amigdas.com

Caracteristicile și caracteristicile adezivilor rezistenți la căldură pentru metal

Adezivi termoizolanți pentru metalPentru fixarea fiabilă a elementelor din aliajele metalice, pot fi utilizate diferite metode: conectarea mecanică, sudarea și lipirea prin intermediul unei compoziții speciale. Această din urmă opțiune implică un efect punctual. Acest lucru ia în considerare și efectul probabil al temperaturilor ridicate asupra zonei tratate. În acest scop este necesar să folosiți un adeziv rezistent la căldură.

Cerințe care trebuie îndeplinite

Pentru a alege compoziția optimă, este necesar să se ia în considerare condițiile viitoare pentru aplicarea produsului, precum și cerințele pentru rigiditatea articulațiilor. De asemenea, trebuie acordată atenție structurii suprafeței, tipului de material și naturii tratamentului.

Adezivul rezistent la căldură trebuie să aibă următoarele calități:

 1. Cerințe pentru adezivul rezistent la căldură pentru metalFormarea unui film puternic de legătură;
 2. Stabilitatea compoziției la influențele externe: umiditate, atmosferă, căderi de presiune și indicatori de temperatură;
 3. După tratare, coroziunea și alte deteriorări ale suprafeței metalice nu ar trebui să se producă.

În viața de zi cu zi, adezivul rezistent la căldură pentru metal la 300 de grade este utilizat destul de rar. Ca regulă, astfel de condiții sunt limitate la compoziții cu o limită de temperatură de 120 grade. Mai multe materiale rezistente la căldură sunt utilizate în construcția de automobile și aviație. Compușii din aceste industrii sunt supuși unor cerințe specifice.

Tipuri de sudare la rece

Cel mai important indicator al oricărei compoziții adezive este aderența, adică forța de aderență la aceste sau alte suprafețe. Această caracteristică depinde în mod direct de compoziția agentului, de nivelul de rugozitate și de natura suprafeței.

Soluția K-300-61

Soluția K-300-61Această soluție cu trei componente este inclusă în grupul de adezivi speciali. Această compoziție conține o rășină epoxidică de silicon, un întăritor de amină și un agent de umplere.

Înainte de aplicarea adezivului, suprafața metalului trebuie pregătită corespunzător - îndepărtați murdăria și praful și tratați-o cu un material abraziv special. Apoi, metalul trebuie încălzit la 40-60 grade Celsius. După aceasta, se aplică compoziția.

Gradul de lipire K-300-61 presupune următoarele condiții de utilizare:

 1. Rata de aplicare a unui strat este de aproximativ 200-400 g / m2;
 2. Perioada de menținere depinde de temperatura suprafeței metalice;
 3. Presiunea specifică variază de la 0,06 la 0,1 MPa.

Acest adeziv este vândut în capacități de 1,7 litri. Datorită faptului că acest tip de adeziv este special, este destul de dificil să-l cumperi în magazine obișnuite. Producătorii săi oferă să cumpere en-gros de dimensiuni mari sau medii.

Compoziția adezivă ВС-10Т

Compoziție adezivă rezistentă la căldură ВС-10Т conține în compoziția sa urotropină, chinolină, solvenți organici și rășini speciale. Acoperirea de fixare poate rezista la 200 ° C timp de 200 de ore.

Datorită faptului că acest adeziv are o fluiditate excelentă, lipirea se poate face folosind presiune scăzută. Termeni de utilizare:

 1. Aplicarea adezivului termorezistent pentru metalStratul trebuie aplicat pe suprafață și să aștepte o oră;
 2. Piesele sunt fixate și presate sub presiune;
 3. Designul metalului este pus într-un dulap termic special cu o temperatură de 180 grade pentru câteva ore;
 4. Produsul trebuie să se răcească în mod natural.

Adezivul este ambalat în 0,3 kilograme. Prețul mediu pe piață este de 2000 de ruble.

Adeziv poliuretanic VK-20

Adeziv poliuretanic VK-20Acest adeziv poliuretanic, care conține catalizatori speciali, permițând acoperirea să reziste expunerii pe termen scurt la temperaturi ridicate.

De asemenea, lipirea acestei compoziții este foarte simplă și la temperatura camerei. Așa VK-20 adecvat pentru uz casnic.

Avantajele adezivului:

 1. Aderență excelentă la toate metalele;
 2. rezistența la apă;
 3. Folosit ca instrumental.

Cu toate acestea, adezivul VK-20 este vândut în loturi mari sau medii.

Maple-812

Pentru amestecurile glutinice semi-profesionale și de uz casnic este Klen-812. Această pastă rezistentă la căldură vă permite să fixați atât ceramica, aliajele metalice, cât și materialele plastice. După întărire, învelișul este simultan fragil și dur. Prin urmare, această opțiune este utilizată numai pentru fixarea elementelor, care nu vor fi ulterior supuse unei schimbări de formă și poziție.

Adeziv semi-profesional Maple 812Compoziție adezivă rezistentă la căldură Klen-812 are următoarele caracteristici de utilizare:

 1. Pre-întărirea se face pentru câteva ore la temperatura camerei;
 2. Fixarea completă durează o oră la o temperatură de 80 de grade Celsius;
 3. Nu expuneți acoperirea la temperaturi excesive și la flacără deschisă.

Această marcă de adeziv este disponibilă în ambalaje de 250 g. Costul compoziției variază între 1400 și 2000 ruble rusești.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce trebuie să știți despre fabricarea ușilor metaliceCe trebuie să știți despre fabricarea ușilor metalice
Căptușeli de căptușire: ce este?Căptușeli de căptușire: ce este?
Cum se aleg electrozii pentru sudareCum se aleg electrozii pentru sudare
Foi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicațiiFoi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicații
Oțel austenitic: caracteristici și caracteristiciOțel austenitic: caracteristici și caracteristici
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Electrozi pentru sudare de contactElectrozi pentru sudare de contact
Vopsea la temperaturi ridicate rezistente la căldură pentru grătar și metalVopsea la temperaturi ridicate rezistente la căldură pentru grătar și metal
Ce adeziv de țiglă este cel mai bun atunci când decorați o baieCe adeziv de țiglă este cel mai bun atunci când decorați o baie
Adezivi pentru țevi din PVC: tipuri și caracteristici de instalareAdezivi pentru țevi din PVC: tipuri și caracteristici de instalare
» » Caracteristicile și caracteristicile adezivilor rezistenți la căldură pentru metal
© 2021 amigdas.com