amigdas.com

Generator de sudare pe benzină: alegere, producători

Generator de benzinăPrincipalul avantaj al unui generator de benzină de sudură este faptul că acesta poate fi utilizat în locuri care nu sunt proiectate pentru funcționarea versiunii sale electrice. Acesta poate fi dus la dacha, la șantier, precum și la teritorii care se află la o distanță considerabilă de rețeaua electrică. În plus, nu se recomandă conectarea acestui dispozitiv printr-un transformator, în caz contrar stația electrică poate eșua rapid din cauza fluctuațiilor de tensiune.

descriere

În prezent, magazinele oferă două tipuri de generatoare destinate muncii în combinație cu mașinile de sudat. Se obișnuiește să se citească:

  • sincron;
  • sudura.

Generator de sudarePrimul tip este sursele convenționale de tensiune care susțin lucrul cu aparatele de uz casnic și invertoarele de sudură.

Vorbind despre generatoarele de sudare, acesta este un dispozitiv mic, dotat suplimentar cu o mașină de sudat integrată. Datorită faptului că au nevoie de foarte puțin spațiu, sunt foarte convenabil să le ia cu ei. Este important să se ia în considerare, generatoarele de benzină cu aparate de sudură diferă între ele prin indicatoare de putere. Prin urmare, consumatorii trebuie să aleagă un model adecvat, cu accent pe această caracteristică.

Caracteristici design și principiu de lucru

Generatoarele de benzină pentru sudura de către unii specialiști apar într-un tip separat de generatoare care funcționează pe același principiu ca și dispozitivele convenționale.

În momentul aprinderii arcului, se aplică un curent de sudură la înfășurarea armăturii, ceea ce asigură stabilitatea arcului de sudură. Curentul se formează prin transformarea energiei, care apare ca urmare a rotirii arborelui cotit în motorul cu combustie internă, ceea ce face posibilă obținerea energiei electrice de la motor.

Selectarea generatorului pentru mașina de sudat

Cum de a alege un generator de benzinăPrincipala caracteristică, care trebuie acordată atenție la alegerea unui generator pentru sudare, este puterea sa. Este foarte important ca indicatorul său la generator să fie mai mare decât cel al invertorului. Datorită disponibilității rezervelor de energie, dispozitivul va putea funcționa în modul normal și va menține stabilitatea parametrilor de funcționare, cu condiția ca sarcina să fie corect calibrată.

Pentru a selecta puterea optimă a generatorului de benzină pentru un invertor de sudură, aflați mai întâi consumul maxim de curent. Puteți obține această informație dacă vă uitați la cazul dispozitivului, unde parametrul de care aveți nevoie este desemnat ca Imax.

Pentru a fi mai clar, să luăm în considerare acest parametru cu exemplul generatorului cu indicele Imax 23A. Calcularea puterii se efectuează în conformitate cu legea lui Ohm.

  • Valoarea de mai sus trebuie să fie înmulțită cu 220, rezultând o valoare de 5060 wați.
  • În plus, este necesar să se adauge 30%, apoi cifra finală va fi egală cu 6600 W.
  • Aceasta va fi puterea aproximativă a generatorului.

Principiul de funcționare a generatoruluiCând se selectează un generator pentru invertor, este necesar să se acorde atenție diametrului electrozilor, care trebuie să corespundă puterii dispozitivului. De exemplu, pentru un generator cu o putere de 2,5 kW sunt adecvate electrozi cu o secțiune transversală de 2 mm. În cazul în care diametrul electrozilor este de 3 mm, puterea generatorului trebuie să fie de 3,5 kW. În funcție de modelul generatorului ales, cerințele de alimentare vor varia.

De asemenea, este necesar să menționăm încă o caracteristică importantă, care este necesară să ia în considerare consumatorii - tensiunea prizelor, care trebuie să corespundă tipului invertorului. Dacă alegeți un dispozitiv de uz casnic, puteți limita priza la 220 V. Pentru convertizoarele trifazate de mare putere aveți nevoie de o priză cu o tensiune de 380 V.

În plus față de caracteristicile de mai sus, există încă unul, care trebuie luat în considerare. E vorba de coca. Dacă aveți de gând să luați adesea o stație cu dvs., cel mai bine este să alegeți un model compact cu roți. Unul dintre principalele motive pentru popularitatea unităților de benzină în comparație cu motoarele diesel este greutatea și dimensiunile lor mai mici.

Selectarea generatorului cu funcția de sudură

Puterea generatoruluiLa un generator de benzină pentru sudură a servit pentru o lungă perioadă de timp, asigurați-vă că în construcția sa folosit mâneci din fontă. Astfel de dispozitive pot rezista cu ușurință la muncă timp de 1500 de ore. Dar omologii lor de aluminiu sunt mai puțin fiabili și pot eșua de trei ori mai repede.

