini nu are nici o recomandare de admitere la o vârstă fragedă, atunci utilizarea acesteia este permisă la animale după ce a ajuns la vârsta de 1,5-2 luni. Ca agent preventiv la câini sub 1 an, comprimatele trebuie aplicate la fiecare 3 luni, deoarece în perioada de creștere activă, animalele sunt cele mai predispuse la infecție. Animalele adulte nu mai sunt atât de active și pot purta procedura fără frică de sănătate cel puțin de două ori pe an. În orice caz, înainte de a cumpăra pastile de la viermi, trebuie să consultați un medic veterinar, deoarece nu toți câinii sunt capabili să răspundă în mod adecvat la anumite ingrediente active.

Pentru proprietarii căței este important să se știe că vaccinarea în timp util a animalelor de companie este o parte integrantă a sănătății lor în viitor, însă este strict interzisă efectuarea acesteia fără formare specifică. Vaccinările sunt permise numai de animale care nu sunt infectate cu paraziți, altfel vaccinul poate dăuna câinelui. Astfel, cu o lună înainte de vaccinarea planificată a catelului, aceasta ar trebui să fie cu siguranță proglistovat.

Lista drogurilor populare

Cele mai populare astăzi tablete de viermi pentru câini sunt vândute practic în fiecare farmacie veterinară într-un acces gratuit. Acestea includ un spectru larg de acțiune, care afectează doar câteva specii de helminți. Substanțele active din tablete sunt capabile să depășească imediat atât adulții, cât și larvele lor, ceea ce asigură sănătatea câinelui cu câteva luni în avans. Cele mai frecvent utilizate dintre ele ar trebui luate în considerare în detaliu.

drontal

evaluareAcest medicament este o tabletă gălbui cu aroma și gustul de carne. Prezența aromei este un avantaj, deoarece procesul de recepție este facilitat, animalele nu au nevoie să împingă drogul cu forța. Drontal plus este un medicament complex, acționează imediat asupra:

 • echinococoză;
 • boala trichocephalus;
 • diphyllobothriasis.

Avantajul este realizat datorită fibantelului și praziquantelului în compoziție. Substanțele paralizează paraziți și apoi distrug cochilia lor protectoare.

Un comprimat de droguri este conceput pentru un câine care cântărește nu mai mult de 10 kg, deci pentru utilizare la cățeluși, medicamentul trebuie împărțit corespunzător. Este important să știți că, uneori, după administrarea Drontal există greață, vărsături și tulburări de scaun la animal.

Principiul de acțiune al dyrofenului este similar cu Drontal, diferența fiind doar în concentrația de substanțe. De aceea, 1 comprimat de medicament trebuie administrat câinilor care cântăresc până la 5 kg.

Remediu francez

Animale de companieCele Milbemaks de droguri sa dovedit a fi un instrument preventiv, precum și un medicament pentru tratarea invaziei existente prin paraziți cu bandă și rotundă. Comprimatele de arome nu au, deci se amestecă pur și simplu în masă de dimineață, se pune pe rădăcina limbii sau se diluează într-o cantitate mică de apă și apoi se injectează în gura animalului.

Fiecare comprimat al medicamentului este destinat unui animal de câine care cântărește 2 kg, deci nu se aplică la rasele mari. Dintre efectele secundare, este rar observat letargia generală și insecuritatea animalului, care în sine trec într-un timp scurt.

Medicamente mai populare

Pratel luptă efectiv împotriva nematodelor și cestodias. Un comprimat este destinat unui câine care cântărește până la 10 kg și poate fi folosit la fiecare 3 luni fără a afecta sănătatea. Acest antihelmint, ca și alții, imobilizează paraziții și apoi distruge cochilia lor protectoare. După aceea, sucul gastric digeră pur și simplu viermi într-un mucus ușor care iese cu o masă de fecale.

Aceeași direcție în pregătirea lui Fehtal, dar principiul muncii sale este diferit. Substanța activă a tabletelor întrerupe metabolismul carbohidrat al paraziților, ceea ce duce la moartea lor inevitabilă. Cursul administrării medicamentului se calculează timp de 3 zile și o singură doză de 1 comprimat la 1,5 kg greutate în viu a câinelui.

