amigdas.com

Simptomele gripei aviare la puii de găină. Semne de gripă de pui

Gripa aviarăFiecare fermier sau crescător de păsări trebuie să știe că păsările de curte sunt expuse la diverse boli. Și dacă unii au un organism mai puternic capabil să lupte repede cu virusul, alții se pot îmbolnăvi cu o boală gravă și greu de rezolvat, cu cel mai mic impact al unui pescaj. Dintre cele mai frecvente probleme cu gripa aviara avifauna are un loc important. Oamenii o numesc ciumă, care este asociată cu consecințe fatale și rate de mortalitate. Virusul este capabil să distrugă între 10 și 100% din stocul de pui, transformând afacerea într-o ocupație neprofitabilă.

Păsările care trăiesc în sălbăticie sunt foarte rezistente la infecție, dar sunt vectorii cei mai importanți. De exemplu, rațele sălbatice și alte păsări de apă trăiesc liber cu gripa, fără simptome vizibile.

Pericole ale gripei aviare și transportatorilor

Simptomele gripei la puii de găinăPrincipalul risc al influenței aviare este capacitatea de a muta în mod constant, actualizarea tulpinilor. În fiecare an, virusul își modifică structura și ia forme noi și, prin urmare, probabilitatea creării unui vaccin eficace este redusă semnificativ. Semnele de gripă aviară la puii de găină se manifestă prin înfrângerea organelor de digestie și de perturbare a sistemului respirator.

Boala este puternic afectată de păsările tinere, care este asociată cu:

 • malnutriție;
 • transport frecvent;
 • plantarea supraaglomerată;

Infecția se răspândește repede la persoanele sănătoase păsări de curte în următoarele moduri:

 1. O parte semnificativă a virusului activ este transmisă prin excreția animalelor;
 2. Distribuția poate apărea cu ajutorul unor feluri de mâncare, tăvi și alimentatoare infectate. De asemenea, virusul rămâne pe ouă și pene de pui;
 3. De asemenea, rozătoarele mici pot tolera o infecție cu gripa aviară;

De-a lungul anilor, cercetatorii de la Universitatea Oxford au explorat natura si natura virusului, subliniind principalele semne ale gripei aviare la puii. Ca rezultat al experimentelor lungi, a fost posibil să se învețe acest lucru mortalitatea în masă a păsărilor de curte este asociată cu incapacitatea organismului de a dezvolta o reacție de protecție fiabilă în anii scurți de viață. Din acest motiv, numărul persoanelor infectate este în continuă creștere.

Formele de gripă de pui

În prezent, mai mult de 15 forme de gripă de pui sunt eliberate. Cele mai periculoase sunt virușii H5N1 și H7N7, care duc la deteriorarea acută și periculoasă a corpului de păsări. Virusul se deplasează de la sursă la animal într-un timp scurt, iar moartea unui pui adult se produce timp de două zile.

Puii fără gripăFormele ușoare ale bolii nu au semne clar exprimate. Simptomele principale se manifestă prin deteriorarea producției de ouă și a penajului sărac.

În caz de deteriorare gravă a corpului, simptomele caracteristice ale gripei aviare vor fi foarte vizibile și se vor manifesta în primele câteva ore.

Gripa aviară este reprezentată de trei forme principale:

 • acută;
 • subacută;
 • cronice;

Ultimele două forme nu sunt fatale și 80% din cazuri pot fi vindecate de vaccinul potrivit. Posibilitatea mortalității în masă a efectivelor de animale este practic exclusă. În cazul în care pasărea este infectată cu o tulpină scăzută patogenă, virusul se transformă repede într-o boală cronică și este posibil să nu existe semne evidente.