În magazinele de astăzi puteți cumpăra invertoare cu funcție de reglare a procentului de putere. Aceasta este o opțiune excelentă pentru utilizarea lor împreună cu generatoarele, deoarece acestea susțin lucrul la tensiune redusă. Dacă sunteți interesat doar de un astfel de model, vă sfătuim să studiați cu atenție marcajul înainte de a cumpăra - acesta trebuie să aibă un prefix PFC.

Reține acele generatoare de benzină pentru sudare nu sunt proiectate pentru funcționare continuă. În timpul muncii, trebuie să întrerupeți. Dacă intenționați să utilizați acest dispozitiv timp de 5-8 ore pe zi, atunci este mai bine să alegeți un model diesel. Pentru restul și oferind modelul ideal cu o putere de la 0,7 la 5 kW. Are o greutate redusă, astfel încât să nu aveți probleme cu transportul și transportul.

Un generator cu o putere de 10 kW poate face cu ușurință o muncă intensă timp de 8 ore în fiecare zi. Printre caracteristicile care trebuie luate în considerare, de asemenea, este mărimea rezervorului de combustibil, precum și prezența unei carcase de izolare fonică. Mulți experți sunt importanți este funcția care vă permite să rulați generatorul de benzină de la un demaror electric.

O soluție interesantă este modele cu aranjament superior de supape. Dacă ați avut experiență cu analogii diesel, atunci asigurați-vă că acordați atenție calității energiei eliberate. Aceste unități au avantaje cum ar fi compactitatea, durata lungă de funcționare, productivitatea ridicată și nivelul scăzut al zgomotului.

Aplicarea generatoruluiLuați în considerare un astfel de model al generatorului este numai dacă îl veți folosi pentru a lucra pe șantier, unde din când în când va trebui să furnizați un flux puternic de energie. În cazul în care căutați o unitate pentru o cabană sau o întreprindere, vă sfătuim să alegeți între generatoarele cu puteri cuprinse între 10 și 20 kW. Multe dispozitive de acest tip asigură pornirea automată și, în plus, ele pot fi utilizate ca o instalație staționară.

Modele populare

Pentru alegerea corectă a generatorului de benzină trebuie să vă uitați nu numai la parametrii de funcționare, ci și la producătorul care este prezent pe piață în mod corect.

Caracteristicile modelului FUBAG WS 230DC ES

Descrierea generatorului de benzinăDacă sunteți în căutarea unui generator de gaz de sudura, atunci vă recomandăm să luați în considerare următorul model ca opțiune. Cu ajutorul generatorului FUBAG WS 230DC ES puteți rezolva o gamă largă de sarcini, inclusiv cele care apar în echipele de instalare și construcție. Datorită unui rezervor bogat de combustibil, acesta va putea lucra continuu timp de 9 ore, cu o încărcare maximă de 75%.

Pentru a porni stația există un starter electric, care vă permite să începeți rapid de lucru. Există o gamă de curent de funcționare în intervalul 50 la 230 A. Cu acest aparat poate fi sudat cu arc de metal de sudura cu electrozi înțepare, care pot avea o secțiune transversală de 1,6 până la 5 mm.

În acest model de generatoare, automatizarea controlului nu este furnizată. La o greutate de 112 kg este echipat cu un rezervor de combustibil de 25 de litri. Modelul este ușor de manevrat și are un senzor de ulei pentru acest lucru. Servomotorul utilizat are o putere de 14 litri. a. În timpul funcționării, generatorul generează zgomot la 77 dB. Cu dimensiuni de 722 × 530 × 582 mm, motorul instalat cu o capacitate de 439 cm3 poate fi estimat ca o decizie corectă a producătorului. Dispozitivul este acționat de un motor în patru timpi. Modelul nu este echipat cu mâner sau roți.

Centrala electrică FUBAG WS 190 DC ES

Care sunt posibilitățile generatorului?Acest model poate fi folosit pentru conectarea produselor metalice prin sudare cu arc. Acesta susține lucrul cu generatoare de până la 4 kW. Pentru efectuarea operațiilor de sudură, este permisă utilizarea numai a electrozilor a căror diametru este cuprins între 1,6 și 4 mm.

Acest generator are un cadru din metal armat, acoperit cu vopsea, care protejează carcasa împotriva coroziunii. Acesta din urmă este echipat cu perne speciale de amortizare, oferind o reducere a vibrațiilor în timpul funcționării. Greutatea dispozitivului este de 97 kg, iar volumul rezervorului de combustibil este de 25 de litri.