Reguli pentru a lua antihelmintic pentru câini

Indiferent de componenta principală a medicamentului, toate medicamentele pentru paraziți trebuie administrate animalului împreună cu masa de dimineață. Dacă nu puteți amesteca pastila direct în mâncare, dar există doar așa că animalul refuză, dar proprietarii trebuie să folosească anumite trucuri. De cele mai multe ori, proprietarii de animale de companie amestecă antihelminticul în tratamentul favorit al animalului de companie sau amestecă pulberea agentului zdrobit cu o cantitate mică de apă. După aceasta, amestecul este injectat într-o seringă fără ac și injectat în gura câinelui. Pentru a obține medicamente în esofag, nu este nevoie să deconectați dinții animalului, trebuie doar să mutați buza. Dacă acest lucru nu ajută, atunci trebuie să căutați ajutor de la un medic veterinar.

Posibil rău

Deoarece medicamentele antihelmintice afectează agresiv paraziții din organism, pot dăuna animalului însuși. Toate efectele secundare ale administrării de comprimate de la viermi se manifestă ca semne de otrăvire alimentară:

 • o tulburare intestinală;
 • letargie;
 • lipsa apetitului;
 • anxietate.

La primele manifestări, spălați imediat esofagul câinelui de la resturile medicamentului și dați-i orice adsorbant. După aceasta, este necesar să se arate animalul medicului veterinar pentru a exclude consecințele mai grave și prescrierea corectă a unui alt medicament pentru paraziți.

Este posibil să fie nevoie de ajutor special în cazul în care paraziții nu se lasă sub formă de mucus, ci formează o încurcătură specială în intestin.

Contraindicațiile privind utilizarea anthelmintelor sunt determinate de vârsta admisibilă a animalului, care este indicată pe ambalajul remedierii. În plus, anthelminthesului i se interzice să ofere cîini în timpul sarcinii și alăptării. Cel mai bine este să dai bani cu 10 zile înainte de împerecherea planificată, atunci riscul pentru descendenți va fi minim. De asemenea, nu puteți utiliza comprimate de la viermi la animalele slabe, bolnavi și câini după operație.

Alternativ la tablete

După cum se știe crescătorilor de câini, nu toate rasele sunt în măsură să tolereze procedura de combatere a paraziților cu ajutorul comprimatelor. Pentru animalele cu digestie deosebit de sensibilă și pui mici, preparatele sub formă de paste, suspensii sau picături sunt mai des folosite. Ele sunt plăcute la gust, sunt convenabile pentru utilizare și, de cele mai multe ori, au componente anthelmintice naturale, cum ar fi uleiul de dovleac. Medicamentele în aceste forme sunt mult mai scumpe decât comprimatele de aceleași mărci, dar sunt excelente pentru câinii cu boli gastro-intestinale.

Mijloacele pentru viermi pentru câini sub formă de picături sunt aplicate prin picurare pe greabănul unui animal. Împiedică infectarea animalelor de companie nu doar cu viermi, ci și cu acarieni, purici, greabăn și așa mai departe. Eficacitatea unui astfel de preparat depinde de minimizarea pătrunderii umidității pe lână. Câinii, tratați cu picături, nu se pot scălda și se pot plimba în ploaie.

concluzie

Pentru a proteja sănătatea animalului de companie, este recomandabil să utilizați medicamentele de la viermi ca agenți preventivi. Cum de a alege corect și în ce formă să alegeți un medicament pentru un anumit câine va ajuta un medic veterinar. Ratele de rasa Elite sunt mai sensibile si au nevoie de o abordare delicata, deci de cele mai multe ori folosesc suspensii si paste. Rânduri mai frecvente de câini, în special rasele mari, pot fi ușor procesate cu tablete populare. Costul lor variază între 30 și 200 de ruble, în funcție de producător și de distribuitor.

Adesea, experții recomandă ca medicamentele alternative să prevină dependența paraziților de ingredientele active, dar este strict interzisă amestecarea acestora.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Asinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizareAsinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Advantix pentru câini Instrucțiuni de utilizare: picăturiAdvantix pentru câini Instrucțiuni de utilizare: picături
Emicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizareEmicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Liarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizareLiarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
» » Selectarea comprimatelor de la viermi pentru câini și o listă de medicamente populare
© 2021 amigdas.com