amigdas.com

Cea mai mică pasăre din lume. Descrierea pasarilor Hummingbird

Păsări exoticeLumea păsărilor este atât de diversă încât știința modernă nu o poate studia suficient. Există un număr mare de păsări care au proprietăți unice, comportamente neobișnuite și aspect. Printre acestea se numără, de asemenea, giganți reale cu o greutate de până la 150 de kilograme, precum struții africani, și colibri mici, care cantaresc doar câteva grame. În acest caz, atât primul, cât și ultimul au asemănările și diferențele. Ornitologii lucrează din greu pentru a studia multe specii de păsări, astfel încât, în fiecare an, secretele nerezolvate se transformă în fapte confirmate de știință.

Dacă sunteți interesat de lumea minunată a păsărilor, acest articol va fi foarte interesant și util pentru dvs.

Cele mai mici păsări din lume

Lista celor mai mici păsări Pe planetă arată cum urmează (evaluarea este compilată în ordine descrescătoare):

 • Caracteristicile păsăriiColibri cu coarne. Pe locul zecea a listei există o creatură uimitoare - o colibă ​​cu coarne. Pe plan extern, pasărea pare uimitoare, deci este considerată una dintre cele mai frumoase din sălbăticie. Penajul verde din spate se transformă încet într-o culoare neagră catifelată a gâtului și a părții anterioare. Abdomenul este pictat în nuanțe albe. Lungimea corpului este de aproximativ 12 centimetri, iar locul de nastere al pasarilor este provincia braziliana Minas Gerais.
 • Korolkovy fin. Lungimea corpului unui specimen adult rar depășește 11 centimetri. Există o pasăre în zonele înalte ale Caucazului, Turciei, Pakistanului, Indiei și Iranului. Adesea, individul trăiește în țările europene.
 • Cântăreții din banană au primit al optulea punct pe lista celor mai mici păsări din lume. Acesta crește până la 11 centimetri și se găsește în pădurile umede din America Centrală și de Sud.
 • Poziția a șaptea a fost luată de cisticola fără coadă. Păsările rareori cresc până la 10 centimetri, iar habitatul este jefuit de peisaje aride în apropierea rezervoarelor cu o cantitate abundentă de vegetație.
 • Carne verde. Cu o lungime de zece centimetri, pasărea cântărește doar opt grame. Aspectul este reprezentat de spatele verde-măslin și burta alb-murdară. Păsările se găsesc în păduri mixte din Europa Centrală, păduri de conifere montane înalte și taiga de sud. Conducând un mod ascuns de viață, se ascunde adesea printre coroanele înalte ale copacilor. Principala parte a dietei este ocupată de insecte mici, moluște și păianjeni.
 • Bird wren, care se găsește în pădurile din America de Nord, Eurasia și Africa de Nord, crește la 9-10 centimetri în lungime. În exterior seamănă cu o bucată solidă de pene cu o coadă mică. Comportamentul păsării este inactiv. Ea își petrece o parte considerabilă din viața ei mai aproape de pământ, făcându-și rapid drum prin păduri.
 • Omer hummingbird este singura specie a familiei celebre care trăiește pe teritoriul Federației Ruse. La o lungime de 8 centimetri pasărea cântărește doar 3-4 grame. Aspectul bărbatului este reprezentat de o colorare strălucitoare.
 • Locul al treilea aparține regelui.
 • Comanda rapidă a fost plasată pe locul al doilea în clasament.
 • Kolibri-albină. Este considerată cea mai mică pasăre din lume. Să vorbim despre particularitățile acestei creaturi uimitoare.

Cea mai mică pasăre din lume: o scurtă descriere

Caliber pasăre micăHummingbird se referă la familia Hummingbird și în mărime nu mai mare decât o insectă mare, cum ar fi o bumblebee sau hornet. La o greutate de două grame, pasărea crește la 5-6 centimetri în lungime de la vârful ciocului până la vârful coada.

Păsărică externă pare uimitor. Penajul verde-albastru de pe spate este evidențiat de un guler roșu, pene lungi laterale și flori gri-gri. Coada scurtă este neagră. Este important de observat că femelele sunt mai mari decât bărbații. Copilul minunat are picioare foarte mici, deoarece ea petrece o parte semnificativă din viața ei în zbor.

Hummingbird poate fi găsit numai în Cuba, Printre tufișurile de liane din zonele împădurite ale insulei. În dieta există doar nectar floral. Păsările zguduie cuibul de păianjen, lichenii și coaja, cu diametrul de până la doi centimetri. În cuib pot fi două cuiburi, ale căror dimensiuni sunt comparabile cu dimensiunea unui mazăre.

Hummingbird surprinde oamenii de stiinta o viteză incredibilă de metabolism. Pentru a menține nivelul optim al energiei, pasărea trebuie să colecteze nectar din 1500 de flori în fiecare zi. În același timp în repaus, inima minusculă a unor astfel de creaturi fabuloase reprezintă până la trei sute de batai pe minut. Noaptea, colibarul cade într-o stupoare. Dacă temperatura corpului în timpul zilei este egal cu 43 de grade Celsius, apoi pe timp de noapte se duce la 20 de grade. Odată cu apariția încălzirii de dimineață, totul revine la locul său.

Femelele celei mai mici păsări din lume se disting printr-un instinct maternal excelent. Îi îngrijesc cu grijă puilor și le hrănesc la fiecare 8-10 minute. Ca urmare, o mamă iubitoare se confruntă cu sarcina de a căuta mereu mâncare pentru ea însăși și pentru un copil mic. Destul de ciudat, aproape toate colibele mici supraviețuiesc.

