amigdas.com

Covinan: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici

Vânătoare sexualăDe droguri sabat

, utilizat în medicina veterinară, face parte din categoria medicamentelor hormonale. La baza ei, proligestonul este un analog sintetic al progesteronului natural al hormonului sexual.

Se folosește în cazurile în care este necesară suprimarea dorinței sexuale la pisicile și pisicile de sex feminin. Descriim particularitățile aplicării Convenției în detaliu mai jos.

Domenii de utilizare a lui Covinan

Acest medicament hormonal are astfel de indicații:

 • inhibarea dorinței sexuale la pisici și câini de sex feminin;
 • tratamentul și prevenirea sarcinii false;
 • tratamentul pseudolactării la câini.

Covinan pentru compoziția pisicilor și a câinilor

Medicamentul pentru pisici și câiniSubstanța activă a medicamentului este un progesteron substituent progesteron sintetic. 1 ml de medicament conține 100 mg din acest medicament.

Proligestona are activitate corticosteroidică minimă, estrogenică și androgenică. Datorită unor astfel de particularități, utilizarea medicamentului la pisici și câini practic nu produce reacții negative, ci numai dacă a fost utilizată în doze terapeutice. În ceea ce privește gradul de pericol pentru rasele de animale cu sânge cald, Covenan se referă la substanțele cu risc scăzut. Nu va avea un efect sensibil, iritant sau toxic.

Excipienții sunt:

 • polisorbat 40;
 • metil și propil parahidroxibenzoat;
 • dihidrogenfosfat de potasiu;
 • macrogol 4000;
 • citrat de sodiu;
 • sorbitan palmitat;
 • lecitină;
 • apă pentru injectare.

Forma de eliberare și caracteristicile de siguranță

preparate injectabileCovinan este un lichid steril injectabil. Are o culoare albă. Medicamentul este vândut preambalat pe recipiente de sticlă de 20 ml. Flacoanele sunt etanșate cu dopuri din cauciuc și laminate cu capace din aluminiu.

Depozitați Covinan în ambalajul original într-un loc uscat, protejat de lumină, temperatura de depozitare este de 20-25 grade. Nu puteți să o păstrați alături de hrană și hrană.

Dacă se observă condițiile de depozitare, conform instrucțiunilor, preparatul poate fi adecvat timp de 3 ani de la data fabricației.

Cost și analogie

În farmacii, un pachet Covinan cu o capacitate de 20 ml costă aproximativ 2000 de ruble.

Printre analogi se numără mijloacele:

 • Castril;
 • Perluteks;
 • Depo-promon.

Covinan pentru instruirea pisicilor

cerereInstrucțiuni de utilizare Covinan se referă la utilizarea atât la pisici cât și la pisici. Introduceți medicamentul trebuie să fie strict sub pielea animalului în mijlocul pliului de piele. Nu injectați în piele și inserați în depozite subcutanate grase și țesut cicatricial.

Cu puțin timp înainte de administrare, flaconul cu medicament trebuie agitat bine și locul de injectare trebuie decontaminat utilizând o soluție de alcool 70%.

În scopul tratamentului și prevenirii pseudolapției și a sarcinii false la câini, Covinan trebuie administrat o singură dată, doza fiind de 1-3 ml, în funcție de greutatea și rasa animalului:

Dacă greutatea este mai mică de 20 kg, doza va fi de 1 ml:

 • de la 21 la 40 kg - 2 ml;
 • de la 40 kg și mai mult - 3 ml.

Și pentru a suprima dorința sexuală la pisici, doza este de 1 ml pe greutate de 7 kg și mai mare. Dacă este necesar, doza este mărită la un milion și jumătate de mililitru.

Scheme de aplicare

Pentru a dezvolta anestezice persistente la pisici și câini, Covinan se administrează în conformitate cu dozele indicate în conformitate cu următoarea schemă:

 • prima injecție - în timpul anesteziei (atât pentru pisici cât și pentru câini) sau în timpul proestrului (pentru câini);
 • a doua - 3 luni după prima;
 • a treia este prevăzută la patru luni după a doua procedură;
 • apoi administrarea se face la fiecare cinci luni.

efectÎn cazurile în care câinii, care, conform instrucțiunilor Kovinan va continua să prezinte semne de proestru (proestru), apoi, în scopul de a preveni efectele adverse la animalul este injectat în doza necesară de coadă.