Dispozitivul are o dimensiune destul de compactă - 722 × 530 × 582 mm. Figura zgomotului de funcționare nu depășește 77 dB. Unitatea de alimentare utilizată în acest model are o capacitate de 13 litri. a. Lucrarea generatorului este asigurată de un motor în patru timpi. În plus, designul oferă un indicator al nivelului de combustibil. Pentru a porni centrala electrică Puteți utiliza pornire electrică și manuală.

Specificații Caliber BCEEG-5511

Descrierea generatorului de benzinăPentru a găsi modelul cel mai potrivit pentru un generator de benzină, ar trebui să vă uitați mai întâi la mai multe modele. Printre dispozitivele de pe piață, "Caliber" generator merită o atenție deosebită. Acesta este un dispozitiv cu scop universal, care va fi indispensabil la service auto și la șantier.

Această unitate utilizează un motor cu o durată de viață crescută, care se explică prin prezența unui sistem de răcire forțată. Funcționarea dispozitivului la o încărcătură de cel mult 75% fără alimentare cu combustibil este posibilă timp de 9 ore. Modelul este livrat cu automatizare de control. Puterea admisă a dispozitivului este de 5,5 kW. Rezervorul de combustibil este destul de mare și are un volum de 25 de litri. Greutatea dispozitivului este de 86,1 kg. Pentru acest model, curenții minime și maximi sunt de 50 și respectiv 190 A.

Îngrijirea generatorului

Atunci când cumpărăm un generator de benzină pentru o mașină de sudat, utilizatorul nu trebuie să uite că acest dispozitiv necesită, de asemenea, întreținere. Cu toate acestea, nu este nevoie să vă faceți griji în acest sens, deoarece nu va fi necesar să plătiți costuri grave.

  • Pentru ca dispozitivul să-și îndeplinească corect funcțiile, este necesar să verificați în mod regulat nivelul uleiului și să îl completați, dacă este necesar.
  • În plus, este necesară reîncărcarea bateriei generatorului, dar acest lucru va trebui să se facă rar.

Caracteristici generatoareO atenție specială este acordată de producători condițiilor de funcționare ale generatoarelor de benzină. Pentru muncă, ei sunt cel mai bine plasați în cameră, altfel datorită ploii, ei pot eșua prematur. Dar, în absența unei astfel de oportunități, i se permite să folosească o acoperire specială pentru ei. Practic generator de benzină poate fi pus chiar în garaj, în cazul în care acesta va fi protejat în condiții de siguranță de precipitații.

Achiziționarea unui generator de benzină pentru un generator de sudură trebuie gândită astăzi nu numai de către proprietarii întreprinderilor. Recent, tot mai mult interes pentru ei a fost demonstrat de către persoanele fizice care necesită un dispozitiv autonom pentru desfășurarea operațiunilor de sudura în locuri fără acces la rețeaua electrică. Aceasta este o soluție excelentă, care nu numai că va ajuta să economisiți o mulțime de bani și timp, dar și să înfruntați condițiile de funcționare destul de tipice.

Dar cu toate avantajele pe care le au generatoarele de benzină pentru invertoare, ele diferă între ele în anumite parametri, care trebuie mai întâi să fie atenți consumatorilor atunci când aleg.

În primul rând, se referă la puterea pe care depinde capacitatea dispozitivului de a face față cu ușurință performanței muncii. Nu mai puțin important este tipul de electrozi care susțin modelul ales. Acest lucru este foarte important, deoarece acest lucru poate limita domeniul de aplicare al acestui dispozitiv.

Un alt lucru de reținut este faptul că generatorul de benzină pentru sudură necesită o întreținere adecvată, altfel va eșua rapid. Toate acestea trebuie să fie cunoscute înainte de a merge la magazin. De asemenea, nu face rău pentru a afla mai multe despre producătorii ale căror produse pot fi de încredere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un generator de sudareCum sa alegi un generator de sudare
Cum de a alege un aparat de sudura pentru casa taCum de a alege un aparat de sudura pentru casa ta
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Caracteristici de cabluri pentru mașini de sudatCaracteristici de cabluri pentru mașini de sudat
Furnizarea curentului electric de către generator de benzină pentru casaFurnizarea curentului electric de către generator de benzină pentru casa
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Echipament de sudare cu autocontrolEchipament de sudare cu autocontrol
Cum se face un dispozitiv pentru sudarea prin puncte de la cuptorul cu microunde de unul singurCum se face un dispozitiv pentru sudarea prin puncte de la cuptorul cu microunde de unul singur
» » Generator de sudare pe benzină: alegere, producători
© 2021 amigdas.com