Principalele simptome ale gripei aviare la puii de găină

Simptomele gripei de pui sunt foarte diferite. Vorbind despre o formă acută, este reprezentată de:

 1. o scădere accentuată a producției de ouă și o deteriorare a calității coajelor la ouă;
 2. anorexia, în timpul căreia găinile complet refuză să consume alimente;
 3. deteriorarea stării externe a penajului și a animalului în ansamblu;
 4. inflamația țesuturilor mucoase și secreția de mucus gros, ceea ce duce la o performanță slabă a sistemului respirator;
 5. apariția respirației intermitente severe;
 6. creșterea rapidă a temperaturii, care ajunge la 40-44 de grade;
 7. diareea (forma acută de gripă aviară conduce la o deteriorare semnificativă a sistemului digestiv.) Lichidul devine o culoare maro cu o nuanță verde);
 8. convulsii și nevroze;

Simptome ale gripeiPăsări infectate pierde coordonarea adecvată a mișcărilor, din cauza a ceea ce nu pot sta pe teren, cad adesea și își pierd echilibrul. De asemenea, boala conduce la curbura aripilor și a gâtului, din cauza a ceea ce își pierd forma și poziția lor naturală. Nu există practic nicio reacție la stimulii externi. Puii nu reactioneaza la nici o influenta din lumea exterioara. Păsările bolnavi încep să bea apă intens, în timp ce cantitatea de lichid utilizat este atât de mare încât puii încep să se umfle plămânii și, în consecință, moartea iminentă.

H5N1 prototip de gripa

Gripa aviară H 5 N 1 este considerată cea mai periculoasă și insidioasă. Acesta este reprezentat de astfel de simptome:

 • sistemul vascular este deteriorat la păsări și începe hemoragiile interne;
 • puii suferă de afectarea circulației sanguine;
 • deja în primele 20 de ore la animale există edeme ale creierului;

Ca rezultat, multe cercetări, oamenii de știință au reușit să identifice trăsăturile cheie ale existenței formei gripei aviare H 5 N 1. Acestea includ detectarea și identificarea subtipuri, precum și dovezi ale prezenței în corpul unei păsări de acid ribonucleic.

Există un număr de anticorpi și hemaglutinină care sunt caracteristice subtipului H5 și nu sunt legate în nici un fel de vaccinare. Nu este exclusă probabilitatea circulației simultane a virusului. Dacă acesta este cazul, atunci cauzele infecției pot fi după cum urmează:

 1. virusul a fost transmis prin hrana;
 2. virusul a fost transmis prin echipamente și inventare infectate (tăvi, cuiburi, alimentatoare etc.);
 3. din cauza lipsei de dezinfectare a cărnii de carne și ouă. Dacă nu dezinfectați aceste articole cu înălbitor, acid clorhidric, hidroxid de sodiu sau fenol, acestea devin repede purtători ai bolii.

Etapele principale ale bolii cu gripa aviară

Gripa de pui este transmisă de țesuturile mucoase ale păsării, și deja timp de 4 ore infecția penetrează complet în sânge, distrugând structura celulelor roșii din sânge.

În timpul dezvoltării, virusul trece prin patru etape diferite

 • Etape de dezvoltare a gripei aviarePrima etapă implică înmulțirea și acumularea virusului în organism;
 • Al doilea este caracterizat printr-o definire ușoară a prezenței virusului în sângele păsărilor;
 • A treia etapă promovează producerea de anticorpi și încetarea reproducerii;
 • A patra etapă implică o acumulare masivă de anticorpi și un răspuns din partea organismului. Atunci el începe să dezvolte imunitatea;

Virusul are proprietăți toxice, ceea ce duce la moartea inevitabilă a unui număr întreg de păsări. Probabilitatea mortalității în masă crește de multe ori. În plus, alte păsări domestice, cum ar fi rațe, curcani, gâște, etc., se pot îmbolnăvi de gripa aviară. Totul depinde de gradul de infecție și de numărul de indivizi infectați din populația de animale.

