amigdas.com

Parrot de pește: îngrijire, conținut, rațiune

Descriere de papagal pe lingăPapagalul ondulat aparține speciei papagalilor și este unicul reprezentant al păsărilor ondulate. Cumparand un papagal inducator, in primul rand, trebuie sa decideti cu privire la scopul sederii sale in casa. El poate acționa pur și simplu ca un animal de companie preferat, care va deveni un excelent prieten sau scopul achiziției sale ar putea fi acela de a continua reproducerea acestor păsări.

Este din acest criteriu și va depinde îngrijire pentru un papagal ondulat.

Cum să alegi un prieten cu pene

Cei mai mulți oameni care se vor cumpăra un budgie, absolut nu știu ce să caute înainte de a cumpăra și cum să păstrați animalul dvs. de companie în viitor. Pentru ca un prieten cu pene să crească sănătos și vesel, este necesar să se rezolve această problemă în detaliu.

Cum de a alege un papagal ondulat?

Costurile cu valoarea maximă serios tratați această întrebare. Cel mai bine este să achiziționați un bugerigar de la un crescător specializat, mai degrabă decât în ​​piața de păsări. Acest lucru va oferi ocazia de a examina locul unde trăiesc papagalii ondulați. Mai mult, într-un astfel de loc, riscul de a dobândi o pasăre bolnavă este mult mai mic decât în ​​piață.

Păsările ar trebui examinate vizual. Un individ sănătos este activ cu ochi limpezi, penajul este lucios și nu crumple în direcții diferite. Pe fiecare laba trebuie sa fie 4 degete. Două dintre ele în fața labei, două în spate. Parașeta ondulată pe pacient, de regulă, stă nemișcată, nu este interesată de ceea ce se întâmplă în jurul acesteia, penajul este descoperit și zona din jurul cloaca poate fi acoperită cu excremente lichide.

optimă vârstă pentru achiziționarea de păsări de curte este o perioadă de 2 până la 4 luni. În această perioadă, papagalii ondulați se obișnuiesc rapid cu persoana și locul în care va trăi pasărea, ceea ce va simplifica mult procesul de întreținere ulterioară.

Determinarea vârstei

Pentru a evita înșelăciunea din partea vânzătorului cu privire la vârsta de pasăre, ar trebui să fie în mod independent în măsură să determine cât de vechi este papagalul ondulat. Pentru aceasta, sunt anumite evidență:

 1. Toți puii, care nu au mai mult de două luni, au un loc neagră în zona ciocului. Această pată dispare în timp.
 2. La persoanele care nu au mai mult de 3 luni, pe cap este prezent un model cu un model "ondulat".
 3. Începând de la 3 luni, prima lovire are loc în rândul persoanelor fizice, rezultând un cap de galben sau alb care apare pe capul unui papagal ondulat. Acest proces de modificare are loc până la vârsta de 5 luni.
 4. Pui de papagalPuii ochiului absolut negru. După 5 luni, irisul ochilor începe să obțină o nuanță mai ușoară.
 5. Petele din gât la persoanele tinere au o formă semicirculară cu contururi indistincte. Persoanele care au trecut pragul de vârstă la 6 luni au un spot clar de culoare neagră.
 6. Tinerii specimene de ceară roz umbră. De îndată ce papagalul are 4 luni, la bărbați zona de deasupra ciocului are o culoare albastră, în timp ce la femele devine bej. La 9 luni la femele această parte devine maro.
 7. Pene pe coada tuturor băieților tineri sunt mult mai scurte decât la persoanele adulte.

Trebuie menționat că aceste criterii nu sunt adecvate pentru păsările colorate, a căror culoare este întotdeauna albă sau galbenă. În astfel de persoane, ochii sunt întotdeauna negri, iar ciocul este ușor.

Determinarea sexului unui papagal ondulat

Puteți distinge papagalii după sex în funcție de culoarea ceară. În timp ce păsările sunt încă tinere, atunci la ambele sexe cerul este liliac deschis. La 4 luni, zona deasupra ciocului masculilor dobândește o culoare albastră, în timp ce la femele această parte a ciocului devine bej. Dar după pubertate, iar aceasta este vârsta de 9 luni, la femele ceara începe să se întunece până la culoare maro.

Îngrijirea și conținutul de papagali pe scară largă, alegerea casei pentru papagalii ondulați

pentru de succes conținutul unui papagal inotat la domiciliu este necesar nu numai pentru disponibilitatea hranei de calitate, ci și pentru plasarea corectă a celulei.

Cum de a alege o locație celulară?

Cel mai bun loc unde va fi localizata cutia este partea usoara a camerei. Pe pervazul ferestrei, nu se recomandă instalarea cuștii, deoarece papagalii ondulați sunt afectați de schiță. Cu toate acestea, pentru parakeets ondulari, prezenta lumina zilei este vitala: vara, nu mai putin de 12 ore, iarna de la 10 ore. De aceea, în vremurile reci ale anului, când ziua de lumină este destul de scurtă, gazdele ar trebui să lumineze în plus cusca. Pentru a prefera acasă rapid obișnuit cu stăpânul său, este necesar să pună cușca la nivelul creșterii umane.

