amigdas.com

Suporturi de auto-ligare: trăsături și avantaje

Cum de a alege sistemul de bretele dreapta pentru a îmbunătăți muscatura?Atunci când o persoană are probleme cu o mușcătură sau dinții ei cresc inegal, singura modalitate eficientă și, cel mai important, fără durere de a elimina un defect este de a instala bretele. Inovația în ortodonție este astăzi o bandă auto-ligantă - un sistem cu multe diferențe și merite în comparație cu sistemul de ligaturi.

Ce este sistemul de auto-ligare?

Stomatologia modernă oferă pacienților săi două variante de bretele: ligatură și auto-ligare, diferite cardinale unele de altele. Principala diferență este că parantezele auto-ligate nu au o ligatura in designul lor - fixarea unei părți a sistemului sub forma unui fir subțire, prin care sunt fixate parantezele (arce) pe dinți. Tocmai datorită lipsei acestui detaliu, a fost posibil să se realizeze că frecarea capselor în canelurile brațelor a scăzut.

În ceea ce privește structura structurii, este aproape identică cu cea din paranteze standard: baza este armăturile înseși și brațele (arce) fixate pe ea, având forma unor plăci dreptunghiulare. Pentru a se asigura că mecanismul este mult mai bine atașat la dinți, suprafața arcilor este făcută sub forma unei texturi ondulate, ceva asemănător cu un protector al roților mașinilor.

Designul de bretele de fixare este mai confortabil pentru pacient și mai eficientSuprafața sistemului are, în exterior, niște caneluri mici, care sunt închise cu un micro-capac. A fost în aceste încuietori se introduce un arc, Oferind efectul dorit, permițând să dați dinții locația corectă.

Datorită faptului că în barele de auto-ligare, arcele se deplasează liber în canelurile din caneluri, Frecarea și tensiunea pe maxilarul pacientului sunt reduse la un nivel minim. Sistemele de închidere cu glisare, care sunt echipate cu bretele inovatoare, permit pacientului să schimbe rapid și fără durere brațele și, dacă este necesar, să corecteze acest sistem.

Principalele avantaje

Pentru a înțelege mai bine legăturile de auto-ligare mai bune de la ligatură, este suficient să înțelegem principalele lor avantaje.

 • Probabilitatea minimă de rănire a cavității bucale, care se realizează din cauza lipsei unei presiuni puternice asupra maxilarului și a dinților în sistemul de auto-ligare
 • Instalarea operațională și îndepărtarea structurii.
 • Structurile moderne auto-ligante, datorită reducerii frecării și a alunecării fixatorilor, reduc perioada de tratament a pacientului cu 20-30%.
 • Examinarea programată la medicul dentist este redusă la o dată în câteva luni.
 • Legăturile de auto-ligare sunt fabricate din materiale moderne și permit abordarea individuală a fiecărui dinteSpre deosebire de ligatură, bretelele auto-ligante sunt fabricate din astfel de materiale, care nu provoacă iritații și reacții adverse atunci când sunt în contact cu saliva.
 • Momentul estetic: acest sistem are un aspect mai atractiv.
 • Acest sistem de colțare asigură alinierea fiecărui dinte individual.
 • Datorită faptului că nu există ligaturi în structură, procesul de îngrijire orală este substanțial simplificat.
 • Complicațiile care sunt posibile cu acest sistem de bare sunt minimizate.
 • Nuanțe importante: utilizarea parantezelor autoligabile nu necesită îndepărtarea obligatorie a dinților permanenți.
 • Șorțurile au dimensiuni mici, ceea ce simplifică foarte mult procesul de obișnuire cu ele.
 • Structurile non-ligand sunt capabile să asigure funcționarea neîntreruptă a arcului, prin urmare, adesea nu este necesară corectarea sistemului.
 • Acest sistem este singurul din lume care poate fi instalat fără restricții pentru pacienții cu boală parodontală.

În ceea ce privește dezavantajele, acest sistem de colțare are doar o singură sursă - o supraestimare, care se datorează designului mai complex și calității superioare a materialului de fabricație.

Tabletele de auto-ligare: tipuri de bază ale sistemelor

În practica dentară modernă, se disting câteva tipuri principale de nervuri de ligatură.

 1. desen din ceramică. Suporturi suficient de fiabile și durabile, care au un procent mai mic de frecare și ușurință în utilizare. Plăcile mecanice, din ceramică, sunt întotdeauna produse prin impresii individuale ale dinților pacienților și cu un indiciu de smalț, datorită căruia sunt aproape invizibili și arată atent și estetic. Cu toate acestea, pentru un astfel de apel, pacienții trebuie să plătească cu plată, deoarece aceste sisteme sunt destul de scumpe.
 2. Suporturile non-ligante pot fi: metal, ceramică și safirO opțiune mai ieftină este designul auto-ligat, din metal. În ciuda costurilor relativ scăzute, desenele realizate din metal nu sunt inferioare eficienței și fiabilității mecanismelor din ceramică. Utilizați această specie poate fi foarte complicate patologii de muscatura. În plus, ele sunt foarte puternice și au un coeficient redus de frecare. Un dezavantaj semnificativ este faptul că astfel de sisteme dăunează grav aspectului mass-media și, de asemenea, necesită o dependență mai mare la proiectare. Cu toate acestea, acest defect se îndepărtează dacă pacientul are prioritate într-un tratament rapid și eficient.
 3. Cel mai scump tip de paranteze autoligabile este realizat din safir policristalin. Acesta este un design foarte puternic, fiabil, eficient și aproape invizibil. Mare pentru acei pacienți care sunt fericiți de un zâmbet alb zăpadă. Plăcile structurale sunt foarte transparente, astfel încât acestea sunt foarte greu de observat cu ochiul liber. Cu toate acestea, pentru acei pacienți care au o nuanță gălbuie de email, un astfel de sistem nu va funcționa, deoarece în acest caz, designul va fi evident și efectul așteptat nu va mai funcționa.