După aceea, schema medicamentului va depinde de intervalul dintre injecții înainte de a exista manifestări nedorite ale proestrului:

dacă intervalul dintre injecții a fost de cinci luni, după o injecție extraordinară, Covinan se administrează la animal după patru luni și apoi la fiecare cinci luni;

dacă intervalul a fost de patru luni, după o utilizare extraordinară, medicamentul ar trebui administrat în conformitate cu schema de bază, care a fost pictată puțin mai sus.

Pentru a preveni o dată dorința sexuală la pisici sau câini, Covinan trebuie administrat o singură dată. Dacă vorbim despre câini, atunci în timpul anesteziei, nu mai târziu de o lună înainte de estrus, și în cazul pisicilor, apoi în timpul di- sau anesteziei.

Pentru a suprima estrul la câini, Covinan se administrează imediat după apariția semnelor de proestrus sub forma unei creșteri a buclei sau a spotării. Aceste semne vor disparea încet într-o săptămână.

Ciclul de sex la câini este restaurat în medie în jumătate de an, uneori estrul se poate recupera de la 3 luni la un an.

Reacții adverse și contraindicații

După cum sa indicat deja, utilizarea acestui medicament la animale este sigură. Dar, conform instrucțiunilor, în cazuri rare, asemenea efecte secundare precum:

 • Efect secundarpiometru;
 • o ușoară creștere a greutății corporale a animalului;
 • hiperplazie;
 • apetit crescut;
 • endometru;
 • hipertrofia ușoară a glandelor mamare;
 • listlessness.

Probabilitatea acestor efecte poate fi mai mare dacă animalul a fost administrat împreună cu alte medicamente Covinan care sunt analoage de progesteron. Iar imediat după introducerea sa, o reacție locală dureroasă poate fi observată într-o mică măsură. De asemenea, capacul de lână al locului de injectare poate fi clarificat și, de asemenea, lâna poate fi puțin uscată. Uneori, medicamentul este capabil să provoace suprimarea suprarenală, ca și alte progestative.

În instrucțiuni există o serie de contraindicații pentru utilizarea acestei remedii:

 • sarcina și alăptarea animalului;
 • perioada de estrus;
 • Nu dați animalelor care suferă de boli ale sistemului genito-urinar;
 • Dacă animalul are o scurgere vaginală prelungită;
 • Nu poate fi utilizat dacă câinele a fost tratat cu progesteron și estrogen din falsă persistență;
 • etapele târzii ale proestrului și înainte de primul estru;
 • cu diabet.

Precauții personale

Când îi dați animalului, Covinan trebuie să respecte regulile generale de igienă personală, precum și măsurile de siguranță prevăzute în instrucțiuni. Când procedura se încheie, asigurați-vă că vă spălați mâinile cu apă caldă cu săpun și puneți medicamentul la îndemâna copiilor.

Ce spun gazdele despre Covinan

Dacă credeți că există recenzii despre acest medicament, proprietarii câinilor observă că, cu o aplicare obișnuită la fiecare șase luni, animalul va fi întotdeauna calm. Dar este, de asemenea, recomandat să vă asigurați că animalele de companie sunt sănătoase, înainte de a le oferi Covinan pentru prima dată. Eficacitatea aplicației este notată numai atunci când animalul nu are boli grave.

Deci, am examinat trăsăturile medicamentului homeopat Covinan, care este folosit în practica veterinară pentru a suprima atracția sexuală la pisici și câini de sex feminin. Acum veți ști în ce cazuri animalul are nevoie de el.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Lactoză pentru câini: reguli de utilizare, instrucțiuniLactoză pentru câini: reguli de utilizare, instrucțiuni
Asinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizareAsinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Catantar pentru pisici - manual de instrucțiuniCatantar pentru pisici - manual de instrucțiuni
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Anandin pentru pisici, instrucțiuni de utilizareAnandin pentru pisici, instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
`Hepatovet` pentru câini: instrucțiuni de utilizare`Hepatovet` pentru câini: instrucțiuni de utilizare
» » Covinan: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
© 2021 amigdas.com