Selecția celulelor

Pentru a selecta o celulă competent, este necesar să se acorde atenție următoarelor criterii:

 1. Cage pentru un papagalformă. Forma cea mai favorabilă pentru o celulă este un dreptunghi. În partea de sus a celulei ar trebui să fie plat. În celulele cu această formă de păsări este mult mai ușor să se miște, mai ales că este mult mai ușor să atârnați un leagăn și jucăriile la un tavan plat.
 2. dimensiune. Acest criteriu depinde în întregime de numărul de papagali și de dimensiunea lor. Mărimea cuștii ar trebui să fie de așa natură încât papagalul să-și poată răspândi liber aripile și să zboare de la o coadă la alta.
 3. Locația ramurilor. Direcția orizontală este considerată a fi dispunerea optimă a ramurilor. Pe astfel de crengi, păsările vor fi mult mai ușor de deplasat de-a lungul pereților cuștii.
 4. siguranță. Toți papagalii le place să se miște în partea de jos a cuștii. Prin urmare, pentru propria lor siguranță, este necesar ca fundul să fie solid, și nu din crengi. Dacă partea inferioară nu este solidă, papagalul ondulat poate prinde laba de la tija și îi poate deteriora.

Echipament pentru cuști

jgheabPentru că papagalii se simt confortabil în locuință, este necesar să se pună cel puțin două găuri de diametre diferite, băutori, alimentatoare și diverse jucării.

Toate găurile trebuie așezate astfel încât papagalul să poată zbura fără probleme de la unul la altul.

bautori trebuie să fie din sticlă sau din porțelan. În astfel de pepeni, apa rămâne proaspătă mult mai mult. În fiecare zi băutorul trebuie spălat în apă fierbinte. Pentru curățare, puteți folosi sifon, pe care apoi trebuie să-l spălați temeinic și ștergeți vasul de băut cu o cârpă uscată.

Trebuie să existe un minim două jgheab. Într-una vor fi localizate alimente uscate, în cele două fructe și legume.

În special în zilele fierbinți de vară, ar trebui să puneți o baie în cușcă. Apa din piscină nu ar trebui să fie prea rece sau fierbinte. Odată ce păsările s-au înviorat în baie, trebuie să fie scoase din cușcă.

Dacă în cușcă există un singur papagal, este necesar să se plaseze o mică oglindă în partea superioară a cuștii. Aceasta va ajuta papagalul ondulat să nu se simtă singur.

Parrot de pește: îngrijire, conținut și rațiune

În dieta acestor păsări include un număr mare de fructe diferite, legume și fertilizare.

culturi amestecurile constau din ovăz, in și de mei. Cel mai bine este achiziționarea unui astfel de amestec într-un ambalaj etanș, pe suprafața căruia există o zonă transparentă. Acest lucru va ajuta la evaluarea vizuală a calității produselor achiziționate.

Vitaminele de papagali sunt în principal derivate din fructe, legume și diverse fructe de pădure. Sunt foarte îndrăgostiți de morcovi de mestecat, frunze de varză și castraveți. În ceea ce privește fructele, merele, portocalele și piersicile sunt ideale. Boabele, care fac parte din dieta unui papagal ondulat, sunt reprezentate de mure și zmeură. Cu toate acestea, de la papagalii de capsuni, de asemenea, nu va renunța.

Acești papagali cresc activi și stralucesc cu sănătatea, ar trebui să li se dea ca minerale alimentare pansament de top. Pansamentele ecologice pot fi cretă sau nisip. Aceste substanțe sunt umplute cu calciu, care este necesar pentru corpul de păsări.

Alimente pentru papagaliÎn primele zile după achiziție, pasărea trebuie să fie ținută separată de alte păsări, dacă există.

Schimbarea situației poate crea o situație stresantă pentru pasăre. Prin urmare, regula principală de îngrijire a unui animal de companie este considerată a fi protejarea sa de factori externi iritanți. Acești factori includ sunete puternice. În nici un caz nu se poate ridica vocea papagalului. Când vorbești cu el, ar trebui să-ți faci vocea cât mai blondă. Nu trebuie să încercați să vă luați cu forța animalul de companie. Acest lucru va agrava situația, iar procesul de adaptare va fi prelungit mult timp. Dar, de îndată ce această barieră este depășită, puteți începe să învățați pasărea voastră o conversație.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Ce fac papagalii la domiciliuCe fac papagalii la domiciliu
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?
Cum de a determina sexul unui papagal ondulatCum de a determina sexul unui papagal ondulat
» » Parrot de pește: îngrijire, conținut, rațiune
© 2021 amigdas.com