În plus, fiecare dintre sistemele descrise mai sus are propriile versiuni, care vor fi discutate mai jos.

Armături metalice de auto-ligare: tipuri de sisteme de bază

Putem spune că brațele metalice reprezintă o opțiune bugetară pentru pacienții cu venituri moderate. Cu toate acestea, costul redus nu indică o calitate proastă a materialului sau ineficiența sistemului. Există mai multe opțiuni cunoscute:

 • Sistemul Smart Clip are un design unic, prevăzut cu elemente de fixare speciale, care permit o strângere mai puternică sau invers - pentru a relaxa fixarea arcului;
 • în sistem Damon 3MX nu există vârfuri ascuțite, care să permită pacienților să se obișnuiască cu designul mult mai rapid. Fabricate în principal din metal și mai puțin frecvent din ceramică, iar materialul este selectat astfel încât nuanța să coincidă pe cât posibil cu culoarea smalțului dinților;
 • Suporturile de auto-ligare metalice ale clasei de ultima generatie damon q - acesta este un rezultat excelent intr-un timp scurtUn sistem avansat este Damon Q. Caracteristica principală este că poate fi utilizată pentru probleme mai complexe ale mușcăturii. Un mecanism special, dotat cu un design, face posibilă selectarea pantei drepte a tuturor elementelor sistemului, ceea ce face posibilă obținerea unor rezultate maxime într-un timp scurt;
 • desen Inovatia R diferă prin faptul că permite etape complet diferite de tratament pentru a face corecții și a seta arce de absolut orice parametri. Are dimensiuni compacte și are niște blocuri mici, care au un efect permanent asupra capsei, ceea ce contribuie la un flux mai rapid de tratament.

Suporturi ceramice auto-ligante: tipuri de bază ale sistemelor

Scump, în comparație cu prima opțiune, tipul de sisteme de suport. Cu toate acestea, principalul avantaj este că, datorită materialului - ceramică, este ușor să alegeți o nuanță a designului care să se potrivească cu culoarea smalțului, ceea ce va face purtarea de paranteze confortabile și aproape invizibile pentru alții. Există câteva versiuni cunoscute ale acestui tip de sistem:

 • design unic incognito. Unicitatea sa constă în faptul că nu este fixat din exterior, ci din spate, ceea ce face ca mecanismul să fie complet invizibil pentru ceilalți. Folosirea armăturilor poate fi la cele mai dificile deviații și indiferent de vârsta pacientului;
 • Suporturile ceramice pot fi selectate în culoarea smalțuluisistemul Clarity SL diferă nu numai în ceea ce privește puterea, ci și în transparență. Acest efect este obținut prin adăugarea la material a unui element cum ar fi oxidul de aluminiu;
 • Designul, realizat doar parțial din ceramică - Damon 3 ORMCO. Este un mecanism în care nu există complet marginile ascuțite, astfel încât pacientul să evite sentimentul de disconfort în timpul tratamentului;
 • unul dintre cele mai flexibile sisteme din această clasă - In-Ovation C. Combină perfect ceramica transparentă cu toate avantajele mecanismelor de auto-ligare, ceea ce vă permite să ajustați calitativ musculatura și să arătați ca un design fix care nu este vizibil pentru ceilalți.

Sfofire de auto-ligand acoperiri: tipuri de bază de sisteme

Varianta cea mai scumpă a sistemelor de auto-ligare, existente în prezent. Potrivit pentru acei pacienți care sunt proprietari ai smalțului alb dinților. Acestea nu numai că au un grad înalt de fiabilitate, eficiență, dar și anumite acțiuni bactericide. Principalii reprezentanți ai acestei clase sunt:

 • Ligările libere din sapphire sunt potrivite pentru dinții albe și nu se întunecă în timpul funcționăriimodel de bracket însemn este făcută exclusiv de parametrii individuali ai pacientului, ceea ce vă permite să potriviți întreaga structură cu cel mai mic detaliu sub dentiție. O caracteristică caracteristică este că la început modelul este proiectat pe un computer și numai după aceea este fabricat;
 • mai simplu în modelul de fabricație - Damon clar. Principalul avantaj al acesteia este culoarea transparentă, fixarea strânsă și corecția rapidă a ocluziunii. În mod special, acest design nu se întunecă pe întreaga perioadă de utilizare.

Efectuând o alegere în favoarea structurilor auto-ligate, pacientul alege calitatea, fiabilitatea și perioadele mai scurte de corectare a mușcăturii incorecte.

Cum să aveți grijă de brațele auto-ligate

În ceea ce privește îngrijirea, există aceleași reguli ca și în cazul bretelelor convenționale, și anume: ele trebuie curățate după fiecare masă. În acest scop, periile și periile speciale sunt potrivite pentru curățarea profundă a spațiilor dintre dinți și bazele structurii. Puteți cumpăra un astfel de dispozitiv direct în clinica dentară, unde a avut loc fixarea structurii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Cum de a alege bretele de ligatură?Cum de a alege bretele de ligatură?
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dințilorCâte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților
Avantajele instalării armăturilor ceramiceAvantajele instalării armăturilor ceramice
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
Eleneers pentru alinierea dinților: tipuri și descriereEleneers pentru alinierea dinților: tipuri și descriere
Sistemul de suport lingual: instalarea de paranteze lingualeSistemul de suport lingual: instalarea de paranteze linguale
» » Suporturi de auto-ligare: trăsături și avantaje
© 2021 amigdas.com