Perioada de căsătorie și cuibăritul

Cea mai mică pasăre din lume începe să se înmulțească înainte de sfârșitul sezonului ploios și începutul unui sezon uscat, când majoritatea plantelor junglei încep să înflorească. O colibă ​​preferă un stil de viață solitar, cu excepția perioadei de reproducere. Adevărat, bărbatul doar fertilizează femeia, după care protejează independent ouăle și viitoarele copii.

Pentru a atrage femele în timpul sezonului de cuibărit, bărbații frumoși încep să-și demonstreze abilitățile de cântat și un penis luxos. În cele mai multe cazuri, ei trimit tricouri scurte constând din mai multe note. În timpul zilei, femelele trebuie să asculte mai multe coruri și să aleagă o pereche de ele însele. Este important de observat că un bărbat reușește să se imperecheze imediat cu mai multe femei. În plus, femeia prezintă și un comportament similar. Procesul în sine este realizat fie pe ramurile copacilor, fie în timpul zborului.

Pentru construirea de cuiburi, se folosesc albinele de colibri:

 1. licheni;
 2. scoarță de copac;
 3. și chiar și o rețea cu putere crescută;

Păsări mici OpiasnieFibrele elastice ale produsului de activitate a păianjenului permit păsării să echipeze un cuib confortabil în care puii vor rămâne în siguranță și securitate. Ca material de camuflaj, în majoritatea cazurilor se utilizează mușchi. Diametrul cuibului în formă de cupă rar depășește 2,5 centimetri. Partea interioară este formată din fibre moi de plante, în care femelele reprezintă până la două ouă. Nu sunt mai mari decât un mazăre în dimensiune. Perioada de incubație durează 2-2,5 săptămâni. Micuții mici rămân orbi, goi și nemișcați.

Femelele își cresc independent puii și îi protejează de pradă, rozătoare și alte pericole. Cu ajutorul unui cioc lung, pune bucățele mici de insecte și nectar digerate în gura nou-născutului. Într-o astfel de dietă conține o mulțime de proteine, care este extrem de necesar pentru creșterea normală a generației mai tinere. Primele zboruri independente ale puiilor sunt efectuate la vârsta de 18-38 zile. Scadența sexuală are loc la o rată anuală.

Informații interesante despre colibri

 • Cea mai mică pasăreInima celei mai mici păsări din lume face de la trei sute la cinci sute de bătăi pe minut. Cu un astfel de ritm, o creatură mică are nevoie de multă hrană;
 • În timpul zborului, pasărea emite un sunet bâzâit, care seamănă puternic cu sunetul unei albine. Acest lucru se datorează vitezei mari de mișcare a aripilor. Din acest motiv, numele englez al pasarilor "hummingbird" se traduce ca "pasăre blastică";
 • Habitatul principal al colibarului este insula Cuba și alte mici insulițe situate în apropiere;
 • Cea mai mică pasăre ridică până la 80 de lambouri de aripi într-o secundă, în timp ce în perioada de împerechere viteza ajunge la două sute de batai. E uimitor, nu-i așa?
 • Când zboară, albina de păsări dezvoltă o viteză mare de până la 50 de kilometri pe oră;
 • Cu ochiul liber, și anume, fără utilizarea camerelor de înaltă frecvență cu posibilitatea de fotografiere lentă, este pur și simplu imposibil să observați aplatizarea aripilor. Se va părea persoanei că acesta este doar un obiect zburător, care este puțin mai mare decât o albină;
 • Semnificația vieții colibei este enormă pentru ecosistem. Pentru o zi ușoară, pasărea poate poleniza până la 1500 de flori. Reprezentanții bărbatului își apără conștiincios teritoriul de pătrunderea altor colibri;
 • Dulce preferat pentru o creatură mică este sucroza. Prin urmare, plantele cu conținut ridicat de substanță în cauză sunt polenizate înaintea tuturor celorlalte;
 • Pentru o zi pasărea mănâncă o mulțime de nectar. Greutatea lui depășește greutatea colibei în sine;
 • În exterior, colibele sunt ca bijuteriile care zboară în cer. Acest lucru se datorează penajului unic, pronunțat, care se revarsă în diferite culori sub razele soarelui;
 • Localnicii numesc pasărea zyzum și consideră că acesta este simbolul principal al iubirii și al prosperității;
 • Toată viața mea, colibele se mișcă. Ei nu fac migrații sezoniere, nu trăiesc în perechi sau în turme, ci preferă un mod de viață solitar;
 • În ziua în care pasărea petrece până la 20 de ore în aer fără nici un răgaz;
 • În timpul zilei, temperatura corpului colibei ajunge la 43 de grade Celsius. Noaptea scade la 19 grade. Acest lucru este necesar pentru a economisi energie a doua zi;
 • Hummingbird nu este numai cea mai mică pasăre din lume, ci și cel mai mic animal cu sânge cald;
 • Speranța medie de viață în sălbăticie este de 7 ani. În captivitate, păsările trăiesc timp de 10 ani;

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este neobișnuit cu emu, în care trăiește pasăreaCe este neobișnuit cu emu, în care trăiește pasărea
African struț. Descriere. Unde locuieste?African struț. Descriere. Unde locuieste?
African struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lumeAfrican struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lume
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Câte camere există în inima păsărilorCâte camere există în inima păsărilor
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Descrierea și caracteristicile structurii de ouă a păsărilorDescrierea și caracteristicile structurii de ouă a păsărilor
» » Cea mai mică pasăre din lume. Descrierea pasarilor Hummingbird
© 2021 amigdas.com