Cum să diagnosticați gripa aviară. Metode de bază de prevenire

Gripa aviară este diagnosticată numai după autopsia persoanelor moarte. Dar este posibil să se diagnosticheze boala într-un alt mod. De exemplu, dacă procesul de digestie sa înrăutățit grav și greutatea păsării a scăzut în mod semnificativ, este posibil ca aceasta să se îmbolnăvească de gripa aviară. De asemenea, boala se poate manifesta prin înfrângerea organelor respiratorii ale păsărilor.

Dacă luați măsurile necesare, răspândirea ulterioară a virusului poate duce la umflarea plămânilor sau a creierului. În primele etape ale păsării, pur și simplu nu vor putea funcționa corect și apoi vor pieri în primele 20 de ore.

Pentru diagnosticul bolii, sunt luate izolații ale tulpinii virusului din patomaterial. În laborator, serul este analizat în diferite stadii ale bolii. Anumite simptome indică prezența virusului.

Distrugerea puilor bolnaviEste important de menționat că nu există metode de combatere a gripei aviare. Animalele infectate sunt ucise pentru a preveni transportul ulterior al infecțiilor.

Carnea de păsări infectate cu pui de gripă nu este recomandată pentru a mânca. Principalele metode de prevenire implică limitarea contactului vectorilor cu alți păsări și reprezentanți sălbatici ai păsărilor.

În cazul în care semnele de influență aviară la puii de găină sunt vizibile în imediata vecinătate, este mai bine să se izoleze păsările de curte într-o zonă închisă timp de cel puțin 21 de zile. Chiar și simptomele minore ale virusului sunt verificate de serviciul veterinar.

Ce recomandă Organizația Mondială a Sănătății?

Pentru a vă proteja de impactul negativ al influenței aviare, ar trebui să studiați cu atenție sfaturile Organizației Mondiale a Sănătății:

 • Păstrați copiii departe de persoanele infecțioase;
 • Este mai bine să eliminați păsările moarte în locuri speciale sau să le ardeți;
 • La eliminarea persoanelor moarte, ar trebui folosite măști, măști și măști. După finalizarea lucrului, este bine să dezinfectați mâinile și fața cu săpun. De asemenea, este necesar să se efectueze dezinfectarea hainei prin mijloace speciale;
 • În nici un caz nu mâncați ouă și carne necontrolată a unui pui bolnav;
 • Păstrați carnea în frigider nu este recomandată. Sau în acest scop este necesară dotarea cutiilor speciale;
 • Dacă se găsește o pasăre bolnavă, sunați imediat serviciul veterinar;
 • În cazul apariției bolilor respiratorii acute după contactul cu păsările de curte, consultați-vă medicul;

Mortalitatea în masă a găinilor de la gripa de pui provoacă diferite probleme economice. Pentru a evita deteriorarea, trebuie să faceți asta să organizeze măsurile corespunzătoare de carantină și tratamentul veterinar-sanitar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Wild duck: descriere, conținut, hrănireWild duck: descriere, conținut, hrănire
De ce broilerele sunt disprețuite, ce trebuie să facă și cum trebuie tratateDe ce broilerele sunt disprețuite, ce trebuie să facă și cum trebuie tratate
Contraindicații la vaccinarea împotriva gripeiContraindicații la vaccinarea împotriva gripei
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Bolile de pui broiler: simptome și tratamentBolile de pui broiler: simptome și tratament
Boala Newcastle la pui: cauze, semne, prevenireBoala Newcastle la pui: cauze, semne, prevenire
Boli ale puiilor și aspecte ale tratamentului acestoraBoli ale puiilor și aspecte ale tratamentului acestora
Simptomele bolii Newcastle la puiSimptomele bolii Newcastle la pui
Duck mallard: ce hrănește în sălbăticie, stilul de viațăDuck mallard: ce hrănește în sălbăticie, stilul de viață
» » Simptomele gripei aviare la puii de găină. Semne de gripă de pui
© 2021 amigdas.com